Şimdi Ara

Kes / Yapıştır yaparken elektrikler gitti!.. [Uzman Sorusu]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
10.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 3,2 GB'lık bir klasörü Kes / Yapıştır yaparken elektrikler kesildi ve dolayısıyla işlem yarıda kaldı.

Sonrasında tabiki orjinal klasör duruyor.
    Ve yeni oluşturulan klasör var..
    Ama bu iki klasördeki verileri toplasam eskisi kadar yapmıyor.

Aslında bu konuda çok dikkatli davranırdım; ama insan unutabiliyor.
    Yani genelde Kopyala / Yapıştır yapar, sonra silerdim.

Bu konularda yapılabilecek bişey var mı..?

Windows'un bir açığı mı bu..?

Not: Dosyanın tamamı kopyalandı mı? Evet = 1
    Tamam o zaman, eski dosyayı siliyorum...
    Hayır = 0
    Eski dosya kalsın, hiç bir taşıma işlemi gerçekleştirme.

Bunu mu düşünemediler yani...

Hiç bir bardakta dudak payı bırakmadınız bana; bir kaşık sesini bile çok gördünüz, şekersiz içerek çaylarınızı... İki çocuk rahatlıkla oturduğumuz kapının eşiğine, kendi başıma zor sığıyorum bugün... Büyüdükçe insan yalnız mı kalıyor ne?..

| Her gördüğümde beni salaklaştıran o imansız için büyük bir alkış istiyorum!..
  • Walla yaptığınız ihmali siz de biliyorsunuz madem, yakınmaya gerek yok. Bulunamaz birşey olmamasını ümit ediyorum ve ekliyorum :

İlk klasörün içini tamamiyle seçin (CTRL + A (Gizli dosyalar da seçilsin)) . Sonra yeni klasörün anadizinine yapıştırın. Eğer hata veriyorsa, yeniden bulmaya çalışın, yoksa yapacak bireşy yok.
    GIGABYTE GA-880GM-UD2H
    SAPPHIRE HD 4890 1GB GDDR5
    KINGSTON 2GB Hyperx DDR3 1600MHz
  • ramdeon,

Sorun kaybettiğim veriler değil zaten. Yedekleri var çok şükür
    Amacım, sadece bu bir hata mı? Düzeltilebilir mi öğrenmek [:)

erkan7307 ,

Dosya kurtarma yazılımlarının kurtarcağını sanmıyorum

forax,

Sistem Geri Yükleme, zarar görmüş sistem dosyalarını geri yüklemenizi sağlar.

Hiç bir bardakta dudak payı bırakmadınız bana; bir kaşık sesini bile çok gördünüz, şekersiz içerek çaylarınızı... İki çocuk rahatlıkla oturduğumuz kapının eşiğine, kendi başıma zor sığıyorum bugün... Büyüdükçe insan yalnız mı kalıyor ne?..

• Konu biraz daha yukarılarda dursun ;)

• Tavsiyem Teracopy programını kullanmanız. Bilgisayarımın vazgeçilmez programıdır. Eğer bu tür bir sorun yaşarsanız. Daha sonra kaldığı yerden kendisi devam eder. Canınız sıkılmaz Windows'un gereksiz hatalarıyla.

http://forum.donanimhaber.com/m_25511362/tm.htm

• quote:

Orjinalden alıntı: Gereqsiz

Bakıyorum, tşk ederim!..

Rica ederim
    Tamam durdurursun ya da hata oluşur(yedek alır) kaldığı yerden devam eder, işlemciye fazla yüklenip daha hızlı kopyalar anladık ama bunlar program özelliğidir ve bunları yapabilmesi için elektirik akımına ihtiyaç duyar.

quote:

Bu bir hata değildir! elektirik "kesiliyorum" demez! Kesildiği anda oyun bozulur yarım kalan işlemler hiç yapılmamış anlamındadır çünkü ram ler sıfırlanır.
    Böyle bir sorunla karşılaşmak istemiyorsanız Güç Kaynağı (UPS) kullanmanız gerekir.

quote:

erkan7307 ,

Ben sanıyorum! çünkü hdd e yazılmış olan bir veri ancak "fdisk" le ya da özel bir programla tamamen silinebilir windowsun "kes" komutuyla olacağını sanmam.

• quote:

Orjinalden alıntı: erkan7307

Programla ne ilgisi var? Biz elektirik kesilmesinden bahsediyoruz!
    Tamam durdurursun ya da hata oluşur(yedek alır) kaldığı yerden devam eder, işlemciye fazla yüklenip daha hızlı kopyalar anladık ama bunlar program özelliğidir ve bunları yapabilmesi için elektirik akımına ihtiyaç duyar.

quote:

Bu bir hata değildir! elektirik "kesiliyorum" demez! Kesildiği anda oyun bozulur yarım kalan işlemler hiç yapılmamış anlamındadır çünkü ram ler sıfırlanır.
    Böyle bir sorunla karşılaşmak istemiyorsanız Güç Kaynağı (UPS) kullanmanız gerekir.

quote:

erkan7307 ,

Ben sanıyorum! çünkü hdd e yazılmış olan bir veri ancak "fdisk" le ya da özel bir programla tamamen silinebilir windowsun "kes" komutuyla olacağını sanmam.

Yahu arkadaşım, Ram'in sıfırlanması...

Sonra UPS kullanmak falan...

Biliyoruz bunları.

Bu konuyu bunları duymak için açmadım zaten.
    Burda oluşan durumun garipliğinden bahsediyoruz aslında...

Çünkü bu benim için bir kayıp değil..

Umarım anlatabilmişimdir.

• Windows Dosyaları Diziliş Sırasına Göre Kopyalar veya Yapıştırır. Kopyalama İşleminin Genellikle İlk Olarak Simge Kopyalar
    Örnek Olarak Olarak 2 Adet 100 Mb Lik Bir JPEG Dosyası Kopyalarken 50.mb Tinde Elektirikler Kesildiğini Farz Edersek
    O Resimin Simgesi Hem Hedef Hem Kaynak Klasörde Olur Ve Resimler Hedef Ve Kaynak Klasörde Açılmaz.
    Windows ta Vista Service Pack 1 Kullanıyorum. Hala Bi Çözüm Geliştirilmemiş.
  • Kes-Yapıştır işlemi esnasında diskte (aynı disk üzerinde yapılma ihtimalini düşünün) dosya boyutunun 2 katı kadar yer olmadan yapılamayan bir yöntem geliştirmek ne denli mantıklıdır sizce? Sizin dediğinin Kopyala-Yapıştır-Sil işlemini yapabilmek sizin elinizde. Diskte yeteri kadar yeriniz yoksa ne olacak? Ayrıca dosyanın aynı disk bölümünde yer değiştirmesi de şu andaki sistemle çok çok hızlı oluyor. Çünkü yalnızca konum bilgisi değiştiriliyor. Ama Kopyala-Yapıştır-Sil yöntemi kullanılsa zaman çok uzar, farklı bölümlerde taşımayla aynı olur.
    Bazen verimli işlemlere sahip olabilmek için bazı şeylerden ödün verirsiniz. Zaten mükemmeli elde etmek imkansızdır, her zaman daha iyisi vardır. Burada ise bir şeyi engellerseniz başka birşeyden ödün vermek zorundasınız. Microsoft kullanıcıya Kopyala-Yapıştır-Sil yapabilme imkanını sağlamış, kendi Kes-Yapıştır işleminde ise zaman ve hafıza yönünden daha verimli olan seçeneği kullanmış. Yadırgamamak ya da hata olarak değerlendirmemek gerekir kanımca.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.