Malumunuz şu sıralar Güney Kıbrıs'ın sondaj çalışmaları gündemden düşmüyor. Sürekli 12. parsel lafı geçiyor. 12. parsel aşağı 12. parsel yukarı. Neresi karedeşim bu 12. parsel, açıklayan bir Allah'ın kulu yok. Neden biri bir harita koysun, işaretleyip göstersin ki zaten herkes nerede olduğunu biliyor 12. parselin bir ben bilmiyorum o kadar! En sonunda bir haberde buldum 12. parselin nerede olduğunu.
Bu 12. parsel lafları çıktığından beri ben bu alanı hep KKTC karasularında bir bölge olarak hayal etmiştim. Yukarıdaki resimde neresi olduğunu görünce, bu alanın bizi neden bu kadar enterese ettiğine pek anlam veremedim.
orası bize göre uluslararası sular. yani herkesin ortak kullanım alanı. 96 dan sonra rum kesimi kıta sahanlığını genişlettiğini açıklamıştı ve pek çok ülkede bunu kabul etti tabi ki biz hariç. rumlar bize göre hakkı olmadığı ortak alanda hak elde etmeye çalışıyor. yani bize göre ordan çıkacak petrolde bizimde hakkımız var.
dahada güzeli; 2-3 gün önce haber aynen veriliyor; israil uçakları bizim gemimiz üzerine taciz uçuşu yaptı, gemimiz bunu karaya bildirdi ve mersinden kalkan f16 lar gelerek kısa bir sürtüşme sonucu israil uçaklarını engelledi.
daha sonra; bu habere; " bir rum gazetesinde yayınlanan bu haber" diye devam edildi.
en sonunda; tekne kaptanına baglanıldı ve tekne kaptanı " hiç öyle birşey olmadı "dedi.
bombaydı ya :)
O bölge aslında bizi pek ingilendirmiyor. Bizi asıl ilgilendiren Rumların kıta sahanlığını bahane ederek yakında kuzeyde ki sularda sondaj yapacak olması.