Şimdi Ara

Kimse evlenmek istemiyor - Tabi istemez (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
337
Cevap
13
Favori
22.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
252 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • nafaka konusunda kısaca yazmak istedim.

    Özellikle hatun tarafı her zaman yok işte kadın erkek eşit falan diye gezerken , iş nafaka kısmına gelince nedense bozuluyor.

    Erkek bir imza attı diye ömür boyu sana bakmak zorunda değil. Ayrıldığın anda o iş biter.

    Çocuk varsa nafaka tutarı çocuğun ihtiyaçları ölçüsünde belirlenmeli ve bu doğrultuda karşı tarafa değil çocuga ödenmelidir.

    Bunun dışında ki uygulamalar ölücülüktür.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: janqlee

    Şöyle etrafıma bakıyorum. Çoğu evli çiftler de sadece erkek çalışıp kadın çalışmıyor. Peki bu kadınlar evde ne yapıyor

    Ev temizliği çocuk bakımı ve yemek. Başka?

    Gerisi dedikodu gezme alışveriş misafir ağırlama kocasını yeni masraflara sokma falan. Bu tür çiftlerde ki erkekler gerçekten keriz. Sabahın köründe kalk kahvaltı yapmadan giyinip işe git. Akşama kadar çalış akşam eve gel. Eve gelirken dersin ki eve gideyim biraz uyuyacam ama imkansız. Kadın hemen çocuğu kucağına verir der ki al biraz sen bak sanki kendim peydahladım.

    Evlenecekseniz evde duran kadınla evlenmeyin. Çalışsın para kazansın çocuk her türlü büyür ev temizliği haftada bir yapılır yemeği de eve gelince beraber yaparsınız.

    Şahsi fikrim bu.

    Tamamen yanlis dusunce. Bu dusunce muhtemelen bekar olmanin sonucu.

    Senin evdeki yiyici kadin dedigin, zaten esin oluyor. Yabanci degil. Yesin de,icsin de, gezsinde.

    Bir erkek, esinin bunlari yapmasindan rahatsiz olup kendini keriz gibi gorurse zaten evlenebilecek olgunluga ulasmamis demektir.




  • Valla en iyisi yabancı biri ben şahsen öyle düşünüyorum türk kızları ile anlaşamıyorum yabancı arkadaşlarımda var onlarla normal şekilde anlaşabiliyorum kendi düşüncem yabancı biri ile evlenmek kafa yapıma daha çok uyuyor
  • ali222 A kullanıcısına yanıt
    Olayın din ile ilgisi yok. Gösterişi ve dedikoduyu seven bi toplumuz. O olsun bu olsun, bilmem kim şöyle düğün yapmış derken ipin ucu kaçıyor. Tabi bu düğün dernek işlerinden para kazanan insanlar ve gelin adayının çok bilen arkadaşları ömründe bikere olacak kırma kızı ile başlayan cümlelerle damadı pişman ediyor. Mehir hatırladığım kadarıyla boşanma durumunda verilmesi gereken bişey. Ona gelene kadar ne kadar çok gereksiz harcama yapılıyor.
  • The SATANİST kullanıcısına yanıt
    Tipik bir ”give a lot” da karşımızda biz adam yerine koyup cevap veriyoruz pardon.
  • Bende 35 yaşındayım. Bu etrafımdakilerin baskısından bıktım. Evlen evlen. Al işte yorumları okuyorum iyice soğuyorum evlilikten. Evlenecek kız varda bizmi evlenmiyoruz..
  • Yemeğimi yaparım rahat yaşarım nerdeydin ne yaptın oraya gitme buraya gitme o kimdi bu kimdi bitmek bilmeyen sorgular.Arkadaşım evlendi 3 yılda yaşlandı zor tanıdım saçları döküldü beyazladı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jeociga

    Bende 35 yaşındayım. Bu etrafımdakilerin baskısından bıktım. Evlen evlen. Al işte yorumları okuyorum iyice soğuyorum evlilikten. Evlenecek kız varda bizmi evlenmiyoruz..

    Kadınlar çok zor hayattan daha zorlar
  • Arkadaşlar 44 yaşındayım 16 tıl evli kaldım sonuçta boşandım sırf çocuk için diye diye hayatımın geri gelmeyecek yılları gitti olsun geçte olsa doğru kararı vermişim bekarlık sultanlıkmış harbiden hayat bana güzel, ha illa biri olsun diyorsanız kedi alın besleyin anlatamam muhteşem hayvanlar eve gitme sebebim benim :).Sonuç olarak başınızı yakmayın tecrübe ile sabittir
  • İnsan sevgiye ihtiyaç duyuyor ama benim gözümü korkutan tek şey gelecek korkusu. Çünkü istediğim bir gelecek yok şu anda. Borç harç ile evlendin diyelim, tonla masraf yaptın. Bunun geçimi var, çocuğu var ıvırı zıvırı var. Kaliteli bir yaşam sunmayacaksan eşine ve çocuğuna evlenmek tamamen gereksiz ve saçma.

    Bizi kapitalizmin köpeği yaptıktan sonra ben aç şekilde herşeyden kısarak vergi verip elime kalan üç kuruşla eve ihityaç alacak ve mutlu olamayacaksan başlarım öyle yuva kurmaya. bu yüzden de ben ve benim gibi bir çok kişi yuva kurmak istemiyor. Kuran da çocuk yapmak istemiyor. Çünkü orta seviye bir geçim sınıfı kalmadı. Zengin ve fakir var sadece.

    Hal böyle olunca da, nikahta keramet vardır, çocuk kısmetiyle gelir ıvır zıvır milletin beynini oyalayan saçma salak düşünceler ile bir heves evlenip sonra mutsuz olup boşanan onca insan var.

    Hayatta artık iki amacım var. Evlenmemek ve fuzili masraf yapmamak.


    Sağlam bir işiniz varsa şöyle ayda 4000 ya da en az 2500 kazanıp karı koca çalışarak eve en az 3000-4000 civarı bir maaş giriyorsa evliliği düşünebilirsiniz. Ama Şu devirde asgari ücretle evlenip ev geçindirme hayali kuran adam ağır pollyannacılık oynuyordur bu kadar net.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: woineer

    Forumdaki herkes kendisinin iyi olduğunu ama kadının nazını çekemeyeceği, kadınların kötü olduğunu iddaa ediyor. Ama ne hikmetse dışarı çıktığımızda kumar oynayan, alkolik, eğitim hayatına ilgisi olmayan, akşamları kahvede vakit harcayan, 30 yaşında bilgisayr başında maymuna dönen, eşine ufacık hediyeleri fazla gören, çocuğun eğitmi için vakit harcamayan, çocuğun sorumluluğunu sadece anneye bırakan, leş gibi sigara içip iğrenç kokusuyla karısına yanaşmaya çalışan, çoluğu çocuğu dini konularda, kültürel konularda bir soru sorduğunda mantıklı cevap veremeyecek kadar bilgisiz milyonlarca erkek var.



    Böyle erkeklerin olduğu yerde böyle kadınlar da olur. Babalarınız köpek gibi çalışıp, her türlü imkanı değerlendirip sizin annelerinize bir ömür boyu yardım etmişken, 2017 yılında bilginin bu kadar erişilebilir olduğu bir zamanda eşşşşşşek gibi yatıp, saçma sapan üniversite bitirip sadece hayata söverek vakit harcayan erkekler zaten düzgün kadın beklemesin karşısında. Esnaf adam her türlü dolandırıcılığı yapıyor, sonra diyor ki karşıma düzügn temiz kız çıkmıyor. Önce sen düzgün ol karşına Allah'in izniyle düzgün biri çıkar.



    İşiniz gücünüz hikaye anlatıp birbirinizi idare etmek..

    Senin anlattıkların sadece fakir avuntusu. Her türlü pisliği yapıp tertemiz huyu güzel kızları alanlar var. Bu dünyada adalet yokken aklınca bir adalet uydurmuşun.




  • Şu devirde evlenmenin tek sebebi çocuk yapmak. Bekaret falan dertleri zaten büyük ölçüde aşıldı da, evlilik dışı çocuk hala tabu. Soyunu devam ettirmek isteyen, çocuk özlemi çeken evlenmek zorunda kalıyor. Onun dışında bekarlık gibisi elbette yok.
  • arifomer kullanıcısına yanıt
    icimden gecenleri noktasindan virgulune kadar yazmissin ! konus yigidim konus agzinda bal akiyor biz erkeklerin neler cektigini en basitiyle " instigram denen zillete fotograf atmasi lazim " demenden gayet guzel anlasiliyor
  • Ödünç araba
    Sahte zenginlik
    Kredi ile düğün
    Sahte takılar
    Vs

    Kullanılarak erkekler ve ailesi, kızları ve ailelerini kandırmaya çalışıyor başarılı olanlar var. ekonomik olarak zayıf olan erkek üstüne birde kredi borcuna girdiğinde evlilik sonrası zor zamanlar yaşıyorlar. (Erkek tarafı Genelde takılara güvenir ama fakir bir aileden geliyorsan akrabalardan takı beklemek hayaldir kız tarafından takı beklemek ise enayiliktir kız tarafı hediye olarak takı takmaz.) söz nişan düğün sonrası prodüksiyonun altından fakirlik ve geçim sıkıntısı çıkınca kız düşündüğü hayalini kurduğu hayatın çok uzağında kalınca huzursuzluk, aile içi şiddet, boşanmalar oluyor. Başka bir olasılık yok zaten baba evindeki hayat standardının altında bir hayatla karşılaşan kız ne yapar ?

    Forumda kız tarafının istediği pahalı takı ve eşyaların listesi yayınlanmıştı belki troll konuydu ama forumda baya gündem olmuştu işte o konuda olduğu gibi kız aileleri çok dikkatli olmalı. Özellikle variyetli babası ev araba sahibi olan kızlar erkekler tarafından özenle seçilir. Baba paranızı ona buna yedirmek istemiyorsanız dikkatli olun. evlendikten sonra olası bir sıkıntıda git babandan para al diyecek biri ile karşılaşma ihtimali %99.999

    Bir markette kasiyer olarak çalışan kıza bir kadının

    “babanın servisi vardı, duruyor mu? diye sorduğunu market kasa sırasında beklerken duydum

    ankarada C plaka servis araç ile birlikte 700-800bin tl dir. Bu kadının kıza böyle bir soru sormasının amacı ne olabilir ?




  • 24 yaşındayım en az 30-35 diyorum. Hayatımı yaşayayım, biraz gezeyim tozayım hele evleniriz
  • Bu konu da ben de biseyler yazmak istedim, bir arkadas alman fransiz ingilize guvenmeyin demisti.. Sonuna ve donuna kadar hakli, basimdan gecen ve halen dusundukce uzuldugum iliskimi anlatacan...



    4 sene once face de bir grupta turk asilli bir almanla tanistim, hersey iyi guzel basladi hergun saatlerce konusuyoruz. Derken turkiyeye geldi anneannesine zaten bir eli uzerindeydi, derken yilbasi aksamini bizimle gecirmesini istedim hem ilk defa ailemle birini tanistiracam hemde evlilik konusunu acacaz.. Neyse zaten oyle dugun filan taki istemiyor, akrabalardan herkes hayret etti bu kizin bu cocukla ne isi var. Harbiden kizi ve beni yanyana gorseniz siyah ve beyaz gibiyiz, iki defa evimizde misafir ettik. Almayaya dondugunde bazi benim ailemden kaynaklanan bir sebebten dolayi ayrildi benden, ben de o gune kadar almanya hayalleri kuruyorum. Kizin orda sosyo ekonomik durumu cok iyi. Derken aradan uzun zaman gectikten sonra tekrar konusmaya basladik, kizin bir takim takintilari psikolojik sorunlari vardi. Beraber oldugumuz donem de beni ailemle, arkadaslarimla cevremle kotu etmisti ve yaptigi bir cok sey hep aklima geliyordu. Birgun gece uyandim dedim lan sen ne yapiyosun diye bu kiz yuzunden dunyanin sorunu yasadin, neyse bir kac gun sonra face de yillardir gorusmedigim ortaokul arkadasima denk geldim. Tesaduf eseri arkadasin bu kizi tanidigini ogrendim, arkadasimin tepkisi su oldu "ateistsin ama allahin iyi kulusun, bu kizla evlenip almanyaya gitseydin ya cezaevine girerdin ya akil hastanesine yatardin ya da turkiyeye kacardin geri" dedi. Arkadasim baya seyler anlatti onunla ilgili bu arkadasim da almanya da yasiyor.. Yani goren herkesin melek gibi dedigi kisinin almanya da ve turkiye de yemedigi halt kalmamis, bana ilk defa bir erkegin evinde misafir oldum demisti megerse ben 4. Kisiymisim. Surekli face de beni arkadaslarindan sakliyordu yani benden arkadaslarina bahsetmiyordu hakkinda cogu seyleri kanitli bir sekil de ogrendikten sonra kafam da taslar oturdu.. İyi ki annem evlilik olayini geciktirdi, biraz uzun oldu ama gercekten alman kizindan ozellikle de turk asilli almandan uzak durun.. Ha alman kizlarinin iyisine de denk geldim hakkini yiyemem ama siz turk asilli almandan uzak durun... Simdi zamanin da bu kizi sevdigim ve ailemle tanistirdigm icin kendimden utaniyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _force_

    birkaç gün önce açılan evlilik masrafı üzerine olan konudan bir alıntı yapayım. troll değil ise ağır ibretlik:

    quote:

    Şu ana kadar toplam 82gr. 22 ayar bilezik aldım. (Kız tarafının isteği 125 gr. bilezik + Set + baldıza takı + 2 kuzenine takı tahminim 30000 TL tutacak)


    insanlar evlenmemeyi istemede sonuna kadar haklı. düşün yakamızdan lan

    Böyle gramına kadar altın siparişi veren, kardeşine kuzenine altın isteyen aileden kız mı alınır beyler Allah aşkına. Başka kız mı yok memlekette. Bi ton borca gir evlen evlenince borçları öde geçim sıkıntısı çek sonra başlasın tartışmalar. Hiç gerek yok. Kimse de doğunun adetleri böyle demesin. Eşim Siirt li alırken annesine babasına sorduk ne istersiniz altın olarak sizin adetlerinizi bilmeyiz ( normalde metrelerce altın isterler diye sonradan eşim söyledi bana) diye cevap şuydu, biz adetlerimizi memlekette bıraktık, kızda sizin oğlanda ne takarsanız alırsanız sizindir dediler. Biz de elimizden geleni yaptık, baldıza kuzene teyze ye eksta kimseye bişey almadık sonra kardeşimi evlendirdik kızın ailesine babam dedi ki ben daha önce büyük oğluma evlendirdim o gelinime ne aldıysam buna da aynısı na alacağım, kimse de gık diyemedi.
    Çok ayıp şeyler altın falan istemek gramına kadar bence




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 35bk35


    quote:

    Orijinalden alıntı: Buhar Abi

    Yaşım 30 Halen Çekiyorum. Evlenirsem Hayatımda Tek Değişen Çekmeyi Bırakıcam. Ülkemizde Türk Kızlarının Çekmeyi Bıraktırıcak Zekası Ve Yapısı Olmadığı İçin Çekmeye Devam Diyorum. Daha Dün Çektim Bu Arada.

    Ne çekiyosun hocam

    Buhar :)
  • 39 yaşındayım. Hayatımda yaptığım en güzel 3 şeyden biri evlenmek, diğerleri, 2 kıza baba olmak. Hamdolsun
  • Bir Türk kızıyla asla evlenmem gerekirse ölene kadar bekar kalırım problem değil kafam rahat yaş 36 - istanbul bekar
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.