Şimdi Ara

Kılıçdaroğlu: 'Şuan Araba Almayın! İktidarımızda Sıfır Araba Alacaksınız!' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
218
Cevap
1
Favori
12.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
127 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Kılıçdaroğlu: "Şuan Araba Almayın! İktidarımızda Sıfır Araba Alacaksınız!"

(En Son Oy Tarihi: 21.4.2023)
Giriş
    Hiçbişiy olmaz
    Cari açığın nedeni milletin alacağını araba elektronik vs değildir.Kamudaki israfı dışarı bağlanan hortumları kes cari açık kapanır.Mevcut ÖTV sistemi devam ettiği sürece araba yatırım olmaktan çıkmaz , hurda preslenmesi gereken 2.el arabalar pahalı olmaya devam eder.

Avrupalı amerikalı o kadar arge yapıyor yatırım yapıyor ürün geliştiriyor , ürünü 10 dolara euroya satıyor.Bizim hükümet hiçbişiy yapmadan %100-200-400 vs vergi alıyor.Yani hiçbişiy yapmadan üreten adamlardan fazla kazanıyor.
    Böyle saçma sistem olursa bu ülkede üretim olur mu? Olmaz tabii ki..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uydur uydur. 99 depremi sonrasında süreli olarak getirilen birşey ÖTV, sonrasında kaldırılmadı. AKP'nin de işine geldi.

Toplanan ÖTV'ler deprem fonuna mı gidiyor sanki? İşsizlik fonunu bile yedi yol yaptı adamlar, element uydurmayın.

Deprem şu gün olsa bittik zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazamaz nereye yazıyor ötv kdv hariç fiyatı fiyat listesinde belli zaten.

• cokbaska kullanıcısına yanıt

Aynen, yıllardır aynı masalı dinliyoruz!

Aracın parasını ben ödüyorum ama ne diyorlar? "Alma bak sonra açık büyür"

ÖTV den amaç gelirdir, açık falan kılıf sadece.

• Yggdrasil Asgard kullanıcısına yanıt

ÖTV yi çıkartan CHP zihniyeti zaten, aynı zihniyetin bunu kaldıracağını düşünmek saflıktır..

Çare MHP

• Cari açık Anadolu'daki vatandaşın araç almasıyla büyümüyor. Herkes tutturmuş bir cari açık da cari açık.

Cari açığın oluşmasındaki en büyük sebep kamu giderleridir.

Asla ihtiyaç olmamasına rağmen yapılan geçiş garantili yollar, hasta garantili hastaneler, yolcu garantili havalimanlarıdır. Dolar üzerinden, Amerika'daki enflasyona oranla yıllara göre artan paralarla verilen garantilerdir. Devletin parasını vergi cennetine kaçıranlar cari açığın sebebidir. İşçi Ahmet'in alacağı, Öğretmen Fatma'nın alacağı araç cari açık sebebi değildir.

• Kalitesiz trollsün kusura bakma. 99 depremi koşullarında bu vergi çıkartılabilirdi, olağan üstü bir koşul. Şu anda da deprem olsa ek vergiler çıkarılması normaldir. Önemli olan bunu gelir kapısı görüp devam ettirmemek.

• yine gelmiş cari açıkçı cahil zerzavatlar. ülke 99'a kadar ötv ile mi ayakta kaldı da cari açık oluşturacak? bunlara var ya ötv'yi %50 daha arttırıp halka kökleyen siyasetçiler lazım. bu millet kadar kendi halkına düşman başka millet yok. sana mı kaldı cari açığı düşünmek? çok güzel bir söz var, tam bizim milleti anlatıyor: deveye diken, insana s...

• kuş serisinin 70bine dayandığı, kredilerin taksit sayısının dibi gördüğü bu ortamda bu vaadi destekliyorum. 2 sene önce işe girmeden 130bine nasıl alacağım diye düşündüğüm dandik egea bile 400binden başlar olmuş. benim gibi babasından/atasından bir şey kalmadan yaşamaya çalışan insanlar nasıl araba alacaklar?

• birisi şu adama ikinci el araçların fiyatlarının, sıfırlarından pahalı olduğu söylesin. her konuda olduğu gibi bu konuda bile bilgisi yok.

sistem çok basit, o bayiden sıfır araçları toplayan kişilere hapis cezası keseceksin. öyle 500.000 1 milyon lira ceza değil, tüm araçlara el koyacaksın, ceza böyle olur. bak bakalım bir daha yapabiliyor mu?

kriz zamanı patates stoklayana stokçu diye ceza verildi. araç toplayana ne yapıldı, neredeyse hiç bir şey.

e devlet den girdiğimizde herkesin adına ait araçlar çıkmakta. yani devletin elinde çok güzel bir veri var. 2 veya daha fazla arabası olan şahısları tek tek incele bakalım.

şirket araçlarına da bir ayar çekilmeli. şirkette çalışan sayısı 2 araç sayısı 100, olmaz, dengesiz. belli ki bu şirket paravan ve stokçuluk yapıyor. bunların da tepesine bineceksin. (elbette kiralama şirketleri hariç, yalnız onlarda denetlenecek)

bu şekilde piyasayı kontrol altına alabilirsin. sonrası zaten ötv yi falan indirirsen tadından yenmez. bir de togg gelirse inşallah rayına oturur.

• select55 kullanıcısına yanıt
    hocam bende 8 yasinda corolla var,sifirindan daha mi pahali anlayamadım?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zenginden cok alicam demis.
    Bu mantiga oy verilir aga

• popturceyn P kullanıcısına yanıt

yok elbette, biraz gönderme yaptım. şuan 2-3 yaşındaki araçların fiyatı gerçekten de sıfırlarından fazla. bunun da sebebini çip krizi diye gösteriyorlar, durumu da art niyetki şekilde kullanan stokçular var. onlara değindim biraz. piyasanın yükselmesini bunlar tetikliyor.

Togg Ceo'su araç üretim maliyetinin 50 bin dolar olduğunu beyan etti. Şu anki kur ile 900 bin TL. Lojistik, pazarlama maliyetleri ve vergi ekle bakalım kaça alacaksın 4 gözle beklediğin o arabayı.

Dünyadan haberiniz yok atıp tutuyorsunuz, Togg bir halk arabası olarak üretilmiyor. Orta üst segment elektrikli araç pazarına sokulmak isteniyor.

Sıfırdan pahalı 2. el durumu bayiilere araç gelmemesi, gelen çok az aracın da keşi basıp alan eş dostlara peşkeş çekilmesinden ibaret. Piyasadaki arz talep dengesini hiçbir iktidar çözemez. Çünkü üretim düştü.

Sapla samanı karıştırmayın.

• Ötv yi sade arabalardan değil literatürden kaldır koşa koşa giderim o sandığa ümüğümüzü kuruttular 20 senedir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Togg gelirse diyor, arkadaş TOGG en az 1.2-1.5 milyon civarına gelir şu günkü maliyetlerle. Sanıyorsunuz ki 600-700 bin bandında satılacak.

Dediklerinize katılmakla birlikte denetim düzgün olmazsa onu da geçtim, kanuna karşı gelenin gözünün yaşına bakılmazsa bugünden beter oluruz.

Avrupada felan öyle güzel bir vergilendirme sistemi var ki, ikinci işte çalışırsan vergi dilimin yükseliyor, 3-4-5 giderse daha da fazla vergi veriyorsun.

İsviçre'de sanırım vergileri plaka üzerinden kesiyorlar. İkinci plaka aldın mı daha da yüksek vergi veriyorsun. Çok emin değilim tabi.

• astegon kullanıcısına yanıt

togg un kaç lira olacağını bilmiyoruz. ancak rakamların 600 bin civarında olacağını ben de düşünmüyorum. ancak piyasayı düşüreceğine inanıyorum. en azından mevcut avrupa araçlarının fiyatları bir nebze durulur.

• Cem kullanıcısına yanıt
    Bizim millet arabaya aşırı düşkün ve cari açığa katkı yapar evet.

Ama ülkeyi batırmaz. Akp ekonomisi yüzünden milletin ayarı bozuldu. Dinci yalanları milleti çaresizmiş gibi gösteriyor. Öyle bişey yok. Şöyle bir baktım, %50 artsa 5 milyar dolar civarı açık yapar. Çöpe atılan, çalınan paralar yanında lafı olmaz. Kaldı ki otomotiv ihracatımız hala çok daha fazla olur. Hep gavura mı üretecez, azıcık da bizim millet binsin.

Satılacak otomobillerin yarıdan fazlası yine yerli üretim olur zaten.

Kısa zaman öncesine kadar ötv zaten daha düşüktü.

Herşeye vergi koyarak, millete hiçbirşey aldırmayarak cari açığı kapatmayı ebem de yapar.

Mantıklı bir yönetimin olsa, hiçbirşey yapmadan bile sadece turizmden o açığı kapatırsın. Tarımı planlı ve destekli yapıp, beton yerine üretim ekonomisine geçeceksin. En önemlisi eğitimde dincilikten çağdaş eğitime geçeceksin. Çalmayıp, yabancıya peşkeş çekmeyeceksin.

Araba almak orta vadede bile ucuz olmayacak zaten. Egea şu anda 600 bin lira. 450 bine düşse ne olur? Millet ilk anda saldırır ama egea gibi bir arabayı bile alabilmek için asgari ücretlinin 82 ay çalışması lazım. Yani hala almanların 5-6 katı pahalı olacak.

Asgari ücrete oranlayınca sıfırda avrupalının 5 katına, ikinci elde 10-15 katına ancak gelir fiyatlar. Ucuz mu?

Galericiler de şu ülkede acımayacağım tek kesimdir. Siyasiler de dahil olmak üzere (seviyeyi düşün artık) en güvenilmez insanlar bence galericiler. Daha 1 tane dürüstüne rastlamadım. 1 gram üzüleni......

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• inşallah memleketimiz için en hayırlısı olur.

yeni bir dönem açılacak ve her şey güzel olacak. tarih bu günleride tüm çıplalığıyla ortaya koyacaktır. 20 yıl krallığını kurup yaşarsın ama 2000 yıl bu vatanın evlatları seni hain diye anar. daha kötü bir son olamazdı.

• Yggdrasil Asgard kullanıcısına yanıt

3-5 bişi at sen yine ya, select5-5 gibi baba harçlığı ile yaşamayalım

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.