local önermedim çünkü, ameliyattan sonra, küçük tuvaletiniz geliyor serumu yiyince ve o bölgeyi belden aşağı hissetmediğiniz için tuvaletinizi yapamıyorsunuz, sancısı normal tuvalet sıkışılığından çok farklı, 19 20 yaşındaydım o güne kadar ilk defa üstelik babamın yanında alın canımı kurtulayım dediğimi hatırlıyorum hayatımda böyle bi ağrı böyle bi sancı ilk defa çektim, doktorlar baktı olacak gibi değil hasta bişeye giriyo dediler bi terim kullandılar, sonrası malum sonda taktılar ön taraftan 20 cm kadar hortum takıyolar oda ayrı bi zorluk çıkarırken yanma felan yapıyor garip şeyler
sonraki bir haftada bazı vücutlar için belde omuzlarda klunçların olduğu yerde boyunda geceleri ağrı yapıyor uykunuzdan uyandırıyor ve nefesinizi bile kesiyor
ameliyat sırasında local yapınca muhabbet etmesi ayrı güzel gibi geliyo ama sonraki çektiğimi ben bilirim
sinek ısırığı kadar ameliyat ağrım sancım hiç olmadı yada diğer ağrılarımdan dolayı onu hiç umursamadım
olalı 1 buçuk yıl kadar oldu, normal kıl dönmesi olmadan önceki gibi olmasada idare eder yine bazı vücutlarda tekrarlıyomuş bende de fazla oturunca hafif rahatsızlık veriyor
doktor o bölgede popo diye tabir ettiğimiz hiç kıl barındırmicaksın dedi
Hocam bildiğim kadarıyla lokal sadece yaranın olduğu yeri uyuşturan anestezi. Sizinki spinal anestezi oluyor galiba yani bacaktan aşağısı.
Allah ilerletmeden kurtulmayı nasip eylesin şu hastalıktan.
Lokal belaltını komple uyuşturuyor.
terimleri tam bilmiyorumda smd nin dediği gibi local in şartları var sanırım anestezi yapacak kişiye danış derim ameliyattan önce yoksa 1 hafta epey zahmet çekebilirsin ameliyat harici gözünü korkutmak gibi olmasında
hocam bana da doktor lokal olmaz dedi belden basacaz iğneyi belden aşağısını hissetmeyeceksin dedi. Bence de lokal oluyorsa bu riske girmeyeceğim. Allah korusun felç melç olma riski de var
Arkadaşlar şuan portekizdeyim erasmus yapıyorum.kıl dönmesi olduğumu farkettim. 1.5 ay önce doktora gittim antibiyotik agrı kesici ve bir de krem vermişti. neyse güzelce kullandım bunları.bugün farkettim ki biraz da büyümüş gibi iltihap akıntı falan oluyor. bastırınca ağrıyo falan . temmuzda dönücem türkiyeye temmuza kadar bu ağrıyı çekmek istemiyorum ya da artsın istemiyorum.. ne yapmam gerekiyor bana yardımcı olabilir misiniz lütfen ?
quote:
Orijinalden alıntı: azorlu
Arkadaşlar şuan portekizdeyim erasmus yapıyorum.kıl dönmesi olduğumu farkettim. 1.5 ay önce doktora gittim antibiyotik agrı kesici ve bir de krem vermişti. neyse güzelce kullandım bunları.bugün farkettim ki biraz da büyümüş gibi iltihap akıntı falan oluyor. bastırınca ağrıyo falan . temmuzda dönücem türkiyeye temmuza kadar bu ağrıyı çekmek istemiyorum ya da artsın istemiyorum.. ne yapmam gerekiyor bana yardımcı olabilir misiniz lütfen ?
Ameliyat, başka şansınız yok.
ama türkiyeye dönmem baya bi zor olur. ameliyat olmayıp temmuzu beklemek ne kadar doğru olur of kafayı yedim. sıkıntı yapmamam gerek :( ama düşünüyorum ister istemez .. teşekkürler
Olabiliyorsanız orada ameliyat olun. Ne kadar ilerlerse iyileşmesi o kadar zor olur ve nüksetme olasılığı o kadar artar.
Hocam çok ilerlemediyse ufak bir operasyonla kurtulma şansınız var. Orda sağlam biryere gidip muayene olun.
Ne zaman ortaya çıktı birde belirtiler nedir ? Oluşma yeri falan neresi
evet beyler bende aralık 15 gibi bir tarihte şişli etfal hastanesnde açık amelyt oldm olaylar şöyle
ilk belirtleri gördm pis koku kaşıntı şişlik falan snra babamn çok ykn doktor arkadaşları oldgu için şişli etfal hastanesi genel cerrahi bölümüne gittim kıl dönmesi ve ameliyat olcaksın denildi tabiki stres başladı
neyse ameliyattan birgün önce öglen saatinde hastaneye gittik yatışım yapıldı ve odamda yatmaya başladım her 5 saatte bir hemşireler gelip tansiyon ateş falan ölçüyorlar neyse akşam olunca sıkıldım wirelss şifresini aldım doktordan :D saat 9 gibi flnda doktor tanıdık oldgu için beni dışarı brktı çktm tost fln yedm nrmlde hastalarn dışarı çkmsı yasaktır neyse sabah 5 de kahvaltı getirdiler ama berbat bişey yemedim ben :D sonra saat 12 gibi falan hasta bakıcı geldi önlük peçete ve bone getirdi onu giydim üstümde sadece boxer kaldı ve sedyeye yatıp ameliyat hanenin yolunu tuttuk
evet geldik yusuf yusuf attıgım bölümlere :D ameliyathane gerçekten adamı ürkütüyor kalabalık götürüyolar seni bi yere bekliosn orda snra doktrm geldi gülhan hoca :D aldı beni götürdü ameliyathaneye o sırada anestezi stajer kızları war bnm yşlarmda genç daha doktor siz girmsnz olr local olck dedi (ohh dedm görmckler) snra kızlar yok gelelim diynce dünyam bşma yıkıldı ama içimden olm ztn bi daha nerde görcn koy rahmn gitsn diorm :D neyse girdik aga doktor benm boxeri bi çkrdı dersn tecavüz edio yırttı attı hayvan herif :D snra dedi tras etmemssn dedm hocam yaralarn oldgu yeri aldm işte öyle degil olm komple kabagı temzlemeden gerekiodu dedi :D aldı eline makinayı temzledi lavuk birde dalga geçio çok kıllısn fln dye kızlarda bşmda onlarda görüyo tabi snra hala belden igne vurcklar dye beklersen kuyrk sokmndan feci bir acı geldi dedim kesin anestezi unuttu neşteri soktu :D halbuki igneymiş bnde ayaklarmı fln oynatıorm bakın uyuşmadı anlayın gibisndn snra amelyta bşlmşlar bile ben hala anestezi bekliorm :D nyse ondan snra bşy hissetmiosnz ztn bide bn tanıdık oldgm için videoya aldılar sitelere verrz fln dediler :D amelyt btti oh be dedm snra çktk asansör bekliorz amelyttaki kızlar bkp bkp gülüolar :D çıktık yukarı babam ve annem beni bekliyolar herşey normal acı yok ayaklarm fln heryerm saglam sedyeyi çektler yatagnn ynna dedm durun ben geçerm öylede oldu millet şaşırdı :D kendm geçtm ytgma bana serum flnda takmadlar damar yolu flnda açmadılar sdce hap verdler o akşam çok rahattım agrı sızı yok ertesi gün normal korka korka oturdum ve taksye binerek eve gittim bu kadar işte sonra 1 bçk ay pansuman yptrdm şuan halen yara açk korkucak brşey yok arkadaşlar bende çok korkmştm gerçekten kendnzi rahatladn dedgm gibi ilk gün bile oturabiliyordm herşeyi detaylıca yazdm ilk kez amelyt oldm
benimde bi sorum var 1 bçk ay olmasna ragmen hala beyaz beyaz iltihap gibi şeyler var doktor iyileştigi içn dedi ama kokuyoda bgnde brz kızarıklık hissettm açık yöntem ile amelyt olanlar birşey söylermi bu konu hkknda teşekkrler
arkadasım olmustu ciddeen adı gibi kendide kotu bir hastalık. oturamadıgınız gibi sırtustude yatamıyorsunuz.herseyiyiniz yuzustu yapıyorsunuz bir süre sora ceneniz ve dirsekleriniz mosmor oluyor.
bi kaç saat evvel dr. nihat bengisu da ameliyat oldum. muayene için gitmiştim dedim girmişken ameliyatta olayım. 20 dakika falan sürdü herşey toplamda. şimdi işş yerindeyim. hiçbir acı yada ağrı hissetmedim bi tek ilk iğneyi vururken sıkıntı oluyor gerisi zaten kendiliğinden geliyor. istanbulda olanlar için dr. nihat bengisuyu tavsiye ederim. işlemin ne zaman başlayp bittiğini anlamıyorsunuz ve hemen işinizin başına dönebiliyorsunuz.
quote:
Orijinalden alıntı: kasr-ı arifan
bi kaç saat evvel dr. nihat bengisu da ameliyat oldum. muayene için gitmiştim dedim girmişken ameliyatta olayım. 20 dakika falan sürdü herşey toplamda. şimdi işş yerindeyim. hiçbir acı yada ağrı hissetmedim bi tek ilk iğneyi vururken sıkıntı oluyor gerisi zaten kendiliğinden geliyor. istanbulda olanlar için dr. nihat bengisuyu tavsiye ederim. işlemin ne zaman başlayp bittiğini anlamıyorsunuz ve hemen işinizin başına dönebiliyorsunuz.
Hocam geçmiş olsun.
Ameliyatın nasıl geçtiğini sayın Bengisu'nun yöntemlerini ve hastalığınızın ilerleme seviyesini anlatırmısınız ayrıntılı şekilde?
Birde masraf ne kadar tuttu.
quote:
Orijinalden alıntı: kasr-ı arifan
Geçmiş olsun ben de şimdilik ağrım sızım yok diye erteliyorum ama bakalım
doktorun söylediğine göre 3. aşamaya yaklaşmışım. 2. aşamanın sonlarında hastalığın dedi. ameliyat rahattı ama size tavsiyem kendiniz ameliyat bölgesinin tamamını traş edip gidin. o biraz can sıkıcıydı. doktor işin uzmanı anladığım kadarıyla. ameliyat çok kolay oldu. lokal anestezi yaptılar hiçbirşey hissetmedim. sigara içtiğim için anestezinin etkisi daha çabuk geçiyormuş hemen ayaklandım. çok ufak ihtimal bir kaç gün içinde hafif ağrılar olabilir dedi. hala iş yerindeyim hiçbir ağrım yok elhamdülillah. diğerleri gibi büyük bir parça almıyor dr.nihat bengisu bunun yerine hastalıklı dokuyu temizliyor ve etrafından küçük bir parça alıyor ve açık bırakmayıp dikiyor EN GEÇ 10 gün içerisinde tamamen iyileşmiş olacağımın garantisini verdi. muayene ve ameliyat 900 tlye patladı bana. ilgi alaka güzeldi ama. tavsiyem çok vakit kaybetmeyin. ben 5 aşamalı hastalığın 2. aşamasında gittiğim için çok büyük sıkıntı çekmedim.
Kaç senelikti hocam rahatsızlığınız ? Yani şuan benim seviyemi anlamak için soruyorum.
Doktor beyin muayenesini aradığımda asistan hanım kaçıncı evrede olursa olsun doktor bey yardımcı oluyor demişti. Yani böyle rahat bir operasyonla kurtulmak için ilerlememesimi lazım ?
Geçmiş olsun.
benimki kaçıncı seviyeydi bilmiyorum ama 2 seneyi geçmişti fındıktan büyük cevize yaklaşmıştı ordaki yumruluk, sanırım o yüzden bi hafta kadar evde yattım ben ameliyat ağrım hiç olmamıştı
quote:
Orijinalden alıntı: PoseDn
Kaç senelikti hocam rahatsızlığınız ? Yani şuan benim seviyemi anlamak için soruyorum.
Doktor beyin muayenesini aradığımda asistan hanım kaçıncı evrede olursa olsun doktor bey yardımcı oluyor demişti. Yani böyle rahat bir operasyonla kurtulmak için ilerlememesimi lazım ?
Geçmiş olsun.
2.5 - 3 senelikti. çok büyük sıkıntı çekeceğimi düşünüyordum hala iş yerinde çalışıyorum...
evet arkadaşlar 18.02.2011 günü mersin form yaşamda genel cerrah erol sert beye kıl dönmesi ameliyatı oldum saat 16:00 gibi içeri aldılar belden bir iğne vurdular tüm belden aşağı uyştu hiç bir şey hissetmedim bir ara sordum başladılarmı diye bitti dikiş atılıyor dendi 2.saat 15 dakika sonra odama getirdiller çıkan parça bir kavanozxu doldurmuştu doktorun demesine göre 100 den fazla dikiş atıık dedi gece orda yattım sabah taburcu oldum halen evde yatıyorum bu mesajı da size bu halimle yazıyorum ağrı sızı yok yalnız bu gün hafif bir şişlik oluştu yine ağrı yok günlük pansumanı eşim yapıyor dr 10 gün rapor verdi işe gitmiyorum rapor sonrası kontrole gidecem dikişler alınmayacakmış kendiliğinen kaynayan iplik kullanılmış ben bu rahatsızlığı 6 seneden beri çekiyordum korktuğum için ameliyat olmuyordum artık dayanacak halim kalmadığı için şişilik ve iltihaplı kan boşalmasından korka korka gittim ancak korkmaya hiç gerek yokmuş lokal anestezi hile bir şey hissetmedemim korkan arkadaşlara önerim korkmayın ben olduktan sonra siz hayli hayli olursunuz saygılar
Eğer kilo almazsanız ve o bölgenizi sürekli temiz tutuyorsanız, bunu kontrol etme imkanı var, tıpkı nüks etme imkanı olduğu gibi,İnsan vurdum duymaz olunca anatomisi böyle şeyleri yüzüne vuruyor malesef. :)
quote:
Orijinalden alıntı: Hadron
Eğer kilo almazsanız ve o bölgenizi sürekli temiz tutuyorsanız, bunu kontrol etme imkanı var, tıpkı nüks etme imkanı olduğu gibi,İnsan vurdum duymaz olunca anatomisi böyle şeyleri yüzüne vuruyor malesef. :)
nasıl hocam açarmısınız biraz. bildiğim kadarıyla ameliyat olmadan bu hastalık geçmiyor
Bende Yaklaşık 4 Hafta Önce Bu Ameliyatı Oldum Sizlerle Tecrübemi Paylaşıyım Belki Ameliyat Olacaklara Yardımcı Olur.
Başlama Evresi: Bu Bende Yaklaşık 2-2,5 Senedir Olan Bişeydi Ben Pek Önemsemiyordum. Belirtisi Kuyruk Sokumunda(Çatal Diyede Tabir Edilebilir) Sivilceden Biraz Büyük Ucu Olan Bi Şişkinlikle Belli Oluyor. Ve Bu Ay İçinde Şişerek İçindeki İltihabı Atıyor ve Kuyruk Sokumunun Zorlanmasında Düşmede Yada Bölgenin Bi Yere Çarpmasında Ağrı Oluyor Bazende Otururkende Yapabiliyor. Diğer Türlü Ben Çok Ağrı Hissetmiyordum. Genelde Çok Oturarak Çalışan İnsanlarda ve Kıl Köklerinin Güçlü ve Çok Kıllı Olanlarda Oluyor. Ama Kıl Kökleriyle Daha Fazla Alakalı. Hastalığı Pek Önemsememiştim Ama Boxserlerin Kan Olmasından Dolayı Aileminde Zoruyla Özel Bi Hastaneye Gittim ve Doktor Bu Ameliyatlık Dedi. Ama Ben Yine Takmadım ve Öyle Yaşamaya Devam Etttim. En Sonunda Bu Yıl Yarıtatilde Aydın'a Gittiğim Sırada Yine Ailemin Zoruyla Doktora Göründüm ve Doktor Ameliyatlık Dedi. Dayımda Hastanede Çalıştığı İçin Ameliyat Kararlaştırılmıştı.
Ameliyat Süreci: Ameliyattan Birgün Önce Hastaneye Gidip Kan Tahlili, EKG ve Akciğer Filmi Çektirdim(Aç Olarak Gidiliyor.). Bunları Yaptırdıktan Sonra O Gün Eve Gönderdiler Yarın Sabahtan Bişey Yemeden Gel Ameliyat Ol Dediler. Bende Korkuyordum Ama Küçük Bi Operasyonla Alınıyor Diye Herkez Moral Verdi Bende Rahatlıyordum Biraz Biraz. Yarın Hastaneye Gittiğimde Anestezi Uzmanıyla Görüşürken Stres Basmaya Başladı. İlkez Bıçak Altına Yatacaktım ve İnsan İster İstemez Tedirgin Oluyo ve Moral Olarak Çok Düşüyo =). Anestezi Uzmanı Lokal Anesteziye Karar Verdi. Ben Ameliyat Saatinin Gelmesini Beklemeye Başladım. Sigarada İçemediğim İçin Çok Aşırı Bi Sinir ve Gereksiz Bir Gerginlik Vardı Üzerimde. Hemşire Gelip Sakinleştirici Yaptı. Neyse Odada Yatarken Hasta Bakıcı Geldi Önce Güzel Bi Traş Etti. Ardından Sadece Boxserla Kaldım Ve Mavi Deli Önlüğü Tarzı Formayı Giyip Sedyeye Yatıp Sahaya Çıkmaya Hazırdım =). Herşeyi Geçtimde İnsan O Sedyenin Üstündeyken Çok Kötü Oluyo. Etraftan Acaba Ne Hastalığı Var Gibi Bakışlar ve Üst Taraftaki Işıkların Teker Teker Geçmesi İnsanı Çocukluğuna Götürüyor Herşey Gözünün Önünden Geçiyor. Ameliyathane Dışarıya Göre Soğuk. Ameliyathanede Önce Tansiyonumu Vs. Kontrol Ettiler Ardından Oturur Pozisyondayken Belimden Saç Teli Kalınlığında Uzun Bir İğneyle Anesteziyi Yaptılar. Kalbin Ritmini Ölçen Alet Takıldı Serumdu Tansiyon Aleti Derken Kasıldım Acaba Ameliyatımı Karıştırdılar Bu Kadar Tefaarruata Ne Gerek Var Diye Düşündüm. Hemşireye Ben Kılkökünden Ameliyat Olcam Yanlışlık Olmasın Diye 2-3 Kere Tekrarladım. Dayım Hastanede Çalıştığı İçin Benle Biraz Dalgada Geçtiler Sen Fıtık Hastası Değilmisin Vs. Gibisinden =). Neyse Sonra Yüzüstü Yattım ve Arka Tarafı Görmemem İçin Yeşil Bir Bezle Kapatıldı. Adamlar Başladı Ameliyata Ben Hiçbirşey Hissetmiyorum Ama Tedirgindim. Gözüm Sürekli Kalp Atışlarımdaydı. İnsana O Halde Olması Çok Değişik Geliyo. Aradan 1 Saat Filan Geçtikten Sonra Ameliyatın Bittiğini Anladım. Ve Boxserimi Giydirip Ameliyathanenin İçindeki Bi Odaya Götürdüler Ameliyattan Çıkanları İlk Oraya Alıyorlar Kontrol İçin. Orda Güzel Bir Bayan Tarafından Tansiyon Kontrol Edildikten Sonra Direk Odaya Alıyorlar ve 1 Gün Misafir Oluyorsun Hastanede.
Ameliyat Sonrası: Odama Geçtikten Sonra Ameliyattan 30 Dkda Çıkmayı Beklerken Geç Çıkmam ve Kestaneyi Çizdirmenin Verdiği Mutsuzlukla Moral Bozukluğu Yaşadım. Beni Sırt Üstü Yatırmışlardı. Serumlar Filen Bağlandı. Öyle Yattım Akşama Kadar 6 Saat Sonra Anestezinin Etkisinden Çıkacağım Söylendi. Ama 6 Saat sonrasında Ben Anestezinin Etkisinden Çıkamadım. Belden Aşşağısının Hissedilmemesinin Ne Derece Önemli Olduğunu Erkekler Anlar =)). Yanımdaki Hastayada Aynı Anestezi Uygulanmıştı ve O Çıkmıştı Anestezinin Etkisinden Ben Hala Çıkamamıştım. Hastanedeki Yemek Tatsız Tutsuz Gerçekten Çok Kötüydü. Ama Anezteziden Çıkanlara Böyle Yemek Veriliyormuş. Küçük Tuvaleti Yapamamak Gerçekten Çok Kötü. Hemşirede Sürekli Gelip Soruyodu. Ama Ben Birazda Korkaklıkla Yapamıyordum Sanırsam. Hemşire Dene Biraz Olmazsa Sonda Yapıcaz Dedi. Sondayıda Duyunca Can Havliyle Denedim ve Ördekciği Doldurdum =)). O Gece Hiç Ağrı Hissetmedim. Sabah Oldu Doktor Kontrole Geldi Baktı Güzel Sorun Yok Pansumanı Olduktan Sonra Gidebilirsiniz Dedi. Pansumanı Oldum Ve Yavaş Yavaş Yürüyerek Evime Gittim. Ben Ameliyatı Aydın'da Oldum Ama Antalya'da Oturuyorum Onun İçin Aydında Dayımgilin Evine Gittim Yerleştim. Hiç Ağrı Yoktu Ama Yavaş Yavaş Yürüyordum. İkinci Gününe Dayımgilde Sıkıldım Dedim ve Teyzemgile Geçtim Yürüyerek Gittim =). Orda Yattım Yüzüstü Sağa Solada Dönebiliyordum Oturmak ve Sırtüstü Yatmak Yasaktı.2 Güne Bir Pansumana Gidiyordum. Aradan 1 Hafta-10 Gün Geçtikten Sonra Ben Kendimi Dahada iyi Hissediyordum ve Kız Arkadaşımla Yarınına Buluşmak İçin Haberleşmiştik. Gece Yatıp Sabah Kaltığımda Aynanın Karşısına Geçip Yaraya Bakiyim Kanamışmı Dedim Baktığımda Kan Gördüm ve Tüm Moralim Bozuldu. Acilen Hastaneye Gittik Ama Hastanedekiler Endişelenicek Bişey Olmadığını Söylediler Bu Kanın Çıkması Normalmiş Eğerki Çıkmayıp İçinde Kalırsa Kötü Olurmuş. Ondan Sonraki 2 Gün Bu Kanamalar Hafif Hafif Devam Etti. Ben Birazda İyileştim Diye Hızlı Yürüdüydüm ve Biraz Oturduydum Bundan Dolayıda 2 Dikiş Patlatmışım =)). Daha Sonraki 2 Pansumana Gittiğimizde İçerideki Kanı Çıkartıp İçini Suyla Temizleyip Batikondan Sıktılar Yaranın İçine. 20.Günde Doktor Yaraların Güzel Artık Antalya'ya Dönebilirsin Dedi. Bende 7 Saatlik Bir Otobüs Yolculuğu Sonrasında Evime Geldim. Bu P.Tesi Dikişlerimi Aldırdım. Burdaki Doktor Ameliyat Çok Başarılı Olmuş Ama Dikiş Aldırmak İçin Geç Kalmışsınız Dedi. Şuanda Tedbir İçin Hala Oturmuyorum. Biraz Oturmuştum Ağrı Yaptı ve Oturmadım Tekrardan 1 Hafta Daha Yatıcam Böyle.
Ben Flep Olarak Oldum Ameliyatı. Ve Bakış Açısına Göre N-Z-Y Harfi Gibi Dikiş Var =)). 20 Tane Dikişim Vardı. Ameliyat'ta Çok Korkulacak Bişey Yok Olumsuz Yanları Büyük Tuvaleti Ayakta Yapıyorsunuz, Sürekli Yatmanın Verdiği Moral Bozukluğu, Yatmaktan Dolayı Aşırı Bel Ağrısı, Oturamama. Başka Türlü Ağrı Vs Olmuyor Arkadaşlar Korkmayın. Ve Erken Terhis Çok Önemli. Eğerki Şüpheleriniz Varsa Direk Genel Cerrahiye Gidip Muayene Olun. Benimde Garip Şekilde 2 Gündür En Alttaki Patlayan Dikişin Orda Bi Ağrı Var Umarım Kötü Bişey Değildir. Eğerki Devam Ederse Ağrım Doktorumu Ariyacam. Herhangibir Sormak İstediğiniz Bişey Varsa Yardımcı Olabilirim. Hepinize Sağlıklı Günler ;)