Şimdi Ara

Keskin Nişancı/Sniper tartışalım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
10
Favori
7.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Az önce bir konu vardı,orada tartışıyorduk,bugün için en çok zevk aldığım konuydu...konuyu kitlemişler büyük ihtimal silecikler....hadi buradan devam edelim.

Wikipedia

Bazı keskin nişancılar yüzlerce düşman askeri öldürmeleri ile tanınmışlardır. Bu nişancılara örnek olarak Vietnam Savaşı'nda görev yapan Carlos Hathcock verilebilir. Hathcock aynı zamanda en uzak mesafeden (2.300 metre) öldürücü atış yapma rekorunu da uzun süre elinde tutmuştur.Bu rekor Afganistan Savaşı'nda 2.430 metrelik atışıyla Kanada'lı keskin nişancılar tarafından kırılmıştır. Diğer keskin nişancılar yaptıkları çok zorlu atışlarla tanınırlar. Örneğin İngiliz keskin nişancı Matt Hughes, Irak Savaşı'nda sert rüzgâr altında 860 metreden düşmanının 17 metre soluna nişan alıp ateş ederek öldürücü bir atış yapmıştır.Bir diğer ünlü keskin nişancı ise II. Dünya Savaşı'nda Stalingrad Muharebesi sırasında 400 Alman askeri öldürdüğü iddia edilen Sovyet Vasily Zaytsev'dir.

Juba, gerçek adı, uyruğu ve özel hayatı bilinmeyen, Irak işgali sırasından 31 Ekim 2006'a kadar 645 ABD askerini öldüren[kaynak belirtilmeli] keskin nişancı. İnternette ve uluslararası haber ajanslarında, Dragunov'la öldürdüğü ABD askerlerini tek tek görüntüleyip yayımlamasıyla üne kavuştu. Irak İslam Ordusu adına çalışıyor ve keskin nişancılık eğitimi veriyor. Bağdat Avcısı lakabıyla da tanınıyor. Juba'nın daha önce direnişin simgesi konumundaki Zarkavi’nin bile yerini aldığı belirtiliyor. İlk video kasım 2005'de yayımlandı.

Çanakkale Savaşları sırasında keskin nişancılar iki tarafta da yer almaktaydı. Gelibolu yarımadasının topografyası ve Müttefik askerlerin konumları Türk keskin nişancılara avantaj sağlamaktaydı.Özellikle Şarapnel Vadisi ve Korku Deresi gibi Anzak çıkarma bölgeleri Türk keskin nişancılarının en fazla etkinlik gösterdiği alanlar arasındaydı.Avustralyalı keskin nişancı William Edward Sing (1886-1943), 1915-1916 yıllarında Çanakkale Savaşı'nda bulundu. Sing 201 asker vurdu.Sing diğer bir ünlü asker olan Türk keskin nişancı Korkunç Abdül ile girdiği düelloyu daha hızlı davranarak kazanmıştır.

Korkunç Abdül

Korkunç Abdül, Çanakkale Savaşı sırasında Gelibolu cephesinde Osmanlı ve Alman askerlerini canından bezdiren Billy Sing (William Edward Sing) isimli keskin nişancıyı öldürmesi için cepheye gönderilen Türk keskin nişancı.

Asıl kimliği kesin olarak bilinmemektedir. Anzaklar tarafından kendisine "Abdul the Terrible" lakabı takılmıştır. Osmanlı cephesinden bir asker keskin nişancı ateşiyle öldürüldüğü zaman o bölgeye gidip kurşun giriş ve çıkış yerlerinden ve askerin duruş pozisyonundan, atışın yapıldığı açıyı hesaplamasıyla efsane haline gelmiştir. Siperine gün doğmadan yerleşip akşam gün batımına kadar hareketsiz bekler hedefi için en uygun pozisyon oluşmadan ateş etmezdi. Düşman subaylarından birini öldürdüğünde haber hemen Osmanlı cephesine yayılır, askerlerin moral bulması sağlanırdı. Son hedefi Billy Sing, nam-ı diğer "Assassin of Gallipoli" i öldürmek için siperinde bir hafta beklemiş, Billy Singi'i gördüğünde tetiğe basmış ancak Sing'in gözcüsü Sheehan'ın çenesini parçalayan kurşun Sing'in sağ omzuna saplanmıştır. Sheehan Avustralya'ya gönderilmiş, Singse bir hafta sonra cepheye geri dönmüştür. İkinci karşılaşmalarında Abdül'ün yeri bir gözcü tarafından tespit edilmiş, hemen Sing'e bildirilmiştir. Atış pozisyonu aldığı sırada hareketliliği farkeden Abdül de atış pozisyonu almış ancak tetiğe basmaya fırsat bulamadan Sing tarafından öldürülmüştür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shakir@ -- 6 Temmuz 2012; 1:59:57 >

• adam 2300 metreden makinalı tüfek ile vurmuş ... şapka çıkartır ancak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tamam kırıcam bu rekorları askere gideyim.
  • diğer konuya bakmadım ama Korkunç Abdül'de yazsaydınya

• Vasily Zaytsev,Kapıdaki Düşman filminden hatırlıyorum.
  • Deminki konuda 2 km den adam vurulmaz falan demişler ama çok rahat vurulur.
  • güzel konu emeğine sağlık

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: WhiteSword

Deminki konuda 2 km den adam vurulmaz falan demişler ama çok rahat vurulur.

evet onlardan biride bendim ama ben herkes vuramaz dedim heleki türkiyede öyle bir adam yok dedim
  • adam birde 17 metre solundan atmis helal olsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • juba nın videoları google video da var fena vuruyo :D affetmıyo bide kalabalıkta falan ındırıyo okadar kısıye degdırmeden nası yapıyo ya valla iyi marifet
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlphaScramble

diğer konuya bakmadım ama Korkunç Abdül'de yazsaydınya

http://resim.donanimhaber.com/m_62871014/mpage_1/f_/key_//tm.htm#62871014

az önceki konu bu
  • internetle ilk tanıştığımız zamanlar Juba abimizin conileri indirişini izlerdik. gerçi o zamanlar arkaya 2-3 tane arapça ilahi de koyduğu için haliyle ürkütücü gelirdi bana. Ama bir Amerikan Keskin Nişancısına yöneltilen teröristleri(kimse kimseyi yemesin kısaca Irak ordusu diyelim) kafadan vurduğunda ne hissediyorsun? sorusuna "Recoil(Tepme)" cevabını verdiğini duyduktan sonra Jubayı pek sevmesem de sevmeye başlamıştım. emin olun o da sadece bi tepme hissediyor.

Vasilli de kraldır elbette Cod2 multide bilirim benim gibi çoğu sniperın nicki Vasilli , Zaitsev tarzı şeylerdi
  • shooter diye bir film vardı
    adam fena vuruyor
  • Keskin nişanciliği çok özel insanlar yapabilir.. Eklem-sinir sistemi-göz-Kardio normal insanlardan daha gelişmiş olmali.. Nefes olayini çok çok iyi çalişmali... Ve tabikide pratik + Şans olmali... Efsanelerdeki yeteneğe milyonda bir rastlanir..

Hatta bir bilgi : Bazi rivayetlere gorede; Kalp atisinin damarlarda yaptigi basincin titremesi ile bile, uzakliga gore metrelere varan hatali atis yapildigi saptanmistir.. Isin zorlugunu kavramada yardimci olmusumdur :)

• hocam bence gelişine sallamıştır o. 2,3 km'yi göremem bile ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: WhiteSword

Deminki konuda 2 km den adam vurulmaz falan demişler ama çok rahat vurulur.

Çok Rahat?

• gerçek headshot-JUBA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shakir@ -- 6 Temmuz 2012; 2:08:29 >
  • Simo Hayha, dünyanın belkide en sıkıcı ülkesi Finlandiya’da sıkıcı bir hayat geçiriyordu. Bir yıllık zorunlu askerlikten sonra çiftçi oldu. Ama 1939 yılında Sovyet Rusya, ülkesini istila ettiğinde, ülkesine yardım etmeye karar verdi.

Savaşın çoğu ormanda geçtiği için, istilayı durdurmanın en iyi yolunun yanına tüfeğini ve yeteri kadar konserve yemek alarak bir ağaçta saklanıp önüne geleni öldürmek olduğunu fark etti. 180 santim karda ve -20 ve -40 arasında gezinen hava sıcaklığında…

Ruslar, düzinelerce adamının öldürüldüğünü duyduğunda ve bunu sadece bir adamın yaptığını öğrendiğinde akılları durdu. Hayha, ‘Beyaz Ölüm’ olarak anılmaya başladı çünkü beyaz kamuflajı yüzünden karda görülmesi imkansızdı. Ruslar, bir süre sonra sadece Hayha’yı öldürmesi için özel bir görev planladı.

Ruslar, Hayha’yı öldürmesi için özel bir tim görevlendirdi… ama Hayha hepsini öldürdü. Ruslar daha sonra ‘anti-nişancı’ yani nişancıları öldüren tüfekli nişancıları Hayha’yı öldürmesi için görevlendirdi. Hayha, onları da öldürdü. 100 günden fazla süre içinde Hayha tüfeğiyle 542 kişiyi, küçük kalibreli tüfeğiyle de 150 kişiyi öldürdü. Toplamda 705 kişiyi öldürmüştü.

Hayha’ya karşı gönderilen herkes öldürüldüğünden, artık kimse bulunduğu yere gitmek istemiyordu. Bu yüzden Ruslar, bir uçakla tüm bölgeyi bombaladı. Bombaladıkları yer doğruydu ama sadece Hayha’nın paltosu bir şarapnel parçası yüzünden yırtıldı. ‘Beyaz Ölüm’ halen yaşıyordu.

Nihayet 6 Mart 1940’ta şanslı bir Rus askeri Hayha’yı kafasından vurdu. Diğer askerler onu buldu ve birliklerine götürdüler. ‘Beyaz Ölüm’ durdurulmuştu… sadece bir haftalığına. 13 Martta Hayha, tekrar kendine geldi. Ancak o gün de savaş bitmişti.

alıntıdır . Bu adamın yaptıklarını okuyunca etkilenmiştim baya

• Simo Hayha
  • Nasil egitimi oldugunu discovey channel da yayinlanmis olan surviving the cut adli programda bulabilirsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=MbnDvis8n5c&feature=youtube_gdata_player

En akil almaz kisim 18.00 da basliyor turkceside bulunur elbet

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.