Şimdi Ara

kimya işin işareti?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • pozitif negatif nasıl karar vereceğiz amerikan sistemi bilmem ne sitemi hangisine göre çözeceğiz

• Kardeş yanlış hatırlamıyorsam sistemin yaptığı işaretler - ; sisteme yapılan işler + dır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smtymn.

Kardeş yanlış hatırlamıyorsam sistemin yaptığı işaretler - ; sisteme yapılan işler + dır.

sorular dediğin gibi olursa çıkıyor cevap için sağol
  • sistem ortama iş yaparsa - ısı verirse + ortam sisteme iş yaparsa + ısı verirse - diye biliyorum
  • Sistem ortama isi verirse - dir. Ozetle sisteme gelenler (is,isi) + , ortama gelenler(bir nevi sistemden gidenler) -

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ezberlemek isteyenler için:sisteme yapılan + / sistemin yaptığı -
    Ezberlememek isteyenler için:Sistemi referans kabul edersek sistemin enerjisi arttıranlar örn sistem 32kj ısı aldı sistemin toplam enerjisi(entalpisi)arttığından +.Sistem dışarıya karşı iş yaptığında toplam enerjisi azaldığından - alırız.deltaU=Q+w (iç enerji değişimi) pistonun sıkıştırılması vb için;sistem pistonu yukarı itmişse(F.x=w) işin (w) sahibi sistem olduğundan enerjisini işe harcadığı için pistonun hareketi sistemin entalpisine - yönde etki göstermiş olur.Dolayısıyle deltaU=Q-w olarak yazarız.Bu gifi yeni gördüm çok sevdim koymadan edemicam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AŞIRI ZOR TRİGONOMETRİ SORUSU
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.