Şimdi Ara

Kimseye borç vermeyin almayında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Günün birinde birisine borç 10 bin lira vermiştim. Uzun bir süre sonra o parayı geri ödedi. 6 ay sonra gibi. O sürede dolar altın vs o kadar yükseldi asgari ücret zam yedi vs vs o zaman için hesaplandığımda değerinde vermesi için 14 15 bin lira vermesi lazımdı.

Hiç lafını etmedim ki zaten parayı aldığımda enflasyon falan birşey demedim aklıma bile gelmedi.

Günün birinde alma niyetim vardı aşağı yukarı 2 çeyrek altın fiyatı kadar eksiğim var dedim bunda varsa borç alayım. Aradım konuştum işte böyle böyle verebilir misin.

Tamam vereyim dedi 2 çeyrek veririm 2 çeyrek alırım geri dedi. Orda tamam dedim daha da aramadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba forumdaş,

Borç verdiğin kişi ne zaman geri ödeyeceğini söylemişti? oraya atlamışsın.

Alıntı

metni:
    aşağı yukarı 2 çeyrek altın fiyatı kadar eksiğim var dedim

Bu şekilde bana da 2 çeyrek altın fiyatı kadar eksiğim var denilse tamam o zaman 2 çeyrek vereyim, 2 çeyrek alırım derim istem dışı, oradan tetiklenmen yersiz.

• Üstat biraz da senin hatan olmuş, enflasyonun çok yüksek olduğu ortamda TL üzerinden borç vermeseydin keşke. Döviz veya altın gibi bir varlığa bağlayıp onun üzerinden verseydin keşke parayı. Başta nasıl anlaştığınıza bağlı, ona bir şey demeden 10 bin TL verdiysen normal olan yine aynı şekilde vermektir.
    Enflasyon ortamında borç verenlerden borç alanlara doğru bir servet transferi olur.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • madem iletişimi koparacaksın o 2 altını takıp koparsaydın bari

ben olsam bu muhabbeti yapan adamdan önce altınları alır sonra sohbeti keserdim  

birkaç yıl sonra da borç aldığım günkü altınların ederi ne kadarsa geri ödemesini yaparım. o kadar da vicdansızlığa gerek yok

• olishernandez kullanıcısına yanıt

cidden böyle düşünüyorsanız çevrenizde ki insanlara yazık.

konu sahibine gelirsek.

kimse kimseye TL borç vermez. TL borç veriyorsan verirken anlaşmıyorsan sonrasında yapacak bir şey yok.

ben kimseye ne borç veririm ne borç alırım zorunda kalırsam döviz veya altın kurunu baz alarak veririm. ayıp veya yanlış bir durum değil bu.

ayrıca adam vermemde diyebilirdi. ne güzel 2 çeyrek veririm 2 çeyrek alırım demiş senin işini görmüş haksızlık yapmışsın adama.

• En azından sayısal temelde aldığı borcu geri ödemiş. Sözleşme vs ile vermediyseniz borcun üzerine rahatlıkla çökebilir de. Kendi çevremdeki insanlardan biliyorum. Gerçekten de kimseye borç vermemeli. Borç olarak vereceğinize doğrudan yardım edin ama 1) fazla yüksek meblağ olmasın 2) dikkat edin, muhatabınız da alışkanlığa dönüşmesin. Kısaca, ikinci defa yardım etmeyin.

İnsanlar maddi sıkıntıya düşmemeyi, borçlanmamayı, kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenmeli. Parazitik olmamalı. Dediğim gibi davranarak hem onlara hem de kendinize fayda sağlamış olursunuz. Ayrıca en azından biraz yardım ederek en başta kendi vicdanınıza diğerkam olduğunuzu ve prensipte yardım etmekten çekinmediğinizi söyleyebilirsiniz. Çünkü bolca duygu sömürüsü de yapabiliyorlar. Küserlerse de küssünler. Üstünde durmayın.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Dostum ne saçma adamsın... Adamdan faiz istiyorsun bir de. Bir anlaşma olmadan düz para verip düz geri aldıysan bunda yanlış olan nedir? O zaman paramız bu kadar değerliydi o yüzden faizli vereceksin ne demek? Olacak iş değil. Çok çocukça bir düşünce...

Arkadaşım olmayan birine 10k borç vermem, bu aqtallık olurdu... Arkadaşımsa da paramız değersizleşti fazla vereceksin gibi bir denyoluk da yapmazdım. Gerekirse de geri almazdım. Bence kendinle ilgili bazı şeyleri gözden geçirmelisin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

Orayı yanlış aktarmışım. 6 bin lira eksikti oda 2 çeyrek var demişti.

• Mabadınızla okuyup yorum yapıyorsunuz.

• zamanında babam gereksiz akrabalarına mark ile borç vermişti,adam parayı 8 sene sonra ödedi ve bizim olan paramızı istediğimizde bize küsmüştü

• Zibidi Gonzales kullanıcısına yanıt

hep öyle olur zaten,mesela ota boka borç ödeyen tipler bize gelince aptala yatar, sanırım bizler seçilmiş olanlarız herkese çay sana yok

• Vermiyom bendeki iyi niyeti bir kişi sömürdü Bu sebeple ihtiyacı olsun olmasın kimseye borç vermiyom arfık bitti

Çok istiyosa gitsin bankadan kredi çeksin kredi kartları ne güne duruyo?
    Banka vermiyosa bana da gelmesin bb

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dost kalmak istiyorsan borç vermeyeceksin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.