Şimdi Ara

kim olabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnsan içerisinde anne baba kardeş evlat denen duyguyu taşır. Dnasal olarak bu kavramlar mevcuttur.

Bu açıdan eksiği denen şey bir eş olsa bunun bilgisi kainatta olmasa, yani bu şey kainatın dışında bir şey olsa, bu kadın kim olabilir?

Biz anne ve kız kardeşimizi tanıyoruz. Bunun dışında kadına ait bilgimiz yok.

Acaba kainatın dışındaki bir kavramı arayış nedenimiz bu eş denen kavramın oluşması için mi?

Peki bu kavram bizimle anlaşmaz ise evlendiğimiz kadın kim olabilir?

Kafamı tırmalayan bir sorun ve beni gerçekten meraklandırıyor.

Saygılarımla...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba hado bey.

Üreme güdüsüyle acziyet güdüsünü sürekli birbirine karıştırıyorsun veya iç içe birşeymiş gibi düşünüyorsun. İkisi tamamen başka güdülerdir.

Maddenin ötesinde birşeyi eş olarak göremeyiz bu açığımızı bununla kapatamayız. Ona tapıyoruz, o bizim ilahımız.

Erkeğe eş olarak kadını yaratmıştır. Bizim eşimiz onlardır.

77lisin sanırım ve yazılarından anladığım kadarıyla bekarsın. Bu halde en kısa zamanda kafanın uyuşacağı bir eş adayı bulmanı tavsiye ederim. Ozaman bu düşüncelerden kurtulmuş olursun..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K A N U N İ

Merhaba hado bey.

Üreme güdüsüyle acziyet güdüsünü sürekli birbirine karıştırıyorsun veya iç içe birşeymiş gibi düşünüyorsun. İkisi tamamen başka güdülerdir.

Maddenin ötesinde birşeyi eş olarak göremeyiz bu açığımızı bununla kapatamayız. Ona tapıyoruz, o bizim ilahımız.

77lisin sanırım ve yazılarından anladığım kadarıyla bekarsın. Bu halde en kısa zamanda kafanın uyuşacağı bir eş adayı bulmanı tavsiye ederim. Ozaman bu düşüncelerden kurtulmuş olursun..

anadoluda bazı veliler hiç evlenmemiştir bu açığın Allahlada kapatılabileceğini gösteriyor aslında :D

• İlgi için teşekkürler.
    Evlilik beklesin şimdilik. Acelem kalmadı diyebilirim.
    Saygılarımla...

• İlgi için teşekkürler...

Evliyalıkla bizim işimiz olmaz. Biz gerçeğin peşindeyiz.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: Psicolog

quote:

Orijinalden alıntı: K A N U N İ

Merhaba hado bey.

anadoluda bazı veliler hiç evlenmemiştir bu açığın Allahlada kapatılabileceğini gösteriyor aslında :D

Tasavvufi düşünce, İslamın orjininde olmayan birşeydir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Peygamber Hz.Muhammed (s.a.v) e 3 kişi gelir ve der ki ey ALLAH ın rasulü biz artık ilim ehli olucaz. Biri hemen atlar ben geceleri uyumucam namaz kılıcam der. Diğeri ben oruçsuz gün geçirmicem der diyeri de gaza gelir BEN EVLİLİKLE UĞRAŞMICAM sadece ibadet edicem der.

Peygamber de hiç bir zaman aşırılığa gidilmemesi gerektiğini ve kendisinin hem uyuduğunu hem ibadet ettiğini hem evlendiğini hem ibadet ettiğini orucu da gerektiği zamanlar tuttuğunu söyler.

Yani anlıyacağın evlenmeyen veliler peygamberin sünnetine uymayarak peygamberin EVLENİN! demesine rağmen ısrarla evlenmeyip kendini ibadete vuranlar hata etmiştir diyebiliriz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu olayda sizce haklı taraf kim
    8 yıl önce açıldı
    SİZCE BU KAZADA KİM HAKLI
    2 yıl önce açıldı
    Sizce kim hatalı
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gırla Bilgi

Peygamber Hz.Muhammed (s.a.v) e 3 kişi gelir ve der ki ey ALLAH ın rasulü biz artık ilim ehli olucaz. Biri hemen atlar ben geceleri uyumucam namaz kılıcam der. Diğeri ben oruçsuz gün geçirmicem der diyeri de gaza gelir BEN EVLİLİKLE UĞRAŞMICAM sadece ibadet edicem der.

Peygamber de hiç bir zaman aşırılığa gidilmemesi gerektiğini ve kendisinin hem uyuduğunu hem ibadet ettiğini hem evlendiğini hem ibadet ettiğini orucu da gerektiği zamanlar tuttuğunu söyler.

Yani anlıyacağın evlenmeyen veliler peygamberin sünnetine uymayarak peygamberin EVLENİN! demesine rağmen ısrarla evlenmeyip kendini ibadete vuranlar hata etmiştir diyebiliriz.

günde 1000 rekat namaz kılan bi adam hatamı etmiştir yapma lütfen...
  • quote:

Peygamber Hz.Muhammed (s.a.v) e 3 kişi gelir ve der ki ey ALLAH ın rasulü biz artık ilim ehli olucaz. Biri hemen atlar ben geceleri uyumucam namaz kılıcam der. Diğeri ben oruçsuz gün geçirmicem der diyeri de gaza gelir BEN EVLİLİKLE UĞRAŞMICAM sadece ibadet edicem der.

Selamlar,

Peygamber efendimize 3 kişinin gelip, aralarında o konuşmaların geçtiğini nereden biliyorsun?

@HADO77 Hocam yazılarınız her zaman ilgimi çekiyor okuyorum ancak anlamakta çok zorluk çekiyorum. Defalarca üzerinden geçmem gereken yazıları bile tam olarak anlayabildiğimi sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paardon -- 12 Mayıs 2016; 13:00:39 >

• Gırla Bilgi G kullanıcısına yanıt
    İlgi için teşekkürler.

Buradaki aranılan değer bir kişiye kıyasla diğer bir kişi değil. Tamamen oznel olarak hayata bakış açısı.

Bu nedenle mesele evlilik ibadet sair tutumlar değil.

Saygılarımla...

• paardon kullanıcısına yanıt
    İlgi için teşekkürler.

Biraz muphem yazdığımın farkındayım. Ancak bazan gerekli oluyor.

Saygılarımla...

• K A N U N İ K kullanıcısına yanıt
    Ureme içgudusu ve acziyet konusunda düşünceler.

Kadın birey eşeyli urer kız çocuğu olur. Bu musavidir.

Bu birey erkek çocuğa sahip olur. Bu musavi değildir. Kadın acziyetinden erkeğe evrilerek kurtulur.

Eril birey eşeyle erkek çocuk sahibi olur. Bu musavidir ve erkini tasdiktir.

Kız çocuğu sahibi olur. Erki gider azalır. Acziyet duygusuna burunur.

Antropolojik olarak hakikat de budur. Eril birey kız çocuğu sahibi olunca taviz verir.

Totalde eril bireyin acziyet ve uremeden beklentisi kadına kıyasla ya çok azdır ya da istenmeyendir.

Dişi oğe bu birliktelikten acziyet duygusunu yenerek çıkar.

Eril bireyin ben kendimi aciz hissetmek istiyorum dediği duşunulur.

Ureme ve acziyet tamamen aynı minvaldir. Zira yaradanu zulziletin ne doğum yoluna ne de kendisine acz takısı takan kulluğa ihtiyacı var.

Buradaki tutum kadının acz hali(kulluğu) erkeğin bu tutuma karşı denenmesi halidir.

İlahi bir makam yoktur esasen.

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 12 Mayıs 2016; 18:52:01 >

• Bir kavram duşunun bu kavram kufrun belini kırdık desin.

Veya lut aleyhisselama gelen misafirlere mutecaviz olduğu söylenen kavim mensupları surungene çevrildi diye duşunun.

Bence konudaki kişinin hali buna benzer. Esasen bu kişinin beli kırılmıştır.

Ha o kırılmadığını iddia eder. Peki neyi ve kimi elde eder?

Apaçık mucizeye karşı gelmek ne yapabilir? Kafir varsa kimdir ve ne yapmak istemektedir?

Din adına amel ettiğini söyleyen kişi veya kişiler aslında din adına değil insanlığın onuru için hareket ettiğini dinden değil kainatın fiziğinden kimyasından biyolojisinden mi öğrenir?

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 12 Mayıs 2016; 14:12:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

Ureme içgudusu ve acziyet konusunda düşünceler.

Kadın birey eşeyli urer kız çocuğu olur. Bu musavidir.

Bu birey erkek çocuğa sahip olur. Bu musavi değildir. Kadın acziyetinden erkeğe evrilerek kurtulur.

Eril birey eşeyle erkek çocuk sahibi olur. Bu musavidir ve erkini tasdiktir.

Kız çocuğu sahibi olur. Etki gider azalır. Acziyet duygusuna burunur.

Antropolojik olarak hakikat de budur. Eril birey kız çocuğu sahibi olunca taviz verir.

Totalde eril bireyin acziyet ve uremeden beklentisi kadına kıyasla ya çok azdır ya da istenmeyendir.

Dişi oğe bu birliktelikten acziyet duygusunu yenerek çıkar.

Eril bireyin ben kendimi aciz hissetmek istiyorum dediği duşunulur.

Ureme ve acziyet tamamen aynı minvaldir. Zira yaradanu zulziletin ne doğum yoluna ne de kendisine acz takısı takan kulluğa ihtiyacı var.

Buradaki tutum kadının acz hali(kulluğu) erkeğin bu tutuma karşı denenmesi halidir.

İlahi bir makam yoktur esasen.

Saygılarımla...

Yazdıklarınız mantıksız değil fakat benim ifade ettiğim şeylerle pek bir alakası yok.

Musavilikten maksat nedir?

Benim demek istediğim,

Üreme güdüsü, bizlerde kök salmış olan neslin devamını sağlama arzusu. Bunun tezahürüde karşı cins ile seks aruzusu. Aşık olmak, bağlanmak sevmek, iri göğüslü geniş kalçalı kadınlardan hoşlanmanın arkasında aynı güdü var.

Acziyet ise, şu hayatta aciz olduğumuzdan dolayıdır. Bunu insan rahatlıkla farkediyor. Bunun tezahürüde, kendisinden daha güçlü olana boyun eğmektir, kutsamaktır, tapmaktır. İnsanlık yaratıldığı günden beri bu eylemi gerçekleştiriyor, içten gelen birşey bu çare yok. Kah taşa tapmış, kah göğe tapmış kah Allaha tapmış.

Yaratıcı, insanlar gaflete düşmesin diye dinler göndermiş.

Eğer bir yaratıcıya tapılmıyorsa, bu halde insanlar kutsanır. Mesela, ülkemizde büyük bir kesim atatürkü haddinden fazla yüceltir, o hep en doğrusunu bilir, o en büyük komutanır vs vs. Yada başka bir insana duyulur bu his, kudretli hükümdarlara veya bilim adamlarına. Veya bilimin kendisine.

İnsan, daima sığınacağı bir liman arar. Bunun arkasındaki etken, acziyet güdüsüdür. Demek istediğim buydu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• K A N U N İ K kullanıcısına yanıt
    İlgi için teşekkürler.

Cinsiyete tabi hiç bir kavramın ilahi makamla ilgisi olamaz. Sebebleri biliniyor.

İlahi kökenli olmayan bir tutumun insanın acziyeti başlığında ilahın kendisine eş verdiği şeklinde bir yaklaşımla birleştirilmesi de akla terstir.

İki duyguda ilahi olandan ayrıksı olarak birbirini tamamlar.

Bu nedenle ilgi kurulmuş olan bir tutum ilgi kurulduğu alanda kazanır derinleşir. Butun mantık buraya akar ve bu iki tutum aklın doğru esemesi ile değerlendirilir.

Acziyet ureme.... Yeme içme def-i hacet çoluk çocuk maişet.... Dikkat edilirse ilahi bir makamda olamayacak butun hallere açılımların arasına ilahi kavramı koymak ne buyuk zulum ne büyük hata.

Saygılarımla...

• Bakkala gidiyorsunuz 25 kuruş alacağınız oluyor. Bir sakızı poşete atıyorlar.

İlahi makam bu 25 kuruş değildir. Bu 25 kuruş alışverişin devamıdır.

Benim aradığım şey şu iddia edildiği üzere din duşmanlığı kavramı varsa(ben bu kavrama inanmıyorum-artık olamaz) bu kişi aslında acziyetinden oturu dikkat edin kulluk değil düşman olmuş olamaz mı?

Hem gerçekten kafir olanın da ne yaptığı bilinir olsa neyle mücadele edildiği de anlaşılır.

Hem kufru anlamamış ergen denen taifenin farkı da ortaya çıkar. Neyle oynadıklarını anlarlarlar.

Ben kafirim demek zor iştir vesselam.

Saygılarımla...

• paardon kullanıcısına yanıt
    Peygamber Hz.Muhammed (s.a.v) hakkında bildiklerimizi kurandan ve hadislerden biliriz. Bu da bir hadistir; Buhari, Nikah, 1.

Hadi bunu da geçelim ayetlerde var;

“İçinizdeki bekarları, kölelerinizden ve cariyelerinizden salih olanları evlendirin. Eğer yoksul iseler, Allah onları lütfü ile zenginleştirir. Allah lütfü bol olandır, bilendir.”

Nur suresi 32.ayet
  • Günde 1000 rekat kılınması gerekseydi yüce ALLAH bizden 1000 rekat kılmamızı isterdi. Günde 5 Vakit namaz kılmak kafi.

De ki: "Ey Kitap Ehli, haksız yere dininiz konusunda aşırı gitmeyin ve daha önce sapmış, birçoğunu saptırmış ve dümdüz yoldan kaymış bir topluluğun heva (istek ve tutku)larına uymayın." (Maide Suresi, 77)

Ey o bütün iman edenler, Allahın size helâl kıldığı nimetlerin hoşlarını kendinize haram etmeyin, aşırı da gitmeyin, çünkü Allah aşırı gidenleri sevmez. (Maide Suresi, 87)

Günlük 5 vakit namazı kılarsın. Dilersen peygamberimiz sünneti olan bazı namazlar vardır günün sadece belli vakitlerinde kılınan onları da kılarsın ama günlük 1000 rekat namaz aşırılıktır. Yukarıdaki ayetlerde de görüldüğü gibi Allah aşırı gidenleri sevmez.
  • Gırla Bilgi G kullanıcısına yanıt
    İlgi için teşekkürler.

Dinde aşırı gitmek, haram helal, sınırlar gibi konular dinin kendi retoriğinde mumkundur.

Algısal olarak insanın eş aş iş gibi kavramları cuzden çıkarıp hayat gibi ortaya koyması kişinin yaptığını ayetleştirmez.

Biz amellerimizi ayetleştiremeyiz. Ha belki ayetler de yazıyordur da bu bana sesleniyor demek de her zaman mümkün olmaz.

diğer Yüzlerce ayetin itabıyla karşılaşırız.

Kişisel oznel duruşlar sergilendiğinde bunun umuma ait olmadığı bilinir iken en oznel en kişisel tutumun koca kainatça desteklendiğini söylemek bence mantıki değildir.

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 12 Mayıs 2016; 18:48:21 >
  • quote:

Peygamber Hz.Muhammed (s.a.v) hakkında bildiklerimizi kurandan ve hadislerden biliriz. Bu da bir hadistir; Buhari, Nikah, 1.

Hadi bunu da geçelim ayetlerde var;

“İçinizdeki bekarları, kölelerinizden ve cariyelerinizden salih olanları evlendirin. Eğer yoksul iseler, Allah onları lütfü ile zenginleştirir. Allah lütfü bol olandır, bilendir.”

Nur suresi 32.ayet

Şu an asılsız şeyler yazarak bir iddiada bulunsam 1000 yıl sonraki nesil yazdıklarımı hadis kabul edermiş yani. Güzel çarkmış, güle güle kullanın hocam.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.