Şimdi Ara

Kidou Senshi Gundam (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
705
Cevap
6
Favori
45.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: önceki 1...17...313233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam şu seriyi hep sizde görüyorum , siz bu kadar övüyorsanız kesin kötü değildir. Seneye üniversite sınavım var çok vaktim yok anime için.. Seri çok uzun değilse takip etmek isterim ? Yada indirmek çok zaman kaybettirecek büyük ihtimalle , mangası varsa okuyabilirim ? Cevap bekliyorum.

Not ; Konuyu okumadım mesajda yanlış birşey söylemiş olabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Hitokiri Battousai

Hocam şu seriyi hep sizde görüyorum , siz bu kadar övüyorsanız kesin kötü değildir. Seneye üniversite sınavım var çok vaktim yok anime için.. Seri çok uzun değilse takip etmek isterim ? Yada indirmek çok zaman kaybettirecek büyük ihtimalle , mangası varsa okuyabilirim ? Cevap bekliyorum.

Serinin o kadarda göz korkutacak bir yanı yok aslında. Yeni başlayanlara biraz karışık geliyor sadece. 0079 serisiyle başla derim. 43 bölüm toplamda tüm bölümlerin Türkçe alt yazıları var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aizen Sousuke

quote:

Hocam şu seriyi hep sizde görüyorum , siz bu kadar övüyorsanız kesin kötü değildir. Seneye üniversite sınavım var çok vaktim yok anime için.. Seri çok uzun değilse takip etmek isterim ? Yada indirmek çok zaman kaybettirecek büyük ihtimalle , mangası varsa okuyabilirim ? Cevap bekliyorum.

Serinin o kadarda göz korkutacak bir yanı yok aslında. Yeni başlayanlara biraz karışık geliyor sadece. 0079 serisiyle başla derim. 43 bölüm toplamda tüm bölümlerin Türkçe alt yazıları var.

Eyvallah hocam. Bugün biraz araştırayım sağlam bir indirme linki bulursam indirir yavaş yavaş bitiririm. Bu arada konuyu da okudum biraz , izlenirken de ilginç bir yol izleniyor sanırım

• quote:

quote:

quote:

Eyvallah hocam. Bugün biraz araştırayım sağlam bir indirme linki bulursam indirir yavaş yavaş bitiririm. Bu arada konuyu da okudum biraz , izlenirken de ilginç bir yol izleniyor sanırım

Evrenlerin izleme sırasına göre kategorilendirilmiş, en kaliteli linklerden oluşturduğum indeksi buradan, kendi çevirilerimden oluşturduğum Tr. altyazı indeksini ise buradan görebilirsiniz.

Tüm evrenlerin toplamı bile halen devam etmekte olan bir shounen serisi kadar zaman gerektirmiyor zira konuyla ilgili birçok detay başlangıçta zaten sunuluyor ve hikayenin gelişimi makul bir bölüm sayısında gerçekleşiyor. Hikaye hiçbir zaman tek karaktere bindirilmiş bir yük değil ve hatta aynı olayı yer yer yarım düzine farklı karakterin bakış açısından da göreme imkanı bulabiliyorsun. Ana karakterler dokunulmaz da değiller, sakat kalabiliyor, delirebiliyor hatta ölebiliyorlar. Benzer şekilde olay kurgusu içerisinde insanların doğduğu, büyüdüğü ver öldüğü manidar bir kurgusu var. Seriler hiçbir zaman birbirlerine ateş eden metal yığınlarından ibaret değil. İnsanlığın mental evrim süreci, insanlığın kendisinden farklı olana dair önyargıları ve korkusu, bundan kaynaklı şiddet döngüsü, kapitalist özel şirketlerin, despot tiranların yada yozlaşmış demokrasilerin insanlığı sürüklediği gidişat külliyatın tümüyle olmasa da genel anlamda dikkat çekmeye çalıştığı şeylerden sadece bir kaçı. Aynı amaç üzerine farklı karakterlerde ve kökenlerde insanların birlikte yaşayıp aynı amaç uğruna mücadele edebilmesi yüceltilirken, öldürme eyleminin bir savaşta bile olsa cinayetten başka birşey olmadığı bir çok yerde hissettiriliyor. Seri kesinlikçe cinsiyetçi değil, hatta serideki bayan karakterlerin genelden farklı yansıtılışlarından kaynaklı yer yer feminizme yakın bir duruşu olduğu dahi söylenebiliyor. Öte yandan seri birçok Mecha serisinde olmadığı kadar inovasyona açık bir paralel gerçekliğe sahip. (Bkz.http://www.anime.gen.tr/blog/2008/12/22/bir-inovasyon-kaynagi-olarak-gundam/ )

Türkiye'de halen bu serinin tam keşfedilmediğini yada insanların araştırmaya üşendiğini üzülerek gördüğüm bir külliyat olduğunu söyleyebilirim. Zira ilk seri tamamlanışından bir süre sonra sektörü tümüyle değiştirecek süreçleri ve değişiklikleri yaratan bir reform haline geliyor ve sonraki serilerin çoğu da bir bayrak yarışı halinde serinin bu misyonunu geliştiriyorlar.

Kısacası belki elitist bir yorum olarak görülebilir ama Gundam'ın Anime tarihine yaptığı devrimler, serilerin animasyon, senaryo yazımı, plot derinliği gibi standart belirleyici niteliği, tatmin edici aksiyon ve entrika örgüsü, kaliteli müzikler ve sektöre kazandırılan veteran seiyuu'lar gibi sayısız faktörden ötürü Gundam serilerinin "gerçek Anime izleyicilerini diğerlerinden ayıran bir mihenk taşı" olduğuna inanıyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: Akuma_Blade

quote:

quote:

quote:

Evrenlerin izleme sırasına göre kategorilendirilmiş, en kaliteli linklerden oluşturduğum indeksi buradan, kendi çevirilerimden oluşturduğum Tr. altyazı indeksini ise buradan görebilirsiniz.

Tüm evrenlerin toplamı bile halen devam etmekte olan bir shounen serisi kadar zaman gerektirmiyor zira konuyla ilgili birçok detay başlangıçta zaten sunuluyor ve hikayenin gelişimi makul bir bölüm sayısında gerçekleşiyor. Hikaye hiçbir zaman tek karaktere bindirilmiş bir yük değil ve hatta aynı olayı yer yer yarım düzine farklı karakterin bakış açısından da göreme imkanı bulabiliyorsun. Ana karakterler dokunulmaz da değiller, sakat kalabiliyor, delirebiliyor hatta ölebiliyorlar. Benzer şekilde olay kurgusu içerisinde insanların doğduğu, büyüdüğü ver öldüğü manidar bir kurgusu var. Seriler hiçbir zaman birbirlerine ateş eden metal yığınlarından ibaret değil. İnsanlığın mental evrim süreci, insanlığın kendisinden farklı olana dair önyargıları ve korkusu, bundan kaynaklı şiddet döngüsü, kapitalist özel şirketlerin, despot tiranların yada yozlaşmış demokrasilerin insanlığı sürüklediği gidişat külliyatın tümüyle olmasa da genel anlamda dikkat çekmeye çalıştığı şeylerden sadece bir kaçı. Aynı amaç üzerine farklı karakterlerde ve kökenlerde insanların birlikte yaşayıp aynı amaç uğruna mücadele edebilmesi yüceltilirken, öldürme eyleminin bir savaşta bile olsa cinayetten başka birşey olmadığı bir çok yerde hissettiriliyor. Seri kesinlikçe cinsiyetçi değil, hatta serideki bayan karakterlerin genelden farklı yansıtılışlarından kaynaklı yer yer feminizme yakın bir duruşu olduğu dahi söylenebiliyor. Öte yandan seri birçok Mecha serisinde olmadığı kadar inovasyona açık bir paralel gerçekliğe sahip. (Bkz.http://www.anime.gen.tr/blog/2008/12/22/bir-inovasyon-kaynagi-olarak-gundam/ )

Türkiye'de halen bu serinin tam keşfedilmediğini yada insanların araştırmaya üşendiğini üzülerek gördüğüm bir külliyat olduğunu söyleyebilirim. Zira ilk seri tamamlanışından bir süre sonra sektörü tümüyle değiştirecek süreçleri ve değişiklikleri yaratan bir reform haline geliyor ve sonraki serilerin çoğu da bir bayrak yarışı halinde serinin bu misyonunu geliştiriyorlar.

Kısacası belki elitist bir yorum olarak görülebilir ama Gundam'ın Anime tarihine yaptığı devrimler, serilerin animasyon, senaryo yazımı, plot derinliği gibi standart belirleyici niteliği, tatmin edici aksiyon ve entrika örgüsü, kaliteli müzikler ve sektöre kazandırılan veteran seiyuu'lar gibi sayısız faktörden ötürü Gundam serilerinin "gerçek Anime izleyicilerini diğerlerinden ayıran bir mihenk taşı" olduğuna inanıyorum.

Açıklama için teşekkür ederim hocam yine üşenmeden bazıları gibi bir iki satır yada uzun uzun ama boş yazmak yerine dolu dolu yazmışsınız. Okuduğum en uzun yazılar hep sizinkiler oluyor forumda , diğerlerini okumaya çalışmıyorum zaten. [Uzun yazılar derken bu yazıyı kastetmiyorum. ]

Linkleri deneyeceğim 1 günlük vaktim var , büyük ihtimalle indiririm. Çevirileri sizin yaptığınızı biliyordum , normal bir fansub'dan farklı olacağına eminim

Seriyi yakın zamanda bitirmeyi umuyorum. Belirttiğim gibi seneye üniversite sınavları var.. Lys - Ygs

Düşüncelerimi yine bu başlık altında aktarmaya çalışacağım. Beğenecegim bir seri olacağını düşünüyorum. Bunun yanında biraz da Mecha olması yüzünden önyargım vardı açıkçası ama ;

"Seriler hiçbir zaman birbirlerine ateş eden metal yığınlarından ibaret değil. İnsanlığın mental evrim süreci, insanlığın kendisinden farklı olana dair önyargıları ve korkusu, bundan kaynaklı şiddet döngüsü, kapitalist özel şirketlerin, despot tiranların yada yozlaşmış demokrasilerin insanlığı sürüklediği gidişat külliyatın tümüyle olmasa da genel anlamda dikkat çekmeye çalıştığı şeylerden sadece bir kaçı. "

'nı okuyunca rahatladım. Şimdilik bu kadar. Seriyi bitirince buraya fikirlerimi yazarım. İyi forumlar

-----

Edit : Şimdi indirmek için linke tıkladım ama gerçekten şaşırdım. Serinin çok fazla alt serisi (başka ne diyeceğim bilemedim) var galiba.

Ben 9-10gb , maksimum 12-13gb indirebilirim. 15 civarı zorlarım.. Evde interneti kaldırmıştık ygs lys için. Şu anda yazlıktaki interneti kullanıyorum. Yarın 12 gibi geri döneceğim memlekete. Sizin önerebilirim dediğiniz var mı bu boyutlu bir alt seri ?

Not ; Alt seri dedim ama kastettiğim şey anlaşılmıştır diye düşünüyorum.

-----

Edit 2 ; Cosmic Era'yı indirmeyi deneyeceğim , inşallah yarına iner. Yoksa zor gibi. İzleyebilirsem konuya tekrar yazacağım. Yada bizim burada yerel CD Center'daki amcadan isterim indirmesini. Seriyi izlemeyi gerçekten istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9EC7358F0 -- 25 Haziran 2014; 19:29:27 >

• USB HDD'niz var mı? Varsa kopyalayıp size geri yollayayım.

not: Seijuro Hiko'yu seslendiren Shiuchi Ikeda'nın en önemli rolü Char Aznable rolüdür, onu bu karakteriyle de oldukça seversiniz muhtemelen.

bonus:

USB HDD'niz var mı? Varsa kopyalayıp size geri yollayayım.

not: Seijuro Hiko'yu seslendiren Shiuchi Ikeda'nın en önemli rolü Char Aznable rolüdür, onu bu karakteriyle de oldukça seversiniz muhtemelen.

bonus:

Evet var hocam. Olabilir , hatta çok iyi olur

Ben kargoyu karşılarım. Paypal ile size parayı gönderebilirim kullanıyorsanız , yada alıcı ödemeli yapıp öyle de geri yollayabilirsiniz. Teşekkür ederim yardım ettiğiniz için

Şu anda tatildeyim Alanya'da. Yarın dönmüş olacağım akşama doğru. Cuma günü size gönderebilirim. Veya önümüzdeki 2 3 gün içinde. Evde olacağınız veya müsait olduğunuz günlere göre hızlı kargo vs. de gönderirim sorun değil. Siz müsait olduğunuz günleri ve adresinizi PM atarsanız ben tatil dönüşü sizinle iletişime geçerim.

Yardımınız için teşekkür ediyorum , anime/manga bölümünde sizin kadar kültürlü birinin olması dışında ; bırakın animeyi , insanlara diğer konularda da yardımcı olan birinin olması bölümde gerçekten sevindirici. Yaptıklarınızı takdir ediyor , tekrardan teşekkür ediyorum.

İyi Forumlar

• Bu arada... Hatırlarsanız yıllardır orijinal Gundam maketleri almak isteyen arkadaşlar gördükçe yardımcı olmaya çalışıyordum. Fiyatı biraz daha makul seviyelere çekebilmek amacıyla İzmir'deki lokal bir hobi dükkanının sahibiyle görüşüp anlaştık ve Gundam maketlerini toplu olarak getirtip oradan satmaya ikna edebildik. (Sağolsun, kar amacı gütmediğini söylediği ve önceki con'lardaki Gundam standımızda oldukça ilgi gösterdiği için sandığımızdan güzel bir görüşme oldu) Yaz sonundan itibaren satışlar başlayacak, ilk parti alımı tek tek alıcı isteklerine göre, ilgi olduğu görülürse ikinci ve sonraki partiler de toplu toplu alım şeklinde olacak. Bu şekilde en azından ileride HLJ fiyatından daha ucuza gelebilmesi gibi bir ihtimal de var. Ayrıca kredi kartı ile de taksitli olarak satın alabileceksiniz. Gelişme oldukça buradan duyurmaya çalışacağım.

Bu arada... Hatırlarsanız yıllardır orijinal Gundam maketleri almak isteyen arkadaşlar gördükçe yardımcı olmaya çalışıyordum. Fiyatı biraz daha makul seviyelere çekebilmek amacıyla İzmir'deki lokal bir hobi dükkanının sahibiyle görüşüp anlaştık ve Gundam maketlerini toplu olarak getirtip oradan satmaya ikna edebildik. (Sağolsun, kar amacı gütmediğini söylediği ve önceki con'lardaki Gundam standımızda oldukça ilgi gösterdiği için sandığımızdan güzel bir görüşme oldu) Yaz sonundan itibaren satışlar başlayacak, ilk parti alımı tek tek alıcı isteklerine göre, ilgi olduğu görülürse ikinci ve sonraki partiler de toplu toplu alım şeklinde olacak. Bu şekilde en azından ileride HLJ fiyatından daha ucuza gelebilmesi gibi bir ihtimal de var. Ayrıca kredi kartı ile de taksitli olarak satın alabileceksiniz. Gelişme oldukça buradan duyurmaya çalışacağım.

Sadece Gundam maketleri mi olacak yoksa diğer anime ürünleri de olur mu?

• quote:

quote:

Bu arada... Hatırlarsanız yıllardır orijinal Gundam maketleri almak isteyen arkadaşlar gördükçe yardımcı olmaya çalışıyordum. Fiyatı biraz daha makul seviyelere çekebilmek amacıyla İzmir'deki lokal bir hobi dükkanının sahibiyle görüşüp anlaştık ve Gundam maketlerini toplu olarak getirtip oradan satmaya ikna edebildik. (Sağolsun, kar amacı gütmediğini söylediği ve önceki con'lardaki Gundam standımızda oldukça ilgi gösterdiği için sandığımızdan güzel bir görüşme oldu) Yaz sonundan itibaren satışlar başlayacak, ilk parti alımı tek tek alıcı isteklerine göre, ilgi olduğu görülürse ikinci ve sonraki partiler de toplu toplu alım şeklinde olacak. Bu şekilde en azından ileride HLJ fiyatından daha ucuza gelebilmesi gibi bir ihtimal de var. Ayrıca kredi kartı ile de taksitli olarak satın alabileceksiniz. Gelişme oldukça buradan duyurmaya çalışacağım.

Sadece Gundam maketleri mi olacak yoksa diğer anime ürünleri de olur mu?

Diğer ürünlerde de yardımcı oluyorum ama sadece güvenilir sitelerden orijinal ürünler olarak. Çin malı yada HLJ'de discontinued olarak bile entry'si olmayan ürün soran olursa elbette yardımcı olmam, olamam.

• 2-3 güne kadar Gundam kit siparişi vermeyi düşünüyorum. Almak isteyen, merak eden varsa kendime alırken size de getirtebilirim. (shipping dahil 30-35 liraya geliyor)

Kidou Senshi Gundam Kidou Senshi Gundam Kidou Senshi Gundam Kidou Senshi Gundam

• _____________________________
  • Hocam gundam exia ne kadara olur. Ayrıca ben izmirde oturuyorum konuştugunuz kişinin dükanın ismi ne acaba yardımlarınız için teşekkürler

Orijinalden alıntı: Singleshot35

Hocam gundam exia ne kadara olur. Ayrıca ben izmirde oturuyorum konuştugunuz kişinin dükanın ismi ne acaba yardımlarınız için teşekkürler

Scale olarak ne düşünüyorsunuz?

http://www.1999.co.jp/eng/10063155
    1-144 HG : 50 lira

http://www.1999.co.jp/eng/10261890
    1-144 RG : 75 lira

http://www.1999.co.jp/eng/10064232
    1-100 NG : 75 lira

http://www.1999.co.jp/eng/10063146
    1-60 NG : 116 lira

Özelden mesaj atın, yardımcı olurum.

İzmir'deki dükkanla anlaşamadık. İstanbul'da Sığınak Cafe diye bir yerle temas kuruyouz, gelişme olursa haber edeceğim.

• teşekkürler hocam güzel görünüo evdeki hesap çarşıya uyarsa alabilirim

serileri var bu yazdığım sıra ile izlemem doğrumudur öncesinde izlemem gereken seri var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaneki Ken

Şimdi pc'de Mobile Suit Gundam 00
    Mobile Suit Gundam 00 Second
    Mobile Suit Gundam 0080: War in the Pocket

serileri var bu yazdığım sıra ile izlemem doğrumudur öncesinde izlemem gereken seri var mı ?

İzleme hiyearşisi:

Kidou Senshi Gundam

Gundam 0080: War in the Pocket, Universal Century'nin ilk phase'i olan One Year War'ı anlatır. Tek başına izlenebilir ama neyin ne olduğunu anlatabilmek için:

Mobile Suit Gundam (43 bölüm yada 3 Film)'ı izlemiş olman gerekir. Yan materyal olarak aynı zaman diliminde ama farklı karakterlerin bakış açılarını gösteren:

-08th MS Team (12 bölüm)
    -MS IGLOO : Hidden One Year War & Apocalypse 0079 (3 + 3 bölüm)
    -MS IGLOO 2: Gravity of Battlefront (3 bölüm)

serilerini de izleyebilirsin.

---------------------------

Gundam 00'lar Universal Century'den farklı bir evrende geçtiği için arasında olay-karakter bağlantısı yok. Gundam 00 (1. sezon) ve Gundam 00 Second Season (2. sezon) haricinde Gundam 00 Movie: A wakening of Trailblazer'i (final filmi) de indirmeniz gerekiyor.

• Akuma_Blade kullanıcısına yanıt
    Sağ ol hocam teşekkür ederim, bir çok seride mecha az biraz var Aldnoah Zero'yu da izleyince Gundam serisini izlemeden olmaz dedim.

• 
Sayfa: önceki 1...17...313233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.