Şimdi Ara

KGS KALKTI, HGS Mİ YOKSA OGS Mİ ALMALIYIM ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
2
Favori
63.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

quote:

Orijinalden alıntı: ALAK_

Arkadaşlar KGS tam anlamıyla kalktı mı? Eğer hgs ya da ogs yoksa otobanda geçiş şuan nasıl oluyor?

31/12/2012 tarihinde kalkacak dediler...Eğer uzatma olmazsa...Şu an elinde olanlar zaten kullanıyor,gişesi var...Sadece yeni dolum yapılmıyor...

Tamam hocam teşekkürler, şu hgs zımbırtısını da almak lazım artık.
  • arkadaşlar etiket camdan zo ayrılan bir malzeme gibi duuyor.
    arabayı sattığımız zaman ne olacak. üzerinde mi gidecek, devir mi yapılacak...
  • Ben otoyolları mevcut durumda kullanmıyorum. Belki olur da ihtiyaç olursa senede bir kere ancak kulanırım.
    Şimdi 30TL verip de HGS almak benim için çok saçma. Hiç değilse 1 gişede KGS olayı devam etse iyiydi.
  • Ziraat bankası OGS kullanıyordum, şimdi işbankası kredi kartı kullanmaya başladım, ziraat kredi kartını kapatacagım, dolayısıyla isbankası OGS kullanmak için başvurdum. Şu sıralar bir kampanya var ücretsiz veriyorlar OGS cihazını. Merak ettiğim konu şu;
    1- Ziraat OGS cihazını başkasına devretmek mümkün mü?
    2- Ziraat bankasından bu cihazı alırken (3 yıl civarı oldu) depozito almışlardı sanırım, iade edince geri ödeme yapıyorlar mı?
  • Ben HGS aldım yanlız bir sıkıntı var...

Bu HGS tam olarak hiç bi yerde anlatılmıyor...

Ruhsat numarasını alıyor, Plakayı alıyor, TC kimlik alıyor, peki arabayı sattık ne olacak???

Veya bu HGS'yi internetten yükleyebiliyor muyuz? Muşteri hizmetlerine girişte yapılmıyor...

Biraz bilgi eksikliği var sankim yoksa güzel birşey...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Salih_85

Ben HGS aldım yanlız bir sıkıntı var...

Bu HGS tam olarak hiç bi yerde anlatılmıyor...

Ruhsat numarasını alıyor, Plakayı alıyor, TC kimlik alıyor, peki arabayı sattık ne olacak???

Veya bu HGS'yi internetten yükleyebiliyor muyuz? Muşteri hizmetlerine girişte yapılmıyor...

Biraz bilgi eksikliği var sankim yoksa güzel birşey...

DEĞERLİ ARKADAŞLAR, TÜRKİYENİN HER YERİNDEN 4441117 ARAYABİLİRSİNİZ...

HIZLI GEÇİŞ SİSTEMİ (HGS)

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), 17.09.2012 tarihinde İzmir-Aydın Otoyolu, İzmir-Çeşme Otoyolu, Boğaz Köprüleri, Avrupa Otoyolu, Anadolu Otoyolu ve Niğde-Mersin-Şanlıurfa otoyollarındaki ücret toplama istasyonlarında PTT Genel Müdürlüğü tarafından devreye alınmıştır.

OGS-KGS-HGS ABONELERİNİN HANGİ ŞERİTLERİ KULLANMALARI GEREKMEKTEDİR?

14 Mayıs 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Karayolları Genel Müdürlüğünün sorumluluğu altında bulunan otoyollar ile erişme kontrolünün uygulandığı karayollarında geçiş ücretlerinin belirlenmesi ve uygulanmasına ilişkin yönetmeliğin 10.maddesi gereğince “Sürücü, İdare tarafından kurulmuş sistemlerde kendisinin kullandığı ödeme sistemine ait giriş ve çıkışta bulunan şeritleri, kurallara uygun olarak kullanmak zorundadır. Bu şeritlerin dışındaki çıkış şeritlerinden geçiş yapılması halinde cezalı geçiş ücreti tahakkuk ettirilir” ifadesi yer almaktadır. Dolayısı ile OGS, KGS ve HGS ayrı geçiş sistemleri olup, her abonenin kendi şeridinden geçiş yapması gerekmektedir. Aksi durumda 11 kat cezalı geçiş ücreti tahakkuk ettirilir.

OGS-KGS-HGS DEN KAÇAK GEÇİŞ YAPILMASI DURUMUNDA NE YAPILMALIDIR?

OGS ve KGS sistemlerinden geçiş ihlali yapılması durumunda; geçiş ihlali yapılan plaka üzerine 7 (yedi) gün içinde OGS abonesi (yeni üyelik) olunması durumunda cezalı geçiş ücreti uygulanmamaktadır.

HGS gişelerinden geçiş ihlali yapılması durumunda ise; geçiş yapılan plaka üzerine 7 (yedi) gün içinde HGS abonesi (yeni abonelik) olunması durumunda cezalı geçiş ücreti uygulanmamaktadır.

Bu nedenle geçiş yapılan şerit bilgisi önem arz etmektedir.

OGS-KGS şeridinden geçiş ihlali yapan bir kişi ihlal yapılan araç için 7 günlük sürede HGS abonesi olursa cezası normal ücrete çevrilemeyecektir. Aynı şekilde HGS den geçiş yapan bir sürücü 7 günlük sürede geçiş yapan araç için OGS ya da Kredili KGS abonesi olması durumunda geçiş ihlal cezası normal ücrete çevrilmeyecektir.

HGS İLE İLGİLİ SORU VE SORUNLARDA NEREYE BAŞVURULMALIDIR?

HGS sistemine ait işlemler PTT Genel Müdürlüğü tarafından yapılmakta olup, HGS’ ye ait geçiş ve ihlal bilgileri Karayolları Genel Müdürlüğü veritabanından görülememektedir. HGS ile ilgili hgs@ptt.gov.tr e-mail adresine, 444 17 88 PTT Çağrı Merkezine veya PTT Şubelerine başvurulması gerekmektedir.

HGS ile ilgili ayrıntılı bilgiye ve HGS geçiş ihlal cezalarına,http://hgsmusteri.ptt.gov.tr adlı internet sayfasından ulaşılabilmektedir.

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

• quote:

Orijinalden alıntı: ttoygar

Ziraat bankası OGS kullanıyordum, şimdi işbankası kredi kartı kullanmaya başladım, ziraat kredi kartını kapatacagım, dolayısıyla isbankası OGS kullanmak için başvurdum. Şu sıralar bir kampanya var ücretsiz veriyorlar OGS cihazını. Merak ettiğim konu şu;
    2- Ziraat bankasından bu cihazı alırken (3 yıl civarı oldu) depozito almışlardı sanırım, iade edince geri ödeme yapıyorlar mı?

up
  • arkadaşlar köprülerde OGS kalkmadı değil mi, HGS ile birlikte devam ediyor? İstanbul dışından geleceğiz yakında sorayım dedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alaska Yolcusu

arkadaşlar köprülerde OGS kalkmadı değil mi, HGS ile birlikte devam ediyor? İstanbul dışından geleceğiz yakında sorayım dedim.

OGS kalkmadı hocam aynen devam
  • quote:

Orijinalden alıntı: kindness

quote:

Orijinalden alıntı: ttoygar

Ziraat bankası OGS kullanıyordum, şimdi işbankası kredi kartı kullanmaya başladım, ziraat kredi kartını kapatacagım, dolayısıyla isbankası OGS kullanmak için başvurdum. Şu sıralar bir kampanya var ücretsiz veriyorlar OGS cihazını. Merak ettiğim konu şu;

up

Cevap ikisi de negatif.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • garanti bankasından 30 tl olarak aldım.müşterisi olduğum için 5 tl kart ücretini almadı fakat 30 tl yükleme çok fazla bence ,bundan sonrakileri 15 tl olarak yükleyebilecekmişim.30 tl 3 sene gider bana çünkü fazla kullanma şansım olmuyacak....
  • arkadaşlar ben shell den aldım sadece bir sticker verildi ikincisi nerede dedim o ruhsata yapıştırılan o artık verilmiyor kalktı dendi doğru mu?
  • HGS %60-70 dogru okuma oranı var. OGS'de bu oran %93'lerde.
    OGS tubitak tarafından yapıldı ve HGS ihale ile satın alındı. normalde OGS'nin var olan muhasebe sistemi uzerine entegre olarak gelmesi ve birlikte calisabilmeleri ilk akla gelen iken
    nasil bir ihale yapıldı ise HGS atmamı ile farklı bir sistem olarak geldı OGS'deki paranizi HGS'yede aktaramiyorsunuz. bir sure sonra OGS ortadan kaldırılacaktı LAFTA ama beceremediler
    bugun bankalardan OGS ve hgs alabiliyorsunuz.

otobanlarda her iki sistemin ayni anda islemesinin zarari nedir
    özelikle yanlis giseye girdigini fark eden suruculer sert degistirriken kazaya neden olmakta
    trafik daha yavas isleyecektır.

hirvatistanda gidip plakani registir ediyorsun ve trafigin duz kavsaksiz oldugu noktalarda uzaktan plakalar okunarak takip saglanıyor. zaten ogs ya da hds'de sistem okuyamadıgında bakılan nokta yine plaka
    yani aslnıda ne kgs ne ogs nede hgs'nin bizlere satılması gerekmiyordu. ama birileri ihale etti kuruldu ve bizlerde devletrir ceza keser diye satın aldık ve almaya devam edecegiz.

• kara_lahana K kullanıcısına yanıt
    ilk mesajdan 4 yıl, son mesajdan da 2 yıl sonra cevap verdiğiniz için sizi tebrik ediyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loutrec_ -- 13 Şubat 2015; 18:58:46 >
  • Ogs tabiki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.