Şimdi Ara

Kimya Sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Tepkimesi bir kapta dengede iken sabit sıcaklıkta kaba bir miktar CO(2) gazı ekleniyor.

Buna göre,

I. BaCO3 katısının kütlesi
    II. CO2 gazının derişimi nasıl değişiyor.

Cevaplar I artar, II değişmez.

Ben CO2 gazının derişimi artar diye düşünmüştüm çünkü üstüne madde ekliyoruz.

*Çözüldü

y ekseni etrafında T periyotla dönen tabla üzerinde, dönme ekseninden r kadar uzakta m kütleli cisim savrulmadan tablayla birlikte dönüyor.

Buna göre;

T : Tablanın peroyodu
    r : Cismin dönme eksenine uzaklığı
    m : Cismin kütlesi

Niceliklerineden hangisi artırılırsa cismin dengesi kesinlikle bozulmaz?

Kimya Sorusu

Kimya Sorusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NuTeRX -- 22 Haziran 2011; 14:53:08 >

• kardeş ben yanlız t diyorum aslında sen m e nasıl olur dedin .soruda bi hata olabilir mi?
    şöyle ki

şimdi eger sürtünme yoksa en ufak bi dönmede cisim savrulur o yüzden sürtünme olacaktır

sonra

mw^2 r < mg.k olmalı

bu durumda

T artarsa w azalır .dogrudur
    m artarsa birşey değişmez çünki iki tarafta da gidiyor
    r artarsa durum sağlanmaz

bence cevap yanlız T .diger arkadaşlar da bi baksın

EDİT : tamam kardeş tamam kesinlikle bozulmaz diyor . m'ler götürdügü için o da bozmaz dengeyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !mmortal -- 22 Haziran 2011; 14:49:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: !mmortal

kardeş ben yanlız t diyorum aslında sen m e nasıl olur dedin .soruda bi hata olabilir mi?
    şöyle ki

şimdi eger sürtünme yoksa en ufak bi dönmede cisim savrulur o yüzden sürtünme olacaktır

sonra

mw^2 r < mg.k olmalı

bu durumda

T artarsa w azalır .dogrudur
    m artarsa birşey değişmez çünki iki tarafta da gidiyor
    r artarsa durum sağlanmaz

bence cevap yanlız T .diger arkadaşlar da bi baksın

Cevap m ve t şimdi ben anladım frekansla periyodu karıştırdığım için ters çıkmış.

Sürtünme olduğu zaten aşikar mw²r=mgk derken m'ler sadeleşir burdan m'in bir etkisi yoktur o yüzden istersen m'i bir ton yap bir etkisi olmaz.

Sağol.

• gençlik ikinizin dediği de doğru m etkilemez istediğin kadar artır kesinlikle değiştirmez T de artarsa w azalır cismin dengesi bozulmaz mesela T azalırsa deseydi W artardı cisim dışarı savrulurdu yani denge bozulurdu
  • Derişim artmaz. Çünkü sıcaklık değişmediği için maddeler tekrar denge haline girerler.(KD sabit) En sonunda dengelendiği için derişimi aynı kalır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeterPetrelli

Derişim artmaz. Çünkü sıcaklık değişmediği için maddeler tekrar denge haline girerler.(KD sabit) En sonunda dengelendiği için derişimi aynı kalır.

Öyle düşünürsen cevap doğru çıkıyor şöyle bir şey var, soruda tekrar denge kuruluyor demiyor ayrıca denge kurulsa bile sol tarafın derişimi artınca kd'nin sağlanması için sağ tarafında derişiminin artaması gerekir.

Fakat burda bir tek gaz olduğu için Kd=Gazın derişimi olabilir bundan dolayı derişimi değişmeyebilir en mantıklısı bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

quote:

Orijinalden alıntı: PeterPetrelli

Derişim artmaz. Çünkü sıcaklık değişmediği için maddeler tekrar denge haline girerler.(KD sabit) En sonunda dengelendiği için derişimi aynı kalır.

Öyle düşünürsen cevap doğru çıkıyor şöyle bir şey var, soruda tekrar denge kuruluyor demiyor ayrıca denge kurulsa bile sol tarafın derişimi artınca kd'nin sağlanması için sağ tarafında derişiminin artaması gerekir.

Fakat burda bir tek gaz olduğu için Kd=Gazın derişimi olabilir bundan dolayı derişimi değişmeyebilir en mantıklısı bu.

Mantıklı aslında. KP=KD.RT üzeri DN ise bu yine aynı kalıyor kd değişmediği için. Oradandır belki tek gaz var denklemde zaten...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.