Şimdi Ara

Kılıçdaroğlu adalet yürüyüşü yaparken gülmüştüm,başıma gelince anladım meğer adalet yokmuş’

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
3.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bursa'nın Yenişehir ilçesi Kirazlıyayla Köyü'nde çinko-bakır-kurşun zenginleştirme tesisi ve atık barajına karşı mücadele veren 5'i kadın 9 köylü hakkında açılan davanın üçüncü duruşması bugün Yenişehir Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Tutuksuz yargılanan köylülerden Kaniye Karasu, "Kemal Kılıçdaroğlu adalet yürüyüşü yaparken, gülmüştüm. Türkiye Cumhuriyeti'nde adalet yok mu? diye sormuştum. Ama başıma gelince anladım ki, adalet yokmuş" dedi.

    Yenişehir’de Kirazlıyayla Köyü’nde çinko-bakır-kurşun zenginleştirme tesisi ve atık barajına karşı mücadele veren köylülerden 9 kişi haziran ayında gözaltına alınmıştı. Tutuksuz yargılanan 9 kişinin bugün Yenişehir Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşması ifade eksikliği nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Duruşmada Kirazlıyayla köy halkı, Yenişehir Çevre Platformu, CHP ve İYİ Parti ilçe yönetimleri ve CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal hazır bulundu.

    “MAHKEME FİRMAYIDA RESEN MÜŞTEKİ YAPTI”

    Duruşma sonrasında yargılanan köylüler ile birlikte adliye önünde basın açıklaması yapan Av. Osman Atalay Akman, şunları söyledi;

    “Şuan 9 kişinin yargılandığı ceza davasının üçüncü celsesi görüldü. Bu duruşmada, bütün deliller toplanmış diye ümit ediyorduk. Ancak, bir müştekinin askerde olması sebebiyle ifade eksikliğinden bir celse daha arttı.

    *Dava bizim lehimize ilerlerken, mahkeme 4 müşteki varken, resen firmayı da müşteki sıfatına getirmek için müzekkere yazdı. Ben bunca yıllık avukatım; şikayetçi olmayan bir kişiyi şikayetçi yapmak için bir kurum yok. Mahkemede yapılan iş doğru değil. İlgili makamlara başvurup talebin reddini isteyeceğiz. Şu an için dava köylülerin beraatı için ilerliyor.”

    “ORTADA SUÇ YOK SUÇLU YOK”

    Mahkemede Kirazlıyaylalıları yalnız bırakmayan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, ” Ortada suç yok, suçlu yok. Ama, Kirazlıyaylalı köylülerimiz mağdur. Sistem ise kendisine bir mağdur yaratıyor. Müşteki olduklarını söyleyenler, bugün gerçek mağdur olan Kirazlıyaylalılardan özür dilemesi gerekiyor. Bunu eğer onlar yapmıyorsa adalet yapmalı” şeklinde konuştu.

    “ZENGİN, EGEMEN VE MÜTEAHHİTSENİZ SİYASİ İRADE VE YARGI ARKANIZDA”

    Adliye Sarayı’nı işaret eden Sarıbal, “Bu binalara giren köylüler, adalet için giriyor. Ve bu adalet; haktan, ormandan, köylüden, yaşamdan, kültürden yana olmalı. Ama burada ne yazık ki yine başka bir şekilde işlemek konusunda kararlı. Zengin, egemen ve müteahhit iseniz hem siyasi irade arkanızda hem de ne yazık ki adalet arkanızda. O yüzden dilerim ki gelecek bu duruşma son olur. Gerçekten mağdur olan, mağdur edilen, bu ülkede adaletin varlığına inanan, bu halkın mağduriyeti giderilir. Ve gerçek suçlular cezalandırılır. Bu mağdurlarda bir daha buraya gelmezler.


    *Şunu da söylüyorlar; ‘ Biz hiç düşünmezdik bu topraklarda böyle bir nedenle hakimin, savcının karşısına çıkalım. Üçüncüdür hakimin karşısına çıkıyoruz. Ve bakıyoruz bu ülkede adaletin ne halde olduğunu görüyoruz. Topraklarımızı korurken, meramızı korurken biz yargılanıyoruz. Ama bizim hayatımızı karartanlar ödüllendiriliyor. Mücadeleye devam edeceğiz. Beraat edeceğiz.’ Günün sonunda gerçek halk kazanacak. İşbirlikçi, hainler, bu ülkeyi katledenler kaybedecek.”

    “BAŞIMA GELİNCE ABLADIM MEĞER ADALET YOK MUŞ”

    Tutuksuz yargılananlar arasında bulunan Kaniye Karasu da, ” Kemal Kılıçdaroğlu adalet yürüyüşü yaparken, gülmüştüm. Türkiye Cumhuriyeti’nde adalet yok mu? diye sormuştum. Ama başıma gelince anladım ki, adalet yokmuş. Üç oldu hakim karşısına çıkarıldım. Her gün kadın cinayetleri oluyor. Bu cinayeti işleyen adam acaba benim kadar yargılandı mı? Vatanını, toprağını korumak suç mu?” diye sordu.

    NE OLMUŞTU?

    Meyra Madencilik tarafından yapılmak istenen atık tesisine karşı direnen ve aralarında kadınlarında olduğu 9 köylü haziran ayın da gözaltına alınarak ifadeleri alınmak üzere jandarma karakoluna götürülmüştü. Adliyeye sevk edilen 9 kişi savcılık kararıyla serbest bırakılmış, serbest kalan 7 kişiye de adli kontrol şartı konulmuştu.

    https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/kilicdaroglu-adalet-yuruyusu-yaparken-gulmustum-basima-gelince-anladim-meger-adalet-yokmus-6481672/








  • Haksızlık sana değil de başkasına yapılırken sessiz kalmak, ya da haksızı desteklemek ne güzel di mi?  


    Bir gün herkesin adalete ihtiyacı olacak.

    Por favor'un, amacsızpanda'nın, treth'in, ya da böyle haberdeki kadın gibi ayak takımının.

    İşte o zaman yedikleri haltın ne kadar yanlış bir şey olduğunun farkına varacaklar, ama geç olacak.


    "Ayarını bozduğun kantar, gün gelir seni de tartar.."  

  • Bir 30 yıl daha geçince halkın çoğunluğu adaletin olmadığını anlayacak umut ediyorum.
    Sabır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasıncı, empatiden yoksun insanlar ancak bir olay kendi başlarına gelince bir şeylere ses ediyorlar ama onu da kendileri için yapıyorlar. Sonuçta aslında değişen bir şey yok.

  • Duruşmada.......... CHP ve İYİ Parti ilçe yönetimleri ve CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal hazır bulundu.


    İyide ne işleri var, niye destek çıkıyorlar ki. zaten seçim falan kazanılmayacak, bırakın bozulan adaletin terazisi bozanlara destek verenleride tartsın.

  • her zaman derim işte.

    eğitim seviyesi düşük kalmış insanlar, anlatılanları yaşamadan idrak edemez; başına gelince ancak idrak etse de artık kıymeti kalmamıştır.Kılıçdaroğlu adalet yürüyüşü yaparken gülmüştüm,başıma gelince anladım meğer adalet yokmuş’ 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 12 Haziran 2021; 0:57:25 >
  • Olsun Kılıçdar yüzünden mahkemelerde süründüğünü düşünmemesi de bir gelişme.

  • Seçimde aynı sandıkta beraber gözlemci olduğum imam arkadaş , hes'lere karşıydı ve köyünde hes'lere karşı yaptıkları eylemi anlatıyordu ama Akp için oradaydı :(

    Birşeyler yanlış.

  • Bu kansızların huyu bu zaten. İğnenin ucu kendilerine batana kadar ülkedeki her yolsuzluğu görmezden gelip ak partisini ölümüne savunurlar, ama o iğne batınca en büyük düşmanı kesilirler. Beter olsunlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haksızlık sana değil de başkasına yapılırken sessiz kalmak, ya da haksızı desteklemek ne güzel di mi? Kılıçdaroğlu adalet yürüyüşü yaparken gülmüştüm,başıma gelince anladım meğer adalet yokmuş’ 


    Bir gün herkesin adalete ihtiyacı olacak.

    Por favor'un, amacsızpanda'nın, treth'in, ya da böyle haberdeki kadın gibi ayak takımının.

    İşte o zaman yedikleri haltın ne kadar yanlış bir şey olduğunun farkına varacaklar, ama geç olacak.


    "Ayarını bozduğun kantar, gün gelir seni de tartar.." Kılıçdaroğlu adalet yürüyüşü yaparken gülmüştüm,başıma gelince anladım meğer adalet yokmuş’ 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mgora

    Seçimde aynı sandıkta beraber gözlemci olduğum imam arkadaş , hes'lere karşıydı ve köyünde hes'lere karşı yaptıkları eylemi anlatıyordu ama Akp için oradaydı :(

    Birşeyler yanlış.

    Futbol fanatizmi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir musibet bin nasihatten iyidir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • la kemal fetöcü tutuklu gazateciler için adalet istiyordu biri ahmet altan diğeri nazlı ılıcakKılıçdaroğlu adalet yürüyüşü yaparken gülmüştüm,başıma gelince anladım meğer adalet yokmuş’  adam kendi ağzıyla dedi zaten.

    adaletin ülkede düzgün işlmediğini bende kabul ediyorum ama kemal ne alaka yahu kendi partisinde adaletin demokrasinin a sı kırıntısı yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 14 Haziran 2021; 0:38:35 >
  • İlla başına gelmesi lazım böyle tiplerin. Çok geç artık, başa gelen çekilir Kılıçdaroğlu adalet yürüyüşü yaparken gülmüştüm,başıma gelince anladım meğer adalet yokmuş’ 

  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Yalancılık sizin partide default geliyor sanırım. Enis berberoğlu için yürüdü.


    https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Adalet_Y%C3%BCr%C3%BCy%C3%BC%C5%9F%C3%BC_(2017)

    Kılıçdaroğlu adalet yürüyüşü yaparken gülmüştüm,başıma gelince anladım meğer adalet yokmuş’

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Last Troll Bender kullanıcısına yanıt

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; Nazlı Ilıcak'a sahip çıktı, iade-i itibar sözü verdi - YouTube


    kaynak a haber değil ulusal tv onlar bile bıktı bir siz bıkmadınız Kılıçdaroğlu adalet yürüyüşü yaparken gülmüştüm,başıma gelince anladım meğer adalet yokmuş’ chp artık Atatürkün partisi filan değil alaksı bile yok kafanıza kazıyın şunu artık.

    abd nin natonun taşeron partisi bir bakmışsın dün sağcı bir yobaz abd nin ajanını savunmuş, yarın bir bakmışsın solcu anarşist abd ajanı bir elemanı savunmuş her yol bağdatKılıçdaroğlu adalet yürüyüşü yaparken gülmüştüm,başıma gelince anladım meğer adalet yokmuş’ 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 14 Haziran 2021; 1:56:49 >




  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Yürüyüşle ne alakası var bunun zeka geriliği mi var sende? Sütü erken mi kesmişler senden?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Last Troll Bender

    Yürüyüşle ne alakası var bunun zeka geriliği mi var sende? Sütü erken mi kesmişler senden?

    Kılıçdaroğlu: Nazlı Ilıcak niye hapiste? haberi- Son Dakika Haberleri (ulusal.com.tr)



    gerçekleri kabullenmek zor anlıyorum senide tarihler amaçlar paralel al direk 6. günü.

    benzerini zamanla demirtaş içinde dedi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 14 Haziran 2021; 1:55:8 >
  • CHP Nato'cu öyle mi? Salla, nasıl olsa taban inanıyor.

  • Kılıçdaroğlu'na gülenler bir daha iflah olmuyor :D

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İyi olmuş umarım bu yalakalar sürünmeye devam eder.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.