Şimdi Ara

Kilo almak (bir başari hikayesi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
1
Favori
1.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bana gore buyuk bir başarinin hikayesi bu.kendimi başarili buldugum icin bu konuda deneyimlerini bu konudan muzdarip arkadaşlarla paylaşmak istedim.

30 yaşinda 180 boyunda biriyim.yaşamimin son 5 ay dişindaki bolumunu 58,60 kg araliginda gidip gelerek gecirdim.18 yaşimdan beride durum hep bu seviyelerdeydi.ne yapsam kilo alamıyordum oburda sayılırım.son 1 yil icinde hayatimda sosyal anlamdada buyuk degişikler oldu ve psikolojik anlamdada ciddi darbeler aldim.tam anlamiyla dibi gormuş ve cay ve sigara ile beslenen biri haline gelmiştim.surekli halsiz ve yorgun,ne kadar uyusam dinlenemeyen bir bunyem vardi.iştahsizdim,cabuk yorulurdum.birgun bu duruma isyan ettim ve hayatimda birşeyleri degiştirmenin zamani geldigine kanaat getirerek,saglikli yaşam ve saglikli beslenmenin yollarini araştirmaya başladim.işim musait oldugu icinde bunu hayatima uygulama konusunda problem yaşamadim.şu an 74 kiloyum.yani yaklaşik 15 kg aldim bu birkac aylik surecte.

en başta her konuda oldugu gibi bazi şeyleri alişkanlik ve yaşam bicimi haline getirmek gerekiyor.kisa surede degişim mumkun olsada,pek saglikli olmayacaktir.bu konuda bir uzman desteği almak elbette en sağlıklı yontemdir,şahsen ilk çözümleme yöntemi bu olmalı tabi şartlar müsaitse.

tavsiye edeceğim beslenme yöntemi benim kendi bünyem için uygun gördüğüm yöntemdir.yani herkesin bünyesi farklıdır,herkeste aynı sonuç olmayabilir.boy,kilo ve yaşam tarzınız günlük kalori ihtiyacınızı direkt etkiler,burda esas nokta gerekenden yaklaşık 800-900 kalori fazla almanız.yağ ağırlıklı beslenmek bu işte belden aşağı vurmak olacaktır!

ben once kalori tablolari ile besinlerin kalori ve protein miktarlarini ogrenerek işe başladim.ve yine benzer bir tablo ile gunde kac kaloriye ihtiyacim oldugunu hesapladim.aldiginiz kalori harcadiginizdan fazla oldugunda kilo alirsiniz,mantik basit.

Kilo almanin en saglikli yontemi spor yaparak protein agirlikli beslenerek kilo almakmiş.bu durumda spor yaparak yiprattigimiz kas proteinlerin yardimiyla kutle kazanip gelişiyor ve kilo aliyorsunuz.

Bir başka yontemde ne bulursan yiyerek spor yapmadan ve muhtemelen gucsuz bicimsiz ve yagli bir bedene sahip olarak kilo almak.cok sagliksiz ve gecici bir yontem.surekliligi olamayacagi icinde muhtemelen aldiginiz kiloyu geri vereceksiniz zamanla.ozellikle yogun bir tempo ile calişiyorsaniz.

Beslenmek saglam bir bunyeye sahip olmanin temel kurali.bunu bu kiş grip bile olmayarak ve sabahlari bomba gibi uyanmaya başladiktan sonra anladim.ustelik sigarayada devam ediyorum.

benim bünyemde biri günlük 2600-2700 kalori yakar ki metabolizmam hızlı çalışır.yaşımdan 4-5 yaş genç göstermem bunun bir ispatı olabilir.oturken bile elim ayağım durmaz hep hareketliyimdir.

Beslenme kahvalti ile başlar.kahvaltı hep aynı saatlerde yapılmalı.ben kilo almak isteyen birine 1000 kalorilik kahvalti oneriyorum.bu şu demek,1 bardak portakal suyu,100 gr lor peyniri (yağsız),2 yumurta,15 gr tereyagi,1 bardak sut,150 gr ekmek. Bu şekilde kahvalti etmek zor geliyorsaki ben hayatimda 1 pogacadan fazla yiyemezdim,bunu 2 ogune bolerek ogle yemeginden 2 saat once ara kahvalti alarakta yapabilirsiniz.yada 1 bardak sute,50 gr tahin 50 gr pekmez kariştirip icer ve normal kahvaltinizi yaparsiniz.yada kahvaltiyi yapar oyle icersiniz.bu dedigim karişim yaklaşik 600 kalori.herkesin damak tadı farklı,zaten besinlerin kalori ve protein oranlarını hesap ederek bilinçli beslenmeye başladığınızda istediğiniz gibi öğünlerinizi çeşitlendirebilirsiniz.bal olur,kaymak olur,zeytin olur,tost olur,onu kendiniz belirleyeceksiniz.kızartmayı ben pek yemem mesela sabahları.yağlı kahvaltı öğle yemeğini zayıf yemenize sebep olabilir keza yağlı beslendiğinizde tokluk hissi uzun sürüyor.

Ogle yemegi yine 1000 kalorilik olacak.corba,et yada tavuk salata ve bol ekmek.

ara ogun akşam 5 gibi,50 gr lor peyniri,2 bardak sut.hiçbirşey bilmiyorsanız bir paket bisküvi yada kek.

Akşam yemeginde corba,sebze,balik,makarna yada pilav.yine 1000 kalorilik olacak.bu ana kadar yaklaşik 3000 kalori almiş oluyoruz.

gece yatmadan once bir kase misir olur,yogurt ustune pekmez olur,hafif sutlu tatlilar olur.kesin yenecek.yaklaşik 3500 kalori ile gunu bitiririz,benim bünyemde biri yaklaşık.puf noktasi protein agirlikli beslenmek.gunde 80-100 gr spor yapilarak alinan protein kas kutlesi olarak vucutta kalacak.vucut bicim kazanacak.

fazla alinan her 7000 kalori 1 kilo demek.

Yatmadan once 15 dk egzersiz,ve haftada 2 gun en az yarim saat bunyenize uygun agirlik calişmasi yapmakta buyuk fayda var.

bu şekilde beslenerek ayda yaklaşık 3.5 kilo alırsınız.

Ben ayrıca Marincap marka balık yağı kullanıyorum.her gün sabah 11 gibi bir draje alıyorum.bunun şöyle faydasını gördüm,iştahımı açıyor,saçlarım tırnaklarım resmen eskisinden çok daha sağlıklı.genel olarakta kandaki kolestrol oranını düşürmesi en büyük faydası olarak biliniyor.

bu konuya eklemeler yapacagim şimdilik boyle bir başlangic olsun.

Yaptigim onerilerde yanlişlar olabilir,daha bilgili arkadaşlar duzeltirse memnun olurum.

Umarim yararli rehber bir konu olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master-Fİ -- 29 Mart 2012; 21:55:20 >

• bende kilo almak istiyorum ama öğrenci olduğum için düzenli beslenemmiyorum.. boyum 170 kilom 46:( çok moralim bozuluo hep zayıftım en zon doktora gttim on gündür supradyn ve marincap balık yağı kapsülü kullanıorum doktor tavsiesiyle.. sağlığımda sorun yok iştahımda çok yerindedir hep ama işte hiç kilo alamıorum bi 6, 7 kilo almaı çok istiorum yaz tatiline kadar ama. nerdeeeeeeee:( keşke sizin gibi olsa bende alsam o kiloyu
  • Hocam son durum nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.