|
Bildirim
|
Motosiklet mevzusu otomobile benzemez. Motoru alıp hemen otobana çıkamazsın. Hiç motor sürmeyi bilmediğin için 125 veya 150 CC motor ile başlaman gerekecek. O cc'deki motorlar otobanda yavaş kalır. Burada da örnekleri olan otomobil sürücüleri katilin olur.Honda,Yamaha,Vespa akademi,BMW vb. yerlerde eğitim almalısın. 15 bin liran varsa bunun 10 bin lirası ile motor alıp en az 5 bin lirası ile kask,mont, eldiven, bot vb. Ekipman alacaksın. Çünkü düşmeyen motorcu yoktur herkes düşer. Seni düşünce o ekipman kurtaracak. Otobana çıkıp her gün 80 km yapman için en az 7-8 bin km motosiklet tecrüben olması gerekir. Kısaca motoru ehliyeti alayım işe gideyim dersen o tecrübe ile otomobilin birisi seni sıkıştırınca düşersin. Motor işi çok zevklidir ama meşakkatlidir, sabır ister. Bunları göz önünde bulundurmaz isen yaşama şansın yok. Kısaca mesele kilo değil...
|
Ben ilk motorsikletimi aldığımda hayatımda motora artçı olarak bile binmemiştim. Öyle sürüş eğitimi falan da almadım bunların abartıldığı kadar gerekli olduğunu düşünmüyorum.
Aldıktan sonra temkinli hareket ettim, tam ekipman çıktım, tedbiri elden bırakmadım çok şükür kazasız belasız yıllarca kullandım. 125cc motorsikletim vardı uzun yol da yaptım. Bence arkadaşa 150 cc bir pcx ilaç gibi olur bütçesi dahilinde mis gibi biner, tüketimi de az olur. 100-110 ilerler otobanda en ufak sorun olmaz. |
Okula gitmek için demişsin. O zaman kış mevsiminde de yola çıkacaksın.
Kış mevsiminde, Ankara'nın çevreyolu gizli buzlanma nedeniyle bırak motorsikleti, kar lastiği olan araçlar için bile çok tehlikelidir. Bu durumları da dikkate alman lazım. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cebrail.bsrn -- 12 Mart 2019; 8:23:46 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fox913 -- 12 Mart 2019; 11:27:7 > |
|
|
|
|