Şimdi Ara

kılların ve tırnakların faydası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
16.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • vücutta hiçbişeyin gereksiz yada işlevsiz olmadığı malum
    peki kılların tüylerin saçların ve tırnakları amacı nedir.
    burundakiler ve kulaktakiler ile kirpiklerin amacı belli, yabancımaddeleri toplayıp dışarı atmaya yardım etmek, peki geri kalan bölümlerin faydası yada amacı nedir?

verinizi ispatlayınız lütfen. ve çoğu düşündüğünüz organın evrimin kalıntısı olduğunu söyleyebilirler, bir kısım ise yüce mimar böyle tasarlamış mükemmeliz diyebilir tabiki!
  • temizlik. mesela erkeklerde daha fazla kıl vardır. kadınlar da ise daha azdır. kılların amaçlarından biri de insanları temizlik yapmaya yönlendirmek olabilir mi? öyle ya saçlar ve bıyıkları kesmezsen uzadıkça uzar.. ama kollarda ve bacaklarda veya başka yerdeki kılların ne kadar uzayacakları da farklı kodlanmıştır. yoksa düşünemiyom ama mesela fotbolcular kıllarını aldırır enerji mi çalıyor ne? yani kirpikler mesela onlar da uzuyor olsaydı saçlar gibi.. tırnaklar güzellik için olamaz mı? mesela hatunlar oje felan sürüyor. tırnak uzatıyorlar pençe atmak için mesela? yani boşa yaratılmadığı kesin, mutlak surette bir işe yarıyor ve faydası var gibi. mesela sorsunlar beni, "ne işe yarıyorum ben " sorularının sorulması gibi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speakerphone2010 -- 25 Temmuz 2010; 13:07:16 >

• El tırnakları parmağa destek olur ve cisimlerin sertliğini daha iyi anlayabiliriz.
    Yine ayak tırnakları olmasaydı yürümemiz biraz zorlaşırdı. Çünkü parmaklara destek veriyor.
    Hayvanlarda kıllar soğuktan ve sıcaktan korunmaya yardımcı olur ama insanlarda öyle bir fonksiyonu yok artık. Yalnız anlamadığım sıcak iklimde yaşayan beyazlarda vücut kılları daha fazla nedense.
    Kaşların, alından akan terin gözlere zarar vermesini önleyici bir fonksiyonu var.
    Yüzücüler suda direnci azaltmak için vücut kıllarını temizler.

Hayatımıza ne gibi faydası olduklarını teker teker izah edemem ama kıl, saç veya tırnak olsun bayanlar tarafından cazibe arttırıcı olarak çok iyi kullanıldıkları kesin.
    dıgıdık dıgıdık dıgıdık iihühühü
  • quote:

Orijinalden alıntı: Target Human

Ayrıca kılların kaslardan beslendiğini okumuştum bir yerde o yüzden sporcular vucut kıllarını sürekli aldırılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emrys

quote:

Ayrıca kılların kaslardan beslendiğini okumuştum bir yerde o yüzden sporcular vucut kıllarını sürekli aldırılar.

Futbolcuları bilmiyorum ama yüzücülerin kıllarını sudaki sürtünmeyi arttırdığı için kestiğini biliyordum.

quote:

Ne değişirki sonuçta kıl kökleri yerinde duruyor ve beslenmeye devam ediyor.

Orijinalden alıntı: nanaka9

quote:

quote:

Ne değişirki sonuçta kıl kökleri yerinde duruyor ve beslenmeye devam ediyor.

Sanırım uzun kıllar, kıl köklerinden daha çok maddeye ihtiyaç duyuyorlar.
    Bir yetişkin ile bir bebek aynı oranda beslenemez.

• arkadaşım ben de onu herhangibir kırılma benzeri acil mudahale gerektirecek durumlarda temiz olsun diye biliyorum..
    bu arada bazı insanlarda kıllar cok az bazılarında cok fazla.. bunlar genetik ama bu da arastırılmalı aslında nede nboyle oluyor diye..
    ben soyle dusunuyorum mesela koltuk altı tuysuz olsaydı surekli iki deri birbirine yapısık oldugundan o bolge cok hassas olabilirdi.. bu da hosumuza gitmez tabi.. diger bolgeler icin de dusunebiliriz aynısını..
    ayrıca atalarımızdan gelen dişi erkek konusu kıl genine de girmiş sanırım ki dişi daha tuysuz oluyor..

^_^
  • kıllar aslında vücudun hassasiyetini artırır normalde hissetmeyeceğimiz şekilde yürüyen bir böcek eğer kılların olduğu bir yerde hareket ederse kılları oynattığı için daha kolay farkedilir
    başka bir yararını bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enflasyon -- 27 Temmuz 2010; 12:23:26 >

Orijinalden alıntı: enflasyon

kıllar aslında vücudun hassasiyetini artırır normalde hissetmeyeceğimiz şekilde yürüyen bir böcek eğer kılların olduğu bir yerde hareket ederse kılları oynattığı için daha kolay farkedilir
    başka bir yararını bilmiyorum

doğru kıl köklerinde titreşimleri algılayan reseptörler bulunur.

Açılan her konuyu Evrim yada Yaratılış çerçevesinde yorumlayıp konunun seyrini o yöne çekerek birilerini kışkırtmanın anlamı ve amacı nedir?

Yönetimden daha fazla icraat bekliyoruz.

sen öyle anlıyor olamaz mısın? konu edilen tırnak ve kıllar değil mi? hepsi de bir güzellik olarak kadınlar ve erkekler tarafından kullanılmıyor mu? ben mi yanlış bişiler yazdım yoksa sen uzaydan felan mı geldin acaba? yönetici arkadaşlar en ufak bir haksızlık yaptım mı acaba? bence bu üyeye dikkat edin, beni de hatta tüm forumu da bu kendi kılıfına uydurmaya çalışıyor bu..

aslında ben de kabahat. güzellikten bahseden ben, anlamayan da sen. bu mesaj bile tüm forum üyelerince anlaşılır. ama sen anlayamazsın. güzellikten bahsetmek bile senin ruhunu karartıyor baksana..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speakerphone2010 -- 27 Temmuz 2010; 15:28:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: irish

Kıl hiçbir işe yaramaz.
    Zorlama düşüncelerle yaradığını anlatmaya çalışmak biraz komik duruyor.

Kedi bıyıkları da işe yaramaz o zaman. Öyle değil mi?

Kedinin Bıyıkları ne işe yarar, görevi nedir, hiç merak ettiniz mi?

Dokunma organı görevini üstlenen; kedilerin burnunun altında, üst dudağının üzerinde yer alan uzun, kalın, esnek kıllara genel olarak bıyık diyoruz. Kedinizin yüzünü incelediğinizde üst dudağının üzerinde yer alan şişkinlikten çıkan vücuttaki tüm kıl ve tüylerden farklı bir yapıdaki birkaç sıra halinde kıllar, kedinizin neredeyse gözü, kulağı kadar önemli duyarlıkta bir uzvudur. Tıpkı tırnaklar ve bedendeki tüyler gibi yenilenir. Yenilenseler bile kesilmemeli, kopartılmamalı, çekiştirilmemelidirler.

Önemini belirtmek için yineliyorum ;
    · Bıyıklar, asla kesilmemeli, kırpılmamalıdır (nedenini ayrıca açıklayacağım)
    · Bıyıklar diğer tüy ve kıllara oranla 2 – 3 kat daha kalındır.
    · Bıyıklar, kedinizin yüzüne çok derin köklerle tutunmakta ve bölge kan damarlarından çok zengindir.

Bıyıkların duyu organı görevini tamamlamasını sağlayan daha kısa olmaları ile birlikte yanakları üzerindeki kıllar kaşları, çene çevresindeki kıllar ve ön bacaklarının arka yüzeyindeki tüylerdir. Şöyle bir toparlarsam, duyarga olarak niteleyebileceğimiz tüy ve kıllar bir bütün halinde duyumsamayı sağlıyorlar. Çok bilinen bir konu, bir özellik olmasına karşın kedilerin bıyıkları üzerinde biraz daha durmak istiyorum.

Bıyıklar :
    · Kedilerin yön tayininde yardımcılarıdır.
    · Bir cisimle arasında olan uzaklığı ölçmelerine yarar.
    · İçinde bulunduğu ruh halinin bir göstergesidir.(Kızgın, gergin, meraklı, mutlu)

Bıyıklar kedinin yolunu, aradığını bulmasında yardımcıdır. Bıyıklar öyle duyarlıdır ki en ufak bir esintide, hava akımında yönlerini değiştirmelerini, yanlış yönde gidiyorlarsa doğrulmalarını sağlayabilirler. Örnek olarak; gece evin içinde dolaşırken zifiri karanlıkta hiçbir yere çarpmadan ve hiçbir şeyi devirmeden yürüyebilirler. Nasıl mı? Odadaki hava akımları, havanın dönüşü, eşyaları yalayıp geçmesi (kedi yalamıyor, hava akımları yalıyor) bıyıklar tarafından algılanıyor. Bir nevi gözleri görmeyen canlıların diğer duyarlılıklarının artması gibi.

Bıyıkların bir başka görevi de kedilerin duygusal olarak durumlarını yansıtmalarında bir gösterge olmasıdır. Kızgın olduklarında, savunmaya geçtiklerinde geriye doğru çekilirler. Kulaklarını geriye çekmeleri ile eş zamanlı olarak gerçekleşen bu durum kedinizi anlamakta size yardımcı olur. Öte yandan kedinin; mutlu, meraklı veya memnun olduğunda gevşeyecek, öne düşecek, ileri itileceklerdir. Hani insanların davranışlarına, mimik ve jestlerine bakarak çözümlemeye çalışırız ya, kedilerde de bıyığın duruşu, titreyişi önemli bir göstergedir.

Yeni bir ortama girdiğinde, uzun süre kapalı duran bir odanın kapısı açıldığında daha odaya girmeden oranın güvenli olup olmadığına dair karar verme sürecinde ilk yardımcı, ilk tarama aracı bıyıklardır. Tıpkı görme, duyma ve koklama gibi durum değerlendirme sürecinde tüm duyular birlikte hareket eder, hepsinden alınan sinyaller beyinde birleştirilir, duyumsanır.

Alıntıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 27 Temmuz 2010; 16:08:43 >

• Hepinizin gozden kacirdigi ama basina mutlaka gelen bir durum var. Tuylerin diken diken olmasi olayi Ozellikle soguk havada meydana gelmesinin sebebi isi tutmak icindir.

Ayrica kilin hangi bolgede olduguna gore islevi de degisir. Kol ve bacaklardaki kil isi tutmak icin iken, cinsel bolge civarindaki killar koruma amaclidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethrezen -- 27 Temmuz 2010; 13:15:25 >

Orijinalden alıntı: ar_tryk

quote:

Orijinalden alıntı: irish

Kıl hiçbir işe yaramaz.
    Zorlama düşüncelerle yaradığını anlatmaya çalışmak biraz komik duruyor.

Kedi bıyıkları da işe yaramaz o zaman. Öyle değil mi?

İnsan vücudundaki kıllardan bahsediyoruz sanırım.

^_^
  • Arkadaşlar merhaba;
    Bu soruyu bir sağlıkçı yanıtlarsa daha faydalı bilgi edinebilirsiniz. ben Sağlıkçı değilim ama ailem sağlıkçı olduğu için ve ben 10 yıldır lanet ettiğim bir konu olduğu için yukarıdan aşağıya kadar yazıyı okuyunca gülme krizi geçirdiğim ve konuya esprileri ile keyif katanlara çok teşekkür ederim.

öncelikle insan vücudunda kıllar ne işe yarar sorusuna şöyle cevap vermek gerekir. insan için hayati önem taşıyan kıllar ne işe yarar. şu işe yarar vucutta terlemeyi sağlar ve insanın vucut ısısı dengesini sağlayarak hayatta kalmasını sağlar onun haricinde insanın vucudunda bulunan ve dışarı atılması gereken maddelerin bir kısmını dolaylı olarak dışarı atmamıza yardımcı olur. şöyle düşünün yolda son model spor arabanızla gidiyorsunuz ve baktınızki arabanızın harareti yükselmiş ve kenarı çekmeye kalmadan hararet yaptı ve araba pert... kimse böyle bişey olsun istemez demi... bu yüzden kıllar var nasıl yani diyecekeriniz mutlak vardır....şu şekilde insan vucudundan ısı artınca terini atamazsa sıcak yüzünden vucudu hormonların olduğu bölgelerden terler ve böylelikle vucut dengesi sağlanmş olur.

tırnaklar önceleri evrim dönemleri ( ben kanıtlanmamış şeylere inanmam, dini konular haric pek dindarda sayılmam ama neyse) olarak bahsedilen evrim teorisinde insanın maymundan döndüğünden falan bahseder bunun bilimsel kanıtı sağlanmadı daha hala ancak tırnaklar parmaklarımızın etli kısmını koruyan ve destekleyen kısımdır. Tırnakların en büyük önemi dünümüzde vitamin düzeyimizi belirleyen en önemli vücut yapısıdır. vitamin eksikliğinde tırnaklarda çeşitli beyazlıklar ve renk değişimleri bize bu şekilde görünürler...

sıcak bölgelerdeki insanların daha fazla kıllı olmalarının sebebi ( bazı kardeşlerimiz hariç onlar soğuk bölgede de yaşasa orman gibi kılları var yelekleri olanlardan bahsediyorum onlar genetik yada hormansal oluyor.) soğuk bölgede yaşayanlara nazaran daha fazla açık giyinmeleri. kılların kıyafetlerle daha fazla temas etmesi kılların kırılarak azalmasına sebeb olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeomuhemrealtintas -- 27 Temmuz 2010; 21:13:25 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.