Şimdi Ara

KGS ve OGS Arasındaki Fark Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
14.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • KGS ile OGS'nin arasındaki fark nedir? Diyelim ki hesapta para kalmadı ve KGS & OGS'nin bağlı bulunduğu hesaplarda kredi kartına bağlı değil. Bu durumda hesapta para kalmayınca köprü ücretinin 10 katı kadar ceza mı ödeniyor? KGS ve OGS hakkında detayları bilgi verir misiniz?

• kgs : kontorlü geçiş sistemi /kontörlü telefon hattı gibi ön ödemeli

ogs : otomatik geçiş sistemi /kredili ,bankada kredili mevduat (kmh) hesabın olmalı
  • quote:

Orjinalden alıntı: volkana34

kgs : kontorlü geçiş sistemi /kontörlü telefon hattı gibi ön ödemeli

ogs : otomatik geçiş sistemi /kredili ,bankada kredili mevduat (kmh) hesabın olmalı

kgs: kontorlü geçiş sistemi değil kartlı geçiş sistemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EagleGlance -- 9 Nisan 2008; 22:00:06 >
  • kgs de kredin bitince geçemiosun ogs de - ye düşüyor sanırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: HazzaR

kgs de kredin bitince geçemiosun ogs de - ye düşüyor sanırım.

2 sindede geçiyorsun yani bende öyle 2side war kgsdede kredi bitince bağlı olduğu kredi kartından yine 30 ytllik kredi yüklüyor...
  • Fiziksel olarak kullanıma en uygun ogs bence ..

KGS ' de aracı durdurmak gerekiyor camı açıp kartı okutuyorsunuz. ( Kartı biryere sokmuyorsunuz , markette barkod okutur gibi uzaktan gösteriyorsunuz. )
    OGS' de durmadan transit bir şekilde hız kesmeden geçiyorsunuz , alıcılar sizin cihazı okuyor.
  • OGS highline donanimli passat gibi
    KGS comfortline donanimli passat gibi

OGS daha guzel
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar 1ay sonra FSM'de de nakit gişeleri kalkıyormuş.Peki benim gibi başka bir ilden gelip de Avrupa yakasına geçmiş biri geri gelirken köprüden geçmek istese nasıl yapacak?Yoksa mecbur arabalı vapur mu kullanmak zorundayız?
  • quote:

Orjinalden alıntı: HRMNKY

Arkadaşlar 1ay sonra FSM'de de nakit gişeleri kalkıyormuş.Peki benim gibi başka bir ilden gelip de Avrupa yakasına geçmiş biri geri gelirken köprüden geçmek istese nasıl yapacak?Yoksa mecbur arabalı vapur mu kullanmak zorundayız?

Sende benim gibi yarın sabah bankaya gidip kartını alacaksın yada ogs cihazını alacaksın
  • Peki hesaba bağlı kredi kartı hesabı yoksa OGS alamıyor muyuz?
  • Ne gerek var KGS ye
    Herkes de nasılsa kredi kartı var. Neden kredi kartından çekmiyorlar?
  • Otomatik Geçiş Sistemini kullanabilmeniz için sistemin bankacılık hizmetlerini vermekte olan T.C. Ziraat Bankasının ve İş Bankasının ilgili şubelerine başvurarak Otomatik Geçiş Sistemi Kullanıcı Sözleşmesini imzalamanız, Elektronik Etiket satın alarak beyan ettiğiniz aracınıza takmanız ve ilgili hesaba OG Şeritlerinden geçişlerinizde adınıza tahakkuk edecek geçiş ücretinin tahsilatında kullanılmak üzere para yatırmanız gerekmektedir. Otomatik Çıkış Şeritlerinden her geçişinizde daha önce Bankaya yatırdığınız paradan geçiş ücreti düşülecektir. Abonenin isteği halinde Bankanın/diğer bankaların kredi kartı hesabı ile OGS hesabı ilişkilendirilebilmekte ve geçiş ücretleri geçiş yapıldıkça kredi kartı hesaplarından düşülmektedir. OGS abonelik başvurusu yapılabilecek Banka Şubeleri hangileridir?

http://www.ziraatbank.com.tr vehttp://www.isbank.com.tr adreslerinden şubeler hakkında detaylı bilgileri öğrenebilirsiniz.

• OGS'yi anladım. Peki KGS'de hesaba bağlı olan kredi kartı hesabı yoksa ve hesapta para kalmadıysa ve araç ile KGS'yele geçerken köprü geçiş ücretini cezalı olarak 10 katı kadar mı ödememiz gerekiyor?

KGS barkotunu okurken hesapta para yoksa KGS okuyan cihaz geçişe izin vermiyor mu? Bu durumda ne oluyor?
  • # Nakit KGS kartları, üzerine para yüklenen (ön dolumlu) kartlar olup satışa ve doluma yetkili Şubelerimiz aracılığıyla satılmakta ve geçiş bedeli yüklenmektedir.
    # Nakit KGS kartı ile %20 indirimli olarak geçiş yapıldıkça geçiş bedelleri kartta yüklü paradan düşülmekte, kalan bakiye kart okuyucu ekranlarından görülebilmektedir.
    # Nakit KGS kartı alabilmek için en yakın satışa yetkili şubemize başvurulabilir.
    # Nakit KGS kartları araç plakası ile eşleştirilmemektedir, dolayısıyla kartın aynı araç sınıfında olmak kaydıyla bir başka araçta da kullanılması mümkündür.
    # Kartlarımız 3 YTL karşılığı kullanımınıza sunulmaktadır.

KREDİLİ KGS

* Kredili KGS kartı kredi kartı işlevini taşımakta, alışveriş ve nakit avans işlemlerinin yanı sıra otoyol ve köprülerde %20 indirimli geçiş yapılmasını sağlamaktadır.
    * Kredili KGS kartıyla geçiş yapıldıkça geçiş bedelleri kredi kartı hesabına alışveriş olarak yansımakta ve düzenli olarak gönderilen aylık hesap özetleri ile ödeme imkanı sunulmaktadır. Böylece önceden para yükleme yapmadan geçiş yapılması mümkündür.
    * Kredili KGS kartlarında araç plakası eşleştirilmesi yapılmaktadır.

Aciklayici olmustur umarim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ansin -- 12 Nisan 2008; 12:19:15 >

• Aradaki tek fark:
    KGS: Arabayı durdurman şart kartı okutabilmek için ve genelde sıra olur önünde... kartı arabada bulamama durumu olabilir.. nereye koymuştum bu kartı gibi...sen hızlı olsan bile önündeki olmayabilir.

OGS: Hiç kaybolmaz. ÖN cama montedir.. durmadan direkt geçersin ve artık aletin kendi bedavadır,isbank...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 12 Nisan 2008; 12:21:05 >
  • Mesela şöyle düşünün.

Nakit KGS ile köprüye gittiniz. Bakiyeniz yeterli değil. KGS'yi barkot okuyucuya yaklaştırdınız. Bu durumda ne olur? Geçmenize izin vermez mi? Her halde ayrıca köprüde dolum yapan yerlerde mevcut olmalı dimi?
  • baska bir araca ait ogs yi kendi aracımızda kullanabiliyormuyuz
  • quote:

Orjinalden alıntı: memisoglu

baska bir araca ait ogs yi kendi aracımızda kullanabiliyormuyuz

Ben birkaç defa denedim sorun çıkmadı.
  • Ben ogs kullaniyorum. kredin bitince belli bi limite kadar - lere dusebiliyosun. hatta giseden gecerken dusuk limit felan yaziyo simdi tam hatirlamiyorum ne yazdigini ama once odedigin miktar giseye. sonra limit az ise uyari yazisi cikiyo . Kart li sistemde de ayni mantik olmali.

Ogs nin baska aracta kullanilmasi yasak bildigim kadariyla.
  • Ziraat bankasinin sitesinde yasak diye bi sey okumustum. Soyle olur o zaman otomobil ogs sini alir bi kamyoncu kullanir . kim nasil denetliyo bilmiyorum .
    quote:

Orjinalden alıntı: Burak[Alper]

quote:

Orjinalden alıntı: memisoglu

baska bir araca ait ogs yi kendi aracımızda kullanabiliyormuyuz

Ben birkaç defa denedim sorun çıkmadı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.