|
Kia, elektrikli EV3, EV4 ve EV5’in GT versiyonlarını tanıttı
-
-
Marka algısını son zamanlarda en çok yükselten firma.. Kia Besta, Sephia, Rio vs den sonra böyle manyak şeyler çıkartacağına Kadir amca bile inanmazdı :)
-
Kullanıcıların çoğu 0'dan 100'e 2 sn daha erken çıkmak yerine 200km daha fazla menzil istiyor.. Üreticiler bunu önceliklendirmeli..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
İlkini yapabilmek inanılmaz kolay ve maliyeti düşük.
İkincisi ise çok zor, büyük pil koymak büyük yakıt deposu koymak gibi bir durum değil. Bir çok götürüsü var, fiyatlandırma olarak da üreticiye problem. Teknolojinin limitine takılıyoruz orada, günümüz pil teknolojisi şu anda bu kadarına elveriyor.
Kaldı ki EV3 zaten uygun fiyatlı modeller içinde olarak en uzun menzilli araçlardan biri.
_____________________________ -
ya şu Iron Man'den esinlenmiş farlardan bir vazgeçin bıhhtık valla
_____________________________ Kaybedeceğini bile bile neden mücadele ediyorsun dedi. Öleceğini bile bile yaşadığını unutmuştu o an... Bozmadım. -
Tek başına büyük pil ile menzil arttırma işini doğru bulmuyorum.
Aerodinami ve yazılımla da min 100km yakalanabilir..
Şu an geçiş aşaması olduğu için belki geleneksel çizgilere yakın ilerleniyor ya da regülasyonların düzenlenmesi gerekiyor bilemiyorum ama burada en iyi verimi alabilmek için uçak gibi burunlara sahip araçlar üretilmeli..
Bunu tabii ki dengelemek de lazım çünkü uçak uçmak ister ama araba ise yola yapışmak ister :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WDStyle -- 11 Ocak 2026; 14:48:56 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Mercedes CLA, Tesla model 3 falan son derece aerodinamik ve verimli araçlar ama wltp 650-700km, reelde de 500km falan max işte. Zaten çok yeterli bu menziller adam gibi şarj altyapısı olan ülkelerde.
Uçak burun olmaz, güvenlik ve yaya çarpışma kuralları vb sebebi ile.
_____________________________ -
Uçak burnu demedim zaten uçak burnu gibi dedim yani onu da mühendisler düşünsün..
Uçak 0.02cd , bu konuda en iyi araba 0.17cd (mercedes benz eqxx).
Ortalama ayakları yere sağlam basan bir araca 0.15 cd ayarlansa fazladan 200km gerçek menzil garanti (wltp de şişme değil) aynı batarya ve yazılımla ki özellikle EV almayı düşünenler uzun yol menzilinden endişe ediyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WDStyle -- 11 Ocak 2026; 16:45:50 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
En Beğenilen Yanıtlar
|
Marka algısını son zamanlarda en çok yükselten firma.. Kia Besta, Sephia, Rio vs den sonra böyle manyak şeyler çıkartacağına Kadir amca bile inanmazdı :)
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt