Bunlara oyunun içinde nereden erişeceğiz ? |
Kingdom Come: Deliverance II | Çıktı | PC ANA KONU #Türkçe (23. sayfa)

-
-
Okçuluk çok zor geldi bir nokta bile yok ekranda.
Ana görevde ilerlemek için sabırsızlanıyorum ama çok dallandı ana göreve giden yol.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar merhaba ilk oyunu FPS droplar yüzünden oynayamadığım için dayanamayıp sildim ikinci oyunda böyle bir problem görmediğim için tekrar satın aldım ilk oyunun hikayesini YouTube'den izledim bu şekilde ikinci oyuna başladım.
Her şey çok güzel gidiyordu derken iksir yapmayı öğrendiğimiz yerde yani ormanda yaşlı bir kadının evine gidiyoruz ya orada FPS düşmese bile oyunda sağa sola çevirdiğimde abuk subuk takılmalar gene başladı. O bölgede böyle bir sorun yaşayan oldu mu acaba ? Şu oyunu bir ağız tadı ile oynayamadım iyice canım sıkıldı.
Sistemim RTX 3080 Ti
Ryzen 5 5600
32 GB RAM
1 TB M2 SSD
2K 170 Hz Monitör.
-
Bende de bu oyunda iksir yapmayı öğrendiğimiz yerde takılmalar başladı hocam artık bilgisayara format attım ilk oyunu sinirden takılmalardan oynayamayıp silmiştim umarım bunda da aynı sorun olmaz.
-
-
Hocam afterburner vb programları kullanıyosanız kapatın. Bunlar fps drop a sebep oluyor. Nvidia app leri dahi drop a yol açıyor deniyor. Kendi adıma afterburner ı kapattığımdan beri daha stabil oynuyorum. Optimizasyon müthiş olmuş. 4060-ryzen 5600 ile yüksek ayarlarda 75 fps e sabitledim. En ufak drop yok. Ultrada da 75 alıyorum (monitör hz 75 benim) arada 72 70 e indiğinden ultrada oynamıyorum. Dlss kalite modunda.
Ekleme: Oyunun kendi FPS sayacı mevcut ordan takip edebilirsiniz. Afterburner açık olunca gpu sıcaklığı, kullanım oranı (aynısı CPU için de geçerli) bunlar inanılmaz drop a sebep oluyor. Sadece fps i görmek için açarsanız sıkıntı yok yine. Ayrıca oyun esnasında görmeseniz dahi programdan tik işaretini kaldırın. Soluk renkli de olsa tik olmamalı gpu,cpu vs hiçbirinde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThomasAngelo89 -- 6 Şubat 2025; 9:48:25 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Oyunda en ufak stutter yok. Eger stutter yasiyorsaniz tamamiyle sizin PC ile ilgili. Oyun ciktigindan beri en cok ovulen kismi stutter olmamasi, motoru cok iyi oyunun.
Benchmark yapan popüler bir çocuk var. Sanırım son 5 yılda gördüğüm en iyi frametime grafiğine sahip oyun diyordu.
-
Gpu power drop yapıyor. Diğerlerinin pek bir etkisi yok. Cpu ısı kullanım, gpu ısı kullanım, vram ve fps açık yalnızca bende. Hiçbir oyunda drop olmuyor. Gpu power problem çıkaran. Onu kapatmak yeterli oluyor. Nvidia App sorun olmuyor. Bug vardı düzeltildi.
-
Ben kendi adıma afterburner dan gpu cpu ile ilgili ne varsa kapattığımdan beri gözle görülür düzelme var hem de her oyunda. Nvidia app düzeldiyse iyi 🙂
Anladım hocam bilgilendirici dönüşünüz için teşekkür ederim. Bu arada Windows'un hangi sürümünü kullanıyorsunuz acaba ?
-
Rica ederim.Windows 11 hocam. Etkisi ne derece var veya var mı yok mu onu bilmiyorum Windows sürümünün.
-
Anladım hocam bende daha stabil diye windows 10 kullanıyordum ama windows 11 yükledim akşam birde öyle deneyeceğim. Msi Afterbourner ile baktığımda genelde Windows 11 işlemci kullanımı daha az gösteriyor ama muhtemelen Afterbourner yanlış da okuyor olabilir win 11 de.
-
Dediğim gibi hocam afterburner ı kapatın girin oyuna. Sadece oyunun kendi FPS sayacı açık olsun. Farki göreceksiniz diye düşünüyorum 🙂
Dogru demis, bu bir de FGsiz yani dusunun, o derece optimize.
Nvidia smooth motion 5000 serisinden sonra 4000 içinde gelecek denmişti oyunda frame gen. olmasada sürücüden frame gen. açma teknolojisi radeon bunun ikinci versiyonunu çıkardı kusursuz çalışıyor sırf monitör yenileme hızını yükselttiği için açılır ben afmf2 ile oynuyorum başından beri oyunda 80fps alıyorsam bu 160 a çıkıyor oyun erimiş vibranyum gibi akıcı oluyor.
RX6000 serisi sahipleride kullanabiliyor.
Bu arada Afterburner radeon kartınız varsa sorun çıkarmaz nvidia içinde güç göstergeleri kapatın yeter en önemlisi her zaman guru3d sitesinden son çıkan versiyonu indirin stable yazmasına bakmayın son betayı indirin bu 4.6.6. Beta5 oluyor şuan.
https://www.guru3d.com/download/msi-afterburner-beta-download/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 6 Şubat 2025; 12:21:58 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Dediğinizi kesinlikle yapacağım hocam inşallah ağız tadı ile ilk defa bir RPG oyunu oynamış olacağım. Hayatımda hiç konuşmalı diyologlu oyun oynamadım ama bu oyunun konuşma sekansları baya hoşuma gitti.
-
Düğüne gitme görevindeyim malum bu düğüne gidebillmek için çok farklı seçenekler var oraya gitmeden önce her bir yan görevi yapmak mı lazım acaba çünkü yapmadan gidersem silinebilir diye düşünüyorum. Bi de acaba görevi çok bekletsek bir şey olur mu merak ediyorum. O ana görevden ilerlemeden önce keşfettiğim yan görevleri yapasım var
Hocam sizin nezdinizde genele de tekrar yazmış olayım. Oyunda stutter,fps drop vs herhangi bir sorun yaşayan varsa sorunu kendi pc sinde arasın. Ben böyle bir optimizasyon görmedim son zamanlarda çıkan oyunlar arasında. Resmen yağ gibi akıyor 🙂
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X