Şimdi Ara

Kimya Mühendisliği Hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
2
Favori
7.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Ribas0

Hocam bu forum çok çabuk meslek harcayan bir yer, benim haddime değil. Eski bölümümdür saygım sonsuzdur. Siz sıralamaya göre tercih yapmayın. Eğer sınava girmeden aklınızda varsa motivasyonunuz daha uzun soluklu olur.
    Ya sıralamaya göre tercih değil de yine de kimya mühendisliğinde mutlu olup olamayacağımdan emin olamıyorum. Biraz daha araştırıcam sanırım.
    Siz yatay geçiş mi yaptınız yoksa okulu bırakıp sınava yeniden mi hazırlandınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Kimya müh mü yoksa malzeme metalurji mi çıldıracağım

• VeiledVirgin V kullanıcısına yanıt
    Hangi üniversitelerin geldiğine bağlı olarak değişir.

• markidos kullanıcısına yanıt
    Sıralamamız 57800

Yıldız Teknik Kimya Müh. (ing) 48 bn tutması zor. Normali tutabilir.

Biz ingilizce bölüm istiyoruz. Gönlümüz YTÜ ama Hacettepe Kimya (İng) sizce nasıldır
  • Karman121 K kullanıcısına yanıt
    84k hocam Ege, GTÜ, Marmara falan geliyor

Bana kalırsa o sıralamada metalurji de seçseniz kimya müh.seçseniz de çok fark olacağını düşünmüyorum.Eğer ilginiz yoksa bunlara,o sıralamalarda Bilgisayar,EE, makine gibi alanı geniş mühendislikleri tercih etmeniz daha iyi olur.

• Hacettepe Kimya bölümünü bu sene bırakıyorum. Mühendislikten bile çok daha zor. Hedefim bilgisayar veya yazılım mühendisliği olmasaydı devam ederim herhalde. Fizikten sonra en zor temel bilim diyebilirim. Mühendisliği ise duyduğum kadarıyla çoğu mühendislikten daha zordur.

Yeri geldiğinde bileşiklerin formülünü ve şeklini ezberliyorsun çünkü bileşikleri akılda tutmak çok zor. Hem lab dersleri hem teorik dersleri birlikte alırsan dersten kafanı kaldırma yoksa 50-60 ile sınıf geçersin. Hacettepe gibi üniversitelerde çan olmaması kurtarıyor yoksa sınıfta kalırsın.
    Aynı ikilemi ben de yaşıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2CE6EA6FE

Hacettepe Kimya bölümünü bu sene bırakıyorum. Mühendislikten bile çok daha zor. Hedefim bilgisayar veya yazılım mühendisliği olmasaydı devam ederim herhalde. Fizikten sonra en zor temel bilim diyebilirim. Mühendisliği ise duyduğum kadarıyla çoğu mühendislikten daha zordur.

Yeri geldiğinde bileşiklerin formülünü ve şeklini ezberliyorsun çünkü bileşikleri akılda tutmak çok zor. Hem lab dersleri hem teorik dersleri birlikte alırsan dersten kafanı kaldırma yoksa 50-60 ile sınıf geçersin. Hacettepe gibi üniversitelerde çan olmaması kurtarıyor yoksa sınıfta kalırsın.
    Aynen hocam ben de zorluğundan korkuyorum açıkçası. Bilgilendirme için sağ olun.
  • Hacettepe kimya yazdım hocam 83k dan gelmesi biraz zor gibi görünüyor ama gelirse benim için çok zor bir süreç olacak. Ne yalan söyliyeyim dediklerinizden biraz tırstım.
  • Hilal Bıyıklı Bozkurt kullanıcısına yanıt
    83 kdan gelmesi imkansız merak etme her sene puanı yükseliyor zaten 45k ile son tercihime yazdım ben de
  • Aynen Hocam Fakirin Ekmeği Umut Ne Yapacaksınız :))

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.