Şimdi Ara

KILIK DEĞİŞTİRİP DİLENİYOR, TAKIM ELBİSEYLE TAKSİM'DE GEZİYOR suriyeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • VİDEO LİNK https://www.haberler.com/ozel-haber-istanbul-da-binbir-surat-dilenci-9719142-haberi/

Kılıktan Kılığa Giren Dilencinin Takım Elbiseli Hali Kamerada
    İstanbul'da kılık değiştirerek kimi zaman duygu sömürüsü yaparak dilenen, kimi zamanda takım elbise giyerek Taksim'de dolaşan "binbir surat" dilenci kameralara yakalandı.
    12 Haziran 2017 Pazartesi 10:18

Kimi zaman insanlara duygu sömürüsü yaparak dileniyor, kimi zaman da takım elbise giyerek Taksim'de dolaşıyor. Görenleri şaşırtan "Binbir surat" dilenci kameralara yakalandı. Görüntülerde dilencinin topladığı paralarla bir markette alkol içtiği de görülüyor.
    KILIK DEĞİŞTİRİP DİLENİYOR, TAKIM ELBİSEYLE TAKSİM'DE GEZİYOR

İstanbul Şişli'deki metro girişinde kılık değiştirdikten sonra insanların duygularını sömüren dilenci, Taksim'de takım elbiseyle kameralara yakalandı. Binbir surat dilenci önce eski bir kıyafet giyerek elinde bastonuyla metro girişinde dilendi. Buradan topladığı paralarla Taksim'e giden dilenci, kılık değiştirerek takım elbise giydi.
    TOPLADIĞI PARALARLA ALKOL ALDI

Beyoğlu sokaklarında bu şekilde dolaşan dilenci, bir de intihara teşebbüs eden bir vatandaşı ikna etmeye çalıştı. Topladığı paralarla bir markette alkol tüketen dilencinin tüm bu yaptıkları ise kameralara saniye saniye yansıdı.

• quote:

Orijinalden alıntı: hotel california

Bu olay tamamen İslamiyet yüzünden. Dilenciye para verince cennete gideceğini günahlarının affolacağını sanan müslümanlar var.

Amerika'da dilenci dolu.
  • Eğitimsizlik diyelim. Dinini bilen kişi bunlara elbet prim vermez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cidden müzik aleti çalabilenlere para veriyorum. kısa sürede olsa dinlediğim müzik o an koşturmalar sonrası zihinsel yorgunluğu bir derece aldığı için verdiğim paranın karşılığını da almış oluyorum.benimde hastalıklarım var kimi genetik kimi sonradan ama kimseye yük olmamak için yorulsam da çalışıyorum. Diğer türlü çalışabilecekken çalışmayan birine havadan para vermiş oluyorum. zaten birçok
    kişinin dediği şu beğenilmeyen işler neyse onları yapsalar yine dilenmezler. Kırıkkale'de gözleri görmeyen bir amca vardı. Tüm halk sahip çıkmıştı.Biz de yardım ederdik. Adam çocuklarını okuttu. Bu tür kişiler istisna tabi. Ankara'da tanımıyoruz kim görüyor kim görmüyor. çok zor dilencilere para vermem.
  • Sadaka verilmeli de insan bunları nasıl ayırt edecek?

Din günümüzde sömürge ve gösteriş aracıdır.

• İslamiyet ile ne alakası var arkadaş?

İslamda dilenmek en kötü meziyetlerden biri. Sorun insanların yardım etme duygusundan faydalanan bunu çıkar aracı haline getiren şeref yoksunu yaşam formları var örnekte olduğu gibi.

Fakire, yoksula, kimsesize ve muhtaca yardım etmek sadece müslümana has bir durum değil insan olmanın getirdiği bir zorunluluk ve her millette, her dini öğretide olan birşey.

Öyle ki budizm denilen din ortaya çıkmış bu husus nedeni ile.

• Sanki budist ve hıristiyan vs. dua etmiyor.

Yahu islama saldıracağım diye komik duruma düşüyorsun ve işin acıklı tarafı farkında değilsin.

Dedim ki budizim denilen din ortaya çıkmış dilencilik felsefesi üzrine kurulmuş ve siz hala dua okuyor diyorsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: gohardorgohome

quote:

Bu olay tamamen İslamiyet yüzünden. Dilenciye para verince cennete gideceğini günahlarının affolacağını sanan müslümanlar var.

Amerika'da dilenci dolu.

15+ ulke gezdim , hepsi dilenci doluydu ama turkiyedeki gibi yanima yapisip "nolur allah icin para ver aciz yalvaririm" diyen bir kisi bile olmadi. sessizce yerde oturup para atilmasini bekleyen var, sokakta calgi calan var , pandomim yapan , futbol topuyla haraketler yapan , beatbox vb. Gibi seyler yapanlar vardi ama hic biri yuzsuz yuzsuz bebegini kucagina alip gelip yalvarmadi.Venedikte hatta dilenciler utancindan yere bakip insanlarin gozlerine bakmiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asterix -- 12 Haziran 2017; 20:50:56 >

• Ozaman islama indirgememek lazım bu durumu.

Dünyanın neresinde olursan ol yardım eden de yardım edilen de teşekkür eder inancına istinaden değerler üzerinden. Hıristiyan isa kutsasın, müslüman Allah razı olsun, budist buda yolunu aydınlatsın vs.

Sorun sadaka vermek almak değil. Sorun bu beşeri hissiyatları sömürmek, çıkar amacı ile kullanmak ve insan oğlu içerisinde bu kadar alçalabilecek bireyler hep vardı ve hep olacak.

Çok uzaklara gitmeye gerek yok. Ve yardımlaşma duygusunu insanın içinden söküp atamazsınız. Bu yaradılışta bizlere dna'mıza yazılı bir his.

Yapmamız gereken husus her avuç açana para basmamak gerek çünkü gerçek ihtiyaç sahibi muhtaç dilenmez.

Sakat bile olsa tartı koyar buyrun tartayım der yinede dilenmez.

Her neyse insan olmak zordur aslında.

• quote:

Aynen öyle ama işin Aslı diyorki camiler de her yerde vermeeeeeyinnnnnn tek kuruş bile vermeyinnnnn diye yazıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önceleri bende azda olsa verirdim bu şeref yoksunları itlere. Ama bir dilenci benim verdiğim parayı beğenmeyip(verdiğim parada 3 tl) bunu bana söyleyince o günden sonra bunlara bir daha para vermiyeceğime yemin ettim.Vermeyin arkadaşım bunlara para falan senden benden zengin bu itoğlu itler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.