Şimdi Ara

Kilo almak için Protein tozu ve Aminoasit ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
7.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Zayıfım (boy 180 kilo 55) VG ye başladım spor yapar kilo alırım diye . 1 hafta falan oluyor . Hocadan yemek listesi istedim . Yazdı yazdı en sona da protein tozu ve aminoasit alacaksın dedi . Ben 2 sini de istemiyorum . 2 side sağlığa zararlı ve ilerde ciddi hastalıklara yol açabiliyor (aminoasiti bilmiyorum ama protein tozunun yaptığı hastalıklar var ) . Siz ne düşünüyorsunuz bunlar gerçekten kilo aldırır mı yoksa sağlığa zararlı mı ?

edit : parasında değilim ama Protenin tozu 120 lira amino asit 85 lira...

• Protein tozu zararlı falan değil silin şu batıl inançları kafanızdan. Gerektiğinden fazla alırsan karaciğeri yorar sadece. Neyi fazla kullanırsan vücuda zararı var zaten. Ayrıca bunlar takviye ilaçlar ana besin maddesi yerine geçer diye düşünmek çok yanlıştır.
  • protein ihtiyacını karşılayamıyorsan toz kullan ama protein ihtiyacını yiyeceklerden sağlıyorsan kullanmana gerek yok zaten ihtiyacını karşılayamadığın için toz kullanırsın daha hızlı vücudunu geliştirirsin
  • benim bildiğim karbonhidrat tozu kilo aldırıyor.
  • Bende merak ediyorum. Kullanan var mı ??
  • Başlayalı 1 hafta olmuş çok geç kalmışsın almak için. Başlamadan 6 ay önce falan alacaktın.
  • Neymis zararlari madem cok biliyorsun soyle tamam diyelim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sen hiç bir şey alma kardeşim
  • saçma en iyisi doğal

• quote:

Orijinalden alıntı: dexlab

protein ihtiyacını karşılayamıyorsan toz kullan ama protein ihtiyacını yiyeceklerden sağlıyorsan kullanmana gerek yok zaten ihtiyacını karşılayamadığın için toz kullanırsın daha hızlı vücudunu geliştirirsin

Zaten verdiği listede ful protein var . Ayriyeten niye verdi anlamadım.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -berkay-

quote:

Orijinalden alıntı: dexlab

protein ihtiyacını karşılayamıyorsan toz kullan ama protein ihtiyacını yiyeceklerden sağlıyorsan kullanmana gerek yok zaten ihtiyacını karşılayamadığın için toz kullanırsın daha hızlı vücudunu geliştirirsin

Zaten verdiği listede ful protein var . Ayriyeten niye verdi anlamadım.

Para kazanmak için. Kilo başına 1.5-2 gr protein almalısın. Yani günde 110'dan fazla protein alma bu sana ekstra bir katkı sağlamaz. Günlük aldığın proteini hesapla ona göre hareket et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet1568 -- 27 Mart 2013; 10:39:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaY_WaLkeR.

Protein tozu zararlı falan değil silin şu batıl inançları kafanızdan. Gerektiğinden fazla alırsan karaciğeri yorar sadece. Neyi fazla kullanırsan vücuda zararı var zaten. Ayrıca bunlar takviye ilaçlar ana besin maddesi yerine geçer diye düşünmek çok yanlıştır.

Doktora mı inanalım sana mı?Burda zararlı olan proteinin gereğinden fazla alınması.Bunu gıda ile alsan yine zararlı fakat toz aşırıya kaçmaktır.
  • Tıp eğitimi müfredatında proteğin tozuyla ilgili ders yada konu varmı bence doktorlar da bilmeden ahkam kesiyor peynirin altındakı suyu al sıcak biryere koy su buharlaşınca geriye kalan toz sence zararlımı ???

• quote:

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

quote:

Orijinalden alıntı: DaY_WaLkeR.

Protein tozu zararlı falan değil silin şu batıl inançları kafanızdan. Gerektiğinden fazla alırsan karaciğeri yorar sadece. Neyi fazla kullanırsan vücuda zararı var zaten. Ayrıca bunlar takviye ilaçlar ana besin maddesi yerine geçer diye düşünmek çok yanlıştır.

Doktora mı inanalım sana mı?Burda zararlı olan proteinin gereğinden fazla alınması.Bunu gıda ile alsan yine zararlı fakat toz aşırıya kaçmaktır.

Aşırısı zararlı diyorum zaten. Toz aşırıya kaçmak değildir ayrıca. Antreman sonrası içildiğinde kana çabuk karışıp direk kasları besler. Sen tavuk yersin 3 saat sürer emilimi. Sadece antreman sonrası kullandıktan sonra birşey olmaz. Tabi günlük protein alım miktarınıda ona göre alacaksın. Ben normalde 100gram tavuk yiyosam antreman sonrası sadece protein tozu içiyorum.

• herşeyin yapay olanı zararlıdır neyin kafası bu.

• Gençler bu tarz suni şeylerden uzak durun. İleride iç organ bozuklukları kronik hastalıklar vb. sahibi olursunuz. Çektiğiniz acıya da paranıza da yazık olur. Metabozlima bazılarımızda hızlı çalışır belli bir yaşı geçince zaten kilo alma başlıyor. Spor yapmak ve iyi beslenmek zayıflığın en güzel çözümüdür. Hemde fit olursunuz. Ayrıca protein tozuyla anormal hızlı gelişen vucut devamlı spor yapmazsanız yağ torbasına döner.
  • Bi ara tavuk çiftliği işini araştırmış biri olarak sözylüyorum tavuk larda doğal deyil ineklere yem katkısı yiriyolar süt doğal deyil katkı olmasa bile sade saman verseler samanın yetiştiği tarlaya sentetik gübreler dökûlüyor ne doğalkı bu devirde ayrıyetten proteğin tozu labaratuğarda kimyasal tepkimelerle üretilmez peyniraltı suyundan yapılır proeğin tozunun zararlı olacağı miktarda proteyini neyden alırsan al yine zararlı olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Maverick80

Gençler bu tarz suni şeylerden uzak durun. İleride iç organ bozuklukları kronik hastalıklar vb. sahibi olursunuz. Çektiğiniz acıya da paranıza da yazık olur. Metabozlima bazılarımızda hızlı çalışır belli bir yaşı geçince zaten kilo alma başlıyor. Spor yapmak ve iyi beslenmek zayıflığın en güzel çözümüdür. Hemde fit olursunuz. Ayrıca protein tozuyla anormal hızlı gelişen vucut devamlı spor yapmazsanız yağ torbasına döner.

Protein tozu anormal hizli falan gelistirmiyor steroid degil bu

• Spora daha yeni başlamıssın hocanın derdi para kazanmak protein tozunu dışarıdan alma zararlı diyerek kendisi satmak isteyecektir y

Yeni başlayanlarda suplament kullanımı özellikle ilk 3 ay gerekli değildir.

Sebebi yeni başlayanların gerek kas tonusu gerek ise bu kaslara yapılan baskılar suplament kullanımı için yetersiz olup ilerki dönemlerde gerekli ise kullanımı önerilir..

Kişi spora başlamıştır günlük yediği yemeklerden (sabah,öğlen,akşam) almış olduğu kalori yapacağı hafif egzersiz için yeterlidir..

Ama alırsam ne olur derseniz vucut sistemi önceliği sindirim sisteminde parçalanan hücre zarından geçip enerji santraline düşen besinlere yer verir yani yediğimiz yeni başlayan bir kişide doğal yoldan üretilen enerji yeterlidir vucut haricen alınan suplamenti ikinci planda yada yedek olarak tuttuğundan antreman sonunda Alınmış olan gereksiz suplamentin atımı için uğraşır. burada paramızı çöpe atmış oluyoruz yani suplament vucut tarafından tercih edilmeyip
    öncelik besine veriliyor aldığımız suplament vucutte vucut tarafından atılmaya çalışılıyor..

Buna ben boşa atılan para derim..

İleriki zamanlarda 3. aydan sonra artık standart proğramlar aşılmış adeleler gelişimini tamamlamış hoca çalışkan bölge ile tembel bölgeyi tespit etmiş çalışkan bölgeyi yerinde tutarken tembel bölgeyi tamamlayıcı proğram yazmış kısacası size biraz yüklenmeye başlamıştır..

Eğerki Bu yüklenmelerde yediğinizin yetersiz olduğunu düşünüyorsanız önce hocanızın vereceği suplamentleri kullanın.

Çoğu yeni başlayanlarında yapmış olduğu hata direk suplament kullanmaktır gerek ucuz oluşu gerek ise kişiye güç vermesi kişileri yanılgı ve hataya sürükler hatadır çünkü kişi sadece cretine kullanarak performansını arttırır fakat karşılığı (amino asit) olmadığı için vucutta yıkımlar kaçınılmaz olur en yakın şubeden yıkım yaparak hareket halindeki bölgeye takviye yapar vucut haliyle cretinin ve antremanın etkisi ile şişen kolumuzdan zevk alsakta yaptığımız tek taraflı hamle yanlıştır.

kullanılan yada kullanacağınız herşey vucut sistemi antreman şiddeti suplamentlerin birbirine olan dayanışması çok önemlidir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.