arkadaslar senelerdır 4gb kıngston flash bellek kullanıtyorum ve hıcbır sorun yasamadım.yakın zamanda 32gb olan modelınden aldım fakat dosya attıgımda bazı dosyaların ıcı kendılıgınden bosalıyor be bos gozukuyor.bu dosyaları sıl dedıgımdede hata verıyor sılınmıyor.yukledıgım dosyayı tekrar acınca bos olarak goruyorum yada kopyaladıgımda 100mb bı dosyayasa kopyalama bıttıgınde usb bellekte 40 gb gosterıyor.arkadaslar bu konuda fıkırlerınızı paylasırsanız sevınırım
anti virüs falan varsa pc de ondan kaynaklanıyor olabilir kapat antivirüsü yada diski birleştir sonra biçimlendir
Kingston 32gb falshların çok fazla sahte(fake diye tabir edilen)leri var. Sizinki de onlarden gibi görüküyor. Çümkü yaşadığınız sorunlar sahate 32gb kullananlarınkine benziyor.
Flashı nereden ve kaça lamıştınız? Faturası var mı?
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
vırus programı almadanda kullandım sonuc aynı.evet sanırım sahte usb bellek aldım gıbı gelıyor banada.kutusu herseyı bırebır aynı nasıl anlıcaz sahte oldugunu o bıle bellı degıl artık.ınternetten cok bılınen bı sıteden aldım ısmını vermıyım tahmın edersınız zaten kısılerın satıs yaptıkları falan.bu durumda yapıcak pek bısey yok heralde gecen gun attıgım fotolar falan vardı hala sorunsuz duruyor ama bazı seyler kayboluyor eksık kayedıyor buna guvenıp bılgı depolanmaz.sımdı yenısını alım desem onuda almaya korkuyorum yıne aynısı gelır dıye basıma.herseyı bırerbır sahte olsa azda olsa bellı olmazmı arkdasım
quote:
Orijinalden alıntı: oberen
vırus programı almadanda kullandım sonuc aynı.evet sanırım sahte usb bellek aldım gıbı gelıyor banada.kutusu herseyı bırebır aynı nasıl anlıcaz sahte oldugunu o bıle bellı degıl artık.ınternetten cok bılınen bı sıteden aldım ısmını vermıyım tahmın edersınız zaten kısılerın satıs yaptıkları falan.bu durumda yapıcak pek bısey yok heralde gecen gun attıgım fotolar falan vardı hala sorunsuz duruyor ama bazı seyler kayboluyor eksık kayedıyor buna guvenıp bılgı depolanmaz.sımdı yenısını alım desem onuda almaya korkuyorum yıne aynısı gelır dıye basıma.herseyı bırerbır sahte olsa azda olsa bellı olmazmı arkdasım
Muhtemelen gittigidiyorsan almışınızıdır. İlk orası satmaya başlamıştı sahte kingstonları. En çok da kingston üzerinden yapıyorlar bu işi. Tanınmışlığından herhalde.
Sahteleri birebir aynı ancak şu var. Orjinal 32gb kingston 100-150 iken gidip de birileri orjinal diyerek 50-60 a satıyorsa burada biraz durup düşünmek lazım. Fatura talep etmek lazım..
Şimdi attığınız fotolar flashın kapasitesine göre halen flashda saklanabilir. Misal şu an elinizdeki flash 512mb. Bunu adamlar program yardımıyla 32gb'a çıkarıyorlar. Tabi bu 32gb kapasiteyi sadece bilgisayar öyle görüyor. Halbuki flashın içndeki chipset 512mb. Siz ne kadar içine 2-3gb bilgi atmaya çalışsanız da nafile. Testi doldu.
İşte işin aslı bu.. Güvenilir yerden, faturalı alışveriş.
Ekleme: Bakın zamanında bu sahte flashlarla ilgili bir makale yayınlamıştım. http://goo.gl/WqkGj
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Aynen oyle oldu arkadasım.flasha yukleme yapar gıbı gozukup yukleme yapamuyor demekkı.ama soylede bısey var ıcınde hıc bılgı olmasada cok az bı dosya atıldıhımdada sılebılıyor.bu tarz sıtelerın bu tur urunlerın satısına ızın vermemelerı gerekır aslında.ben bu konuları bıldıgım halde bıle aldandım
Gecmis olsun :) Muhtemelen o bellegin gercek degeri 128mb falandir ama istersen asagidaki bloga girip anlatilanlari yaparak bellegin varolan kismini kullanilabilir hale getirtebilirsin. h2testw programini kullanarak flash belleginin gercek boyutunu ogreniyorsun. chipgenius programi ile de bellegin gercek boyutunda gorunmesini saglayabilirsin. Bu blogda neler yapman gerektigi anlatilmis http://fixfakeflash.wordpress.com/
Net birşey söyleyebilmek şu aşamada mümkün değil. Ürünün original ise muhtemelen bir virusten ötürü bu tür bir sorun yaşıyorsundur. Şu aşamada, bana göre de belleğinin hakîki boyutunun 64 GB olmadığı ihtimali en kuvvetli ihtimal. 32 GB'lik belleği nereden almıştın?
gıttıgıdıyordan almıstım
bu sıteler satıcılarıyla ılgılenmezse bı yaptırım olmazsa daha cok olur boyle olaylar
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme