Merhabalar aslında bu konuyu nikon başlığı altında yazmak isterdim ama sanırım kaldırılmış Her neyse Nikon D7000 sahibiyim ve 18-105 kit lens kullanıyorum,Kit lens diye küçümsemek istemem üstünde ED element, titreşim önleme özelliği gibi çok kıymetli donanımlara sahip ve raw çekimleri işlediğimde gerçekten tatminkar sonuçlar ortaya çıkıyor, ama nedendir bilinmez artık içimden başka lensleri de denemelisin diye bir dürtü dürttü beni Hemen bir lens arayışına girdim, bir çok forumu talan ettim ve çok keskin lens üstelik f1.8 ve içindeki mercek sayısı az olduğu için sonuçlar daha güzel diye yazılar okuya okuya 50mm f1.8 D prime lensi aldım,kit lensle bu lensi test etmek için hemen tripod u mu kurdum eldeki malzemelerle bir kompozisyon oluşturup, aynı mm de ve aynı f değerlerinde her 2 lenside test ettim ve ilginçtir kit lensle 50 mm f1.8D arasında öyle devasa farklar göremedim biraz ışık ve kontrastta farklar elbette var ama bu o kadarda etkili bir şekilde kendini göstermiyordu.(Bana göre) İşte bu noktada düşünmeye başladım Bana öyle lensler söyleyin ki 18-105 ve 50 f1.8 D den daha keskin ayrıca fiyatı makul rakamlar da olsun. Aklımda tokina 11-16 f2.8, Tamron 17-50 f2.8, ve sigma 105 f2.8 macro gibi bir set düzmek var... ama bu lensler 18-105 gibi bir kit lensten gözle görülür şekilde daha keskin ve renkleri daha canlı sonuçlar verebilir mi ?( Evet biliyorum tokina geniş açı, sigma macro bir lens olduğu için 18-105 le kıyaslanması abest ama ben burada lenslerin görüntü kalitesinin altını çizmeye özen gösterdim )Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden Teşekkür ederim
50 1.8 D'yi f/4 'de deneyin. o zaman keskinlikteki farkı göreceksiniz. Ayrıca 18-105'i de f/8 'de denediğinizde de performansı oldukça artacak.
kurmak istediğiniz set oldukça iyi. hepsi oldukça iyi bilinen lensler. 18-105 'ten sonra sınıf atlatacağı kesin.
quote:
Orijinalden alıntı: Crosshair
50 1.8 D'yi f/4 'de deneyin. o zaman keskinlikteki farkı göreceksiniz. Ayrıca 18-105'i de f/8 'de denediğinizde de performansı oldukça artacak.
kurmak istediğiniz set oldukça iyi. hepsi oldukça iyi bilinen lensler. 18-105 'ten sonra sınıf atlatacağı kesin.
Zaten Kıyaslamanın adil olması için aynı f değerleriyle çektim f5.6, f8 ve f11 de çekim yaptım (Sonrasında her 2 lenstede kalite kaybı başlıyor) zaten f1.8 de ki fotoğraf büyütmeye gelmiyor hemen düşürüveriyor kaliteyi .Objektifte sınıf atlamak istiyorum ama bu farkı gerçekten hissetmek en önemlisi 50 f1.8 D bana iyi bir ders oldu
Tokina 11-16mm f/2.8 , Tokina 16-50mm f/2.8 , Tokina 50-135mm f/2.8 ve Tokina 100mm f/2.8 Macro kesinlikte tavsiye ederim. Bahsettiğiniz setten daha iyi performans alırsınız. Tokina optikleri PENTAX tarafından üretilir (dizilimi ve dış yüzeyi Tokina yapar) ve bu nedenle optik anlamda çok değerlidir.
Bu konuyu kaldırcak yönetici daha anasının karnından doğmadı
Her şeyden önce "bana göre" gibi bir ibare koymanız durumu özetliyor aslında bir bakıma; karşılaştırma esnasında bakmanız gereken noktalar nelerdir size göre? 50mm 1.8D fiyat performans lensidir, özellikle geniş aralıklı zoom lenslerden sonra ucuz bir prime lens sahibi olmak için idealdir. Öyle aşırı bir kalite beklememek gerekir elbette fakat yine de zoom lenslerin yüksek çoğunluğunu geçer performans olarak. Keskinlik göreceli bir kavramdır; bunun için lensten, optikten öte ışık bilgisi ve teknik tecrübe gerekir. Keskinlik deyince fotoğrafı açıp çok ince detay aramak şahsen bana saçma geliyor; fotoğraf çekin yahu, ekipmanın neresi yetersiz geliyor ki size
Ana sayfadan Nikon basliginin son sayfasina tiklayinca bazen "bu konu kaldirildi" uyarisi veriyor. Diger devasa konularda da boyle. Nikon'un kit lensi keskinlikte cok basarilidir zaten. Ama size bu ikisi de yetmiyor mu? Ne kadar keskinlik istiyorsunuz? Eger internette gordugunuz forograflara ozeniyorsaniz coguna yazilimla mudahale edildigini unutmayin.
quote:
Orijinalden alıntı: ozturert
Ana sayfadan Nikon basliginin son sayfasina tiklayinca bazen "bu konu kaldirildi" uyarisi veriyor. Diger devasa konularda da boyle. Nikon'un kit lensi keskinlikte cok basarilidir zaten. Ama size bu ikisi de yetmiyor mu? Ne kadar keskinlik istiyorsunuz? Eger internette gordugunuz forograflara ozeniyorsaniz coguna yazilimla mudahale edildigini unutmayin.
Aslında şu Nikon başlığına da bir açıklık getirmek isterim. Daha önceleri açtığım başlıkları Nikon başlığının altında açıyordum hatta Nikon D7000 kullananlar kulübü başlığı da Nikon başlığının altında idi.Fakat bu başlık yerini fotoğraf genel sohbet gibi bir başlığadevretmiş.Onun dışında yazılım müdahalesi dediğiniz olaya şüphesiz katılıyorum raw la çekilmiş fotoğraflar gerçekten şahane işlenebiliyor ki bunu birçok kişi de yapar.Nikon 18-105 ise evet kesinlikle iyi bir lens photozone.de de 3 yıldız almış bir lenstir fakat ben öyle yada böyle bu lensi değiştirmek istiyorum ve yeni alacağım lensin bu 18-105 den daha keskin daha canlı renkler verebilecek bir lens olmasını istiyorum bu yüzden de sizlere danışıyorum.Aklımda 18-105 yerine tamron 17-50 f2.8 var yada 2. el Nikon 17-55 f2.8 var ? bunların yerine alternatif olarak ne tavsiyelerde bulunabilirsiniz ?