Kimyadan 2 güzel soru

-
-
Bu iki soruyu açıklayabilir misiniz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam ilk soruda direkt kütleden yapınca oluyor sizin de aklınıza gelmiştir zaten ama kafanıza yatmayan bir şey mi oldu?
3. öncülde de sıcaklık artarsa aynı ortamda basınç sabit olacağından hacim artar yoğunluklar azalır ve daha hızlı ulaşırlar süre azalır yani.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
3.Öncül bariz belli de 1-2 çok kafamı karıştırdı.
2.Soruyu da doğru yaptım ama 1-2. öncülleri net olarak emin işaretlemedim
-
ikinci soruda da gazların çözünürlüğü basınçla değişir sıvı ve katılarınki basınçla değişmez o yüzden y gaz, x sıvı veya katı.
gazların çözünürlüğü sıcaklıkla ters orantılı olduğu için 2. öncül de doğru.
3. öncül grafikten belli zaten 1 atm basınçta çözünürlükleri aynı.
gazlı içeceklerin soğuk tüketilmesinin sebebi de bu hocam, sıcaklık azaldığında içindeki gazın çözünürlüğü artıyor böyle aklınızda tutabilirsiniz
-
aynen hocam ben daha çok serin-derin diyerek aklımda tutuyorum :D
Hocam ama bu bütün gazlar için geçerli değil diye biliyorum. 1-2 istisnası vardı sanki. O yüzden emin olamadım 2. öncülden. Olabilir diye sorması daha doğru olmaz mıydı
-
olup olmadığından emin değilim ama böyle bir bilgi var hocam. istisnasını googleda arattım ama bulamadım. azotun yanmasındaki istisna ile karıştırmış olabilir misiniz
Olabilir hocam. Niyeyse aklımda öyle kalmış. Neyse ki yanlış yapmadım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X