Şimdi Ara

Keyf-i Azizimce Kitap Tavsiye Ediyorum... - KONU GÜNCELLENMEYECEKTİR (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.221
Cevap
54
Favori
34.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mercpool

Çok önceleri bu forumda takılırdım çok da hoşuma giderdi fakat artık ortam siyasetten geçilmiyor. Nerde o eski csbler zebaniler.
    E nazmi hocam sizin gibi bilgi birikimi yüksek bir kişiyi Kayıprıhtım'ın forumunda görmek isterim. Sadece bilimkurgu ve fantazya konuşulmuyor her türden kitap konuşuluyor, tavsiye ediliyor. Sizin bu kitapları izniniz olursa uygun bir vaktimde paylaşmak isterim o mecrada.

Hocam son aldığınız alışverişler adlı bir konu var kayıprihtimda baktığım zaman görüyorum ki çok fazla tarih ve felsefe kitabı alanlar var. Orada tavsiyeleriniz daha çok ilgi çekecektir.
    Sizin tavsiyelerinizden mahrum kalmak istemem acikcasi.
    Sağolasın. Yıllar önce başka bir iki forumda daha takılırdım. Sonra sadece DH kaldı. Şimdi bunu da bırakır gibiyim.

Açıkçası twitter, insta gibi siteler varken hangi forum olursa olsun öyle çok uzun soluğu kaldığını düşünmüyorum.

Ayrıca interneti de azalttım sayılır. Sadece youtube'da gezi videoları ve değişik eğlenceli videolar izlemek ve twitter'da biraz takılıp gülmek için giriyorum.

Kayıprıhtım'a da bundan beş sene önce olsa belki kaydolurdum ama şimdi çok manasız geliyor.

Kitapları tabii ki paylaşabilirsin, bunu kim engelleyebilir.

Sonuçta Marx'ın da dediği gibi Katı Olan Her Şey Buharlaşıyor. Sonsuza kadar tavsiye yapacak değildik ya zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Mandalorian

İnsandan başka bir şey yok maalesef

Alıntıları Göster
    Allah bilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: E-Nazmi

Allah bilir...

Alıntıları Göster
    Vay be sen de demek gidiyorsun. Peki sen de git, o da gitsin, hepsi gitsin forumun bütün parlak beyinleri gitsin.
  • quote:

Vay be sen de demek gidiyorsun. Peki sen de git, o da gitsin, hepsi gitsin forumun bütün parlak beyinleri gitsin.

Alıntıları Göster
    Suçu bende aramasınlar. Beceriksiz yönetim sayesinde bugünlere geldi bu forum.

Bin kere dedik düzene sokun forumu diye. Umursamadılar.

Sonuçta milyonlarca mesaj azaldı sayı.

Tek suçlu yönetim olmasa da payları inkar edilemez.

Ya bir kere bir forum her gün çöker mi? Şu .net bilmem ne ilanları iki üç senedir duruyor durduğu yerde. Ne bekliyoruz ki?

Ben paylaşım yaptığımda bunu 3-5 kişi görecekse manası ne?

Neyse. Hesabı silecek falan değilim ama pek girmem de artık, mesaj da atmam.

Zevk vermiyor.

• quote:

Suçu bende aramasınlar. Beceriksiz yönetim sayesinde bugünlere geldi bu forum.

Bin kere dedik düzene sokun forumu diye. Umursamadılar.

Sonuçta milyonlarca mesaj azaldı sayı.

Tek suçlu yönetim olmasa da payları inkar edilemez.

Ya bir kere bir forum her gün çöker mi? Şu .net bilmem ne ilanları iki üç senedir duruyor durduğu yerde. Ne bekliyoruz ki?

Ben paylaşım yaptığımda bunu 3-5 kişi görecekse manası ne?

Neyse. Hesabı silecek falan değilim ama pek girmem de artık, mesaj da atmam.

Zevk vermiyor.

Alıntıları Göster
    Çok da kafaya takılacak şeyler değil bunlar, hayat akıp gidiyor.

6 sene önce burası aktif sayılırdı o zaman da yönetim bir tane bölüm başkanı seçmedi, düzenlesin şuraları onlar da gitti.

Kolay kolay forumların biteceğini sanmıyorum.

Benim de bi ara böyle zevk alamama gibi bir durumum olmuştu ama yine bir şeyler okuyup, öğreniyoruz. Keyif almak önemli hayattan, eğer hayattan keyif alırsan, yaşamak güzelleşir, renkler bir başka olur.

Herkes gitti bi şey gidemedi yav.

• Roma tarihi ile alakalı birkaç kitap önerisi almak istiyorum sizlerden.
    Bu konuda en bilinen eser Oğuz Tekin hocanın Eski Yunan ve Roma Tarihi eseri galiba. Bunun yanı sıra Akdenizli Tanrılar (Yaşar Atan) kitabını da almak istiyorum.
    Dünyaca tanınan bir diğer eser de The History of the Decline and Fall of the Roman Empire imiş. Türkçeye çevrilmiş fakat bulabilmek pek de mümkün değil. Bazıları da son iki cildin çevirisinin tam olmadığını söylemiş. Türkçe PDF olarak ilk iki cildi bulabildim. Nadirkitap sitesinde 550 lira fiyat biçilmiş Türkçesine.

İngilizcesini de okuyabilirim fakat elimde e-kitap okuyucu yok. Amazon'da 84$-100$'a satılıyor fakat E-kitap okuyucu edindkten sonra İngilizcesini okuyabilirim.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ggreyhame

Roma tarihi ile alakalı birkaç kitap önerisi almak istiyorum sizlerden.
    Bu konuda en bilinen eser Oğuz Tekin hocanın Eski Yunan ve Roma Tarihi eseri galiba. Bunun yanı sıra Akdenizli Tanrılar (Yaşar Atan) kitabını da almak istiyorum.
    Dünyaca tanınan bir diğer eser de The History of the Decline and Fall of the Roman Empire imiş. Türkçeye çevrilmiş fakat bulabilmek pek de mümkün değil. Bazıları da son iki cildin çevirisinin tam olmadığını söylemiş. Türkçe PDF olarak ilk iki cildi bulabildim. Nadirkitap sitesinde 550 lira fiyat biçilmiş Türkçesine.

İngilizcesini de okuyabilirim fakat elimde e-kitap okuyucu yok. Amazon'da 84$-100$'a satılıyor fakat E-kitap okuyucu edindkten sonra İngilizcesini okuyabilirim.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.
    Oğuz Tekin'inki giriş için biçilmiş kaftan. Kartalların İmparatorluğu da iyi diyorlar, Yordam Yayınları.

Decline and Fall Penguin Publishing'de üçü bir arada 65 euro amazon.de'de. 73 dolar ediyor. 5-6 dolar da kargo tutar.

Titus Livius'un eseri İngilizce olarak interntte ücretsiz var ama çok detaylı bir kitap. 20 küsur cilt zaten.

Eutropius da tavsiye edilir genelde. Daha özetimsidir.

Roma Tarihi bir derya.

Mutlaka İngilizce kaynaklara başvurmalı. Türkçe yetersiz.

Kolay gelsin.

• quote:

Çok da kafaya takılacak şeyler değil bunlar, hayat akıp gidiyor.

6 sene önce burası aktif sayılırdı o zaman da yönetim bir tane bölüm başkanı seçmedi, düzenlesin şuraları onlar da gitti.

Kolay kolay forumların biteceğini sanmıyorum.

Benim de bi ara böyle zevk alamama gibi bir durumum olmuştu ama yine bir şeyler okuyup, öğreniyoruz. Keyif almak önemli hayattan, eğer hayattan keyif alırsan, yaşamak güzelleşir, renkler bir başka olur.

Herkes gitti bi şey gidemedi yav.

Alıntıları Göster
    ben genel olarak pek bir şeyden zevk almadığım için artık, belki o yüzden burası da pek vermiyor.

Kitap okumayı da azalttım. Memnunum.

Yüksek Lisansı bırakma aşamasına geldim sıkıntıdan. Ama inşallah gelecek sene bu dönem tezi vereceğim. Sonra da doktora falan yapmayı düşünmüyorum en azından bir yıl.

Bıktım her şeyden.

Gültekin Yıldız'ın uyuzluğu yüzünden altı ayımdan oldum ve bu beni delirtiyor. Yüksek Lİsans yapıyoruz ama adam zevk için herkesi bırakıyor. Ben niye böyle aptalca şeylerle uğraşayım ki? Zorunda mıyım?

Bıktım, bezdim, bunaldım.

İstemiyorum hiç bir şeyi.

• E-Nazmi E kullanıcısına yanıt
    SIkıntıdan en başta Almancayı bıraktınız sanırım

Bu ülke insanı hayattan soğutuyor, yapacak bir şey yok. Ya kabul edeceksin ya da başka yerde hayatını idame ettireceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: David Attenborough

SIkıntıdan en başta Almancayı bıraktınız sanırım

Bu ülke insanı hayattan soğutuyor, yapacak bir şey yok. Ya kabul edeceksin ya da başka yerde hayatını idame ettireceksin.
    Almancayı bırakmıştım ama son beş on gündür bir güçbela tekrar uğraşıyorum. Zor geliyor bu kadar basit dili öğrenmek.

Başka yerde yaşayamam kolay kolay ama şu Yüksek Lisans bitsin, rahat 5-6 ay Türkiye'ye dönmeden gezeceğim inşallah.

Hiç değilse bir nefes alayım.
  • quote:

ben genel olarak pek bir şeyden zevk almadığım için artık, belki o yüzden burası da pek vermiyor.

Kitap okumayı da azalttım. Memnunum.

Yüksek Lisansı bırakma aşamasına geldim sıkıntıdan. Ama inşallah gelecek sene bu dönem tezi vereceğim. Sonra da doktora falan yapmayı düşünmüyorum en azından bir yıl.

Bıktım her şeyden.

Gültekin Yıldız'ın uyuzluğu yüzünden altı ayımdan oldum ve bu beni delirtiyor. Yüksek Lİsans yapıyoruz ama adam zevk için herkesi bırakıyor. Ben niye böyle aptalca şeylerle uğraşayım ki? Zorunda mıyım?

Bıktım, bezdim, bunaldım.

İstemiyorum hiç bir şeyi.

Alıntıları Göster
    Anladım orasını zaten yazdıklarından belli oluyor. Sen de tükenmişlik sendromu var, bir ay falan bir şeyle uğraşma imkanın varsa tatil yap ya da yapabilirsen yola çık çok faideli olur.

Ben yüksek lisans, düşük lisans falan bilmediğim için çok fazla yorum yapamam ama böyle şeyler de hocaya yalakalık yapmak faydalı olabilir, kitabı falan varsa mutlaka al oku tarzını anlamaya çalış, egosunu okşar.

Meditasyon yap, şekeri kes, oruç tut, spor yapmaya çalış bunlar çok faydalı zihnini açacak şeyler.

• quote:

Anladım orasını zaten yazdıklarından belli oluyor. Sen de tükenmişlik sendromu var, bir ay falan bir şeyle uğraşma imkanın varsa tatil yap ya da yapabilirsen yola çık çok faideli olur.

Ben yüksek lisans, düşük lisans falan bilmediğim için çok fazla yorum yapamam ama böyle şeyler de hocaya yalakalık yapmak faydalı olabilir, kitabı falan varsa mutlaka al oku tarzını anlamaya çalış, egosunu okşar.

Meditasyon yap, şekeri kes, oruç tut, spor yapmaya çalış bunlar çok faydalı zihnini açacak şeyler.

Alıntıları Göster
    Uğraşmıyorum zaten herhangi bir şeyle.

Arasıra biraz kitap okuyorum. Daha çok Youtube'da takılıyorum. Çok farklı alemler görüyorsun. Ufkun genişliyor.

Tatil yapacağım inşallah. Nisan'da bir araba ayarlayabilirsem, İzmir'e kadar gideceğim şöyle bir haftalığına on günlüğüne. Ama işte sıkıntı arabanın benim olmaması. O yüzden kesin bir şey değil. Gideceğim yerler de pek arabasız gidilebilecek yerler olmadığı için otobüs çilesi çekmek istemiyorum. Hayırlısı. Ama yolda olmak en sevdiğim şeylerden birisi, yol ekstrem zorlukta olmadığı sürece.

Hiç bir hocaya ne yalakalık yaptım, ne en ufak bir not arttırımı istedim ne de ömrümde bir kerecik bile olsun kopya çektim. Hiç birisini yapmadım yapmam da. Böyle mezun olacaksam hiç olmayayım daha iyi. Bir yığın sefil kopya çekerek mezun oluyor mesela. Allah belalarını versin. Bu dönem bitecek inşallah ders dönemi de işte vermem gereken tek bir ders var. Bir dersten 6 ay uzadı.

Spor yapmak istiyorum. Bisiklet süreyim diyorum ama yazlıktayım, köpek dolu, malum köpekler de bisiklet motosiklet uyuz olur üstüne atlar. Bir çaresine bakacağım.

Sağol yorumların için. Teşekkürler.

• quote:

Uğraşmıyorum zaten herhangi bir şeyle.

Arasıra biraz kitap okuyorum. Daha çok Youtube'da takılıyorum. Çok farklı alemler görüyorsun. Ufkun genişliyor.

Tatil yapacağım inşallah. Nisan'da bir araba ayarlayabilirsem, İzmir'e kadar gideceğim şöyle bir haftalığına on günlüğüne. Ama işte sıkıntı arabanın benim olmaması. O yüzden kesin bir şey değil. Gideceğim yerler de pek arabasız gidilebilecek yerler olmadığı için otobüs çilesi çekmek istemiyorum. Hayırlısı. Ama yolda olmak en sevdiğim şeylerden birisi, yol ekstrem zorlukta olmadığı sürece.

Hiç bir hocaya ne yalakalık yaptım, ne en ufak bir not arttırımı istedim ne de ömrümde bir kerecik bile olsun kopya çektim. Hiç birisini yapmadım yapmam da. Böyle mezun olacaksam hiç olmayayım daha iyi. Bir yığın sefil kopya çekerek mezun oluyor mesela. Allah belalarını versin. Bu dönem bitecek inşallah ders dönemi de işte vermem gereken tek bir ders var. Bir dersten 6 ay uzadı.

Spor yapmak istiyorum. Bisiklet süreyim diyorum ama yazlıktayım, köpek dolu, malum köpekler de bisiklet motosiklet uyuz olur üstüne atlar. Bir çaresine bakacağım.

Sağol yorumların için. Teşekkürler.

Alıntıları Göster
    O boşlukta iyi olmaz. Benim dediğim bilinçli bir boşluktu o boşlukta başka şeyler yapacaksın.

Ben de düzenli olarak en az 10-20 sayfa takılıyorum, sıkıyım şu sıralar. Güzel videolar falan bitmez, o videoları çeken olmak lazım. Başkalarının hayatını izleye izleye nereye kadar?

İmkan olsa ah bir karavan alırdım, bir ay boyunca gezerdim ama imkan yok, belki vardır kim bilir zaten her şeyi böyle erteledikçe koca bir hiçten başka ne geçiyor ele, 60-70 sene hayat çoğunu erteliyorsun yapmaya kalktığın zaman da geç oluyor ya da o eski heves olmuyor. Tutku çok önemli.

Biz Makyavelliyi çok okuduk bu yüzdendir ki her şeyi yaparım insana göre, karşıma iyi biri gelirse istesem de kötü bir şey yapamıyorum.

Bisiklet sür, hatta bununla şehirleri gezenler var ama sana önermedim yapamazsın diye

Reca ederim, boşa okumuyoruz.

• quote:

O boşlukta iyi olmaz. Benim dediğim bilinçli bir boşluktu o boşlukta başka şeyler yapacaksın.

Ben de düzenli olarak en az 10-20 sayfa takılıyorum, sıkıyım şu sıralar. Güzel videolar falan bitmez, o videoları çeken olmak lazım. Başkalarının hayatını izleye izleye nereye kadar?

İmkan olsa ah bir karavan alırdım, bir ay boyunca gezerdim ama imkan yok, belki vardır kim bilir zaten her şeyi böyle erteledikçe koca bir hiçten başka ne geçiyor ele, 60-70 sene hayat çoğunu erteliyorsun yapmaya kalktığın zaman da geç oluyor ya da o eski heves olmuyor. Tutku çok önemli.

Biz Makyavelliyi çok okuduk bu yüzdendir ki her şeyi yaparım insana göre, karşıma iyi biri gelirse istesem de kötü bir şey yapamıyorum.

Bisiklet sür, hatta bununla şehirleri gezenler var ama sana önermedim yapamazsın diye

Reca ederim, boşa okumuyoruz.

Alıntıları Göster
    Video çekmediğimi nereden biliyorsun hacı? Youtube kanalım var benim

Ha gerçi 30 takipçim falan var da düzenli olarak video atmaya fırsatım olmadığı için öyle biraz.

Dile kolay 5 aydır kıpırtı yok hesapta.

Buna rağmen günde 15 ila 30 görüntüleme alıyor videolarım ama işte yeni video olmadığı için artık kimse abone olmuyor.

Bir de tabii videolarda boş yapmadığım için tutmadı benim videolar. Ne bileyim Emre Durmuş gibi falan belki durduğum yerde durmasam ya da Yutubırların ekseriyetinin yaptığı gibi daha çok kendimi çeksem belki daha çok görüntülenirdi.

Bana özelden mail hesabını yazarsan kanalımı gönderirim sana eğer istersen.

• quote:

Video çekmediğimi nereden biliyorsun hacı? Youtube kanalım var benim

Ha gerçi 30 takipçim falan var da düzenli olarak video atmaya fırsatım olmadığı için öyle biraz.

Dile kolay 5 aydır kıpırtı yok hesapta.

Buna rağmen günde 15 ila 30 görüntüleme alıyor videolarım ama işte yeni video olmadığı için artık kimse abone olmuyor.

Bir de tabii videolarda boş yapmadığım için tutmadı benim videolar. Ne bileyim Emre Durmuş gibi falan belki durduğum yerde durmasam ya da Yutubırların ekseriyetinin yaptığı gibi daha çok kendimi çeksem belki daha çok görüntülenirdi.

Bana özelden mail hesabını yazarsan kanalımı gönderirim sana eğer istersen.

Alıntıları Göster
    Video derken işin felsefi kısmına dikkat çekmek istemiştim.

Karşılıklı aboneleşelim, sen benim hesaba abone ol, yorum bırak oradan seninkine abone olurum. Bir de bırak bahaneleri şimdi.

Teşekkürler. Mesajınızı okuyacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Video derken işin felsefi kısmına dikkat çekmek istemiştim.

Karşılıklı aboneleşelim, sen benim hesaba abone ol, yorum bırak oradan seninkine abone olurum. Bir de bırak bahaneleri şimdi.

Alıntıları Göster
    Bahane değil hacı izlersen göreceksin. Çok fazla boş çekim yapmışım, ayrıca tedariksiz çıkmıştım. O yüzden biraz da. Atamadım videoları bilgisayara falan. Tedariğimi gördüm, daha düzgün olacak ileride.

Felsefi kısmı anladım tabii ama gene de...

• quote:

Bahane değil hacı izlersen göreceksin. Çok fazla boş çekim yapmışım, ayrıca tedariksiz çıkmıştım. O yüzden biraz da. Atamadım videoları bilgisayara falan. Tedariğimi gördüm, daha düzgün olacak ileride.

Felsefi kısmı anladım tabii ama gene de...

Alıntıları Göster
    Sen takip atıp beğendin mi? Paylaştın mı? Yorum attın mı? Bunları yap ki göreyim kimsin nesin

Bakarım da ben gezi şeyleri falan öyle çok düşkün değilim, adamlar geziyor biz gidemiyoruz diye üzülüyorum

Benim ömrüm böyle mi nihayet bulacak? Pişmanlıklar ve acı içinde... Yaşamak kabiliyet değil, zaruret midir?

Aslında şu kelime ezberleme işi olmasa dediğin gibi zor bir dil değil. Ben de iki hafta önce bırakma noktasına gelmiştim, daha basit bir kitapla tekrar başladım. Yanında farklı diller de öğrenmeseydim şimdiye bitirmiştim ama tek başına da sıkıyor işte.

Vallahi hocam ben de senin gibi sıkılmışım her şeyden, zaten bu son zamanlarda hiçbir önemli işim yolunda gitmedi pek. Yine de yaşayacak tek bir hayatımız var, şu anda belki kendimi yiyip bitirmem gerekirken hiçbir şeyi umursayamıyorum artık, hatta garip bir şekilde yeri geliyor çoğu zaman sırf rahat bir şekilde nefes aldığım veya güneşin sıcaklığını cildimde hissedebildiğim için kendimi mutlu hissediyorum. Kendime bazı hedefler belirledim, günümün büyük kısmını onlara ayırıyorum. Hem kafamı meşgul etmiş hem de zamanımı iyi şekilde değerlendirmiş oluyorum. Yoksa bu hayat başka şekilde çekilmez.

Gidecekseniz güney Fransa'ya gidin bence. Hem yemekleri hem de havası size iyi gelir. Roma da fena değil ama bir haftadan sonra sıkılmaya başlamıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: David Attenborough

Aslında şu kelime ezberleme işi olmasa dediğin gibi zor bir dil değil. Ben de iki hafta önce bırakma noktasına gelmiştim, daha basit bir kitapla tekrar başladım. Yanında farklı diller de öğrenmeseydim şimdiye bitirmiştim ama tek başına da sıkıyor işte.

Vallahi hocam ben de senin gibi sıkılmışım her şeyden, zaten bu son zamanlarda hiçbir önemli işim yolunda gitmedi pek. Yine de yaşayacak tek bir hayatımız var, şu anda belki kendimi yiyip bitirmem gerekirken hiçbir şeyi umursayamıyorum artık, hatta garip bir şekilde yeri geliyor çoğu zaman sırf rahat bir şekilde nefes aldığım veya güneşin sıcaklığını cildimde hissedebildiğim için kendimi mutlu hissediyorum. Kendime bazı hedefler belirledim, günümün büyük kısmını onlara ayırıyorum. Hem kafamı meşgul etmiş hem de zamanımı iyi şekilde değerlendirmiş oluyorum. Yoksa bu hayat başka şekilde çekilmez.

Gidecekseniz güney Fransa'ya gidin bence. Hem yemekleri hem de havası size iyi gelir. Roma da fena değil ama bir haftadan sonra sıkılmaya başlamıştım.
    Hocam Fransa'yı iki bilemedin üç sene sonraya bıraktım. Doktorada giderim diye düşünüyordum ama doktora yapmasam bile gideceğim. Paris'te bir ay kalmak niyetim. Sonra da Fransa'nın bütün şehirlerini gezmek.

Ümidim o ki bir süre sonra dolar da düşecek. Çok sağlam kaynağım var. İki üç sene içinde doların 4-4,5 bandında sabitleneceği söyleniyor özetle. Son bir ayda bile milyarlarca dolar alınmış Türkiye'de. Devlet sağlam kazıklayacak dolar alanları. Böyle böyle çıkıyor çorba parası devlete.

Hulasa, o yüzden şimdilik Fransa'yı erteledim. Bazı planlarım var onun yerine. Söylemek istemiyorum ne olduğunu, sanki söyleyince gerçekleşmeyecekmiş gibi geldiği için ama teşekkürler tavsiyeniz için. Fransa ve İtalya görmek istediğim yerlerden zaten. Hayırlısı.

• 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.