Şimdi Ara

Kifoz ( Kamburluk) Düzelir mi ? Yoksa sadece ilerlemesi mi durdurulur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
1
Favori
26.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

60 derece kifozum mevcut. Yaşım 18

Dun ortopedi bolumune gittim orada açısı olçuldu.

Sorum şu olacak , bu açıyı azaltmak mümkün mudur ? Ben 4 ay boyunca haftada minimum 4 kez 1 er saat yüzmeyi düşünüyorum. Aynı zamanda egzersizlerimi yapacağım

Sizce kamburluğum azalır mı ? Ortopedi doktoruna sordum bu yaştan sonra duzelirmi diye aldığım cevap : Yaşın daha çok değil
    Fizyoterapist te : Biraz zor omurganın şeklini değiştiremezsin artık anca kasların daha kuvvetlenir biraz daha dik yurursun

Oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar su an iyice mala bağladım sabahtan beri yarım saat yatmışlığım yok sürekli kalkıp kalkıp hareketler yapıyorum gitmez boyle

• Bildiğim kadarıyla %100 düzelme olmasa da gözle görülür bir fark oluyormuş. Çok geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Kedisi

Bildiğim kadarıyla %100 düzelme olmasa da gözle görülür bir fark oluyormuş. Çok geçmiş olsun.

Teşekkürler hocam benim 60 derece zaten 50 ye 55 e duşsun yeter başka bir şey istemiyorum. 5 derece bile duzeleceğini bilsem haftada 6 defa yuzerim ama işte...

• Bi up çekeyim. İnternetten bu sorunun cevabını içeren pek forum vs bulamadım açıkçası verilen cevaplar bir çok kişi için faydalı olacaktır bu konuda tecrubesi olan arkadaşlar özellikle yazmasını rica ediyorum

• İnternetten "Manuel Terapi" ve "Kayroprakti" yi araştırmanı öneririm. Ayrıca (felsefesine kaçmadan) Yoga - Yoga hareketleri de faydalı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-62091E307 -- 5 Şubat 2015; 17:22:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: anonymm

İnternetten "Manuel Terapi" ve "Kayroprakti" yi araştırmanı öneririm. Ayrıca (felsefesine kaçmadan) Yoga - Yoga hareketleri de faydalı olabilir.

Hocam Kayropraktihakkında Kayseri de bir bilgi bulamadım ancak manuel terapi yapan bir yer buldum iletişime geçeceğim teşekkurler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Buraya bakıp bilgi almak isteyen arkadaşlar için guncelleyeyim. zamanında ben bilgi bulamadım belki başkaları buraya bakıp bulabilirler aşağıdaki yazımı okuyunuz

Kifozun türleri var. En basitinden postural kifoz yani dik durmaya çalışırsınız durursunuz. Yani kambur durmak sizin elinizde.

Sert kifoz denilen kifoz var. İşte bunlar sıkıntı. Bende de olan Scheuermann kifozu.

60 dereceye kadar egzersiz , yaş kuçukse 60 dan sonra korse kullanımı var.Eğer 70 civarına ulaştıysa , sporla egzersizle duzelmez. Git gide artar. Tek çözümü ameliyat.

Ameliyatta platinler takılır. Riski vardır felç riski gibi. Ama bu oran 10000 /2 belki gorulur. Kime denk gelirse yani. Ameliyat olmazsanız da ileride nefes darlığı yaşarsınız git gide kamburunuz artacağından. 2 ucu boklu değnek anlayacağınız. Sorusu olanlar pm atabilirler

• Merhaba dostum hala buralardamisin

• quote:

Orijinalden alıntı: Aléister Crowley

Merhaba dostum hala buralardamisin

Evet hocam Buyrun

• Arkadaşlar 34 derece kifozum çıktı ve skolyoz var scheuerman hastalığı olma ihtimali var mı
  • hocam aletli pilates in detaylarina bi bak,kasları uzunlamasına çalıştırdığı için 2-3 santim boy uzamasina bile yardımcı oluyormus sizin sorun içinde mutlaka faydasi vardır
  • mfayda M kullanıcısına yanıt
    34 derece kifoz olmaz kifozun normal degeri 20-50 arasidir.
    Skolyoz olabilor. Kifozun derecesi kac ?

Bu arada mezun olunca ameliyay olucam:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Her isi ters giden adam -- 18 Aralık 2016; 14:57:48 >
  • optimus95 kullanıcısına yanıt
    Sagolun hocam ama gecti borun pazari ameliyat olucam..

• Hocam resmi yolluyorum özelden de dediğim gibi doktor baktı kifoz var dedi derecesini sordum bilgisayarindan bakıp acısına 34 derece dedi ve skolyoz var dedi ama aşırı değilmiş o scheuerman olma riski var mı diye m.ettim bende

• Kemikler tam düzgün değil ve bazılarında kamalasma var istesem de dik duramıyorum belimden 2 3 kemik dıştan da gözüküyor zaten scheuerman hastalığına işaret ediyormuş gibime geldi baya arastirdıktan sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfayda -- 18 Aralık 2016; 19:53:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mfayda

Hocam resmi yolluyorum özelden de dediğim gibi doktor baktı kifoz var dedi derecesini sordum bilgisayarindan bakıp acısına 34 derece dedi ve skolyoz var dedi ama aşırı değilmiş o scheuerman olma riski var mı diye m.ettim bende

Size musait olunca mesaj aticam hocam bu gece

• Teşekkürler bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: mfayda

Teşekkürler bekliyorum

Hocam kamalaşma scheuermann kifozunun özelliğidir
    Zaten dik durmak isteyince duramıyorum yazmışsınız.
    Postural kifoz , duruş bozukluğudur dik durmak istersen durursun
    Ama scheuermann kifozunda dik duramazsınız

Büyük ihtimal scheuermann kifozu.
    Ek olarak
    Normal insanın skolyoz açısı 0-10 derece arasıdır. skolyoz omurganın yana doğru eğimi biliyorsunuz
    Normal bir insanın kifoz açısı ise 20-50 derece arasıdır. 50 derece kifoza kadar kabul edilebilir.

Sizin 34 derece dediği zaten kifoz açısı olamaz. Kifozun var diyemez 34 derece ölçtüyse zaten 50 dereceye kadar normal insanın omurgası
    Ama skolyoza 34 derece dediyse , iş ciddi demektir. Çünkü skolyozda 45 derece ve üstünde genelde ameliyat öneriliyor

Kifoz açısı da cobb yöntemiydi sanırım attığınız foto üzerinden mesela gösterdim

Şimdi hocam gittiğiniz doktor kimdi ?
    Bu derecelerde inanılmaz hatalar yapılıyor ölçülürken ve komik olanı çogu doktorun bilgisi yok bu konularda.
    Kifoz açınızın ölçülmesi gerekir. 34 değil , o garanti. 34 ise gösterdiğim açı kifozunuz yok demektir zatem dimdik sırtınız olurdu 34 derecede.
    Skolyoz 34 derece ise yaşınıza bağlı durum ama 16 17 den büyükseniz zaten çok düzelmez. Amaç ilerletmemek olur.
    Yaşınız kaç ? Gittiğiniz doktor kimdi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Her isi ters giden adam -- 19 Aralık 2016; 0:23:07 >

• Yaşım 26 gittiğim doktoruna açıkçası ismini bilmiyorum İskenderun gelişim hastanesinde bi ortopedi doktoru

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.