Şimdi Ara

kentsel donusum rantsal donusum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kentsel dönüşüm kapsamında olan; 13 dairelik binada 1 daire hissemiz var. her katta 3 daire bulunmakta bodrum katta 1 daire ve kömürlük bulunmaktadır
    Bina yöneticisi tanıdığı bir muvahhitle anlaşıp, binaya riskli yapı raporu almış.
    Apartman yöneticisi karar defteri olmamaksızın yapılan birkaç toplantı ile başka mutahitlerden teklif almamaksızın ve bulduğumuz tekliflerin cok daha avantajlı olmasına rağmen, kendi tanıdığı muvahhitle anlaşma yapılması için bina sakinlerini zorluyor bi şekilde ikna ediyor. Bu arada müteahhit kişi buradan bir daire satın alıyor. Ve 3/2 çoğunluk sağlanmış oluyor. müteahhit 30-40 bin tl daire büyüklüğüne göre para taleb ediyor. Teminat vermiyor. binada çıkabilecek alanlar benimdir diyor.
    Yeni Yapı imarı, üstten 1 kat (3 adet dublex) alttan 1 kat. kendisine kaldığı ve 1 bahçe kati daire kendisine kalacağını söylüyor o ve binadaki kot farkından çıkabilecek dairelerinde şimdiden kendisine kalacağını sözleşmede belirtip 3/2 Çoğunluğa noterden imzalatmış durumdaki; kalan yerler müteahhit e kalır derken 1 kata 1 daire gösteriyor oysaki her katta 3 daire olabiliyor.
    her katta 3 daire olan binada 2 kat alıp üste 30- 40 bin tl para istiyor.
    oysaki elimde 3 teklif var üste kira desteği anlamında 15 20 bin tl teklif veren müteahhit firmalar var ciddi antetli kagiıtta imzalı kaşeli teklifler.
    para almadan yaparım diyen bir suru firma var
    1Kensel dönüşümde 2/3 çoğunluğa itiraz edemez miyiz ? Müteahhidler tarafından gelen tekliflerin incelenmesi için Sulh Hukuk Mahkemesinde Hakimin Müdahalesini isteyemez miyim ? Ben de mahkemeye müteahhitlerden aldığım teklifleri sunamaz mıyım?
    Ya da Ne yapabiliriz 3 daire sakını kaldık imzalamayan bina yıkılmadı henüz
    teşekkür ederim
    Adem Babaoğlu







  • Bi avukata sorun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.