Şimdi Ara

kesintisiz güç kaynağı problemim (BNT-1500AP aldım ve çözüldü) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
1.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şimdi kont bilişimi aradım bekliyorum, belkide bilgisayarın tanımıyordur dediler, ama tanıtmak istediğim zamanda sadece com porttan bağlantı tarıyor benimki usb...
  • quote:

Orjinalden alıntı: OErdem

şimdi kont bilişimi aradım bekliyorum, belkide bilgisayarın tanımıyordur dediler, ama tanıtmak istediğim zamanda sadece com porttan bağlantı tarıyor benimki usb...

sendekide ne şansmış be kardeş walla üzüldüm ha
  • valla hocam illaki yansın istiyorlar güzelim makinam anlamadım gitti yav
  • usb bunun driver larını yükleyip birde ondan sonra taksaydın önceliği driver lara verseydin bi sonra ups taksaydın olmadı sistemi söküp başka bi prize deneseydin

artık cok zahmetli olucak ama bukadarda pes ben bize sıkıldım yani insanı delirtiyor böyle şeyler al al çalışmasın
  • dünya para verdim hepsine hocam ev hattı zaten bir garip ama dur bakıyım yazılımı kaldırıyım ups söküp bir daha kurayım acaba bluetooth mantığı olabilir mi?
  • walla hic ups im olmadı
    okuldakilerde düz mantıkdı tak calıssın programı yoktu
    bilimiyorum walla onu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrMaster -- 11 Eylül 2007; 18:30:42 >
  • valla kont bilişim ile görüştüm az önce war-1000ap modelini geri verin, bnt-1000ap modelini alın dediler...
    war-1000ap de tek akü, bnt-1000ap modelinde çift akü varmış bu yüzden sizin bilgisayarı büyük ihtimalle anca kaldırır dediler...
    güvendik bir kere yapıcaz artık...
  • hadi hayırlısı bekliyorum sonucları bende kışa dogru alıcam aralık-ocak yada ocak - subat arası elektrikler cok gidiyor elektrikli sobaları kullanıyorlar birde kaçak kullananlar yüzünden trafo zırt bırt kapanıyor üstüne üstlük patlasa kalpten giderim hemen evin yanında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrMaster -- 11 Eylül 2007; 19:28:24 >
  • 1000'likte sorun çıkmasının sebebi ne acaba?

Şimdi, güç değeri desek, 1000'liği en azından 0.6 ile 600W veriyordur. Hadi, şebekeden çekilen asıl, KGK'yi ilgilendiren güçle kasanın parçalarının toplam gücü ---> güç kaynağı (kasanın) durumundaki büyük farklılık yüzünden yükte sorun çıkıyor diyelim.

Peki, boşta neden sorun çıkarır (bu durumda güç tüketiminin ne kadar taban yaptığı biliniyor)?

Kıstas olarak göreceğimiz başka özellikler mi var bu güç kaynaklarında? Nedir bunlar? Bendeki 8800 GTS ve E6420 gibi, HD 2900 XT ve Q6600'den her durumda oldukça az güç çekecek temel parçalara sahip, tek diskli, 2 ddr2'li, sadece 2 tane 120mm bulunan sistemde 1000VA (600W) hiç devreye girmiyordu, elle denediğimde güç verse de (aküden sistem çalıştırma işi) (ha başka, eski bir sistemde devreye giriyordu. Genel anlamda sorunlu bir üretim değildi yani).

Belli ölçütler olmalı ki, garanticilik yapıp sonra da kazık yediğimizi düşünmeyelim (ben kendime öyle bakıyorum :). Sorun yaşayıp da kafamızı bozmayalım (bende 1 ay kadar KGK sıkıntısıyla geçmişti zaman).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 11 Eylül 2007; 17:49:22 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

1000'likte sorun çıkmasının sebebi ne acaba?

Şimdi, güç değeri desek, 1000'liği en azından 0.6 ile 600W veriyordur. Hadi, şebekeden çekilen asıl, KGK'yi ilgilendiren güçle kasanın parçalarının toplam gücü ---> güç kaynağı (kasanın) durumundaki büyük farklılık yüzünden yükte sorun çıkıyor diyelim.

Peki, boşta neden sorun çıkarır (bu durumda güç tüketiminin ne kadar taban yaptığı biliniyor)?

Kıstas olarak göreceğimiz başka özellikler mi var bu güç kaynaklarında? Nedir bunlar? Bendeki 8800 GTS ve E6420 gibi, HD 2900 XT ve Q6600'den her durumda oldukça az güç çekecek temel parçalara sahip, tek diskli, 2 ddr2'li, sadece 2 tane 120mm bulunan sistemde 1000VA (600W) devreye girmiyordu, elle denediğimde güç verse de (aküden sistem çalıştırma işi) (ha başka, eski bir sistemde devreye giriyordu. Genel anlamda sorunlu bir üretim değildi yani).

Belli ölçütler olmalı ki, garanticilik yapıp sonra da kazık yediğimizi düşünmeyelim (ben kendime öyle bakıyorum :). Sorun yaşayıp da kafamızı bozmayalım (bende 1 ay kadar KGK sıkıntısıyla geçmişti zaman).

ben driver hic kurmadim

illa kurmak lazim mi

• quote:

ben driver hic kurmadim

illa kurmak lazim mi

Benim denediğim 1000'liğin yazılımı, bağlantısı vs. yoktu.

2000'liğe, sağolsunlar, seri bağlantı koymuşlar sadece. Anakartta da olmadığı için bağlamıyorum. Zaten, güç - akü durumunu denetleme yazılımı (UPSilon 2000) yüklemekten başka bir şey yapmamış olacaktım.
    Aynı markanın 1000'liği aksine tamamem sorunsuz çalışıyor alet.

Bu KGK'lerde, yazılım haricinde, "yüklemezsen iyi olmaz" tarzı özel sürücü de mi oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 11 Eylül 2007; 17:53:29 >
  • @Tuğer
    hocam nasıl çözdün sıkıntını?

ben demin kont bilişimden uzman ile telefonda görüştüm...
    Warrior 1000ap modelinin tek akülü bir model olduğunu, dc akım verdiği için anlık düşüşler ile makinamı kaldırma olasılığının düşük olduğunu söyledi...
    bana Bnt-1000ap modelini önerdi, çift akülü bu modelin büyük ihtimalle anlık düşüşlerde daha toleranslı olabiliceğini ve sorunumun çözülebiliceğini söyledi...
  • arkadaşlar bende inanmıyorum artık..gittim powercom 625ap aldım bende...ama ne hikmetse elektrik kesildiğinde bazı arkadaşlarda, 15 dk rahat giderken bende 5 dk anca gidiyo

sistemim:e6300,p35 board,2gb ram,19 lcd,4+1 ses sistemi,modemden ibaret..

ama ne yaptıysam bu 5 dk olayını çözemedim bi türlü hayır ilginç olan, anlamadığım, nasıl oluyoda aynı 625 lik cihaz bi arkadaşın hemen hemen aynı sisteminde 15 dk rahat giderken bende 5 dk gidiyo..

bu arada saolsun kont'un sistemide tam evladiyeliksiz direk konta yollayamazmışsınız aldığınız ürünü, önce aldığınız bayiiye ,onlar konta yollayabilirlermiş ürünleri..buda ayrı bi konu tabii

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 11 Eylül 2007; 18:46:19 >

• quote:

Orjinalden alıntı: righteous@

arkadaşlar bende inanmıyorum artık..gittim powercom 625ap aldım bende...ama ne hikmetse elektrik kesildiğinde bazı arkadaşlar 15 dk rahat giderken bende 5 dk anca gidiyo

ama ne yaptıysam bu 5 dk olayını çözemedim bi türlü hayır ilginç olan, anlamadığım, nasıl oluyoda aynı 625 lik cihaz bi arkadaşın hemen hemen aynı sisteminde 15 dk rahat giderken bende 5 dk gidiyo..

bu arada saolsun kont'un sistemide tam evladiyeliksiz direk konta yollayamazmışsınız ürünü geri, önce aldığınız bayiiye ,onlar konta yollayabilirlermiş arızalı ürünleri..buda ayrı bi konu tabii

sen gene supersin hocam

bende monitor bagli deil

800 va

sistemim imzamda
    sak diye kapaniyor

1 dakka bile beslemiyor hatta 1 saniye

• valla hocam anlamadım benim bu 3 ürün artık hepsi arızalı olmaz ya...
    bu tek akü çift akü muhabbeti yüzünden galiba...
  • walla kgk(ups) alma planlarımdan waz geçicem gibi görünüyor o sistemleri kaldırmazsa benimkini hic kaldırmaz

imzaya + olarak

2canak baglı sisteme+canon yazıcı + tarayıcı(encok kullandığım hariciler) +webcam+4x12cm fan 1adet 9cm fan ısıklı 5 tane neon

buna ek olarak 2 80gb hdd alıp harici kabloyla raid yapacaktım

gelde bu sistemin elektrik girişine ups a sonrada onu sisteme dagıt phe bana en az 2500 üzeri lazım onada okadarpara verilmez yada direk 1kwa

http://www.opitipiti.com/?intPageStructureNo=9&sintLanguageId=0&bytContentType=7&intProId=2411#

600lük ama 40 ile 270dk arası denmiş bunu gidip incelerim ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrMaster -- 11 Eylül 2007; 20:52:33 >

• sana göre iyi hee

kardeş sendeki ups ne 625ap powercommu sendekide...

senin imzanda 8800 gts,680 watta psu görüyorum..belki o yüzden yetersiz geliyo olabilir seninki...bende ise ekran kartı 6600gt ve psuda 430 watt olduğu halde 5 dk...

bide arkadaşlar bi püf noktası powercom kullananlar için..belki bilmeyenler için söyleyim...upsi açarken düğmeden hemen elinizi çekmeyip, iki kere arda arda bip bip sesini duyana kadar bastırın elinizi, bu şekilde yeşil mod etkileşimsiz açılıyomuş, yüzde 13-14 ten aşağı yük çeken sistemlerde bu şekilde açılması şartmış powercom ups'in..hoş bende yine 5 dk bişe değişmedi ama....bide siz deneyin bakalım...

quote:

Orjinalden alıntı: CeOfFuture

quote:

arkadaşlar bende inanmıyorum artık..gittim powercom 625ap aldım bende...ama ne hikmetse elektrik kesildiğinde bazı arkadaşlar 15 dk rahat giderken bende 5 dk anca gidiyo

bu arada saolsun kont'un sistemide tam evladiyeliksiz direk konta yollayamazmışsınız ürünü geri, önce aldığınız bayiiye ,onlar konta yollayabilirlermiş arızalı ürünleri..buda ayrı bi konu tabii

sen gene supersin hocam

bende monitor bagli deil

800 va

sistemim imzamda
    sak diye kapaniyor

1 dakka bile beslemiyor hatta 1 saniye

• quote:

Orjinalden alıntı: FATAL ¦ ERROR

walla kgk(ups) alma planlarımdan waz geçicem gibi görünüyor o sistemleri kaldırmazsa benimkini hic kaldırmaz

imzaya + olarak

2canak baglı sisteme+canon yazıcı + tarayıcı(encok kullandığım hariciler) +webcam+4x12cm fan 1adet 9cm fan ısıklı 5 tane neon

buna ek olarak 2 80gb hdd alıp harici kabloyla raid yapacaktım

gelde bu sistemin elektrik girişine ups a sonrada onu sisteme dagıt phe bana en az 2500 üzeri lazım onada okadarpara verilmez yada direk 1kwa

http://www.opitipiti.com/?intPageStructureNo=9&sintLanguageId=0&bytContentType=7&intProId=2411#

600lük ama 40 ile 270dk arası denmiş bunu gidip incelerim ben

kardeş senin bu sisteme ups değil, jenaratör lazım bence

• Tüm topici okumadım ama kullandığın UPS ile PSU'un uyuşmuyor olabilir. Zamanında Tagan PSU'larda bu çok oluyordu. Başka bir PSU takarak denemeni tavsiye ederim.
  • quote:

kardeş senin bu sisteme ups değil, jenaratör lazım bence

walla ya
    ben iyice ezildim bakıyorumda ups lere peh okadar da arastırdım bana uygunu yok gibi varsada almam o paraya
    ama dediğin gibi bi jeneratör alsam daha karlı cıkarım

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.