Şimdi Ara

Kernel-Power 41 (63)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, sistemimi yükseltmiştim ve gün içinde 2-3 defa sistem kendini yeniden başlatıyor. Özellikle Battlefield V oynarken bunu çok yapıyor saat başı ve sorun nerede çözemedim. Bilgisayarıma overclock yaptım. Detayları vereyim sizlere.

    Windows 10 Pro v1803
    Gigabyte G750H
    MSI B350 TOMAHAWK
    AMD Ryzen™ 7 2700
    Sapphire Pulse Radeon™ RX Vega56 8G HBM2
    Kingston Hyperx HX430C15PB3K2/16 2x8GB DDR4 3000MHz
    HI-LEVEL 480GB SSD Ultra Speed Series
    Seagate Barracuda 2TB ST2000DM006

    Fury ile ekran kartı stress test yaptım fakat bir sorun çıkmadı lakin prime95 ile stress test yaparken bilgisayarım donabiliyor. MemTest sonuçları temiz. Anlamadığım nokta ben işlemcimi olması gerektiği hızda çalıştırıyorum.

    Stock değeri: 3.20GHz

    Ben bunu overclock yaparak 4.00GHz değerine yükseltim, 1.38V veriyorum. RAMlerin ayarını da kurcaladım ama değişen bir şey olmadı. 2933MHz'de çalışıyorum RAMler. Sıvı soğutma kullanıyorum, ne ekran kartında ne de işlemcide herhangi bir ısınma sorunum yok. Oyun oynarken 50 dereceyi zar zor geçiyor. Sorun nerededir? Herhangi bir bug parametresi olmadığı için de internetten kesin cevap bulamıyorum. Kanser oldum diyebilirim. Ne yapmamı önerirsiniz? Garantisi bitmeden RAMleri ve anakartı garantiye gönderebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aelfwig -- 15 Ocak 2019; 1:57:57 >







  • hocam prime95 ile donma yaşıyorsanız oyunlarda donması gayet normal. ilk olarak specler ile başlayalım. ryzen 7 2700 işlemciniz var. 4.1ghz zaten boost hızı var. fakat bunu tüm çekirdekleri kullanarak yapmıyor. sanırım 2 çekirdekle yapabiliyor. 8 çekirdek aynı anda 3.8 civarı stabil olabiliyormuş genelde(x370 anakartlarda). benim tavsiyem bu işlemciye overclock yapmadan xfr2 ye işi bırakmanız olucaktır. ramlerle falan da oynadım dediniz. bence biosa güzelinden bir reset atın. anakartınızda zaten boost profilleri olması lazım. onları aktif edin stabil bir şekilde oyunlarınızı oynayabilirsiniz sonrasında.
  • Dediğiniz gibi yapıyorum hocam. Bu arada yazınızın kaynak linkini atabilir misiniz? Ben de okumak istiyorum da detaylı öğreneyim inceliklerini. Çok teşekkür ederim şimdiden.
  • Bir süre dediğiniz şekilde stress test yaptım. Stress test kapatıp Google Chrome açarken bilgisayarım dondu. Yine aynı hatayı verdi. Tamamen stock değerlerde kullanıyorum işlemcimi şimdi.

    Edit: Stock değerlerde de aynı sorunu yaşıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aelfwig -- 16 Ocak 2019; 1:30:46 >
  • Hocam demekki stabil overclock yapmamışsınız. Bu arada herşeyi yazmışsınız bi PSU'yu yazmamışsınız.

    Stock değerlerde de aynı sorunu yaşıyorsanız güç kaynağı yetersiz olabilir. Başka şeyler de olabilir, aklıma ilk bu geldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omisis046 -- 18 Ocak 2019; 21:35:15 >
  • Gigabyte G750H 750W PSU kullanıyorum. Mesela overclocklu olarak kullanıyorum şu an, basit işlemlerde sorun çıkmadı fakat ağır oyunlara girsem ya da stress teste soksam bilgisayar kendini kapıyor res atıp. Anakartımı da PSU'yu da göndericem garantiye.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aelfwig

    Gigabyte G750H 750W PSU kullanıyorum. Mesela overclocklu olarak kullanıyorum şu an, basit işlemlerde sorun çıkmadı fakat ağır oyunlara girsem ya da stress teste soksam bilgisayar kendini kapıyor res atıp. Anakartımı da PSU'yu da göndericem garantiye.
    İyi olur hocam, güç yetmiyor bir şekilde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.