Şimdi Ara

@@ Kimyada aklıma takılanlar @@

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
15.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bazı sorularım var beyler yardım ederseniz çok sevinirim

1)Kaynama noktası nelere bağlıdır?(Nelerle ters ve doğru orantılı)

2)Buhar Basıncı nelere bağlı T.o ve D.o olarak?

3)Bileşikleri nasıl adlandırıyoruz? Ben beceremiyorum hala

• bileşikleri ben de adlandıramıyorum şunu izleyip notlar alıcam bu akşam bu konuyu halletmeyi düşünüyorum

http://www.ekolhoca.com/rcan1.10.asp
  • 1) hocam maddemiz saf ise maddenin üst yüzeyindeki buhar basıncının dış basınca eşit olması gerekir.Bir maddenin buhar basıncı sıcaklığı arttıkça artar ve buhar basıncı dış basınç değerine ulaştığında sıvı kaynamaya başlar. Dolayısıyla saf bir maddenin kaynama noktası(sıcaklığı) o maddenin buhar basıncıyla dış atmosfer basıncına bağlıdır.SIVI MİKTARINA BAĞLI DEĞİLDİR bunu yanıltıcı olarak sorarlar.

a)Açık hava basıncı:
    Kaynama sıcaklığı atmosfer basıncıyla doğru orantılı olarak artar ya da azalır.

b)Sıvının cinsi:
    Kaynama sıcaklığı her sıvı için farklıdır.

c)Sıvının saflığı:
    Saf sıvılar sabit basınç altında her zaman sabit bir sıcaklıkta kaynarlar.Fakat sıvıya, sıvıda çözünebilen bir katı eklendiği zaman, kaynama sıcaklığı yükseldiği gibi, donma sıcaklığı da düşer.
    temel etken atmosfer basıncıdır.kaynama buhar basıncıyla atmosfer basıncının eşıt olmasıdır
    atmosfer basıncı, sıvının cinsi, sıvının saflığı

2) Maddenin cinsine ve sıcaklığa bağlıdır.Bir sivinin (ya da bir katinin) buharlaşmasi (sublimleşmesi) icin ortamin sahip olmasi icin gereken basinc miktaridir. misal vermek gerekirse, suyun yukseklerde daha kolay kaynamasinin sebebi, yukseldikce hava basincinin duşmesi, ve hava basincinin 100 santigrat derecedeki buhar basincina degil, daha duşuk sicakliklardaki bir buhar basinci degerine eşit olmasindan kaynaklanir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lethal_ -- 29 Aralık 2011; 19:16:30 >

• Saol hocam peki uçuculuk ne oluyor neyle orantılı?
  • Buhar basıncı yüksek sıvılara uçucu, buhar basıncı düşük sıvılara da uçucu olmayan sıvılar denir. Bir sıvının uçucu olup olmamasını moleküller arası kuvvetlerin büyüklüğü belirler. Bu kuvvetler azaldıkça uçuculuk artar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lethal_ -- 29 Aralık 2011; 19:20:20 >
  • kaynama noktası arttıkça uçuculuk azalır. şöyle düşün, aradaki bağlar güçlü olsa, atomlar kopamayacak yani gaz haline geçişi zor olacak :/ bu durumda molekül arası bağlar güçlendikçe, yani KN arttıkça uçuculuk azalır. ben böyle biliyorum.
  • uçuculuk kaynama noktasıyla ters orantılıdır uçuculugu yüksek olanın buhar basıncıda yüksek olur.

benim de kimyadan aklıma takılan birşey vardı aslında burası tam yeri galiba :)
    suyun sıvı halde yoğunlugu katı halden daha fazla bu tamam ama moleküler arası uzaklık nasıl oluyor suda? yani normal maddeler gibi suyunda molekülleri arası uzaklık katı halde en az gazda en fazla mı? eğer böyleyse katı halden sıvı hale gecerken hem hacmi azalıp hemde moleküler arası uzaklık nasıl artabiliyor? lütfen yardım edin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • uzaklık en az katıda en fazla gazda hacminin artmasının sebebi buzun özkütlesi 0.9 suyun 1 olmasından kaynaklanıyor hocam
  • işte aklıma takılan kısmı hacim artıyorsa uzaklığında artması gerekmiyormu ? ama su buz olurken tam tersi oluyor ve uzaklık azalıyor bi türlü kafama yatıramadım..
  • hocam o dediğinle alakası yok o düşünceyi at kafandan :) dediğim gibi özkütleden dolayı öyle bişey oluyor maddeler arası uzaklık dediği atomlar arasında
  • bizim hocaya sordum onunda kafası karıştı ben bi araştırıyım dedi :) neyse artık fazla düşünmemek gerekiyor nedenini kabul edicem mecburen ilgilendiğin için saol
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.