Şimdi Ara

Kılıçlar ve titaynyumun bilenmesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Morning Star

quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

Ben de kılıç yaptıracağım. Bana kalırsa titanyumdan değil de eski tip karbonlu demirden yaptırmak daha iyi.

Konu takip.

Edit: Fiyat aldın mı hocam?

Hayır fiyat alamadım çünkü daha ustaları araştırıyorum.man at arms a baktımda türkiye gibi bir yerde biraz hikaye.hadi hayal dünyasına seyahate çıktık diyelim onlara yaptırdık.ya çok nüfuzlu olman gerecek ya da ülkeye kaçak sokman gerekecek özel jet veya helikopterle oda.biraz uçtum sanırım ama bence öyle yabancı ülkelerde elini kolunu sallaya sallaya yaptırıyorsun

http://www.kultofathena.com

Buradan bir Avrupa kılıcı almaya niyetlendim, gümrükte tanıdık aradım ama çevremiz pek olmadığından bulamadım. Bu tür sitelerden tanıdık yoluyla getirenler var.

Tanıdıksız halledilecekse emniyeti dekoratif amaçlı olduğuna ikna edip belge imzalamanız gerekiyor. Bürokrasinin altına girmeyi de gözüm yemediğinden Türkiye'deki bir ustaya yaptırmaya karar verdim.

Hayırlısı diyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Pek fazla bilginizin olmadığı belli titanyum Kılıç için uygun malzeme değil. Kılıç hem sert hem esnek yapıya sahip olmalı bunu da demire katılan carbonla ayarlayabilirler demir dediğim normal demir değil tabi her birinin farklı içerikleri var işlem görmeye uygun demir olmalı vs. Ama tabi demire katılacak Carbon miktarı önemli olan, sonra kaç derecede dövülüp kaç derecede soğutulacağı falan bunlar önemli şeyler bunların biri yanlış olursa o kılıcı tek savuruşta cam gibi kırabilir yada teneke gibi eğebilirsiniz.
    Hâlâ bazı yerlerde kendi bıçağını döküp yapan ustalar var onlara yaptırabilirsin daha sonra da uzun ömürlü olmasını istersen titanyum kaplama yaptırabilirsin zaman içinde deforme olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: JustForYouu

Pek fazla bilginizin olmadığı belli titanyum Kılıç için uygun malzeme değil. Kılıç hem sert hem esnek yapıya sahip olmalı bunu da demire katılan carbonla ayarlayabilirler demir dediğim normal demir değil tabi her birinin farklı içerikleri var işlem görmeye uygun demir olmalı vs. Ama tabi demire katılacak Carbon miktarı önemli olan, sonra kaç derecede dövülüp kaç derecede soğutulacağı falan bunlar önemli şeyler bunların biri yanlış olursa o kılıcı tek savuruşta cam gibi kırabilir yada teneke gibi eğebilirsiniz.
    Hâlâ bazı yerlerde kendi bıçağını döküp yapan ustalar var onlara yaptırabilirsin daha sonra da uzun ömürlü olmasını istersen titanyum kaplama yaptırabilirsin zaman içinde deforme olmaz

Direk şam çeliğinden yaptırmaya karar verdim telekkürşer dostum yardımın dokundu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Ben de kılıç yaptıracağım. Bana kalırsa titanyumdan değil de eski tip karbonlu demirden yaptırmak daha iyi.

Konu takip.

Edit: Fiyat aldın mı hocam?

Hayır fiyat alamadım çünkü daha ustaları araştırıyorum.man at arms a baktımda türkiye gibi bir yerde biraz hikaye.hadi hayal dünyasına seyahate çıktık diyelim onlara yaptırdık.ya çok nüfuzlu olman gerecek ya da ülkeye kaçak sokman gerekecek özel jet veya helikopterle oda.biraz uçtum sanırım ama bence öyle yabancı ülkelerde elini kolunu sallaya sallaya yaptırıyorsun

http://www.kultofathena.com

Buradan bir Avrupa kılıcı almaya niyetlendim, gümrükte tanıdık aradım ama çevremiz pek olmadığından bulamadım. Bu tür sitelerden tanıdık yoluyla getirenler var.

Tanıdıksız halledilecekse emniyeti dekoratif amaçlı olduğuna ikna edip belge imzalamanız gerekiyor. Bürokrasinin altına girmeyi de gözüm yemediğinden Türkiye'deki bir ustaya yaptırmaya karar verdim.

Hayırlısı diyorum.

Bu gümrük konusunda görüşlerimiz benzer dostum.bende öyle düşünüyorum.türkiyede gümrük konusunda lüks tüketimde gereksiz katı kurallar var.

• quote:

quote:

Pek fazla bilginizin olmadığı belli titanyum Kılıç için uygun malzeme değil. Kılıç hem sert hem esnek yapıya sahip olmalı bunu da demire katılan carbonla ayarlayabilirler demir dediğim normal demir değil tabi her birinin farklı içerikleri var işlem görmeye uygun demir olmalı vs. Ama tabi demire katılacak Carbon miktarı önemli olan, sonra kaç derecede dövülüp kaç derecede soğutulacağı falan bunlar önemli şeyler bunların biri yanlış olursa o kılıcı tek savuruşta cam gibi kırabilir yada teneke gibi eğebilirsiniz.

Direk şam çeliğinden yaptırmaya karar verdim telekkürşer dostum yardımın dokundu

Ben teşekkür ederim hocam eğer yaptırırsanız nereden ve ne fiyata yaptırdığınızı söyler misiniz?

• quote:

quote:

quote:

Ben teşekkür ederim hocam eğer yaptırırsanız nereden ve ne fiyata yaptırdığınızı söyler misiniz?

Elbette.sonuç olarak bilgi alma ve verme amaçlı açtım bu konuyu.ama yapımı uzun sürebilir parası yapımı vesaire.ama er ya da geç elime alacağım

• Artık şam çeliği yok sadece fakei var diye biliyorum.
    Zamanlan tekniği kaybolmuş ama zaten modern çelik daha güçlü.

• quote:

Orijinalden alıntı: su_şişesi

Artık şam çeliği yok sadece fakei var diye biliyorum.
    Zamanlan tekniği kaybolmuş ama zaten modern çelik daha güçlü.

Yanılma payın var dostum.çeliğe çeliği kıramayacak kadar karbon ekleyip şam tekniğini kullanınca gene şam çeliği oluyor.youtubede awe me adlı bir kanal var.film oyun kılıçları yapıyor.Bakmanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morning Star -- 26 Ekim 2015; 17:54:53 >
  • Gel kapışalım

• Arkadaşlar kabzasına süsleme olarak bir obje yapmayı düşünüyorum ama değerli metal olarak gümüş mü beyaz altından mı yapsam bilemedim.veya çelikten mi.Bu tür fırınlama,süs sanatıyla uğraşan arkadaşları konuya bekliyorum

• titanyum kılıç için biraz kırılgan olabilir ve temini de sıkıntı bence şöyle yüksek karbonlu 1075 yay çeliğiyle falan yaptırırsan çok daha iyi olur zira kılıcın biraz da esneyeni makbul

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi APOTHEON -- 27 Ekim 2015; 10:00:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: APOTHEON

titanyum kılıç için biraz kırılgan olabilir ve temini de sıkıntı bence şöyle yüksek karbonlu 1075 yay çeliğiyle falan yaptırırsan çok daha iyi olur zira kılıcı biraz da esneyeni makbul

Kılıcı şam çeliğinden yapma kararı kıldım.Süsü ve kabzası yani tutma yerini diyorum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: APOTHEON

titanyum kılıç için biraz kırılgan olabilir ve temini de sıkıntı bence şöyle yüksek karbonlu 1075 yay çeliğiyle falan yaptırırsan çok daha iyi olur zira kılıcı biraz da esneyeni makbul

Kılıcı şam çeliğinden yapma kararı kıldım.Süsü ve kabzası yani tutma yerini diyorum

dikkatli okumamışım pardon. şam çeliği bildiğim kadarıyla bir çelik türünden ziyade çeliği dövme biçimi onu yapacak ustayı bulursan ne mutlu sana şu videoalara da bir bak şam çeliği için
    https://www.youtube.com/watch?v=XBAST6i4gdc

bunda da hidden bladein bıçağı için çelik halat parçasını döverek şam çeliğine çeviriyor çok hoşuma gitmişti bu
    https://www.youtube.com/watch?v=mISNOvuzn60

• https://www.youtube.com/watch?v=JRfuAukYTKg

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim burda bir usta var. Valyrian steel kullanıyor. Buzları falan paramparça ediyor kılıç.
  • Titanyumdan kılıç olmaz. şam çeliğiyle de uğraşmayın. kılıç yapacak usta hangi çeliği kullanacağını bilir. bicaksanati.com da aradığınız her bilgiyi bulabilirsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arslanbenzer

Titanyumdan kılıç olmaz. şam çeliğiyle de uğraşmayın. kılıç yapacak usta hangi çeliği kullanacağını bilir. bicaksanati.com da aradığınız her bilgiyi bulabilirsiniz

Tamam abi

• Kılıç boyunda damascusu dövecek usta kaldı mı ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gökhan G.

Kılıç boyunda damascusu dövecek usta kaldı mı ki

İşte bizde onu bulmaya uğraşıyoruz dostum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gökhan G.

Kılıç boyunda damascusu dövecek usta kaldı mı ki

İşte bizde onu bulmaya uğraşıyoruz dostum

kendi kılıcını kendin dövsen? aslında dövmek değil de fabrika çıkışı güzel bir çelik levha alıp istediğin kılıcın şablonunu üstüne çizip avuç taşlamayla girsen hatırı sayılır bir kılıç yaparsın.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.