Şimdi Ara

Kesintisiz Güç Kaynağı Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 800-900 (Aktif PFC uyumu için) watt verebilen bir PSU almak istiyorum.

Sistem özelliklerim:

Seasonic M12II 620W (İleride Seasonic'in 750 veya 850 watt ürünleri ile değişebilir.)
    FX 8350 İşlemci
    HD 7950 Ekran Kartı
    HP X2301 23" Monitör ve modem de UPS üzerinden beslenecek.

Bu UPS'i bilgisayarımı elektrik kesintilerinde kullanmanın yanında gece olabilecek elektrik kesintilerinde floresan lamba yakmak için de kullanmayı düşünüyorum.

En fazla aklıma yatan ürün şu:

http://www.teknobiyotik.com/cevre-birimleri/ups-kesintisiz-guc-kaynagi/tuncmatik-lite-1500va-line-interactive-ups.html

Bir de şu var:

http://www.teknobiyotik.com/cevre-birimleri/ups-kesintisiz-guc-kaynagi/tuncmatik-newtech-eco-1000va-1kva-lcd-online-ups.html

Ancak online UPS'lerin fan gürültüsünden şikayet eden çok ve fanlarının hiç durmadan çalıştığı söyleniyor. Onun için online modelleri pek düşünmüyorum. Tvunçmatik markasının yorumları genelde olumlu geldi bana. Bir de Türk markası olması iyi benim için. UPS'in uyarı sesinin kesilebilmesi de önemli.

Sizin öneriniz nedir? İndirim kuponu olduğu için yalnızca Teknobiyotik'den alabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasan07-36 -- 6 Mart 2014; 8:23:27 >

• Güncel. Fikri olan ya da düşündüğüme benzer UPS kullanan yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasan07-36

Güncel. Fikri olan ya da düşündüğüme benzer UPS kullanan yok mu?

Hocam kendi kullandığım psu yu tavsiye edebilirim.OCZ 550w ya da 750w olanlara bakabilirsin. +80 ve broze sertifikaya da dikkat edin derim
  • BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkür ederim ama bir yanlış anlaşılma olmuş. Ben Güç Kaynağı (PSU) değil Kesintisiz Güç Kaynağı (UPS) önerisi istemiştim. Hani şu bilgisayarın dışında kutu gibi olan ve bilgisayara gelen şehir şebekesini uygun değerlerde tutup, kesinti anında devreye girerek bilgisayarı bir süre akülerinden besleyen cihazdan bahsetmiştim. :)

Sanırım konuyu yanlış yere açtım. Burada konu güç kaynakları olunca kesintisiz güç kaynağı da olur diye düşünmüştüm. Sanırım harici bileşenler bölümünde konu açmalıydım. :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasan07-36

Cevabınız için çok teşekkür ederim ama bir yanlış anlaşılma olmuş. Ben Güç Kaynağı (PSU) değil Kesintisiz Güç Kaynağı (UPS) önerisi istemiştim. Hani şu bilgisayarın dışında kutu gibi olan ve bilgisayara gelen şehir şebekesini uygun değerlerde tutup, kesinti anında devreye girerek bilgisayarı bir süre akülerinden besleyen cihazdan bahsetmiştim. :)

Sanırım konuyu yanlış yere açtım. Burada konu güç kaynakları olunca kesintisiz güç kaynağı da olur diye düşünmüştüm. Sanırım harici bileşenler bölümünde konu açmalıydım. :(

Hocam pardon , haklısınız bende "kesintisiz" ibaresini göz ardı etmişim tamamen

• BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    Olur öyle hocam. Sorun değil.

Ben nerede hata yapıyorum tam anlamadım. Pek cevap gelmiyor konuya. Geçen gün uzun yazdığımdan mı gelmiyor diye sağından solundan kırpmıştım ama sizden başkasından öneri gelmedi.
  • Hasan07-36 kullanıcısına yanıt
    Hocam burada çoğu kişi ev kullanıcısı. Kesintisiz güç kaynağı kullanan mutlaka vardır ama çok az sayıdadır buda. Bence başlığı öne çıkarıp soruyu kısa tutun. Bende çok soru soruyorum ama yine ekstradan kendim de araştırıyorum videoları siteleri v.s. Umarım forumdan kaydadeğer sonuçlar alırsınız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC Güç Kaynağı Tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Güç Kaynağı Sıkıntısı
    geçen yıl açıldı
    Güç Kaynağı Önerisi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İyi akşamlar hocam. dün 1200va powercom ups aldım 26 saat şarj ettikten sonra ups e deneme yapayım dedim denemesi yarım saat önce bitti sistem boşta sürem 49 dakika
    ben de inanamadm arkadaşım da...
    Sistemimi sorarsanız:
    corsair vs550 psu
    i5 4440 işlemci
    asus gtx660
    asus z87 asus
    gskill 8gb ram 1600mhz
    monitör 21.5'' asus monitör

sizin sisteminizi nekadar götürür bilemiyorum ama powercom gerçekten beni şaşırttı ve kesinlikle tavsiye ederim 1200 olmaz 1500-2000va modelleri olur. Karar size kalmış

ekleme: monitörü unutmuşum o da bağlıydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylord -- 9 Mart 2014; 19:01:34 >
  • feylord kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam. Cevabınız beni mutlu etti. Sizin güç kaynağınızda 2 tane 7 Ah'lik batarya varmış ve 49 dakika süre gerçekten çok iyi. 1200 VA'lık bir model bana da yeterli gelirdi ama ben ileride 750-850 wattlık bir PSU alabileceğim ihtimaline karşın pay bıraktım. Onun için 1500 VA düşünüyorum.

Yalnız Powercom ürünleri kalmamış Teknobiyotik'de. Teknobiyotik kuponum olduğu ve onunla almak istediğim için mecburen başka bir model almam lazım. Sizin sisteminizin boşta güç tüketimi benimkinin epey altındadır diye tahmin ediyorum. Bu nedenle tahminim ben de 9 Ah'lik 2 tane bataryası bulunan bir UPS alırsam 30 dakika gibi gidebilir. :)
    uzun zamandır Tunçmatik lite 1000va kullanıyorum, gayet memnunum. normal kullanımda sessiz sedasız, fazla ısınma yok, tepki süresi falan çok iyi. sistemde 800W psu var ama tam olarak ne kadar kullanılıyor bilemem. kasa, monitör, ses sistemi ve modem bağlı halde masaüstünde 25 dk. dan fazla ama aslında sürenin ne kadar olduğunu tam bilmiyorum, yarım saate yakın bekledim halen daha düşük akü seviyesi için uyarı vermedi ben de daha fazla sabredemeyip takıp kullanmaya devam ettim.ama bu sırada 10 saniyede bir ötmesi yok mu yarım saat boyunca kafayı yedim.türk markası olduğuna bakmayın, parçalar çin üretimi doğal olarak. ama kullananlar genel olarak memnun.

http://www.teknobiyotik.com/cevre-birimleri/ups-kesintisiz-guc-kaynagi/tuncmatik-lite-1000va-line-interactive-ups.html

burada ürün serisiyle ilgili özelliklerde var.

http://www.tuncmatik.com/__FILES__/dosyalar/dosya/Lite_Brs_Tr.pdf
    http://www.tuncmatik.com/__FILES__/dosyalar/dosya/Lite_1000-1500-2000_KK.pdf

• yasin.25 kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim hocam. Yorumunuz ürün hakkındaki olumlu düşüncemi biraz daha arttırdı. KGK'nın uyarı sesini USB portundan bağlayarak yanında gelen yazılımla kapatabiliyorsunuz diye biliyorum. Bir yerde de güç düğmesine hızlı hızlı 4-5 kere basınca alarm kapanıyormuş diye okumuştum. Belki bu şekilde uyarı sesini susturabilirsiniz.

Bir taraftan Online olan Newtech Eco serisi kafamı karıştırıyor. Dışarıdan 50 Ah'lik akü takılabiliyormuş. Ancak onda da şebeke gerilimi olsa da olmasa da fan sürekli dönüyormuş ve ses sorunu oluyormuş. Fanları değiştirenler var ama onlar da genelde daha yavaş fanlar takmış. Yüksek bir yük altında KGK rahmetli olabilir böyle bir durumda. Bir de online seride USB kontrolü yok.

Ama konuya gelen iki yorum da 30 dakika ve üzeri şeklinde olduğuna göre ve bu güç kaynaklarının aküleri benim almayı düşündüğümden daha düşük kapasitede olduğuna göre ek aküye gerek yok. Elektrik 1 saat kesilirse kullanmayıveririm olur biter. Özellikle 45 Ah'lik aküler yeni KGK fiyatındayken hiç gerek yok. :)

• Herkese merhabalar.

Tunçmatik Lite 1500 VA modelini aldım. Şu an için düzgün çalışıyor ama iki tane sorun var yine de:

1. Elektrik varken her şey normalken elektriği kestiğimde normal yine normal şekilde UPS aküye geçiyor ve bilgisayar kapanmadan devam ediyor. Ama bilgisayarın güç kaynağından (PSU) az bir miktar cızırtı sesi geliyor. Ses fanları durdurup PSU'ya yaklaşmadıkça duyamayacağım düzeyde az. Ama yine de endişelendiriyor biraz. Bu bir soruna neden olur mu?

2. UPS kutusundan çıkan ViewPower yazılımı ile UPS'i kontrol edemiyorum. Ekran bölümüne bir türlü geçmiyor.
    öncelikle hayırlı olsun.o ses normal benim kullandığım ve bütün ups'lerde mevcut, aküden kullanıma geçtiği için. yazılımı da kurmuştum fakat tarayıcı üzerinden olması ve hoşlanmadığımdan, ayrıca bence gerekte olmadığından kaldırmıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasin.25

öncelikle hayırlı olsun.o ses normal benim kullandığım ve bütün ups'lerde mevcut, aküden kullanıma geçtiği için. yazılımı da kurmuştum fakat tarayıcı üzerinden olması ve hoşlanmadığımdan, ayrıca bence gerekte olmadığından kaldırmıştım.

Hocam bende ses UPS aküye geçince kasanın içindeki güç kaynağından (PSU'dan) geliyor. Hatta UPS'i başka odaya alıp kablo çekerek denedim UPS'den gelip gelmediğini görmek için. Sizde de benim gibe PSU'dan mı geliyor, yoksa UPS'den mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    yanlış algılamışım kusura bakmayın.güç kesildiğinde ses deyince benim aklıma o geldi direk, kelimelerde benzer psu,ups.hayır normalde güç kesildiğinde ses ups'den geliyor ve böyle olması lazım normalde. psu'dan bir ses gelmiyor.
  • yasin.25 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam. Gerçekten karışıyor meretler. Ses çok az bende. Fanları durdurup dinlemeseydim büyük ihtimal fark etmeyecektim. Bu arada UPS'in fanı 8 cm sanıyordum ama daha da ufakmış. Bilgisayar sessiz olunca göze batıyor ama neyseki sadece aküye geçince çalışıyor o fan. Online alsam sürekli fanı dinleyecektim. Bir de 18 watt floresan yaktım. Yarın Tunçmatik müşteri hizmetlerini arayıp sorayım bu cızırtı sesini.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.