Şimdi Ara

Kingdom Come: Deliverance II (2025) [PC ANA KONU] #Türkçe (64. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.283
Cevap
38
Favori
53.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
17 oy
Sayfa: önceki 1...32...6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben nalbant dlcsini de beğendim gibi, gerçi henüz bitmedi. Sıralamada ters oynamışım sanırım dlcleri :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

REFERANSLARIM ||| XBOX LIVE : fasakasa |||PSN ID : fasakasa ||| STEAM
    Bedava Playstation Oyunları ||| Nasıl Daha Ucuz Oyun Alırım? ||| Anker SoundCore Vortex ||| Sony Pulse 3D ||| PlayStation 5
    He's the hero Gotham deserves, but not the one it needs right now. So we'll hunt him.
    Because he can take it. Because he's not our hero. He's a silent guardian, a watchful protector. A dark knight.
  • Oyunun oldukça başlarındayım Troskowitz köyündeki nalbantçı Radovan'ın çırağı olarak çalışıyorum, Prologue kısmında Hans Capon ile gitmeye çalıştığımız (Wedding Crashers) isimli bölümdeki düğüne sokabileceğini söyledi şuan onun hikayeden devam ediyorum.

Henry'nin de demircilik skalitz'de baba mesleği olduğu için zaanat sahibi olduk sayesinde. Kılıç, balta at nalı falan dövüp craftlıyoruz inanılmaz keyifli bir mini oyun yapmışlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Oyunun "prologue" giriş kısmında Hans Capon ve birliğimiz ile birlikte "lord sigusmund'a" diplomatik mektuk götürmek için birlikte konakladığımız bir haydut kamp noltası var, eğer oradaki haydutları kesersen Toraman'ın eğitim için kabul ettiği çeşitli zırh plakalarını düşürebilirsin.

Eğer Combat'da kesebilek seviyede tam güçlenmediysen biraz "Steatlh" skili kasıp gece gizlice hepsini bayıltıp öldürebilirsin. Genel olarak gece 00:00 ile 5:00 arası hepsi uyuyor.

Ben de Kuttenbeg şehrindeki büyük turnuvalara hazırlanmak için Toraman'dan kılıç eğitimi alıyorum, Master strike falan yapmayı öğrendim, şu an kombat'da inanılmaz rahatladım. Hatta uzun kılıç için kalkan skili falan açtım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Servetpanpa37 -- 6 Mart 2026; 5:43:19 >

Hocam Steatlh sikili kasmak için gece bazı konutlara falan girip maymuncuk ile sandıkları falan açmak gerekiyor. Öneriim Trosky bölgesi "semine mill" kasabasındakı değirmencii Miller'dan eğitim alabilirsin, sandıkları açıp cepcilik yapmanın incelikleri ile ilgili gizlilik eğitimleri veriyor.

Oyun gerçekçi olduğu için gece konutlara Stealth girerken, cepcilik yaparken, bir yerleri falan yağmalarken üstünde çelik zırhı, ayakkabıyı falan çıkartırsan Stealth kısmında oldukça az gürültü yaparak daha çok başarılı sonuç elde edersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Servetpanpa37 -- 6 Mart 2026; 6:0:32 >
    Hocam bir sorum daha olacak, silah slotuna yalnız bir silah ekleyebiliyorum, mesala kılıç kuşanmıştım, baltada kuşaninca kılıç geri çıkıyor ama videolara baktığım zaman millet 1 den fazla silah kuşanmış onu yapamadim

Giyilebilir kemer var onu kuşandığın zaman üstüne daha fazla silah takabiliyorsun ve silahlar arasında geçiş yapabiliyorsun

Hocam oyunda kusandığın kemerine sadece bir tane ana silah ekleyebiliyorsun diye hatırlıyorum.

Şöyle örnek veriyim, oyunda aynı witcher serisi gibi Tek elli ve çift elli kullanılan saldırı silahları var. Mesela iki slota aynı anda tek elli saldırı silahı veya çift elli saldırı silahı koyamazsın.

Birinci slota tek el silah kuşandıysan ikinci slota çift el killanılan silah ataman gerekiyor, yani eğer balta kullanmak istiyorsan onun kılıcın ile aynı tip sinıf silah olmaması lazım, eğer kullandığın kılıç ve balta aynı sınıf silahsa onun için slot ikisini taşımana izin vermez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Servetpanpa37 -- 6 Mart 2026; 11:16:43 >

Hocam eğer oyunun çok başındaysan yemek sorununu çözmek biraz sıkıntı gibi durabilir ama aslında hiç sıkıntı değil. Sana önerim oyunun başında üstüne fazla erzak stoklama, çünkü onları kurutmazsan zamanla tazeliği bozuluyor ve tükettiğin zaman Henry zehirleniyor.

Eğer çırak olarak Nalbantcı Radovan veya Değirmenci Miller'dan yanında çalışmak için yaşamaya başlarsan kafanı sokabilecek bir oda veriyorlar, haliyle yerleşim yerinde kalabiliyorsun hane içinde yemek kazanlarından yemek yemene de izin vermiş oluyorlar.

Eğer Sims mantığında RP yaparak oynarsan Sabah saatlerinde uyandığın zaman yemek kazanlarından tıpa basa yersen Henry o gün boyunca akşama kadar acıkmıyor.

Ben Genellikle kazandaki yemeklerden faydalanabilmek için kasabalardaki hanlardan 3, 5 Groşen'e tek gecelik oda kiralıyorum veya gece saatlerinde millet uyuyunca evlerinde ki yemek kazanlarından yemek falan çalarak Henry'i doyuruyorum.Kingdom Come: Deliverance II (2025) [PC ANA KONU] #Türkçe 

Eğer fark edilmediğin sürece yemek kazanlarından yemek falan çalabilirsin, ama bunu gece yapmanı öneririm, gündüz yaparsan yakalanma ihtimalin yüksek ve yerel halk hırsızlıktan direk muhafızlara şikayet eder, o bölgedeki itibarın düşer, askerler boyunduruk, damga cezası falan verebilirler.Kingdom Come: Deliverance II (2025) [PC ANA KONU] #Türkçe 

Gece karanlıkta gezmekte zorlanıyorsan PC için "R" tuşuna basılı tutarak meşaleni açabilirsin.

Gece saatlerinde gizlilik ve hırsızlık yaparken "C" tuşu ile eğilip "CAPS LOCK" tuşu ile yavaş adım atarsan uyuyan kişilere yakalanma olasılığın çok düşük olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Servetpanpa37 -- 7 Mart 2026; 16:57:41 >

• Teşekkür ederim hocam

Şu an Lord Menhart'ın oğlunu evlendirdiği o meşhur diplomatik düğün bölümündeyim, sadece o bölümün RYO içerikleri bile Expedition 33'ün içinden geçer. O kısımda bile yok yok, isterseniz kılıç ustalarına meydan okuyun, isterseniz bütün kumarbazlara meydan okuyun. İsterseniz gözünüze kestirdiğiniz bazı kızlara kur yapıp romance ilişki kurun.

Oyunun gerçekten tam bir RYO hissettirdiği kısım ise bu kadar detaylı görev opsiyonlarını zorunlu kılmaması, istersek düğünde hemen olay çıkartıp Lord Bozicek'in gelmesini sağlayarak bitirebilmek mümkün, ama Henry tutuklanıp hapise düşeceği için bu seçenekte soylu ve diplomatik düğünün tadına varmayı bertaraf ediyor. Henry'nin düğünde sorun çıkarması o bölgedeki Lordlarla ve soylu kişiler ile olan itibarını oldukça zedeleyecektir.

Oyunda karizma ve ikna yeteneği çok önemli bir faktör, eğer asil soylulara ve Lord'lara karşı soylu bir şekilde yaklaşıp konuşmalarda ikna yeteneğinizi iyi kullanırsanız bu oyunun hikayede ki RYO ilerleyişine gerçekten çok büyük etki ediyor.
    Mesela düğün bölümünde oldukça çeşitli sonlar var. Ben çesitli hatalar yaptığım için düğünü asil bir şekilde bitiremedim.

Birinci denememde haliyle diyaloglara yabancı olduğum için bir kıza kur yaparken, aynı kıza kur yapan diğer lavuk ile kavga çıkarttım ve düğünde isyan çıkınca toplu bir kavga çıktı, düğünün hiç bir şekilde tadına varamadan hapse düştüm.

İkinci denememde düğün merasiminden sonra Gelin ve Damat ortadan kaybolmuştu, gelini zindan hücresinde buldum ve tam damadın yerini ögrenmeye çalışırken soylulardan birisi Henry'i gelin'in yanında baş başa görünce yanlış anladı ve Henry'i ırz düsmanı diye pataklayarak dışarı attı, hemen ardından Hans Capon'da araya girdi düğünde isyan kavga çıkarttık, daha sonra isyan kısmında Lord Bozicek'in geldiği ara sahne tetiklendi ve yine hapse düştük.

Şu oyunun sadece düğün bölümü için kafa yordukları kısımlar bile bu oyunu taş gibi RPG yapmaya fazlasıyla yeter.
    Bu oyun GOTY'i gerçekten hak ediyor muydu tartışmaya açık bir konu, ama en iyi RPG oyun ödülü hak etme konusunda kesinlikle tartışmaya kapalı bir konu, yani RPG ödülünü sonuna kadar hak ediyormuş.

Ben Expedition 33'ü de bitirdim onun da rafine güzel bir hikayesi vardı, ama KCD2'nin yanında "-ben RPG bir oyunum" demeye tenezzül bile edemez, KCD2 RPG konusunda Expedition 33'ü tokatlayacak kalitede çok üst düzey ayrıntılı bir yapım olmuş.

Oyuncuların KCD2'nin en iyi RPG oyun ödülünü alamamasına isyan etmelerini 40 saat civarı oynayınca çok daha iyi anlam verebildim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Servetpanpa37 -- 8 Mart 2026; 19:51:24 >

• Servetpanpa37 kullanıcısına yanıt
    Hocam can yenilene işini nasıl yapıyoruz, uykudan hariç.

Hocam onun için sanırım Simya tezgahında can yenileme iksiri yapman gerekiyor. Oyunun prologue girişinde Hans Capon ile haydutlardan kaçarken Trosky bölgesinde bir kulübe evine sığındığımız Bozhena isimli otacı bir kadın vardı. Sanırım bize o iksiri yapmakla ilgili "Tuturial" tarzı bir eğitim vermişti. Papatya, ısırgan otu falan toplatmıştı çayırlarda, sanırım o yaptırdığı iksir can yenilemesi yapıyordu. Eğer yanlış hatırlıyorsam oyunda simya kısmına hakim kişiler düzeltebilir. Kingdom Come: Deliverance II (2025) [PC ANA KONU] #Türkçe 

Kurutma ve skill açmak dışında pek bir şey yapamazsın hocam, onlar da bozulma süresini geciktiriyor, tamamen bozulmasını engellemiyor. Ben ilk oyunda çöp ögütücü diye bir skill keşvetmiştim, o skill ile Henry ne yerse yesin her şeyi sindirim sisteminde örgütebiliyordu, bu da zehirlenne olasılığını tamamen kaldırırıyordu. Sanırım çöp öğütücü skilini ikinci oyunda kaldırmışlar.

Simya kısmına çok hakim değilim ama zehirlenmelere karşı direnç iksirleri falan demlenebilir belki.

Bol bol bal stoklayın. Oyunda başka bir yiyeceğe ihtiyaç yok. Bozulma derdi yok besin değeri de çok yüksek. Haritada nerelerde bal bulunur YouTube da aratırsınız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -HKN- -- 9 Mart 2026; 1:18:43 >
  • Eğer save yüzünden oyunun ilerleyişinden işkence çekenler, kayıt etmek için simya tezgahında Schnapps kurtarıcı iksirleri yapmaktan bıkıp usananlar Steam atölyesinden şu moda abone olabilirler, şu an oyundan aldığım zevki kat kat artırdı bu mod, inanılmaz yararlı bir mod, yapanlardan Allah razı olsun

Kingdom Come: Deliverance II (2025) [PC ANA KONU] #Türkçe

• Kesinlikle GOTY bu oyun olmalıydı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.