Şimdi Ara

Kilo vermek istiyorum yardim eder misiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cok uzun zamandir kilo vermeye calisiyorum ama bi turlu yapamiyorum kendi programami anlatayim size ve bu programa gore oneri istiyorum
    Universitede hazirlik okuyorum bu yuzden acaip bos vaktim var hafta ici 1 ile 5 arasi haric tamamen bosum ders 1de basladigi icinde gec uyaniyorum 9.30 - 10-10.30 gibi kahvaltiyi saat 12 gibi yapiyorum 1 tane haslanmis yumurta yiyorum okulda filan bisey yemiyorum aksam 5e kadar bisey yemiyorum aksam eve gelince acaip karnim acikiyor planimda aksam eve gelince tavuk yapmak var 1-2 kere uyguladim ama 1 tavuk but yiyorum sanki hic bir etkisi yok hala eve geldigim gibi ac oluyorum gecede daha cok acikiyorum ogrenci evinde kaldigim icin evde yemek yok zaten yemek olursada ya makarna oluyor ya da pilav bu yuzden bakkala inip biseyler abur cuvur alip onlari yiyorum ya da aksam eve geliyorum karnim acaip ac tavuk yapmak zor geliyor o yuzden durum filan soyluyorum disardan anlicaginiz aksam 5e kadar iradeliyim daha sonra irademe yenik dusuyorum bana verebileceginiz oneri var mi oneri verirken ogrenci evinde kaldigimi dikkate alirsaniz sevinirim yani ev yemegi filan yapip yiyemiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• up
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enrique Valentino

merhabalar, eğer kilo vermeye karar verdiyseniz inanın basit bir adım ile bu işi başaracağınızı göreceksiniz.
    yalnız buraya boy ve kilo yazarsanız tavsiyeler sizin için daha ideal olarak verilir.

Hocam boy 183 kilo 115 dediğim gibi öğrenci evinde kalıyorum ben yemesem bile arkadaşlar abur cubur alıyor ve insanın ister istemez canı çekiyor ailemin yanında kalıyorken diyete uyuyordum hem evde abur cubur bişey yok hem de annem yemek yaptığı için dışarıdan söyleme gibi bir şeyde yok fakat burda işler tamamen farklı
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rigsby

quote:

merhabalar, eğer kilo vermeye karar verdiyseniz inanın basit bir adım ile bu işi başaracağınızı göreceksiniz.
    yalnız buraya boy ve kilo yazarsanız tavsiyeler sizin için daha ideal olarak verilir.

Hocam boy 183 kilo 115 dediğim gibi öğrenci evinde kalıyorum ben yemesem bile arkadaşlar abur cubur alıyor ve insanın ister istemez canı çekiyor ailemin yanında kalıyorken diyete uyuyordum hem evde abur cubur bişey yok hem de annem yemek yaptığı için dışarıdan söyleme gibi bir şeyde yok fakat burda işler tamamen farklı

Öncelikle bu diyet konusunda herhangi bir eğitim almadığımı belirtmek isterim.

Bu konuyu elimden geldikçe araştırdım. Kendi kilo verme serüvenimden size de faydalı olabilecek şeyleri anlatmak istiyorum.

Önceleri diyete başlamadan önce ekmeğe abanan biriydim. Yani bir yemek tabağını doymak için yedikten sonra diğer tabağı da zevk için yiyen bir etobur olmuştum. Doymak kelimesi artık anlamını kaybetmişti. Taki göbek almış başını gitmiş, özgüven yerlerde, bi topluluk içinde nerde köşe bucak varsa oraya tünekleyen, ne giyse yakışmayan biri olmuştum. Artık dizginleri elime almanın zamanı gelmişti.

Üç basamaklı rakamı görünce de bu kararın ne kadar yerinde olduğunu anlamıştı m. Direkt iki üç spor salonunu gezdim ama dediğim gibi artık özgüven kalmamıştı bende. O insanların arasında spor yapabileceğimi sanmıyordum. Eve dönüp bu konuyu etraflıca düşündüm ve şu yolu izleyecektim.

1 - kiloyu yaklaşık 92-93 e düşürecek bir diyetle zayıflamak
    2 - bu kiloda ise diyetle beraber spor salonuna başlayarak sıkılaşma
    3 - 69-70 kilo ve fit bir görünüme ulaşmak
    4 - bilinçli bir yemek kültürü ve fit görünümü ömür boyu korumak

Şimdi adımları açıklayacak olursam,
    1 - Öncelikle bir insanın ne kadar yemek yemesi ve su içmesini araştırdım. Kalori hesaplamayı öğrendim. Sonra kendi önceliklerime göre bir günü kaç öğünle geçirebilirim, neleri diyebilirim. Hangi ürünlerden uzak durmalıyım. Artık bir diyet listem vardı, ilk iki üç deneme yanılma yoluyla kendine uygun bi diyet listesini ve yiyebileceği m sağlıklı ürünleri biliyordum ve bu zamana kadar kilolar az da olsa bir erimeye başlamıştı. Bundan sonra giderek diyete saygı duymaya başlıyor ve geçmişte ne kadar gereksiz bir beslenme tarzımın olduğunu anlamıştım.

2 - Artik tartıda 98,97,96lari görmeye başlamıştım ve en son gecen ayın 26sında spor salonuna yazıldım ve tartı da 91.1 kg idim. Spor ve diyet gerçekten daha farklıydı, yani keşke bu kadar zaman beklemeseydim diyordum ama yapacak birşey yoktu. Geçen perşembe tartılayım dedim 88.6kg dım. Nihayet 80leri gördüm.

3. ve 4. evrelere ise bi an önce ulaşmak istiyorum. Yani istikrarı bi kere yakaladım ve bırakmak istemiyorum.

Dikkat ettiğim bazı hususları şuraya yazayım,

- şekeri bıraktım, önce çayda kullanımı azalttım, diyet öncesi 4 küp şekerli içerdim, şimdi şeker kullanmıyorum.
    - ekmeği, pideyi uzun zamandır tüketmiyorum, ha dışarıda kebap yersen mecbur olarak yiyorsun, ama illaki sabah ekmek çekerse canım gidip galeta/simit alıp yiyorum
    - sebze ile hiç aram yoktu, artık neleri es geçmişim onun farkındayım, düşük kalorili ve vitamin içerikleri yüksek.
    - halka tatlı, baklava filan da yiyorum, abartmadan.

aklıma geldikçe düzenler, unuttuklarımı yazarım.

son olarak zamanında bana söylenen bende içimden küfür ettiğim "ŞİŞMALIK KADER DEĞİL" sözünü size söylemek istiyorum.
    ________
    düzeltme 1:

Bazal Metabolizma Hızı-> https://www.diyetkolik.com/bazal-metabolizma/
    İdeal Kilo Hesaplama ->https://www.diyetkolik.com/ideal-kilo/
    Besinlerin Kalorisi ->https://www.diyetkolik.com/kac-kalori/

eyvallah hocam güzel bilgiler sevindim kilo vermene darısı benim başıma

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tavsiye verir misiniz lütfen?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.