Şimdi Ara

Kia Sportage mi? Vw Tiguan mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
0
Favori
28.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tiguan forum sitelerine girerseniz ben burada tiguan almak isteyecek biri olacagını sanmam.aracta ciddi sorunlar var.
    sportage ise cok yeni.ne olacagı belli ..bence bu sınıf aracta beklemekte fayda var.
  • Acelesi olmayan için beklemekte fayda var. Bu sınıfta rekabet daha yeni başlıyor. Yeni fırsatlar çıkacaktır. Yeni çıkmış bir arabaya hemen atlamak doğru değil bence de.
  • Bugün ilk defa Sportage'i gördüm ve yakından inceleme fırsatım oldu.Araçla yolculuk yapmadım;ama ilk izlenimim Tiguan'ın daha iyi olduğu yönünde.
  • sportage'ın özellikleri daha iyi ama vw tiguan performans ve kalite bakımından daha iyi.

    Yeni passat, yeni jetta, yeni focus gelecek onlarıda incelemek istiyorum.
  • VW Tiguan gerek kullanıcıları gerekse bu sınıf araçlarla ilgilenen kitleler tarafından oldukça beğenilen bir araç. Araçla ilgili ciddi sorunlardan bahsetmişsiniz ancak sanırım yüzlerce sayfalık forumun sadece sorunlardan bahsedilen bir kaç sayfasını okumuşsunuz. Her marka aracın sayfasına girerseniz sorunlar yaşayan insanlarla karşılaşırsınız doğal olarak.
    Tiguan ciddi hiç bir sorunu olmayan bir araçtır. Tek sıkıntısı bazı kullanıcıların karşılaştığı bazen duyulan tiz bir sestir. Bunu da genellememek gerekir.
    Kaldı ki bu ses sıkıntısını bir çok kullanıcı çözmüştür.
    Araç 3-4 yıldır yollardadır zaten, denenmiş ve kendisini ispat etmiş bir araçtır. Şu an da 3 yıllık Tiguan'lar bile hala sıfır gibi durmaktadır, bunda yüksek malzeme kalitesinin çok büyük etkisi vardır. Qashqai, Sportage vs. gibi araçların 2-3 yıldan sonra direksiyon, kapı kolları vs. gibi iç mekanlarında oluşan yıpranma ve aşınmaları bizzat biliyorum.

    Sınıfının en performanslı ve en güvenli araçlarının başında geliyor olması, makul vergisi, 4x4 oluşu vs. gibi pek çok avantajı olan bir araçtan bahsediyoruz.
    Sınıfında, bu fiyat aralığında, performans-güvenlik-malzeme kalitesi-motor teknolojisi bakımından eşlenecek başka bir araç ben henüz bulamadım.
    Benim görüşüm bu araçta eksik olan DSG şanzumandır. (1.4 TSI versiyonunda)

    2009 model Tiguan kullanıyorum, 26.000 Km nin üzerindeyim ve en küçük bir sıkıntım olmadı. Tam aksine bahsettiğiniz Tiguan forum siteleri bir çok insanın Tiguan almasına yol açmıştır. Çünkü objektif olarak her şey orada anlatılıyor.
    Eğer Tiguan 1.4 TSI versiyonunda DSG şanzuman opsiyonu olsa idi zaten iyi olan satış rakamlarının çok daha iyi seviyelere geleceği aşikardır.

    quote:

    Orijinalden alıntı: freshizmir

    tiguan forum sitelerine girerseniz ben burada tiguan almak isteyecek biri olacagını sanmam.aracta ciddi sorunlar var.
    sportage ise cok yeni.ne olacagı belli ..bence bu sınıf aracta beklemekte fayda var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oscarmiller -- 30 Ekim 2010; 17:33:33 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oscarmiller
    Tam aksine bahsettiğiniz Tiguan forum siteleri bir çok insanın Tiguan almasına yol açmıştır. Çünkü objektif olarak her şey orada anlatılıyor.


    Bu kişilerden bir taneside benim. Şu an için Tiguan'a çok yeni olsamda , aldığıma gayet memnunum. En azından yerden yüksek ikiçeker bir araç değil.
  • ARKADAŞLAR KIA SPORTAGE KONUSUNDA HAKLILAR DAHA CAZİP DURUYOR AMA LÜTFEN TEST EDİN KESİNLİKLE TİGUANIN YERİNİ TUTMAZ KORE TEKNOLOJİSİ 1,6 MOTORUN ZENGINLEŞTİRİLMİŞ HALİ TİGUAN KULLANANLAR BİLİR HANGİ VİTES OLURSA OLSUN ARACTA DÜŞÜNME YOK. SADECE ARACIN HAKKINI VERİN.

    EN ÖNEMLİ KONUDA TİGUANIN GUVENLİK OLGUSU YÜKSEK SURATLERDE BU HİSSİ SİZE VERİYOR MALESEF KİA DA BU DURUM YOK YOKUS ÇIKARKEN DAHİ 1,6 ARABANIN YUKSELTİLMİŞ HALİ HİSSİ VERİYOR. KISACASI KİA YA BİNMENİZ YETER HEMEN İNECEKSİNİZ.

    TİGUAN KULLANANLAR BİLİR GÖRÜŞ MESAFESİ, DÖNÜŞ MESAFESİ ARKA ÖN DİNGİL MESAFELERİ SUV SINIFI İÇİN MM TASARLANMIS LÜTFEN DİKKAT...
  • vw tiguan almanyada en fazl satılan suv dur. 2. bmw x1, 3. audi q5 şeklindedir. güvenlik testlerinde başarılı sonuçları mevcuttur.

    suv sınıfında araç alınacaksa güvenlik açısında arabanın 4x4 olmasını isterim. yüksek agırlık merkezinden dolayı.

    net karşılaştırma için makyajlı tiguan modelini bekle derim.
  • peki 2. 0 dizel sportage 2.0 dizel tiguan karşılaştırılırsa?

    donanım olarak kia çok önde ama motorlar?
  • kia türkiyeye ayırdıgı sportageları göndermiyor.Sebebi ise avrupa pazarında çok fazla begenililip talep alması.Spo gerçekten güzel bir tasarıma sahip bu tasarım avrupada karşılık buldu.Türkiyede şu n araç bulunmuyor.Avrupa ülkelerinde beklenenden fazla talep var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xyolcu

    kia türkiyeye ayırdıgı sportageları göndermiyor.Sebebi ise avrupa pazarında çok fazla begenililip talep alması.Spo gerçekten güzel bir tasarıma sahip bu tasarım avrupada karşılık buldu.Türkiyede şu n araç bulunmuyor.Avrupa ülkelerinde beklenenden fazla talep var.



    avrupalıya üst tabaka muamelesi yapıyorlar.bizde 3. dünya ülkesiyiz gözlerinde.e bu haber doğruysa ve hala gidip kia ürünü almaya çabalıyorsanız...!yorumsuz...
  • @nuestra

    Bir motorun omrune etki eden en onemli faktorler sikistirma orani ve stroktur. Araclar fabrika cikisi belli tolerans degerleri neticesinde guc uretirler downsizing'de yapilan islem ise bu tolerans degerini daha da kisarak, daha sinirda bir konumlandirma yapmaktan ibrarettir zira ortalama bir kullanicinin 3-4 senede otomobil degistirdigi ve Bir otomobilin kullanim omru boyunca ortalama 1,5 kisi tasiyor olmasi sebebiyle ureticiler tarafindan uygun gorulmus, goze alinmis bir risktir downsizing. Siz sikistirma orani gayet sinirlarda asiri beslemeli bir motora chip uygulamasindan bu kadar normalmis gibi bahsederek ilerde cok vebal alirsiniz. Downsizing artik gunumuz gercegi evet ama kullanim amacini bilip bu siniri gecmemek sartiyla.
  • tasarım sportage güç tiguan siz karar verin ama 1.4 motordan 210 hp güç üretmekten bahsediliyor tiguanda sağlıklı olmayabilir
  • tiguan 4x2 bluemotion olarak 55.000 tl indirimli fiyat aldım yani spo ile arasında 3,300 tl gibi az fiyat farkı var.

    tiguan 150ps 240nm torka,
    sportage 135ps 165nm torka sahip.

    tiguan şehirdışı 5,7 - şehiriçi 8,5 - ortalama 6,7 yakıt tüketimi
    sportage şehirdışı 6,0 - şehiriçi 8,2 - ortalama 6,8 yakıt tüketimi

    tiguan 0-100 hızlanma 9,4 saniye maks hız 197 km/s
    sportage 0-100 hızlanma 11,2 saniye maks hız 178 km/s

    tiguan 1526 kg
    sportage 1350 kg

    tiguan bagaj hacmi 470lt
    sportage bagaj hacmi 564lt

    tiguanda eksik olan donanımlar : panoramik cam tavan , hız sabitleyici , yağmur sensörü, kararan iç ayna, geri görüş kamerası , led gündüz farları, anahtarsız giriş ve çalıştırma, 17" jantlar, alarm, follow me home, elkt katlanır yan aynalar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garin -- 13 Kasım 2010; 19:14:12 >
  • sayın garin

    belirtdiğiniz gibi iki araba arasında belirgin tork farkı mevcut. kia bu modelle sınıf atlasada vw güvenirliliğini sağlaması için zaman gerekecek.

    1.4 tsı teknolojisi vw yıllardır uyguluyor. günahı ve sevabıyla 1.6 gdi den çok üstün.

    donanımsal açıdan belirtdiğin fiyat aralığında vw tiguanın eksikleri var. olsa da iyi motor vw yana.
  • bende iki arac arasında kararsız kaldım her iki aracıda test ettim.birde reno grand scenic vardı aralarında .herkes kendi bütcesine göre arac bakıyor benim gibi.bunu yaparkende en iyisini almak istiyor.daga taşa cıkmayacagıma göre 4*4 olması gerekmiyor sonucta şehir içi kullanıyorum cross yapmıyorum.kendi adıma konuşuyorum.yakıt.teknoloji.donanım.saglamlık.kalite ve FİAT....bunları bir araya getirdigimde sportage agır bastı..tiguen tabiki şüphesiz motor konusunda cok başarılı ama malesef dizayn konusunda cook gerilerde kalmış..bunların hepsini bir bütün olarak baktıgımda sportageagır basıyor. tam bir ay bunları araştırdım..yeterli param olsaydı tabiki tiguen fiatında daha güzel araclar vardı onlARDAN alırdım.sonucta yakıt konusundada sport age agır bastı ve kararımı sporageden yana kullandım .herkese kazasız ve keyifli sürüşler dilerim.
  • sayın asem11
    hayırlı olsun. kazasız belasız sürüşler dilerim. dizayn konusunda haklısınız vw tiguan kia spor. gerisinde dogrudur.

    ben makyajlı tiguanı bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vw tigu
    sayın asem11
    hayırlı olsun. kazasız belasız sürüşler dilerim. dizayn konusunda haklısınız vw tiguan kia spor. gerisinde dogrudur.

    ben makyajlı tiguanı bekliyorum.

    Ne zaman geliyo makyajli tiguanlar hocam ve resimleri var mı nette ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pprodigyy

    quote:

    Orijinalden alıntı: xyolcu

    kia türkiyeye ayırdıgı sportageları göndermiyor.Sebebi ise avrupa pazarında çok fazla begenililip talep alması.Spo gerçekten güzel bir tasarıma sahip bu tasarım avrupada karşılık buldu.Türkiyede şu n araç bulunmuyor.Avrupa ülkelerinde beklenenden fazla talep var.



    avrupalıya üst tabaka muamelesi yapıyorlar.bizde 3. dünya ülkesiyiz gözlerinde.e bu haber doğruysa ve hala gidip kia ürünü almaya çabalıyorsanız...!yorumsuz...

    Sanki vw ve dogus bize 3.sinif muamelesi yapmiyor.allah izan nasip etsin herkese
  • makyajlı tiguan vw bayisine göre almanyada 2011 ilk çeyreğinde tanıtılacak türkiyede 2011 haziranda satılacakmış.

    net de tam net resimleri yok. ama alman dergilerine göre hafif bir makyajdan söz ediliyor. ön- arka far, tampon vb değişimden bahsediliyor. iç mekanı zaten her yıl passat gibi ince ince değişime ugradı. diresiyon , yeni klima ve radyo mp3 çalar gibi. yani iç mekanı fazla değişmeyecek.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.