Şimdi Ara

Kıl dönmesi ve gss (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
4.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Vay fedöcü(!). Sağlıkta reform yaptık bak amcamız ne diyor?
  • gss testi yaptır gelirin olmadığını beyan et tüm borçlarıon silinir arkadaşımın 1300tl borcu öyle oldu çünkü 2 yıl önce
  • Şuan acidan kivraniyorum resmen. Dün sadece oturmakta zorlaniyordum tek başıma hastaneye SGK ya rahatça gitmiştim. Bugün resmen pert oldum yüzüstü yatarken bile büyük ağrı var. Büyük ihtimal acile gitmek zorunda kalicam orda ne olur bilmem bu gece sabaha kadar dayanamam gibi . Kıl dönmesi acayip apse yapmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suriyelilerden daha az değerimiz var bunların gözünde birde sağlık sistemi diye geçinirler bende konu açmıştım aynı nickli üyeler basmıştı konuyu bunlar yandaş tayfadan cevabını aldılarmı susuyorlar.
  • Şu an Doktoraya başlayacağım. 20 senedir öğrenciyim. Lisans eğitimimin bittiği tarihten itibaren borçlandırılmışım. Bana herhangi bir bildiri uyarı vs gelmedi. 2 sene önce SGK'ya gittiğimde öğrenci olduğum için borcumun olmadığı söylenmişti. Fakat bu sene dişimin ağrısı üzerine hastahaneye kadar gittim. Devlet hastahanesinden faydalanamayacıağım, faydalandığım taktirde tüm ücretin bana ait olacağı söylendi. İşsizim. Yüksek lisans derslerinden, araştırmalardan, makalelerden vaktim olmadığı için çalışamıyorum(Akıl küpü arkadaşlara ithafen).

    Sonuç olarak çenem 2 katına çıkıp konuşamayacak kadar şişmişken , doktor bana muayene edemeyeceğini borcumu ödemem gerektiğini söyledi. Kafamı kesecek derecede ağrıdan duramazken. Hipokratı falan geçtim. Bu durumda ki bir insana bu muameleyi yaptıran ya da yapan sistem yerin dibine batsın. Sonrasında Devlet hastahanesine muayene ücreti ilaç ücreti vs verdim. Apseli olduğu için 2 günde bir gelmemi söylediler. 1 haftada yaklaşık 200 tl harcadım. Daha sonra tavsiye üzerine özele gittim. Kanal tedavisi yapıldı. Şu an sadece özele muayene+ tedavi ücreti olarak 800 tl borçlandım. SGK'dan bana çıkarılan borç 1300 tl idi. Diğer bir komedi ise muayeneye gitmeden SGK'ya gittiğimde 1300 tl indirimli borcumu ödediğim taktirde muayene ve tedavi ücretinin bir kısmının karşılanabileceğini söyledi. Gelir testine girdiğimi ve gelirimin olduğu ifade edildi. Babam asgari ücretle çalışan ve 3 çocuk okutan birisi. Büyük büyük dedelerimden arsalar,hanlar hamamlar kalmış olmalı ki -biz bunları bilmiyoruz galiba- gelirimiz olsun.

    Şimdi kafamda iki soru var.
    Benim rızam ya da onayım olmadan devlet beni neden borçlandırdı?
    Bu borçlandırma artarken evime neden bir bildiri ya da e-devlet sisteminden neden bir mesaj atmadı?

    İhtiyacım olduğunda faydalanamadığım ve borç içinde bırakıldığım sisteme lanet olsun. eğer bir sosyal eylem, yazı , BİMER vs etkinlik olursa her türlü desteği vereceğim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: komando57

    gss testi yaptır gelirin olmadığını beyan et tüm borçlarıon silinir arkadaşımın 1300tl borcu öyle oldu çünkü 2 yıl önce

    25 yaşından gün almamış olma şartı var sanırım bu dediğinde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: carpediemrcp


    quote:

    Orijinalden alıntı: komando57

    gss testi yaptır gelirin olmadığını beyan et tüm borçlarıon silinir arkadaşımın 1300tl borcu öyle oldu çünkü 2 yıl önce

    25 yaşından gün almamış olma şartı var sanırım bu dediğinde.

    hayır yok 40 yaşında dediğim kişi
  • kazığı devletten değil hükümetten yiyorsn.
  • hocam cok geçmiş olsun. banada 7bin küsür borç çıkarmışlardı. 700e kadar düştü itirazlarla aflarla falan. bana kalsa hiç ödemeyecektim de bizimkiler ödedi. bu ülkedeki en mantıksız şeylerin başında geliyor bu. herkes muayene olabilecek diye uydurulmuş saçma sapan birşey. başka ülkelerde işsizlere maaş bağlarlar bunlar para almaya çalışıyor milletten. bu hükümet gittiğinde gss kalkacak ve borçlar da silinecektir.
    kıl dönmesiyle ilgili özelleri de araştır bence. Nihat Bengisu var bikaç saatte operasyonu yapıp eve gönderiyor. google da çıkar.
  • İşsiz bir adamı ailesi nasılsa öder diye borçlandırıp sağlık hizmetinden mahrum edenlere ses etmeyip işsiz ve acı çeken bir insanı suçlayanların gözü fanatiklikten kör olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 650tl yi ozel hastaneye ver. Benimde borcum var bir dunya. Harac kesenlere kurus verme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun, diyelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 tane dişim öldürüyor beni ... Kalbimde büyüme var ve Foster kullanıyorum astımım var... 1200 lira beni de orada bekliyor. Öğrenciyim, daha doğalgaz faturamı nasıl ödeyeceğimi düşünüyorum kara kara bana "ayda 69 lira ver tırrek" diyorlar.

    25 yaşımı doldurmak üzereyim 2. ünimi okuyorum. İlki patlayıp gittiği için...

    Ne yapacağım şimdi ben ? Okulun sosyal tesislerindeki nöbetçi doktorlarla antibiyotik yazdırıp yazdırıp duruyorum ağrılarımı geçiştirmesi için.

    Sigortasız ilaçlarım yüzlerce lira tutuyor. Sigortaya ödeyecek param yok. Sağlıksız sağlıksız öleceğim günü bekliyorum işte... Sağolsun sosyal demoktratik adaletli eşitlikçi devletim.
  • Al işte.Benden sağlık muayenesi için haraç kesen.Sınav senesi için evde oturduğum için bile benden gss adı altında haraç kesen bir devlet için ben neden gidip sözde vatani görev olan askerliği yerine getireyim? Devlet benim için ne yapmış ben devlete hizmet edeyim arkadaş? Yok arkadaş günümüz çağı vatandaşı soyma çağı olmuş resmen.İktidar değişimi şart...
  • Suriyeli taklidi yap tedavi ederler hemen ..maaşda bağlarlar olur biter ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "benden bu parayı istiyorlar ama en ihtiyacım olduğu zamandada bana bakmıyorlar."
    bu cümleyi ödediği halde hizmet görmeyen biri kurarsa anlamlı.
  • Benim anlamadığım nokta şu . Benim başıma da gelmişti bu olay.

    Şimdi benim 600 tl borcum var tamam kabul ediyorum . Yarın hastaneye gittiğimde bana bakmayacaklar bunu da kabul ediyorum ama her ay neden bana borç yazıyorsunuz ? Ben zaten faydalanamıyorum sağlık hizmetlerinden . Kullanmadığım hizmet için neden para veriyorum ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gss deki mantık hatasını söylüyorum.

    örneğin mart ve nisan ayında sigortanız bitti gssye geçtiniz. bu aylar için size borç yazıldı ve ödemediniz.

    Sonra mayıs ayında gitmek istediniz ve size borcunuz var ödeyin dediler ve size bakmadılar.mayıs ayında size bakmayıp borc bakiyenize bir güzel işlediler.

    yani alamadığınız hizmet için sizi borçlandırdılar.Borç yazıyorsa size bakmak zorunda yok bakmıyorsa borçda yazmamalı.

    alamadığınız hizmet için borçlanıyorsunuz ve bu çok saçma
  • Hastanese muayene olmanın diğer yolu, "ben Suriyeli, kimlik yok, Erdogan bize bakacak"

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GSS resmi olarak vatandaştan kesilen haraçtan sadece bir tanesi. Seneye vursanız dünyanın parası GSS diye maaştan kesiliyor ama sağlık sorunu oldu mu imkanı biraz el veren zaten devlet hastanesine uğramak bile istemiyor. GSS üzerine bir de gidip özel hastaneye para veriyor.

    Niyet vatandaşın yararı olsa uygulama çok farklı olur. GSS primi ile zaten özel sağlık sigortası alabilirim.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.