Şimdi Ara

Kimyagerlik okuyan biri iş bulamaz mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
22.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kimyagerlik okuyan biri bulamazmı çok mu zor iş bulması?
    Kötü bir bölüm mü?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kimyagerler İş Bulabiliyor mu?

Kimyagerlik bölümü, kariyer yolları açısından çeşitli fırsatlar sunan gelişen bir alandır. Kimya bölümü mezunları, laboratuvarlarda, araştırma kurumlarında ve sanayi sektöründe çeşitli rollerde çalışabilirler.

Kimyagerlerin istihdam olanakları, ekonomi, endüstri trendleri ve teknolojik gelişmeler gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir. Genel olarak, kimyagerlere olan talep yüksektir, özellikle de ilaç geliştirme, nanoteknoloji ve çevresel sürdürülebilirlik gibi büyüyen alanlarda.

Kimyagerlik bölümü, öğrencilere kimyanın temel kavramları, analitik teknikler ve problem çözme becerileri konusunda sağlam bir temel kazandırır. Bu temel, mezunların hemen hemen her sektörde iş bulmalarına olanak tanır.

Kimyagerler, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çok çeşitli işlerde çalışabilirler:

• Araştırma ve Geliştirme
    • Analiz ve Test
    • Üretim ve Süreç Geliştirme
    • Çevre Koruma
    • Kalite Kontrol
    • İlaç Geliştirme
    • Nanoteknoloji

Sonuç olarak, kimya bölümü mezunları, güçlü analitik becerilerine ve endüstriler arası bilgiye sahip donanımlı profesyonellerdir. İş piyasası trendlerini takip etmek ve sektördeki en son gelişmelerden haberdar olmak, kimyagerlerin istihdam olanaklarını artırmalarına yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben de istiyorum. Kimyayla ilgileniyorum ama iş konusu tereddütte bırakıyor.
    Yardım eden olursa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı:    +

Ben de istiyorum. Kimyayla ilgileniyorum ama iş konusu tereddütte bırakıyor.
    Kimyagerlik bölümü değil de sanırım bahsettiğiniz kimya bölümü (Bkz:İmza )

Kendinizi geliştirmeniz lazım beyler benim daha ilk senem hazırlıktayım ama İngilizce + Master şart eğer iyi bişeyler istiyosanız yoksa iş bulursunuz ama memnun olur musunuz bilemem
  • quote:

Orijinalden alıntı:    +

Ben de istiyorum. Kimyayla ilgileniyorum ama iş konusu tereddütte bırakıyor.
    Kimyagerlik puan olarakta düşük bölüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: DevoN

Alıntıları Göster
    kimya bölümü var da bazı üniversitelerde barajı geç girersin.fizik,kimya,biyoloji iş imkanları pek olmayan bölümler.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Bu arada kimyagerli bölümü varmış da ben bilmiyodum hee siz onu geçin beyler kimya okuyun hem akademisyen olma şansınız var hem öğretmen olma durumunuz var hem de kimyager olma durumunuz var MBA master yaparak bu işin yöneticiliğne dönük kısmını yapma durumunuz var branş kimya masteri yaparak da alan olarak uzmanlaşma şansınız var

• quote:

Orijinalden alıntı: EmR_3153

kimya bölümü var da bazı üniversitelerde barajı geç girersin.fizik,kimya,biyoloji iş imkanları pek olmayan bölümler.

Kimya diğerlerine oranla biraz daha iyi
    Fizik ve Biyoloji okumak daha kötü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DevoN -- 5 Aralık 2010; 21:26:28 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Kimya diğerlerine oranla biraz daha iyi
    Fizik ve Biyoloji okumak daha kötü

Alıntıları Göster
    simyacı olsaydın belki...
  • quote:

Hocam şöyle mesela kimya bölümü bitirince kimyagerlik denen bi olay var ama fizik biyo fln bitince hani sürekli sanayide endüstride çalışılcak bi durumları yok onun için kimya daha avantajlıdır benim tanıdğım hiçbi kimyager boşta değil ve böyle en z 10 kişi tanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tango-1

quote:

Hocam şöyle mesela kimya bölümü bitirince kimyagerlik denen bi olay var ama fizik biyo fln bitince hani sürekli sanayide endüstride çalışılcak bi durumları yok onun için kimya daha avantajlıdır benim tanıdğım hiçbi kimyager boşta değil ve böyle en z 10 kişi tanıyorum

biyolojide de sanırım tusa girip kazanırsan mikrobiyoloji uzmanı olup direk doktor oluyorsun.
    fen bilgisi öğretmenliği nasıl kuzenim bu sene yazabilir de

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    kimya bölümü ile kimya mühendisliğinin farkı ne ?

• Kimyagerlik dedigin kimya bölümü galiba öyle varsayiyorum, 4 senelik kimya okursan ogretmen olabilirsin ama dısqrda kalma ihtimalin cok fazla simdikilerin halleri ortada eger universitede kalirsan cok calisman gerek pisman olabilirsin kimyayi cok seviyorsan kimya muhendisligi oku disarda kalmazsin ilaç sirketlerinde calisabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dhqwer

Aynı işi yapar ama daha fazla para alır mühendis,mesela devlette çalışırsan 150 lira fark var

quote:

quote:

quote:

biyolojide de sanırım tusa girip kazanırsan mikrobiyoloji uzmanı olup direk doktor oluyorsun.
    fen bilgisi öğretmenliği nasıl kuzenim bu sene yazabilir de

Abi bu tus da ne mübarek bi sınav arkadaş veterinerlik okuyo o bile tusa girersem bişeler oluyorum falan filan dedi de tam ayrıntılı dinlemedim doktorluğn bi şeyine bağlyodu ama sanırım şey üniversitelerde tıp derslerine giriyomuş ona benzer bişeler dedi Fen bilbigis öğretmeniliği konusunda bi bilgim yok malesef ama ilköğretim için devlet baya bi kadro veriyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tango-1 -- 5 Aralık 2010; 21:46:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nihilous

Kimyagerlik dedigin kimya bölümü galiba öyle varsayiyorum, 4 senelik kimya okursan ogretmen olabilirsin ama dısqrda kalma ihtimalin cok fazla simdikilerin halleri ortada eger universitede kalirsan cok calisman gerek pisman olabilirsin kimyayi cok seviyorsan kimya muhendisligi oku disarda kalmazsin ilaç sirketlerinde calisabilirsin
    Kimya Mühendisi okuyanlar farklı derslermi görüyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DevoN -- 5 Aralık 2010; 21:47:10 >
  • quote:

Kimya Mühendisi okuyanlar farklı derslermi görüyor?

Sanırım arada mühendisliğe yönelik biraz da yönetimsel dersler veriliyor tam bi bilgim yok ama aynı işi yaptıklarını biliyorum kimyagerlerle.Kimyagerken MBA masteri yaparsan mühendisle aynı parayı alırsın seviye olarak da aynı düzeye gelirsin
  • Kimya muhendisligi okursan piyasda degerin artar zaten kimya muhendisligi daha yuhsek alir. Yuksek lisams veya doktora tarzi seyler yapip mezun olursan piyasada degerin 3500-4000 olur diye dusunuyorum. ek; Bu seviyede maas icin tabi iyi bir universiteden mezun olmalisin artik bir bölümü bitrmek onmli degil iyisii bitirmek onemli..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nihilous -- 5 Aralık 2010; 21:52:03 >
  • quote:

quote:

Aynı işi yapar ama daha fazla para alır mühendis,mesela devlette çalışırsan 150 lira fark var

Kimyagerler Mühendislerin altında çalışıyor statü olarak
  • quote:

quote:

quote:

Evet statüde fark var ama master yaparsa bu fark da kapanır ve bi de ingilizce çok önemli tabi

quote:

Orijinalden alıntı: XavionS

Kimya muhendisligi okursan piyasda degerin artar zaten kimya muhendisligi daha yuhsek alir. Yuksek lisams veya doktora tarzi seyler yapip mezun olursan piyasada degerin 3500-4000 olur diye dusunuyorum.

Hamidiyenin kimyageri 4000 lira maaş alıyo mesela Mühendislerle kimyagerler arasında çok astronomik fark yoktur mesela dediğimgibi devlette o fark 150 liradır.

• quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Yaşadığı bölgeye bağlı biraz,burada ki çoğu tekstil fabrikasında kimyagerler çalışıyor maaşları da yabana atılacak durumda değil..

• quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    benim de şu okulum bitse de hakimlik savcılık sınavlarını kazansam

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.