Şimdi Ara

“Kilidi Aç” patenti artık Apple’ın…

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
1
Favori
2.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dokunmatik ekranlı neredeyse tüm cihazlarda standartlaşan bir tuş klidi açılma yöntemi var. Genelde ekrandaki düğmeyi bir yöne doğru sürüklersiniz ve tuş klidi açılır.

Apple’ın artık yeni bir patenti daha var. Bu tür bir kilit açma metodunun patenti artık Apple’a ait ve bu hareketini kullanmak isteyen her firma, Apple’a patent ödemek zorunda.

Apple, 2005 yılında henüz herhangi bir iPhone modeli piyasaya sürmeden önce bu patent için başvuru yapmıştı. Aradan geçen sürede kararını veren mahkeme, hareketin patentinin Apple’a ait olduğunu belirtti. Bu kilit açma hareketi hem iPhone, iPod ve iPad ‘de kullanılıyor. Durum şimdilik çok net olmasa da Apple’ın bu patenti rekabet içinde bulunduğu Android işletim sistemli telefonlar için kullanması ihtimaller arasında.

HTC ve Samsung gibi Android telefon üreticileri kendi özel çözümlerini sunuyorlar fakat yeni bir şeyler bulmak yerine başkalarından aktarmayı tercih eden firmaları zor günler bekliyor bu açık.

“Kilidi Aç” patenti artık Apple’ın…

Kaynak

• Kafa calıstırıp emek vermek yerıne arak ve esınlenme yolunu secen fırmalara bı kotu haber daha
  • HTC ninki de hoşuma giden yöntemler arasında.. küreyi ekrana doğru atıyorsun menü saçılıyor etrafa :)
  • IOS 5'e Android'in Notification Bar'ını araklayıp eklemeyi biliyor ama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: civcivx

IOS 5'e Android'in Notification Bar'ını araklayıp eklemeyi biliyor ama.

Iphoneda daha önce yapılmış birşey o dediğin. Kaldıki bir sayfa içinde görüntülenen kısımlar var. Öyle çok zeki olmak gerekmiyor yapabilmek için. Iphoneda jb ile vardı öncesinde.
  • Helal olsun Apple'a
  • quote:

Google JB iphone'dan çalmasını iyi biliyor. Hatta baksan android'in %80i IOS
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İsterse Alo demenin patentini alsin bundan sonra android i zor durdurur :)
  • isteyen üretici "Kilidi Aç" patent ücretini öder cihazına ekler bu kadar basit...
  • dandroidleri sinirlendirecek bir haber bu
  • Droidler çok sinirlenmiş hadi toplayın aranızda para belki paranız çıkışır da apple a ödersiniz:))
  • Dandroid ler gelmeye başlamış
  • Şaşırmadım açıkcası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drony

quote:

Google JB iphone'dan çalmasını iyi biliyor. Hatta baksan android'in %80i IOS

hala notification ı androidin bulduğunu sananlar var
  • iFan diyorlardı da inanmıyordum, gerçekten öyleymiş!
  • engurluda samsung bölümünden cok bızım buralarda gezıyo
  • Aranızda paslanan robotlar var yağ getirin beyler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: engurlu

İsterse Alo demenin patentini alsin bundan sonra android i zor durdurur :)

Hm yani diyosun ki, 'Alo' demek kadar dogal bisi bu.

Peki.

Cin arkadas, soyle o zaman,

Neden iPhone dan once bir allahin kulu bunu dusunemedi? MAdem o kadar bariz birsey niye kimsenin aklina gelmedi yahu?

iPhone un tanitim videosuna bak, 2007 yilinda bu kilit acma hareketlerini dusunduklerini soylediginde herkesin dipi dusmustu:
    15:20 ye giderseniz, orada
    (Bu arada iPhone oncesi smartphonelar nasil gorunuyormus, o da gorunuyor asagida)

Su presentation u izleyince sasiriyorum, iPod uygulamasini anlatiyor mesela Steve Jobs, hala kimse 2007 deki iPod uygulamasi kadar iyi bir mobil muzik uygulamasi yapamadi. Cok acayip.

Ayrica anlayamadigim birsey de inertial scrolling i nasil hala kopyalayamadilar android de acaba cok mu patentle korunuyor.
    iPhone da pamaginizin hizina gore scroll ediyor sayfa ve sonuna gelince zipliyor.

Android de nasil scroll ederseniz edin direk en sonuna gidiyor. Sonunda da hic doagl olmayan garip bir sekilde zipliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Centauri -- 28 Ekim 2011; 20:55:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Centauri

quote:

Orijinalden alıntı: engurlu

İsterse Alo demenin patentini alsin bundan sonra android i zor durdurur :)

Hm yani diyosun ki, 'Alo' demek kadar dogal bisi bu.

Peki.

Cin arkadas, soyle o zaman,

Neden iPhone dan once bir allahin kulu bunu dusunemedi? MAdem o kadar bariz birsey niye kimsenin aklina gelmedi yahu?

iPhone un tanitim videosuna bak, 2007 yilinda bu kilit acma hareketlerini dusunduklerini soylediginde herkesin dipi dusmustu:
    15:20 ye giderseniz, orada

Asıl olay bir alanda öncü olmak değildir, aslolan istikrardır, bunu göz ardı etmeyin.

Apple Iphone ile bir devrim yaptı, bunu kimse inkar edemez. Ama daha sonraki modellerinde bunu sürdürdüğünü rahatça söylemek biraz zor.
    Hele ki, 1 yıl sonra kasasında dahi en ufak bir değişiklik yapmadan yeni telefon çıkardım diye ortaya çıkması tam bir fiyasko oldu.

Empati yapmak gerekirse, Nokia da 1990'ların ikinci yarısından 2000'lerin ikinci yarısına kadar ezici bir şekilde liderdi. Buna çok güvendi ve şimdiki durumu ortada.

Teknoloji tarihinin sayfaları o günlerini mumla arayan liderlerle dolu. IBM PC piyasasının lideriydi, şimdi IBM PC kullanan var mı? Sony Walkman ile devrim yarattı, şimdi Sony mp3 çalarlar o kadar satıyor mu? Panasonic ve Pioneer panel TV piyasasını belirliyordu, şimdi kaç kişinin evinde bu marka panel TV var?

Apple tasarladığı yegane telefonu geliştirmek yerine böyle sağa sola saldırmaya, patent davaları açmaya devam ettikçe, telefon piyasasında kendi sonunu hazırlıyor ama farkında değil. Hele ki Jobs'un hayattayken söylediği, "Android'i yok etmek için tüm servetimi harcayabilirim" şeklindeki nefret dolu sözleri bunu kanıtlar nitelikte.

Objektif bir gözle benim gördüğüm, bu.

• Ne saçma, üstelik Android'in yöntemi çok daha güzel bence.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.