Şimdi Ara

kesintisiz güç kaynağı problemim (BNT-1500AP aldım ve çözüldü) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
1.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: AnacoN

Tüm topici okumadım ama kullandığın UPS ile PSU'un uyuşmuyor olabilir. Zamanında Tagan PSU'larda bu çok oluyordu. Başka bir PSU takarak denemeni tavsiye ederim.

başka psu ile deneme şansım yok ama 600va yı başka bir sistemde çalıştırdım hiç bir sorun yoktu ki o sistemin psusu codegen...
  • quote:

Orjinalden alıntı: OErdem

quote:

Orjinalden alıntı: AnacoN

Tüm topici okumadım ama kullandığın UPS ile PSU'un uyuşmuyor olabilir. Zamanında Tagan PSU'larda bu çok oluyordu. Başka bir PSU takarak denemeni tavsiye ederim.

başka psu ile deneme şansım yok ama 600va yı başka bir sistemde çalıştırdım hiç bir sorun yoktu ki o sistemin psusu codegen...

O zaman söylediğim doğru çıkıyor. PSU ile UPS arasında bir uyumsuzluk var ya da PSU'nun peak değerini UPS karşılayamıyor.
  • ne yapmam gerekir hocam mecburen 1500 ap gibi bir model mi alıcam...

sistemimin tepe değeri 460 watt + monitör (65)...
    psu fsp 700 epsilon...
    1000ap ise 550watt hatta daha üstünü veriyormuş, kont öyle dedi...
  • quote:

ne yapmam gerekir hocam mecburen 1500 ap gibi bir model mi alıcam...

psu fsp 700 epsilon...

ya bendede 800 va var

gondercem teknik servis e mecbur kaldirmasi lazim benim sistemi

biri yazdi 625 va ile kullaniyorum diye

e6300 lu sistem anlamadim gitti

o da monitorde bagli deil bende
  • @CeOfFuture
    büyük ihtimalle @AnacoN hocamın dediği gibi sistemin tepe değerini kaldırmıyor bizim upsler hocam...
    haşat eller boş ceplere
  • quote:

@CeOfFuture
    büyük ihtimalle @AnacoN hocamın dediği gibi sistemin tepe değerini kaldırmıyor bizim upsler hocam...
    haşat eller boş ceplere

nasil kaldirmiyor yani ?

yani benim psu dan dolayimi

off 80 ytl verdim daha yuksek veremem ki ben su anda ups ye
  • İncelemesini yaptığım ve imzamda gördüğünüz BNT-1000 model UPS'yi elektrikler kesildiğinde PSU'yu kapatıp açarsam (anahtar ile) UPS kendini kapatıyor. 800W'lık Peak değeri kaldıramıyor yani Yanlız elektrikler kesildiğinde 10-15DK kadar sistemi götürüyor.
  • quote:

ne yapmam gerekir hocam mecburen 1500 ap gibi bir model mi alıcam...

psu fsp 700 epsilon...

Başka marka UPS'lere yönelmelisin. Powercom, Tunçmatik gibi markaları dene. Kullandığın PSU ile UPS arasında uyumsuzluk olabilir.
  • hocam zaten powercom warrior serisi 1000ap modelini kullanıyorum ben, yarın büyük ihtimalle bnt-1500ap modelini alıcam...
    tavsiyeleriniz için teşekkür ederim tekrardan...
  • @OErdem Hocam,

Sıkıntım, maalesef, aynı markanın 2000'liğinin gelmesiyle çözüldü.

@AnacoN

Dediğiniz kulağa çok mantıklı geliyor. Gerçi, bendeki durum, aynı markanın yüksek modeline geçmekle çözülmüştü; ama pekâla, ikisi arasında önemli bileşen farkı olabilir :)

Bunu önceden kestirmenin ve one göre bir seçim yapmanın da yolu olsa keşke.

Tunçmatik'le bile benzer sorunlar yaşayanları görmüştüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 11 Eylül 2007; 20:35:15 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

@OErdem Hocam,

Sıkıntım, maalesef, aynı markanın 2000'liğinin gelmesiyle çözüldü.

@AnacoN

Dediğiniz kulağa çok mantıklı geliyor. Gerçi, bendeki durum, aynı markanın yüksek modeline geçmekle çözülmüştü; ama pekâla, ikisi arasında önemli bileşen farkı olabilir :)

Bunu önceden kestirmenin ve one göre bir seçim yapmanın da yolu olsa keşke.

2000 ligin fiyati ne kadar

pc kadar eder herhalde
  • @Tuğer
    Hem @AnacoN hocamın hemde kont bilişimdeki uzman yetkilinin söyledikleri beni doyurdu hocam...
    bnt-1000ap modelinde iki akü varmış daha az dalgalanma olurmuş ilk açılışta, kont bilişim uzmanı bunu söyledi...

büyük ihtimalle yarın bir tane bnt-1500ap alıcam ve artık daha olmadı kırıp atıcam komple pc yi...
  • walla ben alıcaktım waz geçtim yani ona göre işte fiyatı tahmin et

390ile 650 arası salladım enson böyle idi cunkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrMaster -- 11 Eylül 2007; 22:40:11 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: CeOfFuture
    2000 ligin fiyati ne kadar

pc kadar eder herhalde

Ben bunları 2000'lik gerekir, diye yazmadığımı belirteyim. Benim durum model değişimiyle "çözüldü" demek için bu konuya girdim.
    Kullandığımın fiyatından ve model isminden bahsetmeyeceğim. Genel anlamda bilgimin olmadığı bir alan. Ürünün de çok iyi bir şeye benzemediği belli :) (20 kg ağırlığında. APC'nin 1000'likleri 20 kg, bilgi yanlışı yoksa. Fiyatı da iyi tabii [çok markacı görünmek istemem; ama kasa güç kaynakları için markayı ve ağırlığı önemsiyoruz, değil mi?] :)

@AnacoN'un uyumsuzluktan bahsetmesi mantıklı geliyor (bendeki, Silverstone ST56F).

Sorundan kurtulma adına yüksek model için gereksiz yere para bayılma durumuna düşmemeli. Uyumsuzluk meselesini düşününce böyle bakmadan edemiyorum.

En iyisi, mümkünse denemek ve öyle almak. Çok can sıkan bir vaziyet.

@OErdem

Haydi hayırlısı. Umarım kurtulursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 11 Eylül 2007; 20:49:58 >

• ceoffuture@ önceki sayfadada yazmıştım senin ekran kartında oldukça fazla güç çekiyo diye biliyorum dahası senin psuda bayağı güçlü,yani anacon@'un dediği olay sendede geçerli gibi geliyo banada...

kendi durumuma gelince, baktım, milletin aynı ups'i 15 dk giderken benimki niye 5 dk gidiyo diye çok kızmıştım...çok uğraştım,ama sinir hastası olmaktansa, varsın 5 dk gitsin dedim artık ve bıraktım uğraşmayı
  • quote:

Orjinalden alıntı: righteous@

ceoffuture@ önceki sayfadada yazmıştım senin ekran kartında oldukça fazla güç çekiyo diye biliyorum dahası senin psuda bayağı güçlü,yani anacon@'un dediği olay sendede geçerli gibi geliyo banada...

kendi durumuma gelince, baktım, milletin aynı ups'i 15 dk giderken benimki niye 5 dk gidiyo diye çok kızmıştım...çok uğraştım,ama sinir hastası olmaktansa, varsın 5 dk gitsin dedim artık ve bıraktım uğraşmayı

en iyisini yapmışsın

bende alırsam apc marka alıcam inş

@ceoffuture
    senin sistemde righteous@ in dediği gibi fazla ceken bir sistem

@oerdem
    hadi hayırlısı inş düzelir

• @FATAL ¦ ERROR
    inşallah hocam, emeklerin için teşekkür ederim...

valla arkadaşlarım ilgilenen herkese çok teşekkür ederim...
    yarın bir terslik olmaz ise bnt-1500ap alıcam ve denicem bir iki güne kadar tekrar bu konuya yazarım gelişmeleri herkese iyi forumlar arkadaşlar...
    sorunsuz günler ve bilgisayarlar dilerim...
  • Sadece Merakımdan soruyorum
    sisteminizde Yazıcı Bağlımı Verdiğiniz listede göremedim
    Eğer Yazıcınız varsa UPS e Bağlımı?
  • hayır hocam yazıcı bağlı değil, yazıcı inanılmaz güç çekiyor yanlış bilmiyor isem...
  • Core 2 Duo 6300 (stok)
    Asus P5B
    4x512MB Twinmos DDR2 667
    256MB X1600XT
    200GB Seagate SATA 2 HDD
    Asus 1608P3S DVD-RW
    Samsung 940BW
    HP F370 yazıcı
    Microlab 5.1 Ses sistemi

6 tane dolu USB

Bu sistem 600VA'lık Guard marka bir UPS'ye bağlı ve elektrik kesintisinde 7DK çalışıyor.

Fikir verir sanırım.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.