Şimdi Ara

Kimya Mühendisliği Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
2
Favori
7.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu bölümden mezun olup çevresinde durumu iyi olan var mı? Neyle ilgileniyorlar, nereden mezunlar?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kimya Mühendisliği: Kariyer Yolları ve Gelecek Beklentileri

Kimya mühendisliği, kimya prensiplerini endüstriyel süreçlerin tasarımı, geliştirilmesi ve kontrolünde uygulayan disiplinler arası bir mühendislik dalıdır. Kimya mühendisleri, kimyasalların, ilaçların, malzemelerin ve enerjinin üretiminde, kullanımında ve bertarafında kritik rol oynarlar.

Kimya Mühendisliği Okunur Mu?

Kimya mühendisliği, hem ülkemizde hem de dünya çapında oldukça popüler bir mühendislik dalıdır. Endüstrinin sürekli gelişen ihtiyaçları nedeniyle kimya mühendislerine olan talep yüksektir. Kimya mühendisliği okumak, gelecek vaat eden bir kariyer için sağlam bir temel sağlar.

Kimya Mühendisliği İyi Mi?

Kimya mühendisliği, hem teknik beceriler hem de problem çözme yetenekleri geliştiren çok yönlü bir alandır. Kimya mühendisleri, yüksek maaşlar ve mükemmel iş olanaklarıyla ödüllendirilirler.

Kimya Mühendisliği Önü Açık Mı?

Kimya mühendisliği, enerji, sağlık, gıda ve çevre gibi çeşitli sektörlerde geniş bir iş yelpazesine sahiptir. Sürdürülebilirlik ve yenilenebilir enerji konusundaki küresel odaklanma, kimya mühendislerine yönelik talebin artmasını sağlamaktadır.

Kimya Mühendisliği Okumak Mantıklı Mı?

Kimyaya ve matematiğe ilgi duyuyorsanız, problem çözme konusunda yetenekliyseniz ve yenilikçi çözümler üretmeyi seviyorsanız, kimya mühendisliği okumak sizin için mantıklı bir tercih olabilir.

Kimya Mühendisliği Yorum ve Yorumlar

Kimya mühendisliği mezunları genellikle kariyerlerinden memnun kalırlar ve yüksek iş tatmini bildirirler. Çalışma ortamı, endüstriye bağlı olarak değişse de, kimya mühendisleri genellikle laboratuvarlarda, fabrikalarda veya ofislerde çalışırlar.

Sonuç

Kimya mühendisliği, gelecek vaat eden kariyer yolları ve mükemmel iş olanakları sunan çok yönlü ve ödüllendirici bir alandır. Kimya ve matematiğe ilgisi olan ve problem çözme konusunda yetenekli öğrenciler için kimya mühendisliği, kariyer hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olabilecek harika bir seçimdir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: markidos

Bu mesaj silindi.
    Hocam çok sevdim diyemem. Sınav sonucum gelene dek pek bilgim yoktu ne yalan söyleyeyim. 3-5 gündür araştırıyorum. Okuyanlarla falan konuşuyorum. Top üniversiteler tutmuyor zaten :D Siz neden bıraktınız? Ayrıca kimya hocası olmak istesem direkt onu okurum. Formasyon da kalktı :)
  • markidos kullanıcısına yanıt
    Hocam bölümü bırakma sebebiniz zor olması mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Hocam ilaç sektöründe çalışan biriyle konuştum dün. İstanbul Üniversitesinden YTÜ'ye geçiş yapıp ordan mezun olan. İlaç sektörünü seçmiş. Gayet de memnun ama dediğiniz gibi sizin söylediğiniz çoğunlukta sanırım. Her şeyi araştırıp ona göre tercih yapmalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hoca eskisehir kimya muh okunur mu? Neden kimya muh icin top okul haric okunma deniyor is sayısı / mezun oranina baktigimizda cogu bölümden daha iyi az mezun veriyor aslında hangi alan baksam kotu tamam kotu kisimlari vardir ama iyi tarafı hic mi yok nasil karar vericez bu şekilde

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Fikirler için sağ olun hocam. Tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Çok yardımcı oldunuz cidden bazı noktalarda. Tekrardan çok teşekkürler.

• markidos kullanıcısına yanıt
    .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kimya mühendisliği nasıldır ?
    13 yıl önce açıldı
    FİZİK MÜH VS KİMYA MÜH
    8 yıl önce açıldı
    kimya müh. hakkında
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben de itü kimya mühendisliğini bırakmış biri olarak, söylediklerinin altına imzamı atıyorum. Responsible olmayan bir yerde okuduysanız zaten Allah kurtarsın. Matlab bile gösterilmeyen zibilyon tane Kimya Müh programı olan üni var..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kimya müh özünde iyi bölüm degil mi boun olsun yediyepe olsun mezunları iyi işlerde yer alamaz mı

• quote:

Orijinalden alıntı: Ribas0

Ben de itü kimya mühendisliğini bırakmış biri olarak, söylediklerinin altına imzamı atıyorum. Responsible olmayan bir yerde okuduysanız zaten Allah kurtarsın. Matlab bile gösterilmeyen zibilyon tane Kimya Müh programı olan üni var..
    Hocam önermiyor musunuz? Sizce iyi üniversitede kimya mühendisliği mi yoksa ortalama üniversitede endüstri mühendisliği mi? Asıl istediğim bölüm endüstri mühendisliğiydi ama daha iyi bir ünide okuyacağım için kimya da cazip geliyor :(
    Kimya mühendisliği okuyup endüstriye çap yapmak veya ortalama kasıp aynı üniversitenin endüstrisine yatay geçiş yapmak çok zor mudur?

• quote:

Orijinalden alıntı: Phoebe_Buffay

Hocam önermiyor musunuz? Sizce iyi üniversitede kimya mühendisliği mi yoksa ortalama üniversitede endüstri mühendisliği mi? Asıl istediğim bölüm endüstri mühendisliğiydi ama daha iyi bir ünide okuyacağım için kimya da cazip geliyor :(
    Kimya mühendisliği okuyup endüstriye çap yapmak veya ortalama kasıp aynı üniversitenin endüstrisine yatay geçiş yapmak çok zor mudur?

Alıntıları Göster
    Hocam aynı ikilemi yaşayıp ODTÜ kimya müh yerleştim sorun olursa özelden sorabilirsin.

• Phoebe_Buffay P kullanıcısına yanıt
    Hocam bu forum çok çabuk meslek harcayan bir yer, benim haddime değil. Eski bölümümdür saygım sonsuzdur. Siz sıralamaya göre tercih yapmayın. Eğer sınava girmeden aklınızda varsa motivasyonunuz daha uzun soluklu olur.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.