Bildirim
kimya entropi
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
bu soruda istemli istemsiz olayını gibbs den bakıcan dostum DeltaG=DeltaH-T.DeltaS endotermik tepkimelerde entalpi 0 dan büyük olur, soruda verilen sıcaklığa göre ve denklemlere bu göre bu formulle yorumlamalısın. -
quote:
Orijinalden alıntı: jackk001
bu soruda istemli istemsiz olayını gibbs den bakıcan dostum DeltaG=DeltaH-T.DeltaS endotermik tepkimelerde entalpi 0 dan büyük olur, soruda verilen sıcaklığa göre ve denklemlere bu göre bu formulle yorumlamalısın.
haci onu biliyorumda entropiyi nasil kararlastiricaz esit mollerde mesela sicaklik entropiyo arttiriyor 3.cude 0dan buyuk mu dicez entropi o zaman cikmiyor cevap
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
3. de entropiyi 0 olarak alacaksın kardeşim, dikkat ettimde o 3. öncül 2014 lys çıkmış sorunun aynısı -
quote:
Orijinalden alıntı: jackk001
3. de entropiyi 0 olarak alacaksın kardeşim, dikkat ettimde o 3. öncül 2014 lys çıkmış sorunun aynısı
sicaklik artisi entropiyi arttirmiyo mu isi almis 3te
soru bence sıkıntılı sıcaklıyor artıyor deseydi dediğin doğruydu ama sadece yüksek sıcaklık demiş, ben entropiyi 0 aldım.Düzensizlik değişmiyor ama sıcaklık değişiyorsa iç enerjisi artar entropi değişmez yani. -
haci yuksek sicaklik nerde yaziyor
-
Yanlis gormusum hocam tum sicakliklar yaziyormus
Dedigim gibi entropi 0 oluyor her sekilde deltaG>0 oldugu icin istemsiz oluyor her sicaklikta
onu biliyorumda sicaklik artisi entropiyi arttirmaz mi sonucta isi almis tepkime
3.de entropi 0dan büyük olmalı bence de anlamadım,ısı olan taraf minimum enerjidir üründe max düzensizlik oluyor entropi 0dan büyük çıkıyor sanki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Started From The Bottom -- 10 Mayıs 2017; 12:42:8 > -
up -
diger attigim 2 soruya baktiniz mi
quote:
Orijinalden alıntı: muctwen
Organik sorusu cevap anahtarı hatalı hocam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Started From The Bottom -- 10 Mayıs 2017; 12:59:2 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Started From The Bottom
quote:
Orijinalden alıntı: muctwen
edit :saçmalamışım bakacağım birazdan
hocam kapta cu yokki h2 var h2 indirgenmez mi izomer sorusundada c sayilari esit degil ki 1de
Hatalı sorular yaptıkların doğru
haci entropi sorusuna baktin mi
İlk sorunun cevap anahtarı yanlış hocam yaptığın doğru.
İkinci soruda katotdaki H+ iyonları gaz haline geçecek ve oradaki H+ derisimi azalacak ve pH artacak
quote:
Orijinalden alıntı: tospik
İlk sorunun cevap anahtarı yanlış hocam yaptığın doğru.
İkinci soruda katotdaki H+ iyonları gaz haline geçecek ve oradaki H+ derisimi azalacak ve pH artacak
pil 0.76 ama
İstemlilik entropiyle doğru orantılı 2. De sıvı suda olmuş entropisi artar istemliliği de buna bağlı olarak artar. 1. De de tepkime ekzotermik genelde ekzotermik tepkimeler istemli. 3. Endotermik istemsiz. (endo,ekzo istemli istemsiz olayı her zaman doğru çıkmayabilir.)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X