Şimdi Ara

KERATOKONUS ve CROSS LİNKİNG TEDAVİSİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
421
Cevap
18
Favori
106.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yerim istanbul da burada yaptırmayı düşünüyorum . bu yüzden yapılan işlem nedir bılıyormusunusnuz. croosling midir acaba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 8888t

    quote:

    Orijinalden alıntı: S.Yalçın

    Merhabalar..

    Geçen hafta tanısı konulan ve bir kaç gün önce cerrahi bir operasyon olan Crosslinking tedavisi geçirmiş biri olarak hastalık hakkında detaylı bilgi ve operasyon sonrası uzak durulması gereken hususlar üzerine bir konu açmaya karar verdim.

    Öncelikle devlet hastanesindeki göz doktoru size keratakonus tanısı koyduğunda benim gibi "Görme kaybı yaşayacak mıyım acaba?" korkusuna kapılmayın. Keratakonus müdahale edildiği takdirde ileri derecede görme kaybına yol açmaz.

    Hastalığın tanısı konulduktan sonra sizden kornea kalınlığı ve korneal topografi ölçümleri istenecek. Bu ölçümleri yapan farklı cihazlar var ama siz fotoğrafta görülen cihaz harici çekim yaptırmayın, çöpe gider. En detaylı çekim yapan cihaz bu. 3 boyutlu görüntü alma özelliği var.
     KERATOKONUS ve CROSS LİNKİNG TEDAVİSİ



    Genelde 20-38 yaş aralığında görülen ve bulanık görme şikayetiyle ortaya çıkan bu rahatsızlık ilerleyen yaşlarda durağanlık gösterdiği için "hastanın durumuna bağlı olmakla birlikte" 30 yaş üstüne operasyon tavsiye edilmiyor. Korneanın incelmesi ve ileri doğru sivrileşerek koni biçimini alması şeklinde kendini gösteren rahatsızlığın tedavisinde 2 farklı yol izleniyor. Bunlardan ilki Crosslinkig ikincisi ve pek tavsiye edilmeyeni ise Ring tedavisi.(Korneanın içine yerleştirilen halka sayesinde oluşan konik yapıyı gerdirerek düzeltme operasyonu) Fakat bu operasyon hem daha zahmetli hem de hastalığı durdurmaktan ziyade oluşan görme kaybını düzeltmeye yönelik, yani operasyon sonrası hastalığın ilerlemeyeceğinin garantisi yok.


    Crosslinking tedavisi ise korneadaki bağlar arasına çapraz bağ atılmasını tetikleyen ve bu sayede dokuları sıkılaştırarak konik şekilde görülen ilerlemeyi durduran bir yöntem. Kısacası bu operasyon sonrası korneadaki her geçen gün ilerleyen şekil bozukluğu durdurulmuş oluyor. Durdurulmuş diyorum çünkü bu bir düzeltme operasyonu değil durdurma operasyonu zira önüne geçilmemesi halinde kornea nakline kadar giden bir süreci var.

    Normal Kornea .............. Kreatakonuslu Kornea
     KERATOKONUS ve CROSS LİNKİNG TEDAVİSİ
     KERATOKONUS ve CROSS LİNKİNG TEDAVİSİ


    Şimdi Crosslinking tedavisini biraz açalım.

    Operasyon öncesi yanınızda tek kullanımlık peçete, kuvvetli ağrı kesici ve güneş gözlüğü bulundurmanız isteniyor.(Güneş gözlüğünü steril hale getirmenizi tavsiye ederim.) Tek göz için yaklaşıık 45 dakika kadar süren operasyon iki gözün birleştirilmesiyle 1 saat 15 dakika civarı sürüyor. Bu süre zarfında uyanık olduğunuzu belirtmek isterim. Fakat narkoz etkili damla sayesinde hiçbir şekilde canınız yanmıyor rahat olun. Uyuşturucu damlanın etkisini göstermesiyle başlayan operasyonda öncelikle korneanın üzerindeki zarın bir kısmı alınıyor. Bu işlem uygulanacak damla ve UV ışın tedavisinin korneanın alt tabakalarına daha rahat nüfuz edebilmesi için hayati önem taşıyor. (Yeni çıkan bir yöntemle zar alınmadan da operasyon gerçekleştirilebiliyormuş ancak başarı oranı pek yüksek değilmiş.) Zaten zarın alınması 1-1.5 dakika kadar süren basit bir işlem. Akabinde 3 dakikada 1 olmak üzere çapraz bağların oluşmasında yardımcı olacak damla tatbik ediliyor ve 21 dakikanın sonunda UV ışık uygulamasına geçiliyor. Yine 3 dakikada 1 tatbik edilen damlalar eşliğinde 21 dakika sabit bir şekilde ışığa bakıyorsunuz. Son olarak zarı alınan bölgeyi koruma amaçlı numarasız yumuşak lens gözünüze yerleştiriliyor ve yürüyerek geldiğiniz hastahaneden yürüyerek evinize dönüyorsunuz.

    İzleme cesareti gösterebilecekler için operasyonun vidyosu.



    Buraya kadar her şey normal. Ancak narkoz içerikli damlanın etkisi geçtkten sonra dünyanın başınıza yıkıldığını düşünebilirsiniz. (Kendi adıma konuşmam gerekirse daha önce geçirdiğim 2 ameliyatta da bu kadar acı çekmemiştim.) Konumuza dönecek olursak 1 ila 1 buçuk gün kadar giderek azalan bir ağrı-acı karışımına katlanmak zorundasınız. Aynı zamanda bu 1 buçuk günü tarif edilemez bir göz nezlesi ve burun akıntısıyla geçirmek durumundasınız. Bu sıkıntılı süreçte 3-4 saatte bir tok karna ağrı kesici almanız tavsiye edliyor. Tabii operasyon sonrası enfeksiyon kapma riskine karşı kendinizi karantinaya almanızda fayda var. Münkünse temiz bir odaya kapanın ve sadece damla, ağrı kesici gibi ihtiyaçlarınız için yanınıza girmelerine izin verin. Tekrar belirteyim ışıktan rahatsız olacağınız için güneş gözlüğü ile gezmek durumunda kalacaksınız güneş gözlüğünüzü günde bir kaç kez yıkayıp dezenfekte edin.

    Gözünüzdeki lensler zarı alınan bölge kendini yenileyene kadar kalacak. Kişiye göre farklılık gösteren süreç en fazla 4-5 gün sürüyor ve bu sürecin sadece ilk günü ağrılı geçiyor. Benim lenslerim ikinci günde alındı, doktora göre gerekli özeni göstermiş olmamın ve münkün olduğunca fazla uyumamın bunda payı var. Lensler çıktıktan sonra suyla temasın bir sakıncası yok ama tedbiri elden bırakmayıp 1-2 gün daha sabretmenizi tavsiye ederim. Operasyon sonrası uygulanacak damlaları ve saatlerini doktorunuz belirteceği için bu konuda detaya girmiyorum.

    Hastalığı durdurduktan sonra görmeyi iyileştirmek için gözlük ya da kontakt lens(sert lens) uygulanıyor. Henüz bu aşamaya gelemedim doktorum korneada meydana gelen değişikliklerin oturması için bir müddet beklememiz gerektirğini dile getirdi ve 3 ay sonraya gün verdi.

    Ankara'da keratakonus üzerine tecrübe sahibi sayılı doktor var. Özel hastanelerde uzman sıfatındaki doktorların masasına yatmanızı tavsiye etmiyorum zira benden haftalar önce benzer bir operasyon geçiren bir tanıdığım hâlâ düzelemedi. Ben ise henüz 6 gün önce ameliyat olmama rağmen bu satırları yazabilecek vaziyetteyim. Gazi Hastanesi profesörlerinden Dr. Kamil Bilgihan'ı gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim. Hem işinde uzman(internetten araştırabilirsiniz) hem de gayet mütevazi bir yapısı var.

    Genetik bir rahatsızlık olan keratakonus için ailedeki diğer bireylerin de(kardeşler ve hatta kuzenler) kontrolden geçmesinde fayda olduğunu belirteyim.

    Merak ettiğiniz herhangi bir konu olursa pm yoluyla ulaşabilirsiniz. Sağlıklı günler, iyi forumlar..



    Ankara'da Ataturk egitim ve arastirma hastanesinde keratokonus icin acilmis bir merkez var. Ben bu merkezde Doc. Dr. Nurullah Cagil Bey'e ameliyat oldum. Kendisi gayet deneyimli ve yardimsever bir insan. Kamu kurulusu oldugundan dolayi tek kurus para vermedim. Emekli sandigi karsiladi. Eger farkli bir oneri isterseniz gidip muayene olmanizda yarar goruyorum.



    konu hakkında bilgiye ihtiyacım var istanbulda bu işi kim yapıyor kaç para ve hangi hastaneler yapıyor lütfen yardımcı olun

    Bu ankaradaki hastane crosling ile mi tedavi ediyor ücretsiz olarak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: quantum_aso

    Merhabalar.
    08.11.2012 tarihinde CCL oldum. KCTURK sitesinde yazdıklarımı aynen buraya da aktarıyorum.
    CCL olmak isteyenler için bir nebze yardımcı olabilecek bilgiler diye düşünüyorum...

    Herkese merhaba;
    08.11.2012 tarihinde CL oldum. Sol gözüme Keratoconus teşhisi konuldu. Kornea kalınlığım 460mikron seviyelerinde. Görmem çok bulanıktı, 2 sene önce gittiğim doktorum göz tembelliği teşhisi koymuştu ama meğerse rahatsızlığım Keratoconus imiş. Sağ gözümle ilgili görme problemim yok ama ondada varmış rahatsızlık, kornea kalınlığım sağ gözümde 500mikron mertebelerinde.
    Neyse ameliyatımla ilgili bilgi vereyim;
    Ameliyatımı Dünya Göz Hastanesi Etiler Şubesinde Efekan Bey’e oldum. Sabah 9 da alındım 08.11.2012 tarihinde ameliyata. Hemen ameliyathane girişinde gözüme anestezi damlası damlatıldı ve önlük giydirildi bana. Neyse, ameliyathaneye girdim masaya yatırıldım, gözüme sanırım 1-2 şey daha damlatıldı, hazırlıklar yapıldı, Efekan bey geldi, sanırım epitelimi hafifçe kazıyarak aldı. Bu işlemler sırasında hiçbir acı hissetmiyorsunuz arkadaşlar sadece işlem yapılırken yapıldığını hissediyorsunuz. Sıfır acı tekrar ediyorum. Daha sonra epitelim alındıktan sonra yarım saat boyunca 3 dakika ara ile vitamin damlatıldı ve gözüm bir sıvı ile yıkandı. yarım saatin sonuna doğru anestezinin etkisi çok az azaldığından dolayı çok hafif yanma hissettim vitamin damlatıldığında (sarı ve yoğun sıvı) onun dışında hiçbirşey hissetmedim. Yarım saatin sonunda gözüm kapatıldı 5 dakika bir odada bekledim ve Efekan bey geldi. Gözüme baktı bir alet ile (göz vitamini tam olarak emmişmi diye baktı), tamamdır çok güzel emmiş dedi ve UV ışığın olduğu diğer odaya geçtim. Tekrar vitamin damlatıldı UV ışığı açıldı 5 dakika boyunca sarı-yeşil arası bir renge sahip olan ışığa baktım ve daha sık aralıklar ile vitamin damlatıldı.5 dakika sonra UV olayı bitti burdada hiçbir ağrı sızı vs. olmadı.Gözüm kapatıldı ve damlalarım ile taburcu edildim.

    Ameliyat sonrası:
    1.gün:Ameliyata sabah girdiğimden ameliyat günüme 1. gün diyorum. Bu gün taburcu olduktan sonra tek gözüm kapatıldı. 1 gün bandajın kalacağı söylendi. Eve döndük eşim ile birlikte. Araçta (tek gözüm kapalı olmasına rağmen) gözlerimi açamadım. Herhangi bir şekilde ufacıkta olsa ışığa bırakın bakmayı yandan bile yansımasına tahammül edemiyordum. Eve geldim. 1-2 saat için anestezinin etkisi tamamen geçti. Bir miktar ağrı-sızı oldu. Damlalarımı büyük bir dikkat ve hijyen kuralları maksimumda tutarak damlattık. İlk günün zorluğu hafif ağrı-sızı ve uç noktalarda olan ışık hassasiyeti idi. Ameliyat olmayan diğer göümde ilginçtir ışıktan çok etkilendi. İlk gün ameliyat olan gözüm abartmıyorum 1-2 dakika ara ile sürekli aktı göz yaşı ile, çok çok fazla burun akıntım olmadı. O kadar çok gözyaşı akıyorduki gözümden bandajdan en son gözyaşlarım taştı ve ilk gün 3 bandaj harcadım. İlk gece ise şansima çok rahat uyudum. Uykunun önemi çok büyük arkadaşlar gerçekten. Uyku ne kadar uyuyabilirseniz o kadar hızlı iyileşiyor gözünüz. Uyurken gece 2-3 kez uyandım, gözümü açtım gözyaşlarımı boşalttım ve tekrar uyudum. İlk gün ve gecem böyle geçti.

    2.gün: 2. gün ışık hassasiyedim dahada arttı. Ameliyat olan gözümden badajımı sabah çıkarttık. Gözümden gözyaşı akıntısı tüm gün devam etti. Bu olay çok rahatlatıyordu aslında beni gözüm kurumuyordu. Tüm perdeler kapalı olarak 2 gün evdeydim ilk gün yazmayı unuttum. Tüm perdeler kapalı, gözlerim sürekli kapalı olarak 2. günümü geçirmeye çalışıyordum. hiçbir şekilde ışığa tahammül edemiyorsunuz arkadaşlar bilginize. TV ye bakmadan sadece sesi ile 2 gün geçirdim çünkü bir müdden sonra sıkılıyorsunuz ve insan tv vs. sesi arıyor. Ameliyattan çıktığımda gözümde kanlanma vardı normal dendi 2. günde tamamen kanlıydı gözümün beyaz kısmı. 2. gecemdede çok çok rahat uyudum. Göz akıntım 2. gece sonlandı.

    3.gün: 3. günün sabahı gözümda hafif kuruluk vardı damlalarımı damlattık rahatladı gözüm. Işık hassasiyetim 3. gün %80 azalmıştı. Gözlerimi odada açabiliyordum. TV ye bakabiliyordum ama dakikalarca değil tabi 30-40 sn. Kanlanma halen vardı gözümde olabildiğince dinlenmeye çalıştım. Olabildiğince uyudum.

    4.gün: 4. gün kalktığımda ışık hassasiyetim neredeyse bitmişti. 4. gün normalde gözdeki koruyucu lens alınacaktı ama pazar günü olduğundan ertesi güne randevu verildi. 4 günde gözümde lens var anlayacağınız. gözlerim çok rahatlamıştı. Kanlanma %10′a düştü 1 günde. artık istediğim kadar tv ye bakabiliyordum. hatta eşimle İstinye park avm ye gittik ve 30 dakika kadar dolaştık. 4 gün sonra çok çok rahatlamıştım. Hatta 4. günün gecesi bu yazılarımı yazıyorum arkadaşlar sizlere.Laptopımın başında yardım almadan yazıyorum. Yarın lensim alınacak umarım lensten sonrada çok sorun yaşamam.

    yaşadıklarım bu şekilde arkadaşlar. özel sorularınız olursa her zaman yardımcı olurum mail atmanız yeterli.
    CL olacak arkadaşlarıma öneriim, ameliyattan sonra uyuyabildiğiniz kadar uyuyun, çok hızlı iyileşiyor gözünüz.

    yarın umarım epitelim yenilenmiş olarak tekrar kontrol deneyimlerimi yazarım.
    Hepinize acil şifalar diliyorum


    Amaliyat sonrası tekrar aorunlar devam edıyor deniliyor lütfen bunkonuda bizi aydınlatrmısınız. Göz numaralarında bir ilerleme var mı üceti ne kadar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ufkbkci

    Ccl amelyatndan snra gormenız nasl acaba.dahada kotlesıyormu?bnde efekan beye amelyat olcam:-( ltfn blgı vreblrmsnz

    Sanırım sizde amaliyat oldunuz şu an durumunuz nedir bende amaliyat olmayı düşünüyorum 7 bin tl ücret istediler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinantalya

    ben yaklaşık bi 10 yıldır keratokonus hastasıyım (10yıl önce öğrendik öncesinde ne kadar zamandır bu hastalığa sahiptim bilmiyorum) daha 3 gün önce askeri hastane ankara gata ya sevk edildim askerliğe elverişlidir ancak komando olamaz ve askeri araç kullanamaz yazdılar kağıda :)


    Amaliyat oldunuz mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ::Ashes::

    sigorta karşılamıyor mu bu ameliyatı ?

    ankarada öyle bir merkez açıldı diye duymuştum.

    yani devlet hastahaneleride yapıyor sanırım.

    Crosling mi devlet yağıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S.Yalçın

    ::Ashes::

    Bilemiyorum 3 yılı geçti benim, Sağlık bakanlığı canı sıkıldıkça genelge çıkarıyor değişmiş olabilir, araştırmak lazım..

    Şu an görme durumunız nasıl . İlerleme var mo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 8888t

    quote:

    Orijinalden alıntı: Relative Minors

    marmara eğtimde cross linking olan var mı? tavsiye eder misiniz özele mi gideyim. sağ gözümde var bu hastalik görmem %5mii. resmen tek gözle yaşıyormuşum bi anda ilerledi

    hangi marmarada bu mevcut ücretsiz mi oraalar lütfen bana ulaşabılımısınız

    marmara üniversitesi eğitim araştırmada 13 mayısda oldum
    sigorta karşıladı ücretsiz.
    eylülde kontrole gidecem hastalık durduysa lens verecekler sanırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Relative Minors

    quote:

    Orijinalden alıntı: 8888t

    quote:

    Orijinalden alıntı: Relative Minors

    marmara eğtimde cross linking olan var mı? tavsiye eder misiniz özele mi gideyim. sağ gözümde var bu hastalik görmem %5mii. resmen tek gözle yaşıyormuşum bi anda ilerledi

    hangi marmarada bu mevcut ücretsiz mi oraalar lütfen bana ulaşabılımısınız

    marmara üniversitesi eğitim araştırmada 13 mayısda oldum
    sigorta karşıladı ücretsiz.
    eylülde kontrole gidecem hastalık durduysa lens verecekler sanırım.

    Crosling mi oldunuz ....


    Ayrıca bu pendikdeki yerdemi oldunuz semt neresi bende oraya gıdeyım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 8888t


    quote:

    Orijinalden alıntı: Relative Minors

    quote:

    Orijinalden alıntı: 8888t

    quote:

    Orijinalden alıntı: Relative Minors

    marmara eğtimde cross linking olan var mı? tavsiye eder misiniz özele mi gideyim. sağ gözümde var bu hastalik görmem %5mii. resmen tek gözle yaşıyormuşum bi anda ilerledi

    hangi marmarada bu mevcut ücretsiz mi oraalar lütfen bana ulaşabılımısınız

    marmara üniversitesi eğitim araştırmada 13 mayısda oldum
    sigorta karşıladı ücretsiz.
    eylülde kontrole gidecem hastalık durduysa lens verecekler sanırım.

    Crosling mi oldunuz ....


    Ayrıca bu pendikdeki yerdemi oldunuz semt neresi bende oraya gıdeyım

    evet marmara pendik, internetten kornea bölümüne randevu alabilirseniz ameliyat günü verir muayene eden doktor.
    zor randevu alınıyor ama sürekli denemek lazım

    ya da haydarpaşa numune'den de randevu alabilirsiniz.
    ve okmeydanı eğitim araştırma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Relative Minors -- 30 Temmuz 2016; 4:20:31 >




  • Arkadaşlar 2010 yılında lazer tedavisi oldum dünyagözde bu tedavi sadece hastalıgı durduruyor görme sorununuzu çözmuyor sonrasında doktor sert lens verdi ama takamıyorum cam gibi batıyo gözüme gözlk kullanıyorum randıman vermıyor ama araba surerken okulda derslerde filan takıyorum gözlugu yeni tedavı yöntemının çıkmasını beklıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sefinho

    Arkadaşlar 2010 yılında lazer tedavisi oldum dünyagözde bu tedavi sadece hastalıgı durduruyor görme sorununuzu çözmuyor sonrasında doktor sert lens verdi ama takamıyorum cam gibi batıyo gözüme gözlk kullanıyorum randıman vermıyor ama araba surerken okulda derslerde filan takıyorum gözlugu yeni tedavı yöntemının çıkmasını beklıyorum

    Sert lensi daha önce kullanmadım. Net oluyormu. Markalar nasıl ve nereden alıyorsunuz.

    Aslında en iyisi gözlük. Net olmuyor mu gözlükde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 8888t -- 31 Temmuz 2016; 10:37:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 8888t


    quote:

    Orijinalden alıntı: sefinho

    Arkadaşlar 2010 yılında lazer tedavisi oldum dünyagözde bu tedavi sadece hastalıgı durduruyor görme sorununuzu çözmuyor sonrasında doktor sert lens verdi ama takamıyorum cam gibi batıyo gözüme gözlk kullanıyorum randıman vermıyor ama araba surerken okulda derslerde filan takıyorum gözlugu yeni tedavı yöntemının çıkmasını beklıyorum

    Sert lensi daha önce kullanmadım. Net oluyor. Markalar nasıl ve nereden alıyorsunuz.

    Aslında en iyisi gözlük. Net olmuyor mu gözlükde

    gözlükle uzagı görmek sıkıntı 20 30 metre için net göruyosun lens için ise ingiltereden geldi benimki göz çapını ölçtüler numarasınıda ona göre özel üretilip gelıyomuş o şekilde aldık




  • Hangi marka

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar benimde bu rahatsızlığım var bursada oturuyorum bir çok yere gittim hepsi para istiyor devlette karşılayan yokmu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tadalar -- 8 Ağustos 2016; 20:00:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Relative Minors

    quote:

    Orijinalden alıntı: 8888t

    quote:

    Orijinalden alıntı: Relative Minors

    marmara eğtimde cross linking olan var mı? tavsiye eder misiniz özele mi gideyim. sağ gözümde var bu hastalik görmem %5mii. resmen tek gözle yaşıyormuşum bi anda ilerledi

    hangi marmarada bu mevcut ücretsiz mi oraalar lütfen bana ulaşabılımısınız

    marmara üniversitesi eğitim araştırmada 13 mayısda oldum
    sigorta karşıladı ücretsiz.
    eylülde kontrole gidecem hastalık durduysa lens verecekler sanırım.

    tedavi nasıl geçti şuan bir sorun varmı tek seansda bittimi tedavi bende marmaya gitmeyi düşünüyorumda




  • Bu hastalıktan muzdarip olan arkadaşlar!

    sizlerin gözlerinde batma ve yanma oluyor muydu ameliyat öncesi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the Alchemist

    Bu hastalıktan muzdarip olan arkadaşlar!

    sizlerin gözlerinde batma ve yanma oluyor muydu ameliyat öncesi?



    evet bende bazen oluyor
  • tadalar T kullanıcısına yanıt
    bende 3 senedir sebebini bilmediğim bir şekilde ortaya çıkan ve 3 senedir sürekli bir şekilde gözlerde batma var.

    14 tane doktora gittim hiçbiri ne sebebini buldu ne de tedavisini.

    birkaç işe yaramaz göz damlası verdi gönderdi.

    hayat kalitemi oldukça düşürüyor bu durum.

    sol göz de keratokonus.
  • Arkadaşlar ameliyat olalı yaklaşık 5 yıl oldu. İlk kontrol harici bir kez olsun kontrole gitmedim, gidemedim. Benim gözlük numaralarım 0,25'e 0,50 idi. Operasyon sonrası gözlük de kullanmama gerek kalmadı. Şimdiye kadar da hiçbir sıkıntım olmadı çok şükür. Yalnızca yılın 9 ayı kaliteli bir güneş gözlüğünü yanımdan eksik etmiyorum. Bizim kornea yapımız normal insanlara göre daha ince bu yüzden güneşten etkilenme oranımız da daha yüksek yani gözlük önemli. Gece araç kullanırken de hiçbir sıkıntım yok.

    İyi araştırıp işini bilen birine kendinizi teslim edin. Ama muhakkak tedavisi neyse yaptırın, operasyondan kaçıp daha kötü duruma gelen birini tanıyorum. Aksatmayın..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.