Şimdi Ara

Kimsenin Anne Kadar Sevmediği Gerçeği

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Buna diğer aile bireyleri de dahil olmak üzere kimse sizi, anneniz kadar sevmeyecektir (istisna anneleri tenzih ederim). Böyle bir acı gerçeği kabullenmek zordur.

• Senin fikrin nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mesaopp

Senin fikrin nedir?
    Fikrimi sorduğunuz için teşekkür ederim

Dogrudur hocam insanlarin yuzde 90inda böyledir

"sefkatin en buyuk amili analardir. Hayatimdaki butun hatalarim ana terbiyesi almadigimdan ileri gelmistir"
    J. j. Russo

Ama tabi istisnalarda var bizzat kendi akrabalarim arasinda analik degil köpeklik etmek icin yasayan varliklar tanıdım bazisi ozellikle belli yaslari astiktan sonra iyice kuduruyor

Daha nice kotu analar da var ama geneli için dusunceleriniz dogru hocam

Hep soylerim 2 kez imparator olmus 2 kez de sürgüne gitmis Napolyonun da dedigi gibi insanin kendisinin degil iyi gunlerinin dostlari vardir ama ailesi normal bir aileyse en kötü gununde en buyuk yanlisinda bile birileri senin iyiligini isteyecektir inatla hergun yaziyorum su foruma anneniz babaniz ve eger iyi kimselerse kardeslerinizden baska hickimseniz yok diye ama beni dinlemiyorlar ilk zorlukta kacacak dostlar ve para tip statü gibi egosal argumanlar icin yanlarinda olan osuruklu kizlar icin ailelerine sirt dönüyorlar kendilerini parcaliyorlar

Insan bağımlılığı hemen herkeste olan bir manyaklik bunun yaninda bir de aileye nankörlük bu ara cok yükseldi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• zaten hayatta en sıkı ilişki ebeveyn çocuk arası ilişkidir. sonra ise kardeşler arası ilişki gelir.

genetikte de bu böyle. en yakın genetik akrabanız anne ve babanızdır (%50 aynı gen) sonra da kardeşler gelir (%25 aynı gen) (dede ve nine de %25 aynı gendir aslında)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Annemi kaybedeli 6 ay oldu. Kesinlikle katılıyorum, annenin ölmesi demek çekirdek ailenden 1.5 kişinin ölmesi demek. Annenin babanı değiştirdiği yanı da ölüyor. Bu daha acı.
  • doğrudur inanırım.. benim annem-babam hayatta amal öldükleri vakit ne yaparım nasıl dayanırım bilmiyorum ..:( ölümle ilgili şu sözü paylaşmak istiyorum... :

Allah ölüm acısını dağlara vermiş, dağlar un ufak olmuş. Nehirlere vermiş, ağlamaktan kurumuş. Rüzgarlara vermiş, esmiş esmiş tükenmiş. En sonunda hepsi dile gelerek, "Al bu acıyı, dayanamıyoruz.” diye Allah'a yalvarmışlar. Allah ölüm acısını onlardan almış, biz insanlara vermiş. İnsanoğlu arsızmış. Çabuk unuturmuş, çabuk alışırmış. Dağları yıkan, nehirleri kurutan, rüzgarları tüketen ölüm acısı insanı tüketmemiş. İnsan acının ilk haliyle kavrulmuş, kavrulmuş, ama zamanla alışmış.“”
  • anne ve baba çocuğunu çok sevse böyle bir dünyaya gelmesine sebep olmaz. kıyamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pallad -- 6 Mart 2019; 1:27:20 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • annem 6 yaşında terketti. aralıklarla bikaç sefer gördüm ama görüşmeyi reddettim.
    çünkü güven yıkıldığında asla geri gelmez.

hiçbir insana güvenim yoktur. insanlar menfaatleri uğruna hertürlü pisliği yaparlar.
    herkesin dini imanı paradır. 50bin tl aylık maaş al ve babana hiç verme, sana yaptıklarını gördüğünde bu gerçeği anlarsın. ben anladım o gerçeği. din milliyet anne baba herşey hikayedir. menfaatin yani paranın önüne geçebilecek tek şey evlat sevgisi ve sağlıktır. bazıları evlat sevgisini de öldürüyor tek sağlık korkusu kalıyor.
  • Evet sorunlu bir anneye sahip değilsen seni hayatın boyunca en çok annen sevecek/sevmiş olacak.
    Ama başkalarının sevgisine muhtaç olmadan kendi kendine yetebilmeyi öğrenen biri, onu seven annesinden, başkasından ayrıldığında çok daha az sorun yaşayacak.
    Özsaygın ve özsevgin yoksa diğer herkes seni sevse de başarısız ve mutsuz olacaksın.

"İnsan bir başkasını kendinden daha fazla sevemez. Kendini kurtarmayı beceremeyeni, kimse kurtaramaz."

Cesare Pavese
  • AnotherPlanet kullanıcısına yanıt
    Başınız sağolsun bu aralar düşünüyorum annem ölse kimse kalmayacak gibi zaten babam ve annem ayrı yaşıyorlar babamdan nefret ediyorum annem vardı hayatım boyunca kardeşlerimle pek anlaşamıyorum annemin ölmesi tüm ailemin ölmesi ve benim kimsesizliğim demek bu ihtimali düşündükçe delirecek gibi oluyorum siz nasıl başa çıkıyorsunuz yas süreci bir yıl derler yarısı bitmiş nasıl hissediyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RevengeRain kullanıcısına yanıt
    ya şu cesare pavese' nin sözüne itirazım var cevap yazmadan önce kimdir acaba bir bakayım dedim nakmaz olaydım.

ekşi sözlük giriş:

"kendimi yalniz birakmamak icin butun gece aynanin karsisinda oturdum" diyecek kadar yalniz bir adam.

italyan yazar. kadın düşmanı. bir otel odasında intihar ederek yaşamına son vermiştir.

kendinden daha fazla seveceğin birini bulabilirsin. bunun için öyle uzun bir zaman geçmesine de ihtiyaç var mıdır sorusu akla geliyor hemen. bence gerek yok. ama yıkılır mı derseler, bu da mümkün. sebeblerine bakmak lazım.

• Kıskanıyorlarda. Mesela benim valide neredeyse bütün sevgililerime burun kıvırmıştır şimdiye kadar. Zaten evlendiğim dönem aman Allah'ım.. Deli etmişti beni.

Anne ile eş harbiden bir araya getirlmemesi gereken iki varlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: VerBeniYalnızlığa-

Başınız sağolsun bu aralar düşünüyorum annem ölse kimse kalmayacak gibi zaten babam ve annem ayrı yaşıyorlar babamdan nefret ediyorum annem vardı hayatım boyunca kardeşlerimle pek anlaşamıyorum annemin ölmesi tüm ailemin ölmesi ve benim kimsesizliğim demek bu ihtimali düşündükçe delirecek gibi oluyorum siz nasıl başa çıkıyorsunuz yas süreci bir yıl derler yarısı bitmiş nasıl hissediyorsunuz
    Nasıl hissettiğimi ben de bilmiyorum açıkçası.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.