Şimdi Ara

kıbrısda öğrenciyken araç alımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba, üniversite için kıbrısa gidiyorum ve nasip olursa 1-2 haftaya da ehliyetim geliyor. Oraya gittiğimde ailemin aşırıya kaçmadan bir araç alabiliriz sözüne güvenerekten araç bakmaya başladım. Fakat bir yerde gözüme çarpan birşey oldu öğrenci ve tsk görevlileri gümrük ücreti ödemeden araba alabiliyormuş. Bunun doğruluk payı nedir eğer yapabiliyorsam almanyadan vs getirtirim veya plakasız satılan aracı alıp vergisiz kullanabilimiyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Orada da zaten ucuza iyi araçlar vardır size gümrüksüz yurtdışından niye araba getirsinler?

• pcwolf28 P kullanıcısına yanıt
    e36-46 kasa araçlar türkiye fiyatından 10 bin civarı ucuz yurtdısında 10 bin tl gibi komik bir rakama alabiliyorken varsa böyle bir şansım neden 20-30 bin vereyim ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Golf falan 5-7 bin tl. Gıprısta bi girne iyidir hojtur.

• ben olsam bi jdm araç bulurum. jdm araç gırla zaten
  • sonuçlar açıklandı ya şimdi ergenler doldrur burayı üniye başladım öğrenciye araba tavsiyesi :(
    ah güzel kardeşim önce bi kıbrısa git ehliyetini eline al 3-5 ay yaşa sonra kafana göre araba bakarsın prosedürleri iyice öğrenirsin bu sorunun cevabını forumda aramak sence de saçma değil mi
  • Merhaba dostum öncelikle hayırlı olsun öncelikle. Arkadaşların söylediği gibi ve az çok herkesin bildiği gibi araç fiyatları kıbrısta bir nebze daha ucuz Türkiye'ye göre. Ancak tsk ve öğrenciye uygulanan farklı bir gümrük prosedürü duymadım bende.
    Burada araç alabilmek için pasaportunla ülkeye giriş yapıp okulundan yardım alarak muhaceret yaptırman gerekiyor. Ardından ehliyetini süresine göre değişen bir ücret karşılığında KKTC ehliyetine çeviriyorsun. Yani sana KKTC için ayrı bir ehliyet veriyorlar. Ardından bütçene göre dilediğin aracı alabilirsin.
    Ancak benden sana naçizane tavsiye araç almadan önce bulabilirsen iyi bir usta bul. Çünkü evet arabalar ucuz ama ülkenin hava şartlarından mı yoksa insanların umursamazlıklarından mı bilinmez özelikle 10 bin TL altı araçlar çok bakımsız. Yani oh mis ucuza araba aldım deyip 2 ay sonra motor yaptırmak zorunda kalan arkadaşlarım oldu.

Ayrıca bütçeni yazarsan birkaç araç tavsiyesinde bulunabilirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • malaustası M kullanıcısına yanıt
    hocam haklısınızda kanımız kaynıyor

• komşununbaşarılıçocuğu K kullanıcısına yanıt
    hocam çok sağolun verdiğiniz bilgiler için kısmetse bu aksam geliyorum kıbrısa. Fakat ehliyetim resmi olarak elime ulaşmadı kıbrısda sorun olur mu

• Dostum ben kıbrısta okuyorum.Öncelikle sağdan direksiyon olması ve türkiyeye göre trafiğin tersten akması araç kullanmakta belki problem yaratabilir.Bazen ben yaya olarak şaşırıyorum araba vuracak bir gün.
  • Birincisi araba getirtme işine hiç bulaşma, illa ki BMW istiyorsan zaten bolca var. Sana tavsiyem bütçene uyacak japon arabası alıp kullanmandır. Arkadaşların da belirttiği üzere burada araç tamir işi sıkıntılıdır. Ehliyetsiz sakın araba kullanma, kaza durumunda ciddi şekilde başın ağrır.
    Ehliyetini ise linkteki bilgilere göre çevirtebilirsin.
    http://www.kibrisuniversiteleri.org/turk-ehliyetimi-kibris-ehliyetine-nasil-ceviririm/
  • komşununbaşarılıçocuğu K kullanıcısına yanıt
    Aynı konuyu ben de araştırdım, biz daha sonra araç almaktan vazgeçtik. Ehliyeti yeni almış, benim bildiğim 2 yıllık ehliyet şart, orada araçlar ucuz, ama çoğu döküntü, tamirat masraflı. En iyisi ana vatandan oraya araç götürmek. KKTC de araç kullanmak buraya göre çok daha kolay, hız yok, herkes kurallara saygılı, bilgili ve belli bir trafik kültürü oluşmuş.
  • Araci alip almadiğini bilmiyorum ama vergisiz alirsin sen zz plaka.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.