Şimdi Ara

Kimya DENGE Sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler bu konuyu nette araştırdım ama fazla birşey bulamadım. kp=kd.rt(üssü)delta n . formülü var malum.
    buradaki delta n nedir tam olarak? ve ürünlerde mi sadece gaz olanlara bakıyoruz yoksa girenlerde mi?

• ürünlerin mol sayısı - girenlerin mol sayısı diye hatırlıyorum geçen seneden(gazların mol sayıları)
  • Sadece gazdı sanırım unutmuşum valla 1 yıl geçti üzerinden.
    Üründeki gazların mol sayısı- girenlerde ki gazların mol sayısı=n
  • kp basınç dediği için iki tarafında gazlarına bakıyoruz delta n ürün - giren yani delta n eksi bir değerde olabilir.
  • hem ürünlerde hem girenlerde mi yoksa ürünlerde suda-gaz girenlerde gaz şeklinde mi işlem yapıyoruz. sanki böyle bişiler hatırlıyorum da. emin olmak için soruyorum
  • mol sayılarının farkı hocam delta n ona bakarak aradaki oranı buluyoruz
  • korfezvideoya kayıt ol ordan entalpi/tepkime ısısı konulu videolar var onlara bak sonrasında kimyasal tepkimelerde denge konusu da olması lazım sırayla ile videoları.Denge konusunu burda anlatmaya çalışıyosunuz ne diyim size yahu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElysionMaster -- 15 Ocak 2012; 20:21:47 >
  • ∆n = ürünlerin gaz katsayıları toplamı - girenler gaz katsayıları toplamıdır hocam.
    Ah eskiler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.