Şimdi Ara

Kimya Kuantum Modeli Sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Birinci soruya b diyordum cevap d diyor .
    Sekizinci sorunun cevabına b dedim ama e diyor .
    On ikinci soru hakkında bir fikrim yok . Bu sorunun cevabı e diyor .

Yardımınız için şimdiden teşekkürler . Bir de soruların cevapları baskı hatası yüzünden doğru olmayabilir illa şıktan gideceğim demeyin .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2CE6EA6FE -- 7 Nisan 2017; 20:22:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cu nun elektron dizilimi özel. 3d10 ile bitiyor ama ondan önce gelen 4s de bir e var. Ordan çıkarırsın birinci soruyu
  • Vatanaşığı48 kullanıcısına yanıt
    Peki birinci soruda neden baş kuantum 4 değilde 3 4s yok mu acaba d'nin enerjisi daha büyük ondan mı baş kuantum 3 diyoruz onu anlayamadım . Kusura bakmayın . Bir de diğer sorulara ele atabilirseniz sevinirim .

• 3d daha yüksek enerjili olduğu için :) Soruları açamadım nedense başarabilirsem bakacağım :D
  • Başka yapabilecek yok mu soruları ?

• hocam proton sayıları 20'den fazla olanlarda özel durum var.
    elektron verirken en dış katmandan verilir ya, bunların en dış katmanları daha yüksek enerjili olmasına rağmen 3d değil 4s. baştaki sayıyı katman sayısı olarak düşünebilirsin.
    o yüzden ilk olarak 4s'teki 2 elektronu verirler, sonrasında 3d'den elektron vermeye başlarlar.
    soruları bu bilgiden dolayı kaçırmışsın.

bi de 25 ve 29 küresel simetri özelliği göstermek için kendiliğinden 4s'teki bir elektronlarını 3d'ye aktarırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -tazemeta- -- 7 Nisan 2017; 23:45:20 >
  • Tamam çok sağolun bende diyordum bu soruların cevapları yanlış .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: jdraxler

Tamam çok sağolun bende diyordum bu soruların cevapları yanlış .

hocam orbital enerjilerini bulurken baş kuantum sayısı ile açısal kuantum yani l değerini topluyoruz. hani s=0 p=1 d=2 f=3 oluyordu ya değerce onları topluyoruz hangisinin en yüksekse enerjisi en çok onundur. Örneğin Cu için 3d ile bitiyor 3+2=5 yapıyor onun gibi bir de Ca atomunu ele alalım 4s ile bitiyor 4+0=4 yapıyor bir de bu atomda 3p orbitali var toplamları aynı çıktı deme o zamanda başkuantum sayısı en büyük olanın enerjisi daha büyüktür 4s>3p den çünkü başında 4 var. Yardımcı olduysam ne mutlu Unutmadan atomlarda elektronlar koparılırken en sondaki orbitalden değil baş kuantum sayısı en büyük olan orbitalden kopmaya başlar zaten baş kuantum sayısı direk yörüngeyi belirliyor örneğin 4s orbitali 3d ye göre çekirdekten daha uzakta 4. katmanda çünkü ama biz elektronları dizerken uzaklığa göre değil enerji düzeyine göre diziyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BağKurluSamuray -- 8 Nisan 2017; 20:27:38 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.