Şimdi Ara

KERATOKONUS ve CROSS LİNKİNG TEDAVİSİ (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
422
Cevap
18
Favori
106.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cevik001981 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, keratakonus harici sen de farklı bir durum var ama o sonradan geliştiği için keratakonusa bağlıyorsun, bu tutumun doğru değil.
    Bir göz polikliğinde detaylı bir muayene ol bu durumu da anlat ona göre trdavin başlasın.
    Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sametcafer61 kullanıcısına yanıt
    6 ayda bir göz Dr giderim zaten tavsiye için teşekkür ederim herkeze geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba ben de hikayemi anlatayım da zor durumda olanlara bir nebze faydam olur.

    2016 yılında Kerateconus teşhisi konuldu ve sert lens kullanmaya başladım. Görüntü kalitesinden çok memnun kalsam da özellikle sosyal medyanın gazıyla İstanbul'da Sezgin Ceylan'a muayene olmaya gittim. Belki sert lense alternatif bulur ve gözümün şu anki durumuyla ilgili bilgi alırım diyerek bir hevesle.

    2017 den kalma göz topografimi de götürdüm. Karşılama ilgi alaka 10 numara neyse..

    300 muayene 200 topografi ile başlıyor süreç. Detaylı muayene ediliyor Allah var şimdi, lens denemesi yapılıyor vs. Neyse hybrit lenste karar kılınıyor.

    Asıl ileri olan sol gözümün görüş kalitesi çok düşük sert lense gördüğüm kadarını görsem şükreder başıma koyarım. Hybrit lensle gayet iyi görüntü elde ettik sıkıntı yok. Sağ gözüm o kadar ileri değildi eski gözlüğümün sol camını söktüm solda sert lens sağda normal cam ile idare edebiliyordum.

    Bana sağ gözüm için de hybrit lens yazdı ilerleme ihtimalinden dolayı hatta sordum normal yumuşak lensten alsam olmaz mı sonuçta gözlükle görüşüm var dedim. Yok daha iyi olur deyince sağ gözüm için de test yapıp güzel görüntü kalitesi elde ettik. Ancak sağ taraftaki batma ve gölgelenme sorumu vardı. Sanki bakarken lensim çevresini görüyorum gibi. Normal dendi alışılırmış. Okey dedik siparişi verdik.

    1 ay gibi bir süre bekledim lensler geldi, sol yazanı takıyorum görüntü leş, sağı takıyorum görüntü iyi gibi ama batma gölgelenme devam. Sordum yanlış gelmiş olabilir değiştirin dendi. Öyle yaptım solu sağa sağı sola taktım sol gözüm iyi oldu bu sefer sağ leş. Dedim sıkıntı var değiştirelim. Olur dedik gönderdik 2.5 3 ay sağ gözün lensi gelmesini bekledik. Bu sürede eskis gibi sol hybrit sağ gözlük şeklinde bildiğin komik bir gözlük komseptiyle kullanmaya devam ettim. Lensim temizliğine o kadar dikkat etmeme rağmen sol lens kullanılmaz hale geldi 3 ay içinde 3 yıllık sert lens cillop gibi ama meşhur hybrit pert 3 ayda. Dedim bu nasıl oluyor vakumsuz kullanmışındır diyor, yok vakumla kullandım kimyasallar yüzünden diyor. Ulan önerdiğin solüsyon damla herşeyi kullandım. Tabi cevap yok. Israrla sağ lens ne zaman gelecek diye yazdım sonunda gönderdiler ama yine aynı eski gözlük kalitesi yok batma sert lensten de öte. Yani toplam 4 ay bekle 2 lensi bir tanesini sadece 3 ay kullandım 1500 x 2 =3000 Tl paramı aldılar ama lenslere Allah rahmet eylesin. Sekreterine iade edecem hiç olmazsa bir tanesini alın diğerini az da olsa kullandım diyorum. Biz doğrusunu gönderdik kullanıcı hatası diyor. Sanki cep telefonunu garantiye göndermişim de kullanıcı hatasıymış.

    Neyse ben bakanlığa ve cimere durumu anlatacağım. Gerekli neresiyse şikayet edeceğim. Bunlara paranızı kaptırmayın araştırın devlette güzel bir doktor. Muayeneye girerken buyrun paşam ama dandik lensleri kullanamadığını söyleyince kullanıcı hatası.

    Bu hastalığı bilen bilir en ufak şeye umut bağlarsın ama böylelerine rastlayınca canın daha bir sıkılıyor. Parası neyse de normal insan gibi görme hevesin gidiyor ya neyse..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cesvaraponuribere -- 1 Temmuz 2020; 12:10:33 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Ccl ücretleri ile ilgili bilgi verecek olan var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qzerty -- 26 Eylül 2020; 18:55:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hernos2

    Çok lanet bir hastalık 2017 şubatta sol gözümden ameliyat olmuştum.
    Merhabalar yazdıklarınızı gördüm benim durumuma yakın durumunuz var galiba sol göz de durma oldu mu operasyon yapıldığında görme ve oranınız kaçtı ? Bir de sağ gözünüze de yapıldı mı , sağ gözünüzün görme oranı kaç acaba ?
  • Arkadaşlar Sezgin hoca uyguladığı bir tedavi ile keratokonus u bazı hastalarda yok etmiş.

    https://www.instagram.com/accounts/login/?next=/p/CGAmGlihANg/%3Figshid%3Dk5abhngntch2

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yozgatspor66 Y kullanıcısına yanıt

    Kardeş hayırdır, ne kadar alıyorsun reklam için.Bu kadar belli etme kendini

  • freestyler67 F kullanıcısına yanıt

    Reklam mi 😆 Güldürmeyin kendinize hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yozgatspor66 Y kullanıcısına yanıt

    Yok etmek mi? Lan hastalık zaten zar zor ortaya çıkıyor. Tedavisi durdurmayı önlemek amaçlı. Siz gidin gözlük camınızla güneş sıcaklığı ile eritilmiş peynir yiyşn :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sametcafer61 kullanıcısına yanıt

    Aradan 1 yıl geçmiş neredeyse, kontrollerde sol gözümde duraklama ve numaralarda gerileme durumu söz konusu olduğu saptandı. Anizometropi idim hipermetropa döndüm. Asıl bomba sağ göz için de Ocak ayında operasyonum var. Yine detayları yazarım. Sevgiler.


    Siz siz olun özele, topoya fahiş fiyatlar ödemeyin.(Allah'tan bulaşmadım.)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8888t 8 kullanıcısına yanıt

    ccl sonrası görüşünüzde ccl olmadan önceki gibi mi yoksa daha mı kötü oldu

  • Arkadaşlar ccl tedavisi hangi devlet hastanelerinde yapılıyor? Bilgisi olan yardımcı olursa minnettar olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iztcick kullanıcısına yanıt

    Ankara Bilkent Şehir Hastanesinde kornea bölümü var. Burada Özge Hoca hem keratokonus hastalarını takip ediyor hem de gerekliyse ccl yapıyor. Yine aynı yerde ihtiyaç var ise lens denemesi de yaptırıyor. İmkanınız varsa buraya gelebilirsiniz.

  • Herkese merhaba
    2015te lazer olmuştum ve gayet görüyorum ama sol gözümü kapadığımda sag gozumun görmediğini farkederek dünyagöze gittim. Keratokonus teşhisi koydu doktor. Ring + CCL yapalim dedi tek göze, diger gözün daha dusuk onu takıp edelim dedi. Yaş 32. Tum konuyu okudum, ring pekte tercih edilmiyor anladigim kadariyla. Peki sizce hemen CCL yapayim mi yoksa az takip mi edeyim şu an 5.25 olmus sag gozum ama hic hayatimi etkilemiyor. Randevu bulabilirsem Pendik Marmara egitim arastrma hastanesine gidecegim sanirim orada varmiş uzmanlari ama randevu baya mesele. CCL tavsiye eder misiniz ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ahh eski günler 2017 de cross ameliyatı olmuştum üsküdar numunede.Ali hocama selamlar burdan.Ameliyat oldum ama sadece ilerlemesini kesti sol gözüm hala bulanık görüyor ama olsun.

  • Keretakonus zengin hastalığıdır. Bu işi Ankara Şehir Hastanesinde iyi tedavi ediyorlar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben 10 senedir keratakonus hastasıyım kroslink tedavisi oldum iki gözden.Gözlük kullanmayı sevmiyorum sert kontakt lens öneriyorlar kullanan var mı fiyatlar hakkında bilgisi olan var mı memnuniyet derecesi hakkında bilgi verecek kimse var mı bilgilendirirseniz sevinirim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mklove -- 6 Ağustos 2023; 22:18:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mklove M kullanıcısına yanıt

    merhaba, keratokün hastaları için skleral lensler önerilir. bu lenler kişiye özel yapılır ve siparişle yaklaşık iki üç ayda gelir. çifti için bin euro fiyatı vardır ve ortalama üç dört sene kullanılır. bu lenslerle birlikte yine uygun solüsyon, temizleme kimyasalları ve damlalar kullanılır. bu yardımcı ekimmanların da aylık masrafı bugün için ortralama beş yüz altı yüz TL civarındadır. yani lensin kullanım ömrü boyunca neredeyse bin euro da bunlara harcarsınız. ben sekiz yıldır skleral lens kullanıyorum. şimdi üçüncü çiftimdeyim. sormak istediğiniz başka bir konu olursa bildiğim kadarı ile yardımcı olurum.

  • mkivanc M kullanıcısına yanıt

    Merhaba, yakın zamanda bende skleral lens ve cross linking ameliyatı olacağım aşağıda bir kaç sorum var cevaplayabilir misiniz?

    1- cross linking ameliyatı oldunuz mu? Eğer olduysanız görüşünüzde iyileşme oldu mu? Çok az oranda olsa bile

    2- skleral lens kullanacağım ama şunu merak ediyorum neden günde 12 saat kullanabiliyoruz? 12 saati aşkın kullandınız mı? Problem yaşatıyor mu?

    3- lensi kullanmadan önceki zaman ile şuan da lenssiz kullandığınız kısım arasında görmenizde iyileşme var mı? Kısacası lens görüşünüzü arttırdı mı?


    Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abdullahakyol A kullanıcısına yanıt

    merhaba, geçmiş olsun öncelikle.


    sağ gözümden 2015 yılında epitel kazınmadan cross-linking ameliyatı oldum. ben iyileşme hissetmedim. epitel kazınarak olan operasyonlarda belki biraz daha etkili olduğu için iyileşme olabilir ancak benim de ararştırdığım kadarı ile bu da kişiden kişeye değişebiliyor. hastalığın evresi ve korneadaki yeri şekli bunda belirleyici oluyor.


    ikinci sorunuz için; sonuçta bu lensler birer protez. her ne kadar yüksek teknoloji ürünü olsa da yapay meteryaller. ve gözünüzün oksijen almasını engelliyorler. bu lensleri kullanırken kornea ve lens arasına saline solüsyonu dolduruyorsunuz. bu sıvı da yine oksijenlenmeyi engelliyor. bu sıvı içinde gün içinde sızıntı olduğunda bulanıklaşma olabiliyor. değiştirme ihtiyacı hissediyorsunuz. gözün içinde her ne kadar temizleseniz de protein çapak gibi artıklar kalabiliyor. bunlar yine bu sıvıya karışabiliyor.


    ayrıca lensin gözünüze temas ettiği noktalarda yani sklerada oluşturduğu fiziksel baskı sebebi ile buradaki kılcal damarlara baskı yaparak dolaşımı engelliyor. bütün bu sebeplerden dolayı belli aralıklarla lensleri gün içinde çıkarıp gözün nefes almasına izin verdikten sonra tekrar takmak gerekiyor. benim rutinimde sabah 7 gibi lensleri takıyorum öğlen 12'de çıkarıp 1 saat dinlendirdikten sonra tekrar takıyorum. akşam 7 gibi çıkarıp en az 1 saat dinlendirdikten sonra sosyal faaliyetime göre ya takmıyorum yada takarsam en geç 12'de çıkarmış olmaya gayret ediyorum.


    bu dediğim seneryoyu lensi kullanmaya başladığım ilk 4 yılda yapmıyordum. sabah taktığım lensi gece yatarken çıkarıyordum anca. fakat zamanla gözümün lense olan toleransının azaldığını farkettim. gün içinde batmalar kızarıklıklar artmaya başladı ve hatta bazı zamanlarda gün içindeki lensi taktıktan 1 2 saat sonra lensi çıkarmak zorunda kaldım.


    son sorunuzu gelince; doktorumun ifade ettiğine göre ameliyat olan sağ gözümde görme oranı %10, diğer gözümde %40. lens kullanmadığımda araba kullanmıyorum. bilgisayar kullanamıyorum. telefona çok yakından bakmak durumunda kalıyorum. televizyon izleyemiyorum. lensi taktığım anda ise bunların hiçbirinde problem yaşamıyorum. sadece gece araba kullanırken ışıklar gözümü rahatsız ediyor. lens görmemi %100 yapmasa da çok büyük oranda toparlıyor.


    bizim gibi hastalar için skleral lens şu anda en faydalı çözüm. sizin görme kaybınız benim kadar çok değilse sizdeki etkisi daha düşük olabilir. verdiğim cevaplar umarım yardımcı olmuştur.


    selamlar.





  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.