Şimdi Ara

Kimya Sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Na2SO4.XH2O bileşiğinin 46,4 gramı ile 800 mL çözelti hazırlandığında Na+ iyon derişimi 0,5 M olarak belirleniyor.
    Buna göre,bileşikteki H2O nun katsayısı olan X değeri nedir?
    (Na2SO4 = 142,H2O = 90)
    Çözeltilerle ilgili bir soru.Normalde H2O 18 gr/mol ancak kitapda 90 vermiş.Galiba bir mol hidratlı bileşikte 90 gr H2O bulunuyor demek istiyor.H2O'nun 18 olduğunu bilen için test sınavında 5 diye yapıştırırsın cevabı ancak ayrıntılı çözümü nasıl oluyor onu bulamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: gohunnets

Na2SO4.XH2O bileşiğinin 46,4 gramı ile 800 mL çözelti hazırlandığında Na+ iyon derişimi 0,5 M olarak belirleniyor.
    Buna göre,bileşikteki H2O nun katsayısı olan X değeri nedir?
    (Na2SO4 = 142,H2O = 90)
    Çözeltilerle ilgili bir soru.Normalde H2O 18 gr/mol ancak kitapda 90 vermiş.Galiba bir mol hidratlı bileşikte 90 gr H2O bulunuyor demek istiyor.H2O'nun 18 olduğunu bilen için test sınavında 5 diye yapıştırırsın cevabı ancak ayrıntılı çözümü nasıl oluyor onu bulamadım.

0,8*0,5=0,4 mol sodyum var.Na2SO4 olduğu için ikiye bölcen;yani 0,2 mol sodyum sülfat.x hidrat var . bu kadarı 46,4 gramsa tamamı 5 katıdır yani:232 grammış 1 molü
    232-142 =90 gram yani 5 molmüş (sodyum dülfat pentahidrat )

• hmm anladım sanırım başka yol yok gibi görünüyor.o zaman kitap h2o nun molünü yanlış vermiş olmalı. teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Geometri sorusu
    5 yıl önce açıldı
    1 biyoloji sorusu
    6 yıl önce açıldı
    kimya Kçç sorusu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.