Şimdi Ara

Kilolu İnsan Motor Sürebilir Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
6.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kilolu insan motor sürebilir mi? 173 boy 130 kilo. Günlük en az 80 km yol yapmam gerekecek yılın 9-10 ayı. (Ankara, otobanda) Motor ehliyetim ve tecrübem yok. En son bisikleti ilkokul 5'te sürmüştüm.

Elimde 15 bin değerinde araç var. Diyorum ki motor ehliyeti alıp bir de arabayı satıp motor alıp onu kullanayım okula giderken. Ama bu kilo olayı beni düşündürüyor. 130 kilo ile sürmesi zor olur mu?

• Motosiklet mevzusu otomobile benzemez. Motoru alıp hemen otobana çıkamazsın. Hiç motor sürmeyi bilmediğin için 125 veya 150 CC motor ile başlaman gerekecek. O cc'deki motorlar otobanda yavaş kalır. Burada da örnekleri olan otomobil sürücüleri katilin olur.Honda,Yamaha,Vespa akademi,BMW vb. yerlerde eğitim almalısın. 15 bin liran varsa bunun 10 bin lirası ile motor alıp en az 5 bin lirası ile kask,mont, eldiven, bot vb. Ekipman alacaksın. Çünkü düşmeyen motorcu yoktur herkes düşer. Seni düşünce o ekipman kurtaracak. Otobana çıkıp her gün 80 km yapman için en az 7-8 bin km motosiklet tecrüben olması gerekir. Kısaca motoru ehliyeti alayım işe gideyim dersen o tecrübe ile otomobilin birisi seni sıkıştırınca düşersin. Motor işi çok zevklidir ama meşakkatlidir, sabır ister. Bunları göz önünde bulundurmaz isen yaşama şansın yok. Kısaca mesele kilo değil...
    Ben ilk motorsikletimi aldığımda hayatımda motora artçı olarak bile binmemiştim. Öyle sürüş eğitimi falan da almadım bunların abartıldığı kadar gerekli olduğunu düşünmüyorum.
    Aldıktan sonra temkinli hareket ettim, tam ekipman çıktım, tedbiri elden bırakmadım çok şükür kazasız belasız yıllarca kullandım.
    125cc motorsikletim vardı uzun yol da yaptım. Bence arkadaşa 150 cc bir pcx ilaç gibi olur bütçesi dahilinde mis gibi biner, tüketimi de az olur. 100-110 ilerler otobanda en ufak sorun olmaz.
  • Hocam kiloyla pek alakalı olduğunu düşünmüyorum. Pek ala sürebilirsiniz bence. Harleyci bıyıklı dayıları düşünün onlar da en az 130 kilo vardır.
    Ama gittiğiniz yol 80 değil de, 20-30 km olsaydı, kesinlikle motor değil, bisiklet alın derdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: endofthegame

Hocam kiloyla pek alakalı olduğunu düşünmüyorum. Pek ala sürebilirsiniz bence. Harleyci bıyıklı dayıları düşünün onlar da en az 130 kilo vardır.
    Ama gittiğiniz yol 80 değil de, 20-30 km olsaydı, kesinlikle motor değil, bisiklet alın derdim.
    40 + 40 km hocam.

40 gidiş 40 geliş.
  • Motosiklet mevzusu otomobile benzemez. Motoru alıp hemen otobana çıkamazsın. Hiç motor sürmeyi bilmediğin için 125 veya 150 CC motor ile başlaman gerekecek. O cc'deki motorlar otobanda yavaş kalır. Burada da örnekleri olan otomobil sürücüleri katilin olur.Honda,Yamaha,Vespa akademi,BMW vb. yerlerde eğitim almalısın. 15 bin liran varsa bunun 10 bin lirası ile motor alıp en az 5 bin lirası ile kask,mont, eldiven, bot vb. Ekipman alacaksın. Çünkü düşmeyen motorcu yoktur herkes düşer. Seni düşünce o ekipman kurtaracak. Otobana çıkıp her gün 80 km yapman için en az 7-8 bin km motosiklet tecrüben olması gerekir. Kısaca motoru ehliyeti alayım işe gideyim dersen o tecrübe ile otomobilin birisi seni sıkıştırınca düşersin. Motor işi çok zevklidir ama meşakkatlidir, sabır ister. Bunları göz önünde bulundurmaz isen yaşama şansın yok. Kısaca mesele kilo değil...

• boraycan kullanıcısına yanıt
    Ağzına sağlık hocam:)

• 4 sene motorsiklet kullandım boy 1.85 kilo 140 falandı 😂
    Motorsikletim 125 lik mondiali garibim rampada biraz can çekişse de yakıt olarak çok iyiydi normal yolda üzmüyordu 😁
    Tavsiyem 15 binin varsa yapılı bir motor al Yoksa altında görünmüyor trafikte ilginç görüntüler çıkıyor ortaya 😂😂

Ben ilk motorsikletimi aldığımda hayatımda motora artçı olarak bile binmemiştim. Öyle sürüş eğitimi falan da almadım bunların abartıldığı kadar gerekli olduğunu düşünmüyorum.
    Aldıktan sonra temkinli hareket ettim, tam ekipman çıktım, tedbiri elden bırakmadım çok şükür kazasız belasız yıllarca kullandım.
    125cc motorsikletim vardı uzun yol da yaptım. Bence arkadaşa 150 cc bir pcx ilaç gibi olur bütçesi dahilinde mis gibi biner, tüketimi de az olur. 100-110 ilerler otobanda en ufak sorun olmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Okula gitmek için demişsin. O zaman kış mevsiminde de yola çıkacaksın.

Kış mevsiminde, Ankara'nın çevreyolu gizli buzlanma nedeniyle bırak motorsikleti, kar lastiği olan araçlar için bile çok tehlikelidir.

Bu durumları da dikkate alman lazım.
  • Dostum sen vazgeç o motor hevesinden. Kilodean ziyade bütçe sorunun olduğunu söyleyebilirim.

Ehliyet alıncan, ekipman alıcan, kafadan gitti 5000 tl.

Geriye kalan 10bin tl ile ya cbf yada scooter alacaksın. İlk başta hoşuna gider ama bir süre sonra eziyete döner o yolculuklar. Ek olarak otoban için uygun motorlar da değiller.

Yağmuru var karı var madem araban var hiç girme riske, efendi gibi git gel.

Motosiklet kullanıcısı olarak yazıyorum bunu.
  • Bende şişman sayılırım gençken çokda motor sürdüm. Kilolu olunca kalkış yavaş oluyor ama motor yere yapışacağı için son hızlanma bir çıt daha iyi oluyor. Durmayı düşünmüyorsan tabi . Yarışlarda (125 cc) beni arkalarına alırlardı o yüzden Şaka bir yana diğer arkadaşların dediği doğru, hem güvenlik açısından iyi giyinmelisin hemde düşük motordan başlamalısın, büyük motoru altında tutmak her babyiğidin harcı değil ben hiç süremedim 250 cc ve sonrasını. Biraz profesyonel yaklaşmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cebrail.bsrn -- 12 Mart 2019; 8:23:46 >

Abartmayın bu kadar yahu. Ben 125cc motosikletle iki kişi ege turu yaptım. Arkaya artçı vs binmediği sürece sorun olmaz ama büyük motor kadar da rahat olmaz. 250cc motorla da başlayabilir. Yapılması gereken şey bilinçli, dikkatli olmak.

Ekipman olarak da 5bin vermeye gerek yok. Para tuzağı çoğu. 1-2bine hepsi alınır.

• Yukarıda yazılanlara katıldığım gibi bence de motosikletin sizin kilonuz ile alakası yok...

Ancak Ankara'da yıllarca motosiklet kullandım şöyle özetleyeyim:

Oraların iklimi sert motosiklete 10 ay binemek çok zor olur.
    Hatta ben motoru mayıs, haziran gibi çıkarırdım, her akşam üstü yağan kırkikindi yağmurları bile illallah ettirirdi. Karda, buzda veya sabah -10 derecede otomobil şart.

Ankarada maxiscooter ve enduro kullandım, hiç bir zaman trafikte adam yerine konmadım.
    Koskoca endurodayken bile şeridimi almaya kalkıyorlardı. Otobanda bu Ankara sürücüleri daha beter bela olurlar.

Sonuç olarak sizin iş yaş, bu şartlarda ilk kez motora başlamak sadece heves kırar. Motosiklet keyif işidir, işkenceye dönerse bir daha dönüp bakmazsın.

Bence otomobili elden çıkarmadan ikinci araç olarak motosiklet sahibi olmaya çalışmak en mantıklısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fox913 -- 12 Mart 2019; 11:27:7 >
  • benim 110 kiloluk bir arkadaşım yamaha ybr 125 sürüyor. ama üzerinde çok komik duruyor çocuk
  • Ben ankarada 5 sene yaşadım ankarada Max.6-7 ay sürebilirsin hava şartları müsaade etmez

• Elektrikli ya da 50cc motor yokuşta zorlanır (gerçi kilo olmasa da zorlanıyor onlar yokuşta), biraz daha güçlenince her türlü taşır fakat kışın 40+40 yol yapmak için motor doğru seçim değil.
  • vetenes kullanıcısına yanıt
    Sana tesadüfen bişey olmamış olabilir. 20 küsür yıllık tecrübemle yazdım. 125 CC lik tecrübenle insanlara tavsiye verme. Bu iş otomobile benzemez vebal altına sokma kendini. Motora 600 CC motorla da baslayanı gördüm. Hala ölmedi ama onunla aynı anda düşük CC ile başlayıp CC büyüten adam kadar viraj yapamıyor. Otomobil ile kıyas olacak bir alet değil...

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Senin gibi düşünen ve hareket eden arkadaşlarımızın abartmadan söylüyorum %90'ı Rahmetli oldu yada sakat kaldı. Sağ kalan %10 insanları zehirlemeye devam ediyor ne yazık ki. Vebal altına giriyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: boraycan

Senin gibi düşünen ve hareket eden arkadaşlarımızın abartmadan söylüyorum %90'ı Rahmetli oldu yada sakat kaldı. Sağ kalan %10 insanları zehirlemeye devam ediyor ne yazık ki. Vebal altına giriyorsunuz.
    O üyeyle ters düşen bir fikir mi belirttiniz ? Geçmiş olsun bugünkü programınızı iptal edin baya tartışacaksınız çünkü
    Tesadüf diye birşey yoktur kendinizi kandırmayın. 250cc x max da kullandım 600 cc Honda da.
    Hız tutkum yok, para harcayacak zamanım Yok cc yükseltme ihtiyacı hissetmedim. Mesele trafikte öngörülü olmak. Virajda da basit fizik kurallarını bilmek.
    Ben Doğuda kullandım yıllarca adamların trafik kültüründe mıtorsiklete yer Yok sen tesadüfen birşey olmamış diyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: hsn_33

Ben ankarada 5 sene yaşadım ankarada Max.6-7 ay sürebilirsin hava şartları müsaade etmez
    Sanırım vazgeçtim şimdilik. Kış lastiği filan olmuyor sanırım motorlarda. Ben kışın -10 derecede kısakollu tişört ile montsuz gezen birisiyim soğuktan yana sıkıntım yok aslında ama buzlanma düşündürdü şimdi.

Yorumlarınız için teşekkür ederim herkese.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.