Şimdi Ara

KİCK BOX--- THAI BOX YAPANLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
17.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MERHABA ARKADAŞLARBEN DE BU İŞE BİR ARA BAŞLADIM AMA NASIL OUR SİZCE MAÇLARA FALAN ÇIKMAK İÇİN NE KDAR ZAMAN GEREKLİ YAŞ 20

• 2-3 sene falan sıkı çalıştın mı nispeten "ciddi" maçlara girecek kapasiteye gelebilirsin tahminimce. (Tabii bu sana da bağlı biraz. ) O iki 2 sene de hiç maç yapmadan geçmez tabii. Hazırlık maçları, alıştırma maçları falan yaparsın.

Bir dövüş sporunu iyi öğrenmek bayağı uzun zaman alır. Ama kickboks gibi vuruşlu dövüş sporlarında maçlara hazırlanmak daha kolay oluyor ve daha az zaman alıyor.
    Çünkü maçlara hazırlanırken daha az sayıda hareketi daha iyi yapmaya odaklanıyorsun. Belli yumruklara, tekmelere, kombinasyonlara falan ağırlık veriyorsun.

Bu arada, profesyonel olarak dövüşmeyi planlıyorsan iyi bir antrenör ve salon bulmaya çalış. Maalesef ülkemizde bu konuda biraz sorumsuz olunuyor.

Yaşını takma o kadar da sorun değil.
  • Kabiliyetine bağlı.
    6 ayda bile maçlara çıkacak seviyeye ulaşabiliyorsun.

Benim tekwando geçmişim olduğundan öyle olmuştu ama bıraktım.
  • bende basketbol oynadım sporcu alt yapım var boş değilim
  • Basketbol (eğer lisanlı falan bir takımda oynadı isen) , antremanlar için gerekli disiplini sağlamak açısından faydalı olabilir. Ama gereken kas yapısı ve kondisyon olayı oldukça farklı, 5-6 round sonunda kendini tek başına çift pota basket maçı yapmış gibi hissedebilirsin.
  • EVET BENDE KICKBOKS BAŞLAMAYI DÜŞÜNÜYORUM İZMİRDE NERESİNİ TAVSİYE EDERSİNİZ BORNOVA CİVARI OLURSA İYİ OLUR
  • Karate ve Kung Fu yu öneririm özellikle Kung Fu nun estetik harekteleri var ki sormayın. ben vücut geliştirme yapıyorum arkadaşlar bi ara karateye gittim 3 ay kadar ve anladım ki dövüş güç değil teknik işi. adamlar teknik dövüşüor rastgele sağa sola vurmuyor nereye nasıl vuracağını biliyor tabi bi de hızlılıar benim yaptığım sporu adamı çok yavaşlatıyor. Karşıma geçene yumruk atmak istiyorum ben daha elimi kaldırmadan adam bana iki yumruk sallıyor.

Gerçi şu adamın kolundan tutup atma hareketlerinin hiç birini bana yapamamışlardı ( karete hocam hariç ki onunda maşallahı vardı adam 1.85 boylarında 98 kilo oldukça hareketli ben ilk gördüğümde herhalde sadece bilgisini paylaşıyor artık karete yapamamaz demiştim ama yanışmışım )
    [;)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kick ass gibi film önerisi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benım yas 18 ben de Thai-Box yapmak ıstıyorum ancak forumlardan okudugum ve arastırdıgım kadarıyla salonun cok buyuk etkısı varmıs ıstanbulda bıldıgınız kaliteli bır salon var mı ?
  • kick box la kung fu nun tekme ve yumrukları aynımı?
  • Arkadaslar bana Ankara'da güzel bir ders vercek yer lazım.Bilginiz var mı?? yardım edebilir misnz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.